UEFA Europa League - sezona 2009/10

User avatar
novosadjanin
Posts: 1354
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

Potencijalni rivali su nam svi oni sa koeficijentom 7 i vecim (granica se moze spustati ako bude iznenadjenja u ranijim rundama). Mnogo toga zavisi od zreba, ja prizeljkujem neku od ekipa iz Grcke, Bugarske, Rumunije, Slovacke, Ceske, Poljske, Austrije, Svedske ili Skotske :)
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Post by tulip »

Da li može da se prati uživo izvlačenje parova za Ligu Evrope?
DAJ GOL!!!
User avatar
King
Posts: 298
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:32 am

Post by King »

Ja mislim da ce biti na eurosportu, u 12 LS,a u 13.30 Liga Evrope.
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Moguci protivnici (za sada):

Roma (ITA)
PSV Eindhoven (NED)
Hamburger SV (GER)
Fenerbahce (TUR)
Lille (FRA)
Braga (POR)
Club Brugge (BEL)
Fulham (ENG)
Austria Wien (AUT)
Athletic Bilbao (ESP)
CSKA Sofia (BUL)
Slovan Liberec (CHE)
Lech Poznan (POL)
PAOK (GRE)
Krylia Sovetov (RUS)
Hapoel Tev Aviv (ISR)
Aberdeen (SCO)
Metalist Kharkhiv (UKR)
........


Prilicno vesela ekipa. Ako i prodjemo, cekaju nas:

Everton, Aston Villa (ENG)
Villareal, Valencia (ESP)
Werder Bremen, Hertha Berlin (GER)
Zenit St. Peterburg, Amkar Perm (RUS)
Ajax, Heerenveen (NED)
Lazio, Genoa (ITA)
Benfica, Nacional (POR)
Toulouse, Guingamp (FRA)
AEK Athens (GRE)
Dinamo Bucurest, Cluj (ROM)
Trabzonspor (TUR)
...........
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
stefan
Posts: 69
Joined: Fri Jun 19, 2009 11:57 pm
Location: Novi Sad

Post by stefan »

Danas je drzavna televizija potvrdila da ce direktno prenositi utakmicu gana iz Slovenije, kao i evropski debi Sevojna protiv Kaunasa, a pre dva dana su prenosili i groblje iz Velsa. I pored navedenog, ne verujem da ce setiti da postoji jos jedan klub koji igra evropske utakmice, inace najstariji superligas i vice-sampion Srbije. U svakom slucaju, moramo vec sada poceti da vrsimo pritisak, makar koliko je to u nasoj moci, preko elektronske poste ili telefona markentiske sluzbe rts-a !
Jedem luka i slanine ...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Ma zajebi beogradski rts, treba ove rtv Novosadjane razdrmati pa da pocnu redovno da prate Vosu kako napolju tako i u domacim takmicenjima. Kod njih bismo morali uvek da budemo prvi pa onda ako posle bas moraju neka spominju i blizance - a na rts cemo uvek biti posle blizanaca, ako im pretekne vremena za nekog drugog...
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

Dnevnik, 16.07.2009.

