Stadion Karadjordje

Locked
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Evo i mene posle nekog vremena...
Sto se stadiona tice Bata je reko da bi on na krov tribine stavio reflektore dok dir.Spensa hoce da stavi 4 stubica? Sta vi mislite o tome? Ja bi vise voleo ovu prvu varijantu izgledalo bi mocnije al to bi onda bilo uradjeno tek na kraju dok se izgradi isto i krov znaci to bi bila tacka na i ,sto znaci da za Singera nebi bilo reflektora.
Ali nazalost kako sam ja skontao rekonstr. stadiona ce biti samo ako dobijemo organizaciju atletskog prvenstva :(
User avatar
SezioneFCV
Posts: 131
Joined: Wed Jan 19, 2005 1:57 pm
Location: Slaninarski logor

Post by SezioneFCV »

Reflektore na krovu bi samo mocno izgledali ako bi ima li ceo Stadion pokriven. Ali to trenutno nije slucaj kod nas, tako da mislim da su 4 stubica bolja varijanta. Ja sam da je najbitnije prvo da dobijemo osvetljenje, ah dal ce na kraju na stubica biti ili na krovu je ne bitno.
Last edited by SezioneFCV on Thu Feb 15, 2007 3:49 pm, edited 1 time in total.
Jebes Beograd kad to je Bangladesh
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8924
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

I ja mislim da je nebitno hoce li biti bandere (da ne kazem stubici) ili krovno osvetljenje. Ali meni je jako tuzno sto se danas raspravlja o tome kakvo osvetljenje treba staviti na nas stadion koji nema nikakvo osvetljenje, a imao ga je nekih davnih godina. Meni su ti reflektori nekako simbol nazadovanja i propadanja voljenog kluba zadnjih godina...
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Ja sam za varijantu da se stadion uradi kompletno sa proširenjem i pokrivanjem svih tribina i sa reflektorima na njihovom krovu.Protiv sam improvizovanih instant rešenja, znajući da ona kod nas (p)ostaju trajna.
Kao što sam bio protiv na brzinu sklepanog semafora, tako sam sada protiv na brzinu sklepanog osvetljenja.
Vojvodina ne sme da se zadovoljava jeftinim polovičnim rešenjima.Šta me briga hoće li Siniša imati reflektore na toj utakmici.Ne želim da zbog toga unakazimo stadion za 50 godina.Vreme je da mi krenemo ispred ostalih, a ne da se stalno ustručavamo i izvinjavamo što imamo objekte za divljenje, kao i da se zadovoljavamo ,,minimalcima,,.Zato sam za moderno rešenje, prvo ovakve vrste u Srbiji. Pa, neka se radi i duže.Stiće će sve to da se završi do atletskog prvenstva (ako postoji volja).
Kapitalne stvari se rade i za generacije koje dolaze, da i one budu zadovoljne rešenjima svojih predhodnika.
A, naravno u sklopu ove investicije mora i plazma semafor.Kada se sve ovo podigne, verujem da više nikad nikom neće padati ni na kraj pameti da se takav objekat ruši.Stadion Vojvodine je ipak jedan od simbola Novog Sada i svaki čovek kad objašnjava nekom ko ne zna gde se nalazi neki manje poznati objekat u blizini stadiona, obično kaže:
to ti je tu kod Stadiona Vojvodine...
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

U pravu si Turija. Ovaj novi semafor je nesto najruznije sto sam video na nekom fudbalskom stadionu. Meni je bolji bio onaj rucni, makar kao fazon.
A reflektori su posebna prica. Pa pre 20 godina smo imali reflektore (da ne kazem i pre 40) koji su radili savrseno. Ko ce da me podseti ko je i zasto skinuo te reflektore?
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

I ja se slazem sa Turijom treba imati neki planski cilj a ne sve onako u prolazu pa kako bude...
Ali naravno ko smo mi pa da nas neko pita... :(
User avatar
Tancha
Posts: 111
Joined: Wed Mar 02, 2005 4:23 pm
Location: Blok,NS

Post by Tancha »

