Kup Srbije 2023/2024

Locked
User avatar
Mare_Liman
Posts: 1189
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Mare_Liman »



Ево сјајног извештаја са терена и из дрона где смо у већини квартова и где је најбоље показана синоћна атмосфера
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Mare_Liman
Posts: 1189
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Mare_Liman »

Пре свега свака част сваком ко је отишао, заиста је било сјајно све, од атмосфере у бусевима, до атмосфере и бројности на стадиону, било је право уживање бити у копу јуче... Главни утисак је да су изгинули на терену ко што су се потрудили око оних звучника, очекивао бих други исход утакмице... Што се саме утакмице тиче већину сам рекао у претходном посту судија је доста секао и утицао на игру, ја сам препоносан, баш ко што је неко рекао не памтим кад смо овако у два наврата показали зубе звезди, уз које појачање ставили би их у озбиљне проблеме.. Гол је морао много, много раније, само је он фалио за тотално расуло на трибинама, није ми јасно како је Миха оно промашио, ал ваљда ће доћи све то на своје искуством, опет плод свега тога што нису ушли напаљено што ми никако није јасно, били смо ту кад су изашли на терен да га осете, на загревању исто навијали, брате како те то не доведе да искидаш, даш 200%, није ми јасно, опет одлично смо парирали и ако су они имали много изгледније шансе поготово тих првих 10ак мин где смо сви иза гола видели шутеве у мрежи, после смо се стабилизовали и личило је на нешто, ал ту је дошао и судија... Шта се може очекивати у држави где они могу да раде шта желе, где у свету навијачка група може да намерно појача до краја звучнике код противничке навијачке групе, ја се не сећам да су у Нишу пуштали наше песме кад смо освојили куп, фаулови, суђење и победе којима се они радују, стварно су најљигавија сорта људи... Лепо је видети сузе кад су дошли испред, поготово Његошеве јер је "њихов", види се да је сваком стало, немам шта да им замерим, поносан сам, у суботу сви на стадион и да се избори Европа, идемо даље... Ми смо једно то је наша снага!
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
slanina
Posts: 817
Joined: Wed Jul 13, 2005 12:04 am

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by slanina »

fraxmanutd wrote: Wed May 22, 2024 11:22 am Pustio sam ovaj video da pogledam sad na miru šta se dešavalo juče i gasim kod prvog gola zvezde.
Nije sporno da su bili na kraju bolji ali ubeđen sam da je prvi gol zvezde pao posle izvedenog prekida koji nije smeo da se svira. Ako se ne varam Njegoš je presekao napad i umesto kontra napada, sudija je svirao faul.
Videlo se da se igrači bune, oni su izveli prekid i sve je nekako konfuzno bilo. Dok su se oni postavili, usledio je centaršut i 1:0.
To su one sitnice koje nikada nama neće biti svirane. Ne mora on da svira penal i slično, dovoljno je uraditi ovako nešto i meč dobije skroz drugi tok.
U drugom poluvremenu, pred kraj meča, Vukanović je imao prodor ka golu, prošao je dvojicu, treći ga ruši i sudija odmahuje rukom. Bio bi slobodan udarac na nekih 20m od gola. Naravno, to nama ne može da se desi.
Takođe, prekida je bilo sigurno 15 minuta, produženo 9.

Sve u svemu, žao mi je zbog propuštene šanse ali mi je drago što sam bio.
Lepo je to sve izgledalo.
Jasno je oko kojih igrača treba da se gradi tim. Videćemo šta će se desiti u sledećem prelaznom roku.

Svi na stadion u subotu! :lala:
O ovome sam ja pričao malo ranije(za njihov prvi gol),nama su poništavali golove posle faula jer je VAR gledao akciju pre gola a njima se ne gleda čak je i komentator rekao da je faul.Takođe njihova ruka nije ni pogledana,možda i nije za penal ali sam siguran da bi se njima gledala.
100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
fraxmanutd
Posts: 204
Joined: Sun Jul 01, 2012 6:20 pm

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by fraxmanutd »

To je to, klasika. Ako im ne svira penal na utakmici, odmah je ok suđenje.
Suština je da te sa ovakvim suđenjem i ubiju. Seku tvoje napade a njima stvara šanse za gol.
Poništene golove nisam ni komentarisao iako mi je i to katastrofa da su u svim slučajevima sudije pogrešile. Ispada da nije brata VAR-a, eto lagane petarde.
Nema veze. Na žalost, mi smo na ovo navikli. Jednostavno nije dovoljno da si ravnopravan u ovoj borbi.