Степи задовољан, чека жреб
ВОЈВОДИНА ЗАГЛЕДАНА У НИОН


Фудбалери Војводине стриктно се држе плана и програма које је најавио тренер Драгослав Степановић.
Припремне утакмице се нижу у ритму среда-субота, а а тренинзи, чак и на дан утакмица, све су јачи, али то све има јединствени циљ - да се што спремније дочека прва утакмица трећег кола квалификација за УЕФА Евролигу. Данас је у Ниону жреб и црвено бели ће сазнати с ким ће укрстити копља за пролаз у ово европско такмичење.
Иако се шеф струке и играчи у овом тренутку не оптерећују тиме ко ће бити противник, Степановић је кратко прокоментарисао.
- Волео бих да добијемо противника којег можемо да победимо и да први меч играмо у гостима, али спремни смо за на све. Не свиђа ми се једино што, ако будемо домаћини у првом мечу, нећемо моћи да играмо на нашем стадиону због Европског првенству у атлетици, али то не можемо да променимо. У том случају ћемо играти на стадиону Црвене звезде. Највећи проблем ће на бити, ма против кога да играмо, упознавање с противником, али учинићемо све да за кратко време сазнамо што више и да се што боље припремимо за мечеве који на очекују - рекао је шеф струке црвено-белих.
Шест пријатељских утакмица одиграла је Војводина и примила само један погодак и то из пенала. Степановић је раније истицао да је задовољан одбраном, а у мечу с Пролетером нападачи су постигли само један гол.
- Припремне утакмице не узимам за озбиљно, посебно последњу, јер смо тај дан имали јак тренинг ујутру и није било реално очекивати да ћемо одиграти брхунски меч. Прво полувреме било је веома добро, нападали смо, стварали шансе, али је наставак био веома лош. Чудно ми је да играчи који су били у, условно речено, другој постави нису учинили ништа да се наметну. Тај меч, као и сви претходни показатељ су да смо на правом путу - рекао је Степановић.
Двојац из Јавора Вулићевић-Ађуру одлично се укомпоновао са "староседеоцима" у екипи, а и Румун Стојка се лагано проналази у игри.
- Вулићевић игра јако добро, али мислим да још није у пуној форми, као и Максимовић који ме је одушевио с неколико потеза. Ађуру је играча који ме изненађује својим залагањем, трчањем и осећајем за игру. Трчи много и зато га је сигурно Вулићевић повео са собом из Јавора - нашалио се Степановић и наставио - Стојка се одлично уклапа у екипу и види се његово искуство, али мислим да неће бити потпуно спреман за 30. јул, али волим да играчима, на које рачунам да могу да одиграју квалитетних пола сата, дам шансу од почетак утакмице. Најважније је да не губи конструктивност у нападу због јаких тренинга. Млади Зоговић је још неискусан, Каран је непознаница и видећемо ко ће бити у тиму за званичне утакмице. У периоду смо стварања игре и надам се да ће све што сада урадимо трајати до децембра, а тек ће се у прва четири-пет кола првенства видети да ли смо игру пронашли или треба још да порадимо на томе. Верујем у екипу - закључио је Степановић.
Александар Вулићевић је задовољан играма у дресу Војводине и сматра да цела екипа почиње да се разуме на терену.
- Играмо све боље, упознајемо се и то доводи до бољег разумевања на терену. Стварамо шансе у нападу, али пошто сам одбрамбени играч веома сам задовољан што смо примили само један гол и то из пенала. Сигурни смо у дефанзивим, али сам сигуран да можемо још боље. - рекао је Вулићевић.
М. Ристић

Војводина – Пролетер (НС) 1:0 (1:0)
ВЕТЕРНИК: ФЦ "Вујадин Бошков", гледалаца 500, судија Гајдобрански (Нови Сад), стрелац Мрђа у 18. минуту.
ВОЈВОДИНА: Бркић, Вуличевић, Ловрић, Митошевић, Пековић, Ађуру, Максимовић, Стојка, Мрђа, Ђуровски, Тадић. Играли су још: Ристић, Поповић, Тумбасевић, Каран, Зоговић, Катаи, Смиљанић, Стевановић, Хуцишвили, Грозданоски, Мудрински.
ПРОЛЕТЕР: Јелић, Радоичић, Асани, Галић, Жигић, Драгић, Секулић, Ковачевић, Човић, Ракић, Богдановић. Играли су још: Ивановић, Б. Шарац, Красић, Дамјановић, Хамзић, Бошњак, Лазаревић, Авдаловић, Козомора, Вуковић, С. Шарац.

