@Rabba, Žika Delika je iz Konga, ali je došao kod nas iz Gabona. Tako bar piše u knjizi "Vedri dani crveno-belih" na 227. strani.
Morao sam koristiti puškice za ovo, izvinjavam se.
Morao sam konsultovati knjigu i internet, da ne bih pisao neproverene informacije.
Na Vikipediji piše da je rođen u Gabonu i da je nastupao za njihovu reprezentaciju. Na kraju pomenute knjige postoji spisak igrača koji su bili deo našeg kolektiva i (za većinu njih) zabeležena mesta njihovog rođenja. Za Žiku piše da je rođen u Kongu, ali da je došao iz Gabona. Tako da, verovatno si u pravu i da je autor knjige permutovao dve zemlje, jer je klub "pokupio" Žiku tokom turneje u Kongu i Gabonu.
N13 wrote: ↑Mon Dec 30, 2024 2:49 pm
Ko pogodi igraca iz Gabona, Liberije i Slovacke (bez varanja, iz glave), ima pivo od mene
Ima l' tog piva za mene?
Svaka cast
Meni na kraj pameti da jr Kone iz Liberije... nikad mi ne bi palo na pamet.
Takodje iz Gane smo bas dosta igraca imali, mislio sam da ce Kamerun tu biti jaci.
I iz Gruzija nam je dosta interesantna, mislim da ni jedan klub iz regiona nije imao toliko Gruzina
MATIJA GOČMANAC ZA HS: „Lalatović posvećen i zahtevan – Razmišljam o pobedama, trofejima i punim tribinama na Karađorđu!“
MG: „Proveo sam puno vremena u Partizanu ali to je za mene završena priča. Nisam stvoren da mrzim nekog, tako da ne mogu da se tako izrazim ali zaista ne obraćam pažnju na njih. U prvom i jedinom planu je FK Vojvodina.“
Planovi za Budućnost? Da li se vidiš dugoročno u Vojvodini ili je ovo međustepenik pred odkazak u inostranstvo?
MG: „Vojvodina je pre roof top nego međustepenik i pri tom se uopšte ne šalim. Vojvodina je prevelik klub da bi bila međustepenik. Ispred mene su nova dokazivanja u dresu Vojvodine i razmišljam isljučivo o novim pobedama, trofejima i punim tribinama na Karađorđu.“ – zaključio je Gočmana za HotSport.
Gocmanac vrlo korektan i odmeren. Deluje i na golu takav.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slanobarac wrote: ↑Fri Jan 03, 2025 5:47 pm
Lepa fotka sa maskotom kluba.
Maskota tu, ali ne vidim glavnog cirkusanta, kao ni njegov strucni stab. Bila je slika u Zurnalu, samo su na njoj ekonom, ako se ne varam, kao i fizioterapeuti.