12. kolo: Vojvodina-Borac 3:0

1892
Posts: 1094
Joined: Fri Jan 28, 2005 3:34 pm
Location: Novi Sad

Post by 1892 »

Radoye wrote:1892:

S obzirom koliko se Mrdja visoko kotira u akciji za izbor igraca sezone (a nalazi se u samom vrhu) mislim da su tvoje kritike o neobjektivnosti clanova ovog foruma sto Mrdja nije dovoljno cenjen u najmanju ruku neumesne.
mislim da ipak dobro znaš o čemu ja pričam, iako si nevešto hteo da loptu prebaciš na drugo polje, ne radi se o broju bodova i tome kako se kotira na izboru za igrača godine već o pljuvanju i omalovažavanju istog u ovom delu foruma.
Come on you Reds!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

1892 wrote:
Radoye wrote:1892:

S obzirom koliko se Mrdja visoko kotira u akciji za izbor igraca sezone (a nalazi se u samom vrhu) mislim da su tvoje kritike o neobjektivnosti clanova ovog foruma sto Mrdja nije dovoljno cenjen u najmanju ruku neumesne.
mislim da ipak dobro znaš o čemu ja pričam, iako si nevešto hteo da loptu prebaciš na drugo polje, ne radi se o broju bodova i tome kako se kotira na izboru za igrača godine već o pljuvanju i omalovažavanju istog u ovom delu foruma.
Jebiga brate ne mozes svakoga zadovoljiti, uvek ce se naci neko kome se nesto ne svidja.

Ono na cega sam ja "nevesto" hteo da ti skrenem paznju je to da je Mrdja na ovom forumu itekako cenjen. To sto ima nekih koji se ne slazu - pa sta, razlika u misljenju.

A razlike u misljenju su uglavnom dobra stvar, osim ako se ne radi o zloj nameri. Sto je jedno sasvim drugo pitanje.

Ja ipak mislim da tu nema zle namere.
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Izuzetno sam zadovoljan. Konačno smo počeli da igramo fudbal i konačno ličimo na ozbiljnu ekipu! Napredak je očigledan, a nema sumnje da iza toga stoji rad ozbiljnog trenera. Sosa je ovu ekipu za kratko vreme doveo u red. Ono što može da brine jeste vrlo tanka klupa, a to je problem koji valja rešavati u predstojećem prelaznom roku.
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

kej wrote:Publike malo,ali njeno ponasanje za svaku pohvalu,posle svakog dobrog poteza,makar bio na nasoj polovini,usledio je aplauz.To treba igracima.
Mislim da to nikada nije predstavljalo problem kada igrači iskažu borbenost i požrtvovanje kao na ovoj utakmici.

