RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Веркић као вино, још две године у шампиону Израела

Image

Искусни чувар мреже до 2027. у Хапоел Ришону Ле Зиону

Не кажу случајно да су голмани као вино, што старији то бољи. Пример Светислава Веркића најбоље говори о тој фрази. Некадашњи репрезентативац Србије је прошлу сезону провео у Хапоел Ришон Ле Зиону. Дугодишњи чувар мреже Војводине је одличну годину крунисао титулом у Израелу, са 3:1 у финалној серији плеј-офа је побеђен Рамат Хашарон.

Израелски шампион је саопштио да је са Веркићем договорио нову двогодишњу сарадњу. Искусни чувар мреже неће још у пензију.
„Ова сезона је била толико сложена за нас да бисмо могли да снимимо документарну серију о њој. Борили смо се са повредама и није све ишло по плану, али на крају смо успели и донели шампионат кући. Уз осећај поноса, постоји и осећај горчине због Купа, али сада се окрећемо само напред, ка следећој сезони и свим могућим титулама“, рекао је Веркић.

Он каже да и даље ужива у овом спорту.
„Рукомет је цео мој живот. Уживам у сваком минуту на терену. Захваљујући посвећености и жртви успео сам да наставим да играм на високим нивоима чак и са 44 године. Имам привилегију да радим оно што највише волим. Докле год функционише - ту сам“, истакао је ветеран.

Веркић је променио велики број клубова у земљи и уностранству. У Србији је бранио боје Војводине, Југовића и црвене звезде играо је у Португалији, у Словачкој за Татран, Норвешкој, за немачки Мелсунген и Ајзенах...
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПРЕКАЉЕНИ РУКОМЕТНИ АС БОРИС ПУХОВСКИ О ОДЛАСКУ У ПЕНЗИЈУ: Повратак у домовину и одмор

Image

Мало који страни играч је оставио дубок траг у српском рукомету као нови пензионер Борис Пуховски. Сјајни белоруски леви бек је последње три године каријере провео у Војводини и исписао странице клупске историје.
Пуховски је стигао у Војводину 2022. године након што је дуго био лидер Мотора из Запорожја. У Српску Атину је стигао с педигреом једног од најбољих стрелаца Лиге шампиона и оправдао је уложено. Био је перјаница тима који је стигао до трофеја ЕХФ Купа, а упечатљиво је било то да је у тренуцима када је напад био на истеку управо он преузимао одговорност и постизао поготке.

Борис је истакао задовољство што је каријеру завршио у Новом Саду.

Једноставно сам осетио да је време за крај и да више не могу да играм на оном нивоу на ком желим. Имам 38 година и није било потребе да прелазим у клуб слабијег квалитета и покушам да подсетим на игре из претходних сезона. Срећан сам због свега што ми је рукомет дао, а посебно сам поносан на последње три сезоне у Војводини. Уживао сам играјући за овај велики клуб, а и моја породица је била задовољна животом овде и сигурно је да нам град и клуб остају у сјајном сећању – рекао је Белорус.

Када је реч о плановима после играчке каријере, Пуховски је рекао да су му приоритети одмор и пауза од рукомета, као и повратак у Белорусију.
Не бих ништа конкретно да говорим, али сада ми је најважније да се навикнем на живот у домовини пошто дуго нисмо живели код куће. Нисам још одлучио да ли желим да се бавим рукометом, али имам одређене идеје. Наравно ништа не могу сам и за почетак желим да стекнем конекције и видим на кога могу да рачунам. Имао сам каријеру дугу више од две деценије тако да је тренутно одмор на првом месту – рекао је Пуховски.

Увек спреман да се подреди тиму

Пуховски је најмању минутажу Вошином дресу имао управо у минулој сезони. Томе је кумовала повреда колена, а потом и прехлада и мучнина која га је на још две недеље одвојила од терена.
Било ми је потребно више времена него иначе да дођем до форме и то су тренери приметили. Нисам успео да се докажем и наметнем, али не жалим због тога. Искусан сам играч и у разговору са тренерима сам им јасно ставио до знања да хоћу да помгонем како год. Ако се носицои повреде бићу спреман да их заменим и изгураћу све на искуство. У последњој утакмици с партизаном су ме питали да ли желим да играм, али нисам осећао потребу да уђем. Опет кажем, ово су биле три предивне године у Војводини и ни за чим не жалим – поручио је леви бек који Вошиним навијачима остаје у добром сећању.

Трнавац поново црно-бели, Лучин остаје?

Војводину су за сада напустили Јовица Николић, Ахмед Сеса, Миха Кавчић, Фран Лучин и Андреј Трнавац, али због неочекиваног одласка Трнавца у партизан постоји шанса да Лучин остане у клубу. Ријечанин је након три године напустио Нови Сад, али и даље није сигурно да ли је та одлука коначна. Када је реч о српском репрезентативцу Андреју Трнавцу он се враћа међу црно-беле са којима је потписао двогодишњи уговор и који су платили обештећење Војводини. Сјајни чувар мреже је и прошле сезоне био близу повратка у Београд, али га је Воша тада задржала.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

НОВИ РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ ВОЈИН ЧАБРИЛО ЗА ДНЕВНИК ПО ДОЛАСКУ У СРПСКУ АТИНУ: Жељан сам трофеја

Image

Рукометни клуб Војводина ове сезоне није наставила доминацију у домаћем првенству и након 11 година препустила је трон партизану. Управа клуба није седела скрштених руку и одмах је кренула у јачање тима како би у наредној сезони поново била она стара Воша. Најновије појачање је Војин Чабрило који долази из Феникса из Тулуза.

Талентовани леви бек рођен 2004. године је по доласку у Нови Сад истакао да му се и те како свидео концепт клуба и подмлађивања екипе.
Када је стигао позив Војводине нисам се много двоумио. Ово је одличан потез за моју каријеру и сигуран сам да у црвено-белом могу само да напредујем. Свидела ми се идеја клуба и пројекат подмлађивања у ком ћу свакако имати простора за игру. Посебан акценат ставио бих на дефанзиву пошто ћу овде моћи и те како да напредујем у одбрани учећи од Вуковљака и Пушице. Војводина је велики клуб и надам се да ће и за време мог времена о се освајати трофеје - јасан је Чабрило.

Нови леви бек Војводине се дотакао и времена проведеног у Француској.
Са 18 година сам дошао у Феникс и то је био велики корак за мене. Сада сам сигуран да нисам погрешио пошто сам сазрео као човек и играч и био сам спреман за нови корак у каријери. Усавршио сам одређене сегменте који нису били на високом нивоу и много тога лепог носим из Тулуза. Важно ми је и то што Војводина и Феникс имају сличан принцип игре па ми неће бити тешко да се навикнем на нову средину - поручио је Чабрило који је пре Феникса наступао за Црвенку.

Војинов брат Вељко минуле сезоне је био ведета панчевачког Динама и проглашен је за најкориснијег играча Суперлиге.

Војводину су претходно појачали: Марко Срдановић (РК Вардар), Коста Диздар (Југовић), Радован Маљевић (Раднички Крагујевац), Југа Еномото (Татабања)
Када је реч о одласцима Слану бару су напустили: Јовица Николић (Бурган), Ахмед Сеса (Вецлар), Андреј Трнавац (партизан), Борис Пуховски (пензија), Фран Лучин и Миха Кавчић.
Post Reply