Ljudi, meni nije najjasnija ta prica sa stadionom oko jedne stvari...
Naime, ako Vojvodina ove sezone izbori plasman u Evropu (a sva je prilika da hoce, makar IT kup), da li ce igrati u Novom Sadu? Ako stadion nije prijavljen za evropska takmicenja na pocetku sezone, ima li sanse da se to naknadno uradi?
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Ja jedva cekam da imamo svetski stadion!! Nazalost uvek neka druga desavanja pokrecu pitanje stadiona a ne Fk Vojvodina :(
Moje misljenje...
99% da cemo dobiti onaj atletski dogadjaj...grad sa klubom renovira stadion ,dize se istok postavljaju se stolice na jug prvo narano renoviranje iste i na kraju se pokriva samo istok i montiraju se reflektori na krov istoka i zapada i to bi bilo gotovo tamo otpr. mart 2008.
To su neke moje procene...
mile bronx
Posts: 259
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:56 pm
Location: liman

Post by mile bronx »

Tancha wrote:Ljudi, meni nije najjasnija ta prica sa stadionom oko jedne stvari...
Naime, ako Vojvodina ove sezone izbori plasman u Evropu (a sva je prilika da hoce, makar IT kup), da li ce igrati u Novom Sadu? Ako stadion nije prijavljen za evropska takmicenja na pocetku sezone, ima li sanse da se to naknadno uradi?
Paaa...Ako nasa draga gradonacelnica da uverenja da ce se izgraditi reflektori i srediti stadion do pocetka tih takmicenja, mislim da bi nam dali.
A meni je na primer cela ta prica oko stadiona nekako sve kulturna i fina, mada potpuno razumem sadasnje rukovodstvo, kad pokusavaju na lep nacin da dobiju sta bi se moglo dobiti od grada. Da sam ja na vlasti u klubu odmah bi potegao pitanje denacionalizacije stadiona (zna se ko ga je gradio, a i svez je primer Djackog igralista), zna se od kojih novaca i od cijeg transfera se zavrsila severna tribina, a i jos stosta.
A npr. Baja Sapuric bi mogao komotno da tuzi cigane zbog unistavanja stolica na istoku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sve u svemu, kolko ja vidim, za tu utakmicu koju organizuju ti neki talijani i neka njihova marketinska agencija, po svemu sudeci bice neki montazno-demontazni reflektori, a za nas posle sta bude... Nove izbori i tako to :roll:
Zato treba odmah insistirati na trajnim reflektorima, a ne na nekim kranovima i sta ti ja znam :twisted:
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Evropsko prvenstvo u atletici za juniore 2009. godine biće održano u Novom Sadu, saopšteno je danas iz Atletskog kluba Vojvodina. Tu odluku je na današnjem sastanku u Birmingemu doneo savet Evropske atletske federacije, posle odgledane prezentacije Novog Sada.

U toj prezentaciji prikazani su detalji sa atletskih takmicenja održanih u tom gradu - dve balkanijade, dva Kupa Evrope i tri atletska mitinga u skoku u vis 'Eurotop'.

Očekuje se da će na Prvenstvu Evrope za juniore nastupiti oko 1.500 takmičara iz gotovo svih evropskih zemalja.

U drugom saopštenju istim povodom, Ministarstva prosvete i sporta, navodi se je Vlada Srbije dala garancije za održavanje tog EP, jer ono "predstavlja nesporan interes Republike Srbije, kako u sportskom smislu, tako i u pogledu afirmacije naše zemlje".
b92
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Iz Sporta:
SPOR REŠIO – BIRMINGEM!

Nema više razloga za borbu oko gradskog stadiona u Novom Sadu
Temeljna rekonstrukcija stadiona koštaće oko tri miliona evra

Novi Sad – Sporenja rukovodstva Vojvodine i predstavnika lokalne samouprave oko Gradskog stadiona u Novom Sadu od prekjuče su, praktično, postala – bespredmetna! Tačku na njih je, i ne znajući da to čini, stavio Savet Evropske atletske federacije.

