Vojvođanska fudbalska scena

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Mare

Post by Mare »

Lala sa zapada wrote:Kod nas je specificna situacija. Svi znamo da su sirom sveta najveca gradska rivalstva. Videli smo i onu bizarnu situaciju kada su se navijaci fasistickog kluba Lazio radovali golu u svojoj mrezi, sve samo da komsiji crkne krava. :D

Kazem da je kod nas situacija specificna, zato sto imam osecaj da mnogi navijaci Vose prizeljkuju ulazak Novog Sada u 1. ligu.
Ja se prepoznejem u tom delu navijača Vovodine koji bi voleo da NS uđe u viši rang. Danas sam posle dugo vremena i bio na detelinari. Razočaran sam brojem gledalaca i stanjem stadiona FK Novi Sad. Oni su posle današnjih rezultata na drugom mestu, imaju dobre šanse da posle gotovo 5 decenija ponovo uđu u prvu ligu a tako mali odziv publike. Čak i deo sa njihovim najvatrenijim pristalicama tzv. Korida je bio maltene prazan, pa čini mi se da je više bilo navijača Zemuna nego domaće Koride. Inđija ima puno bolje uslove i mislim da će ipak na kraju uspeti pre Novog Sada da prođe kroz cilj. U svakom slučaju sve je bolje od Bežanije.
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

Надам се да ће ући, да им цигани и гробари напуне стадион да виде како то изгледа кад си мањина на рођеном стадиону. Брже боље ће се вратити у другу лигу где им је и место.
ice

Post by ice »

Vidi se da ste poprilično neupućeni u dešavanja vezana za FK Novi Sad.
Njih konstantno prati mali broj gledalaca, kao i većinu ostalih novosadskih klubova (izuzev Proleter i nekada Veternik ali zato što su to svojevrsne donekle izdvojene sredine) .Prate ih uglavnom penzioneri i ljudi koji žive u tom kraju.Pa ko će u Novom Sadu da navija za njih?Znamo da su Novosađani razmaženi i da navijaju za pobednike, te imamo veliki broj navijača blizanaca, a sa druge strane ipak je naša Voša i dalje neko i nešto i svi oni normalniji (kojih i nije toliko puno) navijaju za nju, plus naravno i određen broj preletača koji redovno prelaze sa jedne na drugu stranu.
Ovi takozvani navijači Novog Sada, Korida, su u stvari ciganija i groblje koje je iz tog kraja.Sada su se nešto više aktivirali, inače godinama nisu pratili ni utakmice kod kuće, a kamoli u gostima.To je inače najgori šljam vredan prezira, ali svakako da zbog te šačice jadnika ne treba gajiti negativna osećanja prema FK Novi Sad.Oni ih ionako ne reprezentuju.
Novi Sad vodi grupa sitnijih preduzetnika i pokrajinskih političara (neki su članovi skupštine Vojvodine) , klub se stabilizovao i više kao nekada ne mora da brine da li će mu isključivati vodu i struju.Čak su u stanju da dovedu i kvalitetna pojačanja kao zimus Opsenicu, Bareira i Josimova.Često im se i vraćaju neki bivši igrači poput recimo Bogunovića i Drinića.
Ali oni i dalje kubure sa finansijama i spadaju u relativno siromašnije klubove.Morača ih je napustio, mada ih je on godinama sam držao, ali sada su tu i neki drugi ljudi.Oni su inače ove godine prvi put stidljivo počeli da najavljuju kako bi možda i mogli u Superligu.Međutim, onda uslede i suprotne izjave tipa da im to nije cilj.Nekako je nejasno šta žele.Ali do sada su bili izričito protiv toga, tako da je to ipak izvesna promena.