Iskreno se samo nadam da je ovo samo početak nečeg dobrog. Da u subotu budemo dobri pa posle da vidimo za šta smo kadri.
Evropa mi je baš "U se i u svoje kljuse". Tu se vidi ko je ko...

Napred, napred Vojvodina! :hurray:
Банат цео, црвено бео!
Duplof
Posts: 932
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Duplof »

Sinoć nakon utakmice i ceo dan razmišljam šta i kako da napišem, pre svega jer se misao preliva u drugu, kao i osećanja.

Cela ekipa je izginula, svi su radili, borili su se do kraja, stvarno svaka čast! Malo je trema odradila svoje na početku utakmice, a možda je čak doprinela i ona propuštena šansa Vukanovića. Veća zamerka mi je za početak drugog dela kada su skroz bili statični dok nije ušao Radulović. Da li su ona dva prekida doprinela tome, ne znam, ali očigledno nam nisu legla.

Ona dva zicera Ivanovića i Radulovića smo morali dati, ali nekako ih ne mogu posmatrati isto. U prvom slučaju je u pitanju neiskustvo, čak je lopta nekako i iznenada došla do Mihe koji je malo ležernije šutao, možda je pomislio da će biti ofsajd (iako to nije neko opravdanje). Radulovićev šut nas je mnogo više koštao - bili smo malo u naletu, uigrana, tečna akcija, čovek je sam ostao šesnaestercu i prebaci ceo gol. Tu nisu u pitanju neiskustvo ili neznanje već glava. Da li je pomislio da će lako dati gol, ili se uplašio šanse, to samo on zna, ali definitivno ga je definitivno glava pobedila u tom trenutku, kao i zvezda nas baš tada. Šteta, da je Radulović dao, to je bilo nekih 15-20 minuta pred kraj, zakuvalo bi se opasno.

Za suđenje baš ne znam šta da kažem. Za VAR sobu svaka čast, ali na ekipa na terenu je bila kritičnija. Da li su baš oni odlučili finale ne znam, nisam siguran, jer da je Ivanović dao gol, zvezda ne bi ušla u tu šansu iz koje su poveli. Ali se slažem da su skoro sve 50-50 situacije otišle na stranu zvezde.

Ovde se spominje Ivanić podosta, neću da trošim reči na njega, ali ja bih spomenuo Dragovića koji je nakon zvezdinog gola za 1:0 praktično oterao svoje saigrače od tribine gde su bili naš navijači, čak mislim da je podigrao ruku u znak izvinjenja.

Moram i ovo da napomenem, a biće onih kojima se neće svideti. Da ne ulazim u to da li je trebalo praviti ovakav stadion u Loznici ili ne, ovo sinoć je izgledalo svetski. Međutim, mi nismo za ovakve stvari pošto pojedinci očigledno imaju potrebu da ubacuju baklje na teren. Ne ulazim u to ko, kako i zašto, ali zbog ovakvih klubove treba drastično kažnjavati igranjem pred praznim tribinama, pošto pojedinci nikad neće odgovarati na adekvatan način.

Svaka čast svima koji su otišli na utakmicu i pružili lepu podršku ekipi!
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
naseljekolumbija
Posts: 1116
Joined: Thu Aug 02, 2012 12:03 pm
Location: NS,NN

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by naseljekolumbija »

Ево кад су се мало слегли утисци...Жао ми је што нисмо освојили пре свега због мирнијег прелазног рока, изласка у европу, и загарантоване кинте. Али биће прилике за трофеје у то сам сигуран.
Навијање- шта рећи сви смо поцепали грла! Од почетка и кореографије и наша песма теби даје крила, мислим да су они били шокирани заједно са њиховим скоро целим истоком, од тог шока нису се опоравили до водећег гола али и после тога смо их покидали без обзира на резултат. Играј Вошоооо растури их свееее :lala:
П.С. стадион је врх! И тако нешто и нама треба са можда капацитетом већим до 5 хиљада
User avatar
Stexman
Posts: 2602
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Stexman »