Konačno da odemo sa jedne "domaće" utakmice zadovoljni. Šteta što smo na početku sezone igrom odvratili veliki broj gledalaca. Sada se treba pomučiti i ovakvim igrama povratiti njihovo poverenje...
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Bez Dmitrovića u odbrani, Borac je dosta smešna ekipa, zasluženo i lako je ispraćena sa 3 gola u svojoj mreži.Sa Vladom se slažem da je utakmica, u celini gledano, jedan teški prosek, ali evidentno da smo je mi odigrali mnogo različitije nego svih ovih godina, unazad.Za to je svakako najzaslužniji trener Sosa Babić.
Prvi put da nas vidim, na domaćem terenu, a da se ne branimo i ne igramo na kontru.Da su naši igrači dobro pozicionirani u prostoru, da se traži aktivnost na protivničkoj polovini.I tih 3 gola su plod takve naše igre, borbene i napadačke (ne i posebno znalačke), kada smo se mi, uvek, dokopavali svake Borčeve lopte izbačene iz svog kaznenog prostora.Tu pre svega pohvaljujem Medojevića (iako je dosta grešio u prijemu i predaji lopte), Tumbasovića i Ađurua koji su izvršili odlučujući pritisak, potpomognuti pre svih Vulićevićem.
Još uvek me ne može povući u euforiju današnja igra Tadića, Mrđe i Aleksića, zato što su pred sobom imali totalno raštimovanu odbranu Borca, sa neiskusnim štoperima, pa je Davidiv igrao veznog halfa u prvom poluvremenu, a tek u drugom, kad se pokušao juriti rezultat, polutku.To dovoljno govori o odbrani Čačana, u čijem je timu bio daleko najbolji i najzapaženiji, jako maleni levi bek (mislim da je niži i lakši čak i od Stjepanovića), ali ja zato fudbalski odskakao na terenu, sve do polovine drugog poluvremena kada je potrošio snagu.Radi se o izuzetno brzom i tehnički potkovanom i skočnom fudbaleru, koji je čak i aute najbolje izvodio (znate ono iz auta direktno pred gol Brkića.U jednom trenutku mi se učinilo da on može dalje baciti loptu iz auta, nego Tadića nogom sa kornera - jer Duća nijednom nije uspeo da prebaci prvu stativu).
Klupa nam je, bez Hucišvilija, zaista izuzetno tanka, tako da prvi put da sam poželeo da se ne izvrši nijedna izmena do kraja meča.Međutim, trener Babić je postupio sasvim ispravno i blagovremeno izvršio sve tri izmene :!: :hurray: koje su bile logične i svrsishodne.Oko 60 og minuta izveo je Medojevića (hteo je trudio se, ali ga nije išlo) i uveo Stjepanovića dao mu pola sata da pokaže šta može (nešto se baš i nije pokazao).Druga izmena oko 70 i kusur minuta je bila takođe OK.Povukao je Kizu (koji je grešio neubičajeno često i daleko je od svoje forme) i uveo Pekovića (ne da nešto napravi, već da Kizi izvuče sa utakmice), a i posle 80og minuta ulazi Karan, umesto Lovrića. Opet ne da nešto napravi, već da stiče dragoceno iskustvo.Danas na klupi niko nije mogao ući, a da realno nešto napravi više od onog kojeg zamenjuje.To je evidentan problem i Babić je sigurno svestan toga, ali odreagovao majstorski i rezonski.
Od ostalih naših igrača, Aleksić puno želeo, ali malo uradio i bio gotovo neprimetan.Brkić bez posla, kao i cela uža odbrana.Tadić i Mrđa su iskoristili priliku i na dosta lak način se istakli i postali junaci utakmice.
Borac, kriminalno slab i bez snage. Pa, čak i Milan Davidov.Spasojević ništa, čak veoma neoprezan i prilično grub u startovima. Stojčev izašao, verovatno, zbog povrede, ali malo pokazao.
Najbolji pojedinci meča Sosa Babić i levi bek Borca.Najistaknutiji pojedinci meča Mrđa i Tadić.Sve u svemu lepo, vreme, lep teren i odličan rezultat za finiš jesenjeg dela Prvenstva.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Alan Ford
Posts: 397
Joined: Fri Oct 24, 2008 6:13 pm
Location: Novi Sad - Vojvodina

Post by Alan Ford »

Neposten je jedino nacin na koji je Mrdja dosao u situaciju da tek danas posle skoro sezonu i po odigra utakmicu kao c-for u pravom smislu te reci.
Mnogo toga mu je tolerisano i to u veoma dugom vremenskom periodu za klub sa najvisim ambicijama kao sto je Vosa, umesto da greje klupu nagradjen je trakom, a boli jos vise saznanje da je tada prema mnogim nasim igracima ucinjena velika nepravda zarad ovoga sto smo tek danas dobili.

Sve to naravno pogadja i nas navijace pa ne treba da cudi sta je sve ranije pisano o Mrdji tj. o njegovoj igri i ponasanju.

Sve u svemu, svaka cast Mrdji za danasnju igru, bio je lider i prevaga na terenu i to uz visok procenat realizacije. Bravo! :hurray:
milos
Posts: 78
Joined: Mon Sep 28, 2009 10:55 am

Post by milos »

mrdja je prvi strelac lige i treba da smo ponosni...Sve ostalo je suvisno...Slazem se za traku ali je nas najjaci igrac ubedljivo..ja ne verujem koliko covek pretrci..i napred i nazad je uvek.
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

milos wrote:mrdja je prvi strelac lige i treba da smo ponosni...Sve ostalo je suvisno...
Važi...
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Casual
Posts: 253
Joined: Mon Jul 13, 2009 11:25 pm
Location: Ravnica

Post by Casual »

Najveci utisak na mene ostavio Stepanovic koji je malo smanjio driblinge i uz to cini mi se povezao 6-7 TACNIH i par PRAVOVREMENIH pasova sa SVOJIM igracima
Volem Vošu!
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ZmagoNS
Posts: 229
Joined: Tue Sep 01, 2009 7:02 pm

Post by ZmagoNS »