Vrhovno telo evropske asocijacije kraljice sportova je, naime, u ponedeljak donelo odluku da Novi Sad, u julu 2009. godine, bude domaćin Evropskog prvenstva za juniore, a to, automatski, podrazumeva i temeljnu rekonstrukciju novosadskog stadiona koja bi, prema preliminarnim procenama, trebalo da košta oko tri miliona evra.

U okviru te rekonstrukcije, trebalo bi da bude potpuno obnovljena i, na visinu zapadne, izdignuta, a potom i natkrivena, i istočna tribina. I na jednoj, i na drugoj, biće montirano najsavremenije osvetljenje, koje će, pored atletske staze, na čemu insistira atletska federacija, osvetliti i fudbalski teren, pa će u srpskoj Atini ponovo moći da se igraju i noćne utakmice.

U okviru ukupnog preuređenja stadiona, temeljno će biti rekonstruisana i južna tribina, ispod koje će, uz ostalo, biti napravljene najasavremenije svlačionice i prostorije za službena lica, novi pres-centar od preko 200 kvadratnih metara i niz drugih sadržaja koji će biti usklađeni i sa propisima UEFA.

Dakle, od odluke da Novi Sad bude domaćin EP u atletici, veliku korist imaće i fudbal. Posle rekonstrukcije, novosadski stadion bi trebalo da ima oko 22.000 mesta, a u okviru njegove sveukupne šminke biće postavljen i najmanje jedan video-bim velikih dimenzija, pa bi on, po svemu, trebalo da podseća na najsavremenije objekte te vrste u Evropi.

KOMPROMIS

DVORANA UMESTO

POMOĆNOG TERENA

Sva je prilika da je na pomolu i kompromis oko pomoćnog terena. Na mestu na kojem se sada nalazi bi, naime, do jula 2009, trebalo da nikne višenamenska hala sa dve-dve i po hiljade mesta, u kojoj bi mogla da se organizuju sva atletska takmičenja, ali koja bi, u skladu sa propisima UEFA, mogla da služi i za zagrevanje fudbalskih ekipa, odnosno da ima i funkciju pomoćnog stadiona.

Ona bi, što je posebno zanimljivo, s jedne strane bila mostom povezana za stadionom, a s druge bi, praktično, bila deo velikog tržnog centra koji bi, prema najavama, u zaleđu stadiona, trebalo da gradi beogradska Kompanija Delta.
Sve ovo jako lepo zvuči, ali ključni problem je što nama treba stadion po UEFA standardima ove godine i to do avgusta meseca(ako izborimo Evropu, naravno).Ne verujem da se iz budžeta mogu naći sredstva za tako nešto,s obzirom da nije planirano na početku godine.Ostaje da ćemo verovatno sami morati da "skrpimo" stadion, kako bi on ispunjavao minimum uslova za odigravanje evropskih utakmica u Novom Sadu. :?: :?
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

U svakom slucaju odlicne vesti!!! :D :D :D Ne mogu ni da zamislim kako ce izgledati stadion,ako se bude rekonstruisalo sve sto je najavljeno...
STOP MAFIJI!!!
Palic Crew
Posts: 83
Joined: Mon Nov 28, 2005 12:25 am
Location: Sever nizije
Contact:

Post by Palic Crew »

Prva slika je projekat za atletsko prvenstvo, a drugi je trzni centar, e sad sta ce biti od ova 2...

Image
Image

(sa firminog foruma)
• Koliko?
• Dvadeset.
• Šta 20?
• A šta koliko?
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MAJA GOJKOVIĆ PRIMA LALE

Danas dugo očekivan sastanak Vojvodine i gradonačelnika Novog Sada
Novi Sad – Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković primiće danas u
15.00 časova, u novosadskoj Gradskoj kući,

delegaciju skupštine FK Vojvodina, potvrđeno je Sportu u kabinetu prve dame srpske Atine.