Gledam ovaj video sto je Mare_Liman okacio i nigde se ne cujemo mi. Samo cigani, cak i u kadrovima gde smo mi se cuju oni. Zgadio mi se snimak. Preporucujem gledanje bez tona.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Voja »

Cudan osecaj i danas... i dalje sam po utiskom da smo mogli odigrati bolje protiv njih. Kod prve sanse Vukanovica falilo nam je da Zukic dodje pre do lopte jer bi bio u mnogo povoljnijoj poziciji. Kod sanse Ivanovica pogresna odluka i pogresan izbor strane u koju ce da sutira. Za mene je ipak promasaj utakmice Radulovicev sut, jer mi se cini da je to ipak bila najlaksa pozicija za gol. E sad, zaliti za te tri sanse, a precutati sanse Bukarija, Ivanica... Zao mi je sto nije usao Serijev sut jer to je bio jedini nacin da se savlada Glazer. Prvi gol na utakmici sto primismo je srusio kompletnu kulu od karata, a primismo ga poprilicno amaterski.
Rezultatski utakmica je mogla da ode na bilo koju stranu, ali u igri na terenu itekako smo imali mana. Kako god da okrenemo propustena je jos jedna istorijska sanse, jos par meseci besplatnog marketinga, al sta ces, idemo dalje. Na tribini smo promovisali eleganciju i decibele, jedino mi je zao zbog onih par flasa i baklji. Nekako nam to ne prilici, ne ide uz nas. i to je to. Mozda je Bandovic mogao malo drugacije sve da postavi, ali ne sumnjam da je zeleo najbolje. Stadioncic na TVu deluje svetski, ali mi se bar u prenosu ne svidja zvuk koji reflektuje, bukvalno je navijanje bilo nerazumno. Bas bih voleo da ga neko ko je bio na oba uporedi sa stadionom TSCa. Jos jednom da kazem ostaje zal za jos jednom istorijskom sansom da igramo ligu nekog evro takmicenja, a samu utakmicu i ovaj poraz cu verovatno brzo zaboraviti
Image
ДушанФ89
Posts: 106
Joined: Thu Nov 16, 2023 6:46 pm

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by ДушанФ89 »

После пређеног пута и преспаване ноћи шта написати а да већ није написано.Остаје жал за купом, али кад се сетим оне утакмице кад су нас убили 3:0 и то са онако смешном екипом где смо били далеко јачи од њих (макар по именима) ово је значајан корак унапред с обзиром да су већ годинама неприкосновени у нашој лиги са државним буџетом из којег само сипају. Квалитетнији су од нас будимо реални, имају костур екипе коју годинама надограђују, док је Војводина екипа у стварању. Јесу се уплашили стоји, али као што је већ написано Војводини фале овакве утакмице, док су цигани искусни у оваквим случајевима. Не треба само дозволити да момци клону духом, треба им дати до знања да смо уз њих и подржати их против Младости, јер нам та утакмица значи излазак у Европу.
Што се тиче стадиона, заиста је леп, али чини ми се да ми као друштво још нисмо зрели за овакве стадионе. У ствари можда и јесмо, али је проблем у спровођењу закона. Он постоји и написан је, али не спроводи се једнако за све . Тако би било и са стадионима без атлетске стазе.
Rakovac
Posts: 132
Joined: Sun Sep 24, 2023 5:59 pm

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Rakovac »

Četvrto finale sa Zvezdom četvrti poraz. Kao i svako finale pre ovoga Zvezda nas je rutinski dobila. U prvim petnaest minuta su nas zgazili. Svaki prekid im je bio vatra a naši prekidi kao kilavi Radovani. Ovaj gol u 94 mi uopšte nije popravio raspoloženje.
Imaju od golmana pa do levog krila kvalitetnije fudbalere kao i obično. Voleli mi Ivanića ili ne(naravno da ga ne volimo) on je za našeg Zuku profesor doktor fudbala. I tako redom od bekova, chalfova, veze , krila...
Jedino što je sinoć bilo dobro to smo mi koji smo bili na tribinama u velikom broju i sjajno navijali. Organizacija puta i sve ostalo je bilo super. Jedino mi je smetalo to što smo nesretnog Glazera izgađali sa svim živim i neživim to nam baš nije trebalo nije nas provocirao i to nam je navijačkima jedina mrlja juče.
Vratimo se u realnost dolaze Tumba i ekipa za vikend njima možemo parirati.
Saki
Posts: 71
Joined: Sun Jan 15, 2023 1:19 am
Location: Liman III