U svakom slučaju, mislim da Novi Sad trenutno ima najkvalitetniji tim u Prvoj ligi, uz rame mu je Sevojno koje međutim ima samo kvalitetnih 11 igrača, klupa im je tanka.Nisu bili loši ni Banat i Srem, ali su imali dosta problema i sada su i igrački slabiji nego na početku.Inđija po meni ima sasvim prosečnu ekipu, pogotovo od kada su ostali bez Jankovića.Novi SAd je u direktnom duelu i to u gostima pokazao da je kvalitetniji tim.U drugom delu sezone Novi Sad nema NIJEDAN poraz, učinak mu je sedam pobeda i pet nerešenih utakmica.Za Vojvodinu je svakako bolje da kanarinci uđu u Superligu, imaćemo još jedan meč više u Novom Sadu i priliku da se osećamo kao na svom terenu.Da ne pričam o tome kako su trenutno naši odnosi sa Novim Sadom dosta dobri, a sa Inđijom ne mislim da bi baš previše štimalo, nisu nam tamo ni svi baš naklonjeni.
Novi Sad bi mogao da igra utakmice Superlige na svom terenu, samo treba malo da sredi tribinu za gostujuće navijače pre svega i prostor za novinare, ostalo nije problem.Problem je u tome što je čak i tako nešto za njih veliki problem.Oni su izradili projekat izgradnje praktično novog stadiona, ali tu traže pomoć od grada.Postepena i privremena rešenja ne znam da li bi im odgovarala.Problem je i u tome što Superliga i u startu više košta zbog veće kotizacije i ostalih troškova.Takođe ne znam da li bi hteli da možda igraju i na našem stadionu mečeve, ni to sigurno ne bi bilo baš besplatno.
Što se tiče Djumijeve konstatacije da će i Inđija i Novi Sad u Superligu, moguće ali samo ako sutra Kolubara kiksne od Sevojna (mada onda Sevojčanima itekako rastu šanse) .Ako bude nerešeno, odluka se možda prolongira.Međutim, mislim da Inđija nije kadra da pobeđuje u gostima ekipe koje se žestoko bore za opstanak (poput Zemuna recimo) , tako da mislim da je prednost Kolubare dovoljna i da će samo jedan od ostalih klubova moći da im pravi društvo.Ali opasno preti Bežanija koja ima odličan raspored, tri meča kući i gostuje otpisanom Apatinu tako da će meč Bežanija-Novi Sad mnogo toga odlučivati.Inače Novi Sad je od Inđije bolji i u međusobnom skoru, kao i Bežanija.Sevojno ako izgubi od Kolubare gubi gotovo sve šanse.Novi Sad ima isto dobar raspored, pogotovo što u naredna dva kola igra sa Somborom i Proleterom i to bi trebalo da bude sigurnih 6 bodova.Onda će zadnja 3 kola biti odlučujuća.

Za Vojvodinu je definitivno odlično da Novi Sad uđe u Superligu, morali bi mi onda pošteno da zapnemo.Što se tiče igrača Novog Sada, ima tu veoma zanimljivih igrača i za nas, spomenuo bih pogotovo Batioja, Bareira, Zeljkovića, Čovila, možda i Josimova (ostali su dobri, ali su već iskusniji) .
Turija

Post by Turija »

Ice, vidi se da dobro poznaješ aktuelne fudbalske prilike, dok dosta nas ovde piše na osnovu utiska, emocija i ranijih spoznaja.
Slažem se sa Tobom da je dobro da Novi Sad uđe u Super Ligu.Ja sam podržao i uspon Spartaka, nadajući se da će on probuditi FK Vojvodinu.Međutim, ipak je Subotica, pogledom iz Novog Sada, dalja od Beograda (čak i u kilometrima), dok do Detelinare može i peške.
Vojvodini je najviše potrebna zdrava konkurencija u RFKNS, a ne kao što je decenijama bilo: klip u točkove.Zato i nisam mogao da profilišem svoj stav prema RFKNS.
Kako sada duvaju novi vetrovi sa Detelinare, FK Vojvodina više neće moći da se (pred)vodi lagodno, već stručno, seriozno i odgovorno. Dobija konkurenciju i gubi decenijski monopol.To je i najveća korist za FKV od ulaska RFKNS u prvoligaško društvo.Verujem da će Novi Sad ući u Ligu i osposobiti tribine za minimum prvoligaškog standarda.Morača više nije u RFK i izgleda da se klub menja i iznutra.
Mislim da je dobro da uđe i Inđija.Tamo je Ješić i treba, konačno, da se Novi Sad pomiri sa Sremom.Ješić je prava prilika za tako nešto - i Djumi, naravno.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

На те тзв. навијаче сам и мислио, а не на пензионере. Можда им мало проради свест кад виде како је то одвратно кад ти цигани и гробари преплаве стадион и понашају се као да су дошли у провинцију!
Milan

Post by Milan »

Ne dao Bog da NS uđe u prvu ligu! Verujte mi...
POŠTO OBRAZ ???!!!
DETELINARA...

