Voja wrote:Ovaj forum je ako nista drugo,jedna velika utopija!!! Mesto velikih filozofa (i ja sam deo toga),velikih teorija,krupnih reci i malog ucinka... nije ni cudo sto svi bas za Vosu navijamo!!!
Mnogo je zaista ideja poteklo sa ovog mesta,ali... koliko ih je realizovano,koliko ih je opstalo...
Imamo li uopste pravo na kritiku???
p.s.mislim da uveliko treba da se obavi jedno veliko spremanje foruma
Ovaj forum je utopija utoliko koliko je svaka velika ljubav utopistička, ali se ne slažem da je bio malog učinka, samo je bilo prevelikih (nerealnih) očekivanja.Ako je neko očekivao da Forum ima moć da menja fudbalski Svet, uprave, trenere, menadžere, igrače, navijače, onda je stvarno velika utopija.
Forum je, najvećim delom, ogledalo terena i postignutih rezultata na njemu, kao i oko njega.To što se ovog leta mnogo prosulo (pa malo ostalo), ne znači da je malo i bilo.Dosta ideja je i izgurano.Ako Voja misli samo na čisto forumske Akcije (igrač sezone, gol sezone i neke nezaživele, onda je delimično u pravu - jer je moglo i više).
Mislim da je ovaj Forum, ipak, u mnogim stvarima, svojim staloženim i argumentovanim stavom, odigrao inicijalnu, edukativnu i korektivnu ulogu, kao zaštitu Kluba od visokorizičnih avantura.
Voša je neformalno, ali suštinski ušla u ,,veliku fudbalsku trojku".
Naši najbolji igrači (još uvek) ne pojačavaju blizance.
U beogradske medije smo doprli (ne samo po blamažama), tako da Voša danas ima stalnu rubriku u Blicu, piše se više o njoj i na B92, Novostima...Neke informacije, fotografije su pozajmljivane odavde, komentarisane ideje, transferi, kritike i sl..
Igrači više javno ne izjavljuju da su navijači protivničkih timova (osim onih koje baš i nismo želeli u našem dresu), iako pojedini iz uprave još uvek to rade
Bivši naši igrači se rado javljaju na ovoj adresi (koliko je samo intervjua napravljeno sa njima - neki su čak i stalni posetioci sajta i foruma)
Itd, itd...O svemu ovome su se vodile diskusije na Forumu, ali da se ne hvalimo, jer ko se hvali, taj se kvari.
Crni su dani nastupili, međutim, ne znači da su i svi dosadašnji bili crni.Mislim da nikome (i u upravi) nije danas svejedno, kad čuje jednoglasno sa svih tribina i u TV prenosu ,,Uprava napolje", tj da je kredibilitet potrošen i da se sada mora tražiti izlaz iz problema.Najbrži i najednostavniji je uložiti novac u igrače i pokazati snagu na terenu.Ako dovedu tog dobrog veznog, popraviće dosta, ali fudbal je kao i poljoprivreda (jednogodišnji obrt) pa se dugo čeka na prve plodove (novce).
Čime ovaj Forum raspolaže?
Ničim, osim dobrom voljom.Niko od nas ne raspolaže egzaktnim podacima (niko ne sedi u upravi, niti blizu nje, pa da zna pouzdano), već samo izvodi logične pretpostavke i zaključke, refleksijom njenog rada na fudbalskom terenu.Zato se uvek slažem (što Voja predlaže

), sa velikim spremanjem Foruma (što je u praksi i rađeno u nekoliko navrata), tj sa unosom nove energije i novih ideja.
Mislim da su se stariji forumaši, višegodišnjim angažovanjem, iscrpeli i umorili, i da je zaista potrebna ,,smena generacije" - kako napisa i Čika Jova:
"Gde ja stadoh - ti ces poci!"
Voja kaže:
Imamo li uopste pravo na kritiku???
Mislim DA, ista kao i pravo da i nas drugi kritikuju.Pa Forumi, valjda zato, i postoje (još od Rimskog Prava).