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Saki »

Uvek sa tobom wrote: Wed May 22, 2024 12:07 pm мислим да је Кораћ ишчупао каблове са звучника који је био окренут према нама, ту је још био и Зукић...
Izvukli su kablove iz reklame na kojoj je pisalo " :shit: pobednik kupa Srbije" Tu su bili Zuka, Korać, i Vukan ili Vukanović nisam siguran koji od njih dvojice
User avatar
N13
Posts: 2113
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by N13 »

Hladne glave da dam komentar.

Ja sam obicno taj koji vidi svetle stvarti u igri kada drugi vide sve najgore.
Ali nazalost, moj licni utisak je mnogo negativniji nego kod vecine drugih forumasa.

Pa krenimo redom:

Usrali su se. Mozda obicnim gledanjem utakmice to ne izgleda tako, jer jesu bili borbeni. Ali kada se uporede reakcije igraca na nekim drugim utakmicama (jednako teskim, npr protiv cigana u ligi, tsc-a, partizana...), sa reakcijama tih istih igraca u slicnim situacijama juce, vidi se razlika. Na svim prethodnim utakmicama smo trazili pas igru, igrali od noge do noge, od zadnje linije, do samog kraja. Juce su se igraci, pogotovo na nasoj polovini, bojali greske. Mnogo vise puta smo bunarili loptu napred, pa sta bude bude, samo da se ne pogresi u odbrani. Ivanovic skok duele nije mogao da dobije, bio je dobro cuvan. Tek na momente (sredina prvog poluvremena) smo pokusali da smirimo lopti, igramo pas igru. I gle cuda, upravo u tim momentima smo mi dominirali, stvarali prilike, cigani se povukli. Da smo igrali veci deo utakmice tako, hrabrije, bez respekta i straha od greske, siguran sam da bismo pobedili.

Drugo, taktika. Bozo, svaka cast za rezultate ovog proleca, ali ne mozes imati istu taktiku protiv cigana i protiv mrtvog Napretka (i protiv svakog drugog). Pa valjda taktiku, izbog igraca i formaciju treba prilagodjavati malo protivniku? Ozbiljne ekipe nikad ne igraju sve utakmice isto. I ovo nije samo juce slucaj, i ranije je bilo, ali nisam hteo da pisem o tome. Zbog iste te taktike, mi smo prosuli bodove protiv TSC-a, Cukarickog i izgubili juce u finalu. Koliko sam hvalio Bozu sto napokon ne stavlja 2 vezna igraca sa defanzivnim karakteristikama na svim utakmicama (svi prethodni treneri su to radili, i zbog toga smo se mucili i protiv slabijih ekipa), jednostavno kada igramo sa jacim protivnikom gde cemo veci deo utakmice da se branimo, defanzivna vezna linij mora da bude jaca. U sredini Zukic, Njegos i Savicevic, sva trojica ofanzivnih karakteristika. Tu su nas cigani skroz nadigrali. Mateus je morao ne da pocne ovu utakmicu, vec da odigra svih 90 minuta. Jedini ima tu karakteristiku da kvari igru protivnika. Pored njega bi i Njegos i Zukic (Savicevic) bili mnogo rastereceniji i sigurno imali veci ucinak.
Znaci podrzavam ovu taktiku u 90% utakmica. Ali na par utakmica gde smo u podredjenom polozaju, to je kontraproduktivno.

Zukic... nazalost, mozda i najslabije izdanje ove sezone. Ako su ga stvarno dosli gledati skauti, nece on nidje ovog leta...

Pozitivne stvari:
Borbenost. Bez obzira sto smo bili realno nadigrani, i bio evidentno prisutan strah, igraci nisu padali. Borili su se, trcali, dali sve od sebe. To je ono sto ja zelim, i zbog toga ne zameram ama bas nikome. Od mene ce dobijati aplauz.