Post by DETELINARA... »

Milane uze mi rec iz usta! NE DAO BOG DA NS UDJE U LIGU! VERUJTE MENI koji zivim na DETELINI :cry: i volim i FKNS kao klub iz kraja i cak idem i na tekme Novog Sada ceo zivot! (i zato ne dao bog da Ns udje u prvu ligu :cry: )
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Mislim da ce vam zelje biti uslisene nakon danasnje utakmice. :D

Novi Sad je izgubio 2-1 u Somboru i ima 5 bodova zaostatka na 4 kola do kraja.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
ice

Post by ice »

Novi Sad je izgubio u Somboru pod veoma sumnjivim okolnostima.
No, ne verujem da će oni biti puno pogođeni time i ne bih se začudio da sledeće sezone urade ono što ove u stvari i nisu planirali.
I svejedno ma šta se pričalo, jako bih voleo da vidim Novi Sad u Superligi.
To loše može da bude samo za one što mešetare u našem klubu i misle da bez neke konkurencije mogu da održavaju ovakvo stanje godinama.
DETELINARA...

Post by DETELINARA... »

Ja sam rekao ne dao bog da NS udje u ligu iskljucivo sa navijackog aspekta (jer znam dosta stvari oko toga )! A sto se tice takmicarskog ili fubalskog aspekta to bi mozda i bilo dobro? Ali i dalje ostajem pri tvrdnji ne dao bog da FKNS udje u ligu!
NASA VOSA SADA IGRA SVE POBEDJUJE NASA PESMA SAD SE CUJE SVE ODJEKUJE ...
ice

Post by ice »

DETELINARA... wrote:Ja sam rekao ne dao bog da NS udje u ligu iskljucivo sa navijackog aspekta (jer znam dosta stvari oko toga )!!! a sto se tice takmicarskog ili fubalskog aspekta to bi mozda i bilo dobro ? ali i dalje ostajem pri tvrdnji ne dao bog da FKNS udje u ligu !!!
Pa ja nisam ni gledao navijački aspekat, to je u ovoj priči potpuno minorno i nebitno, pogotovo ako uzmemo prosek gledalaca na našim stadionima u zemlji (i na našem i stadionu na Detelinari takođe) .
Last edited by ice on Thu May 20, 2010 12:49 am, edited 1 time in total.
Passion

Post by Passion »

Predsednik Novog Sada sedi iza mene na svakoj utakmici na Karadjordju i on kaze da RFKNS nema para da udje u superligu...
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
ice

Post by ice »

Pisao sam već da je samo startna kotizacija za Superligu u startu veliki trošak, a ima toga još.U Novom Sadu još nisu spremni za superligu, sami su istakli da im je plan da za 5 godina tu uđu, međutim, istakli su da ako se ranije ukaže neka šansa (naravno uz uslov da to mogu da ipak izguraju) , neće je propustiti.
DETELINARA...

Post by DETELINARA... »

E prijatelju veruj mi da nije! Na "Detelini" je poslednjih godina stvorena atmosfera takva kakva je (a jako je losa)... A mislim da bi i mi kao klub izgubili veliki broj simpatizera i celog grada! Sta mslis o ovom sloganu sto ga je moj drug izrekao? BUDI NOVOSADJANIN NAVIJAJ ZA NOVI SAD?
NASA VOSA SADA IGRA SVE POBEDJUJE NASA PESMA SAD SE CUJE SVE ODJEKUJE ...
ice

Post by ice »

DETELINARA... wrote:e prijatelju veruj mi da nije ! na DETELINI je poslednjih godina stvorena atmosfera takva kakva je (a JAKO JE LOSA ) ... a mislim da bi i mi kao klub izgubili veliki broj simpatizera i celog grada ! sta mslis o ovom sloganu sto ga je moj drug izrekao ? BUDI NOVOSADJANIN NAVIJAJ ZA NOVI SAD ???
Razumem te sada.
Pa zanimljivo, ali mislim da to ne bi upalilo kod nijednog navijača Vojvodine kada bi naš klub funkcionisao kako treba.
A Novi Sad sa okolinom je ogromno područje što se tiče populacije.Neverovatan broj ljudi uopšte ne prati fudbal, ni sport, a prisutan je i veliki broj navijača blizanaca.Neka privuku navijače blizanaca koji nas ionako ne vole.
Svi mi mučenici koji smo godinama pratili Vojvodinu i trpeli razna poniženja od naših miljenika sigurno se ne bi okrenuli drugom gradskom klubu.Što se tiče naših potencijalnih navijača, pa hajde da mi naš klub stavimo na zdrave noge pa nema šanse da treba da strahujemo od kluba sa Detelinare.
Čak štaviše, u takvoj situaciji bi zdrava konkurencija probudila fudbalski Novi Sad i donela mnogo novih navijača pre svega nama, ali i njima.
E o tome je reč.Problem je u tome, što kod nas pojedinci žele da drže monopol na fudbal u gradu i široj okolini i da se predstavljaju kao njegovi zaštitnici i oni koji će ga unapređivati.A u stvari, treba im samo paravan za mešetarenje.
Post Reply