Vidi se napredak u igri,ozbiljnije se pristupa utakmicama,vidi se ideja,zna se sta se hoce,zna se mesto svakom igracu u svakom trenutku... ide se napred sto je najvaznije..jasno mi je da protiv neke jace ekipe ne bi mogla da se demonstrira ovakva sila,ali sve jedno,davno nisam otisao ovako zadovoljan sa stadiona!!! :wink:

P.S. Ovo je fudbal koji privlaci publiku na stadione,a ne ono Stepijevo,duga na Mrdju,pa sta bude... Dela,a ne reci,to zelimo!!!!! :wink:
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

User avatar
Uvek sa tobom
Posts: 1460
Joined: Wed Jun 24, 2009 12:05 pm

Post by Uvek sa tobom »

Nisam imao dva dana internet,a sad vec vidim da je sve receno,zeleo bi da naglasim josh MILAN DAVIDOV :hurray: :hurray: :hurray:
УВЕК МИ СМО БИЛИ УЗ ТЕБЕ . . .
User avatar
the Gari
Posts: 1126
Joined: Tue Feb 17, 2009 11:10 am
Location: Jawa Tengah
Contact:

Post by the Gari »

Većina postova je više za drugi topic, ali kad se već povela priča o Draganu Mrđi, napisaću samo nekolikio rečenica.

Ja nisam primetio da je neko ovde napisao da Mrđa ne zna da igra fudbal. Ja sam lično imao primedbe na zalaganje na nekim utakmicama i kod toga stojim. To ne znači da ne mislim da je on jedan od najboljih napadača u našoj ligi (kakva je takva je), da ne treba da igra u prvih 11, ili, ne daj bože, da mi nije drago što je fudbaler Voše najbolji strelac prvenstva. Ali ću ponoviti hiljaditi put: Het-tricovi nisu sve što je potrebno da bi neko bio kapiten Vojvodine. Njegovi golovi zaslužuju poštovanje, ali njegovo ponašanje nije dostojno kapitena FK Vojvodina. Ja tako mislim, neko drugi ne mora, ali ne razumem šta tu neko ima da priča šta je objektivno šta nije. Hvala na vremenu i prostoru.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Dnevnik wrote:Babić hvali i kritikuje

U Vojvodini su strahovali od duela s fudbalerima Borca, najviše zbog odličnih izdanja Čačana ove jeseni, koja, istina, nisu bila praćena adekvatnim rezultatima.

Prema razvoju događaja u novosadskoj utakmici ispostavilo se da su zebnje domaćih bile neopravdane, jer se pitanje pobednika nijednog trenutka nije postavljalo. To što su gosti bili oslabljeni neigranjem trojice standardnih igrača, više je za razmišljanje trenera Miodraga Martaća, dok je na treneru Branko Babiću da se pozabavi učinkom svog tima.

- Naravno da sam zadovoljan rezultatom, ali dok se utisci još slažu moram da istaknem da nam pas igra nije bila na nivou iz prethodnih utakmica. Nismo loptu držali dovoljno dobro i dovoljno dugo, a u nekim momentima naša igra bila je anarhična – Babićevo je zapažanje.

Gostujući trener Martać rekao je da su primljeni golovi bili plod grešaka njegovih igrača. To je delimično tačno, ali su greške svakako bile i iznuđene, jer da nije bilo upornosti Mrđe kod prvog i Tadića kod trećeg gola sigurno je da bi u tim minutima mreža Grahovca ostala netaknuta.

Na pitanje da li bi trener Branko Babić voleo u svom timu da vidi Milana Davidova, koji je ovacijama ispraćen od novosadske publike, Babić je rekao kratko:

- Nije sada vreme da pričamo na tu temu. Ono što sam rekao treneru Martaću pre utakmice, ponoviću i sada - Davidov je odličan igrač.

Prema oceni Borčevog trenera, Davidov je bio najbolji igrač novosadske utakmice. Složićemo se sa takvom konstatacijom, uz neizbežni dodatak – tačno, ali samo kada je reč o ekipi Borca. Nepošteno i nesportski bi bilo da epitet centralne figure duela na “Karađorđu” ponese bilo ko drugi osim Dragana Mrđe, strelca sva tri pogotka, što dakako ne umanjuje lepu priču o Milanu Davidovu.

Pred Vojvodinom su dva dana odmora, a onda sledi meč sezone: u sredu u četvrtfinalu Lav kupa Srbije u Novi Sad stiže Smederevo. Tu utakmicu Vojvodina, jednostavno, mora da dobije ukoliko želi uspešnu jesen i mirnu zimu.

S. Savić
Tekst od ponedeljka...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Locked