Sudjenje. Ne mislim samo na sudiju na terenu, vec kompletno sve. Jeste bilo lakih faulova za zvezdu, nazalost toga ce uvek biti, ne samo kod nas. U Italiji sude takve faulove Juventusu, Milanu, u Spaniji Realu, Barsi, Engleskoj isto jacim timovima. To je taj neki psiholoski pritisak na sudije sirom sveta. Ali prvi put posle mnogo godina mogu slobodno da kazem da sudije nisu dosle sa namerom da zvezda mora pobediti. Pre svega var soba. Da se ne lazemo, one ofsajde niko nije video. Nisu ni nasi igraci trazili ofsajd, ni publika. Cak i na usporenom snimku to nije izgledao ofsajd dok se linije nisu izvukle. A bilo je toliko blizu, da su te linije mogli izvuci i na drugu stranu da su to zeleli. U vecini ligaskih meceva, ovi golovi bi bili priznati ciganima, bilo bi opusteno 5 razlike. Ovako, odlucili su da posteno sve bude, pa nek bolji pobedi. Jedina veca zamerka sudiji, kod zutog kartona Crnomarkovicu (potpuno zasluzeno), karton je morao dobiti i igrac zvezde, zbog reakcije na taj faul.

Navijanje.
Licno, najbolji utisak sa utakmice. Oduvali smo ih, pokidali, poslali svetu lepu sliku. Alal vera svakome ko je bio na stadionu!
Uz zamerku, ubacivanje predmeta na teren... meni licno odvratno. Dobro je da nije bilo topovskih. Cigani takodje sa onim obasipanjem Carevica. Nismo mi kao nacija jos spremni za stadione bez atletkse staze.

Svi na Karadjordje protiv Lucana!
Duplof
Posts: 932
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Duplof »

Možda je Bandović trebao izvesti istu ekipu kao protiv zvezde u plejofu, samo što bi počeo Njegoš umesto India. Ali lako je sad pričati...

Utakmica protiv Lučana će biti teža i za pripremu i za igru, a tu će glavnu ulogu odigrati psihološka priprema i broj ljudi na tribinama, kao i njihova podrška. Tako da, i od nas na tribinama zavisi. Vidimo se u subotu!
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4071
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Rabba »

@N13 - Slažem se gotovom celim upisom, osim sa dve stavke.

Nije mi delovalo da su se usrali. Meni su delovali vrlo oprezno, a obzirom da nemamo ni približno iskustva sa "značajnim" utakmicama, nije bilo za očekivati da izađemo potpuno spuštenog garda.

Drugo, Zukić je uz Serija bio fokus odbrane zvezde. Slično smo pričali i za Ivanića često, kako je nestajao u bitnim utakmicama, vidimo kako igra u kolektivu gde mu titraju jaja. Bojim se da ne doživimo isto sa Dejanom. On je premlad da bi bez greške igrao desetku, gotovo da ne postoji na svetu igrač koji to igra savršeno sa 22-23 godine.

Najviše si u pravu za trenera. Besomučno forsiranje Savićevića i beskonačno poverenje u Crnomarkovića(koji, teška srca ću priznati, mi je sve draži i draži kao igrač, pogotovo posle jebanja mame tribini zvezde i neopčinjenosti ciganskim fudbalerima) su nas doveli u situaciju da Savićević konačno odigra najgore onda kad je morao da odigra najbolje, a da Crnomarković ispadne onako naivno kod prvog gola cigana. Ovo je bila utakmica kao nacrtana za Mateus Indija i Njegoša da dominiraju sredinom i da se odnesu prevagu nad zvezdinom sredinom. Pročitali su nas protivnici, a čini mi se da igramo na talasu samopouzdanja pre nego na objektivni kvalitet, što se videlo i protiv Čuke recimo. Nefleksibilni smo.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Minja
Administrator
Posts: 1911
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 1:2 (0:1)

Post by Minja »

Voja wrote: Wed May 22, 2024 4:11 pm Cudan osecaj i danas... i dalje sam po utiskom da smo mogli odigrati bolje protiv njih.

То ти је Војо осећај немоћи. Читам и поштујем ентузијазам свих овде, али је истина да ћемо изгубити и наредну и ону наредну и ону тако наредну и сваку јебену наредну. Као да не живимо у истој држави. Као да не живимо исте животе. Једино је питање да ли ћете и даље да глумите декор или нећете.
Locked