Данас промоција Плећа
Војводина је договорила сарадњу с Бразилцем Марселом Плећом, искусним играчем који је играчку славу стекао у Борусији из Менхенгладбаха.
- Знам га од раније, он је Бразилца који је с 18 година дошао у Немачку и знам да где је он ударао ту трава није расла. Сада је питање само у каквом је стању, јер последње три године није играо у врхунским лигама, али ако игра као што га се сећам да је играо у немачкој биће јако добро - рекао је Степановић о новом појачању.
После Борусије, Плећ је играо у Кајзерслаутерну, па у Паниониосу и кипарској Омонији.

Сутра у Митровици
Сутра ће од 18 часова Војводина одиграти припремну утакмицу у Сремској Митровици с домаћим Сремом и увеличаће славље Сремаца који славе 90 година постојања.
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

Mare wrote:Не свиђа ми се једино што, ако будемо домаћини у првом мечу, нећемо моћи да играмо на нашем стадиону због Европског првенству у атлетици
Е ако је то стварно једини разлог због кога нећемо моћи да играмо на свом стадиону онда треба најурити и њих и њихово узалудно такмичење па нека се вијају по некој ливади а ми ћемо да играмо фудбал на нашем стадиону. А и ђачко им је сређено па нека тамо трче без лопте колико им је воља
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

Не делује лоше
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
SlobaNN
Posts: 273
Joined: Fri Nov 14, 2008 12:02 am

Post by SlobaNN »

Одлично само да не добијемо Румуне :wink:
Samo napred Vojvodina!!!
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Po ovome, to znaci da su nas razdelili na regione i da mozemo dobiti samo nosioce iz grupe 4?
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
chinaman
Posts: 247
Joined: Mon Dec 08, 2008 6:04 am

Post by chinaman »

Bice da je tako, ali zar nije bilo receno da cemo mi u ovom krugu biti nosioci?
Koral
Posts: 418
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:54 pm

Post by Koral »

Ne, kakvi nosioci, slab nam je koeficijent. Sto se tice protivnika, verujem da nisi najbolje upoznat sa Rumunima Slobo, jer Steaua je u velikim problemima organizaciono i sa navijacima, tako da i taj protivnik je za nas dobar. Ubedjen sam da je Vojvodina bolji tim od vecine ovih i da moze do narednog kruga. CSKA je slabiji od nas, i nas fudbal je pretekao Bugarski po kvalitetu, a i CSKA nije u sjajnom trenutku kao klub. Takodje Brondbi nije ono sto je bio a i izgubio je sinoc od estonske Flore, pa bi taj protivnik iz tog meca bio po meri. Mozda malo nezgodnije bi bilo izvuci boljeg iz duela Dinamo Minsk-Tromso. Dinamo vodi Muslin i imaju solidan tim za postovanje, a Norvezane pamtimo po pobedi nad onom dobrom donekle Zvezdom 3:1. Na kraju najmanje bi bio zadovoljan ako dobijemo Austriju iz Beca cini mi se

Na kraju da dodam, ne razdeljuje se ovde na regione, vec je ovo ishod prethodno obavljenog zreba u Nionu. Oni zrebaju i pre ovog glavnog zreba, da onaj ne bi trajao toliko dugo...
Klokotnicka_bitka
Posts: 85
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:00 pm

Post by Klokotnicka_bitka »

Е ако је то стварно једини разлог због кога нећемо моћи да играмо на свом стадиону онда треба најурити и њих и њихово узалудно такмичење па нека се вијају по некој ливади а ми ћемо да играмо фудбал на нашем стадиону. А и ђачко им је сређено па нека тамо трче без лопте колико им је воља
E pa matori, nemoj preterivati, stadion nije samo fudbalski nego gradski. Bez obzira sto bismo svi voleli da igramo na Karadjordju, nemoj baš tako nipodaštavajući da pišeš o juniorskom prvenstvu Evrope u atletici, budući i da je to značajna stvar za Srbiju i Novi Sad, i da ćemo (ustvari ne mi, nego Španovićka) moguće uzeti i zlatnu evropsku medalju. Zato ih ne bi trebalo terati na livade, nego nadati se da ćemo revanš igrati u Novom Sadu.
NUR NOCH RABREN!
Locked