U delegaciji Vojvodine biće potpredsednici skupštine Kosta Hadži i Ognjen Krsmanović, član UO Stevan Lalošević, član šampionske generacije 1965/66. Vasa Pušibrk i vođa navijačke formacije Firma Aleksandar Posnov. Pored Gojkovićeve, sa njima će, kako se očekuje, razgovarati i predsednik gradske skupštine Zoran Vučević i član Gradskog veća zadužen za sport dr Zoran Milošević.

Skupština Vojvodine je, inače, ovu delegaciju ovlastila da čelnicima novosadske lokalne samouprave predoči grupu zahteva vezanih, pre svega, za legalizaciju lane izgrađenih objekata u FC Vujadin Boškov u Veterniku, odnosno za adaptaciju gradskog stadiona i vraćanje tom objektu nekadašnjem imena Karađorđe.

Kako je Sport već pisao, te zahteve predstavnici stare dame našeg fudbala su u novosadsku Gradsku kuću prvi put doneli 28. februara, ali su, s obzirom da je Gojkovićeva bila službeno sprečena da ih primi, odbili da o njima razgovaraju sa Vučevićem i Miloševićem.

Da podsetimo, Maja Gojković je, sredimo prošlog meseca, u intrevjuu za naš list, izjavila da će podržati legalizaciju objekata u Veterniku. Uz to, veoma važna je i činjenica da je, u međuvremenu, Savet Evropske atletske federacije, odlučio da Novi Sad 2009. godine bude domaćin juniorskog prvenstva, što, automatski, podrazumeva i temeljnu rekonstrukciju novosadskog stadiona.

Đ. VUKMIROVIĆ 20.03.2007 19:53:01
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MAJA GOJKOVIĆ PRIMILA DELEGACIJU FK VOJVODINA


Najzad je došlo do susreta gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković i delegacije Fudbalskog kluba Vojvodina.Inicijator sastanka je bio klub sa željom da predoči tri osnovne odluke sa nedavno održane sednice klupske Skupštine: promene regulacionog plana na parceli gde se nalazi FC “Vujadin Boškov”, dovođenja stadiona u stanje koje odgovara standardima UEFA i promene imena Gradskog stadiona u “Karađorđe”.



Maja Gojković je odmah istakla da je do susreta trebalo da dođe i ranije, da su neka od pitanja već mogla da se nađu u proceduri, ali da je svakako dobro što su se strane sučelile pred brojnim predstavnicima medija: - Imam utisak da je neko pošto - poto želeo da predstavi kako je Grad Novi Sad u sukobu sa klubom, ali mi nikada nismo rekli “ne” ni po jednoj tački vaše inicijative - rekla je gradonačelnica.

Rekla–kazala

Utisak je da je gradonačelnica u toku sastanka pokazala veću hladnokrvnost od nekih predstavnika delegacije, ali i od nekih svojih saradnika.
- Ne želim da se bavim kuloarskim pričama i time “ko je šta rekao i ko je šta čuo”. Međutim, ako želite da na taj način razgovaramo, onda ću vam reći da smo i mi ovde čuli da je ovaj sastanak iniciran samo zbog toga da se neko lakše domogne velike imovine Novog Sada - obratila se gradonačelnica jednom od članova klupske delegacije.

Ona je zatim je podsetila da je inicijativa da se FC “Vujadin Boškov” promeni namena i pretvori u zemljište za stambenu zonu potekla upravo iz FK Vojvodina, kada je njen predsednik bio Miodrag Kostić.
- Dakle, nisam ja ta koja sam htela da kupim zemljište u FC “Vujadin Boškov” i pravim tamo zgrade, jer za to novca nemam. Podržavam želju kluba da se na tom placu igra fudbal, ali postoji neka procedura koju Vojvodina nije ispotšovala. Još 26. jula prošle godine JP “Urbanizam” uputilo je zahtev klubu za dopunu dokumentacije, ali odgovor nikada nije stigao. Posle je novi dopis koji je stigao u decembru proglašen “novogodišnjom čestitkom” - naglasila je Maja Gojković, uz napomenu da je spremna da učini sve što je u njenoj moći da se procedura oko promene regulacionog plana ubrza.

Dres za Maju

Da li zbog uroka ili nečeg drugog, FK Vojvodina juče je bio uskraćen za jednog člana delegacije - Kostu Hadžija. Crveno-bele su pred gradonačelnicom predstavljali: Vasa Pušibrk, Aleksandar Posnov, Ognjen Krsmanović, Stevan Lalošević i advokat Branislav Travica, koji je Maji Gojković uručio zlatni dres sa crveno-belom prugom FK Vojvodina, sa brojem 10 na poleđini i natpisom “Maja”, kao i klupsku zastavicu sa potpisima svih igrača.

Gradski stadion promeniće ime u “Karađorđe” čim ta inicijativa od kluba bude i napismeno stigla pred gradsku Skupštinu.
- Na vama je da lobirate, jer će odluka zavisiti od toga kako će se izjasniti odborničke grupe - rekla je Gojkovićeva.
Najžešću polemiku izazvala je tačka koja tretira stadion, tačnije njegovo dovođenje u funkciju prema standardima UEFA.
- Mi samo želimo da igramo fudbal i da nam omogućite da evropske utakmice Vojvodina igra u Novom Sadu, pred svojim sugrađanima - istakao je jedan od članova petočlane delegacije crveno-belih Ognjen Krsmanović.
Gojkovićeva se začudila zbog čega se u Vojvodini ne bave vlasništvom koje je sklonjeno sa stadiona i izgubio mu se svaki trag, misleći na reflektore.

UEFA neće pljeskavice

Maju Gojković pogodili su protesti navijača koji su istakli transparent “Mi držimo ključ grada.”
- Problem je navijača Vojvodine što više veruju funkcionreima DS-a Vesiću i Selimovuću nego meni. Nikada nisam pozvala košarkaše Partizana i Zvezde da igraju u “Spensu”, iako prihvatam da svi Novosađani ne moraju da navijaju za Vojvodinu, već i za druge klubove. Ipak, nisam videla transparente protiv dimnjaka na tribinama stadiona, a znam da ni UEFA ne voli pljeskavice. Da li to znači da ukoliko uklonim dimnjake mogu da očekujem transparent “Naša Maja” - upitala je gradonačelnica.

- Podsetiću vas da je u vreme mandata Branislava Pomoriškog stadion ostao bez reflektora. NJihovo uklanjanje povereno je “Mostogradnji”, a u ime FK Vojvodina primopredaju stubova, električnih ormarića, kablova i reflektora potpisao je Rajko Kovačević. Zar nisu bilo kakvi reflektori bolji od nikakvih? Zato mi pomozite da saznamo gde se nalaze stari reflektori, a podsećam da je novac za nabavku novih u iznosu od 25 miliona dinara već bio obezbeđen, ali je kasnije prebačen u stavku “suficit” i iskorošćen za organizaciju tadašnjeg Evropskog prvenstva u košarci - rekla je gradonačelnica, istakavši da je sastanak bio od izuzetne koristi i da je ovo bila prava prilika da se iznesu i neki manje poznati detalji, koji ranije nisu bili predočeni javnosti.

Samo helikopterom

Na pitanje zbog čega ne dolazi na utakmice FK Vojvodina, Maja Gojković je odgovorila:
- Imam pismenu zabranu od strane predsednika kluba, koji mi je uoči koncerta Erosa Ramacotija pismeno poručio da na stadion mogu da dođem samo helikopterom. Ne znam zato kako bih bila dočekana da dođem na utakmicu - rekla je Gojkovićeva.
Ipak, Stevan Lalošević je u ime klupske Skupštine pozvao gradonačelnicu da ubuduće bude gost na Vojvodininim mečevima, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Činjenica je da su se “nerešivi problemi” pokazali i te kako rešivim, ali da su za pomeranje sa mrtve tačke potrebni dobra volja, tolerancija i iskreni odnosi u prilazu. Ovaj sastanak je nagovestio da bi stvari vezane za Vojvodinu mogle da krenu u dobrom pravcu, na zadovoljstvo svih Novosađana.

S. Savić
Locked