12. kolo: Spartak-Vojvodina 0:1

Locked

Vaša prognoza:

Poll ended at Mon Nov 15, 2010 11:06 am

Pobeda Vojvodine
31
60%
Nerešeno
16
31%
Pobeda Spartaka
5
10%
 
Total votes: 52

User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

12. kolo: Spartak-Vojvodina 0:1

Post by Zeljafcv »

12. kolo, u nedelju, sa početkom u 13 časova, Spartak u Subotici dočekuje Vojvodinu. Igraće se pravi vojvođanski derbi, koji će pokazati ko je „gazda“ u ovom delu. Spartak je u prošlom kolu deklasirao Inđiju na svom terenu sa 5:2, ispali su u Kupu i za Evropu će morati da se izbore preko JSL. Sigurno će želeti da se izkupe pred svojom publikom za ispadanje u Kupu. Trenutno su 5. sa 17 bodova. Opasni su na kada igraju na svom terenu, imaju kvalitetne bekove Stevanovića i Šarca sa jakim napadačkim karakteristikama i odličnim centaršutem. U tome i treba tražiti i potencijalnu šansu za kontru, ako se bekovi ne stignu vratiti, tu su jako ranjivi. Štoper nama dobro poznati Bratić koji je izuzetno opasan prilikom kornera. Vezni red im drži Torbica, koji je alfa i omega ekipe, glavni kreator. Napad im predvodi mladi reprezentativac Vojo Ubiparip, izuzetno opasan po gol. Mi smo u prošlom kolu savladali Borac sa 4:0 i u Kupu Jagodinu sa 1:0. Pobedom u nedelju nastavljamo seriju kojom bi Vojvodina napravila golemu bodovnu prednost u odnosu na Spartak i tako ga gotovo izbacila, kao konkurenta, iz borbe za Evropu. Pobedom izbijamo na 3. mesto, jer koliko vidim imamo bolju gol razliku i od cigana i Rada, koji međusobno igraju. Što se tiče bilansa povređenih, suspendovanih igrača u tim se još u Kupu vratio Tumbasević, dok je Pavlovićeva povreda još uvek na snazi (Ako neko ima više informacija o povređenim i suspendovanim igračima neka napiše?). Ne treba zaboraviti da su nam Subotičani veliki dužnici za prošlosezonski šamar posle velike pobede u ½ Kupa, pred dobro popunjenim Karađorđem. Svi se sećamo koliko nas je taj poraz zaboleo, posebno, jer smo bili žestoko pokredeni od sudije. Pored takmičarskog značaja ova utakmica će predstavljati debi Zorana Milinkovića protiv svog prošlogodišnjeg kluba, za koga ga vežu lepe uspomene i u kom je doživeo svoju afirmaciju. Nek' nam je sa srećom!


Navijačka grupa Firma 1989 pravi invaziju na Suboticu. Polazak buseva sa malog juga u 10 ujutru. Prevoz je besplatan. Cena karte za stadion sa propusnicom 100 din, bez propusnice 300 din. Nije daleko Subotica, lepa prilika da se pored navijanja i pokazivanja vernosti za prvu ljubav iskoristi i za šetnju pokraj Palićkog jezerceta.
Last edited by Zeljafcv on Wed Nov 17, 2010 9:52 pm, edited 2 times in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2689
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Mojsov sigurno ne igra, jer mora da odsluži kaznu zbog kartona.

Oba tima su igrala Kup u sredu, te u nedelju očekujem sličan duel kao što je u Suboticu bio minule jeseni - tvrdo, malo šansi...Snalažljiviji će odneti pobedu.

Naša jedina prednost je u tome što imamo veći fond kvalitetnijih igrača. To treba iskoristiti, i malo "prošarati" postavu. Svakako nam slede dva vezana domaća duela (protiv Inđije i Smedereva), pa nema potrebe da se u nedelju samo oslonimo na granitnu odbranu, u koju se vraća Milović. Malo hrabrosti (i sa klupa i na terenu)...To je sve što je potrebno.

Naravno - treba uzeti u obzir da nas prenosi Arena, a kad oni to čine, neminovno je 0:0. Vrlo moguće i sad...
ssnigd
Posts: 3407
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Duel na Banjici i duel u Subotici imaju velike slicnosti.

I pred Banjicu smo imali Kup duel(Jakovo) u kome smo jedva prosli u 90. minutu a onda i na penale i sada pred Suboticu takodje smo imali Kup duel(Jagodina) u kome smo opet prosli srecno u 90. minutu. I pred Banjicu nas protivnik(Rad) je ispao dosta tesno iz Kupa(Sindjelic penali) i sada je Spartak ispao tesno iz Kupa(Sloboda 3:2). Ono sto me brine je da se ne ponovi slican scenario: da na terenu delujemo solidno pola sata a onda da nastane histerija i raspad sistema. Tako da ovaj mec vidim i kao jedan veliki ispit za naseg trenera i nase igrace. Za trenera da vidim da li je spreman da ubaci one igrace u tim koji su u najboljoj formi i igrace koji mogu da donesu nesto novo u igri Vojvodine, da odmori umorne, da umori do sada one koji se nisu toliko znojili na prvoligaskim terenima. Za igrace ovo je ispit da pokazu, da li u sebi imaju drskost da vrate Suboticanima za onaj bolan proslogodisnji poraz. Ova utakmica ce dati odgovore na mnoga pitanja. Nadam se one pozitivne.

Sto se tice sastava Bilbija bi trebao da pocne sa klupe, a Abu da bude u spicu. Ja se nadam da ce Katai da ode na krilo, mada mislim da ce tamo biti Brana. Na sredini verovatno ce igrati Meda, Tumba i Mereba. U samom spicu napada nam trebaju igraci koji su brzi i prodorni, tipa Brana, Abubakar, Runi, jer im je zadnja linija spora. Bratic i Sarac i ona seljacina Milankovic, deluju mozda iskusno ali su skoni kiksevima, samo ako se pritisnu na vreme. Kako im je Torbica glavni igrac njega treba konstantno pritiskati da ima sto manje vremena sa loptom. Kod Ubiparipa treba samo jako ulaziti u duele i on nece moci da se razigra. Takodje verujem i u Milinkovica(da li sam lud ostaje da vidimo posle tekme), jer je ipak radio sa tim timom prosle sezone i sigurno ih poznaje u dusu.

Nas sastav po nekom mom nahodjenju: Brka, Vule, Milovic, Trajko, Runi, Meda, Tumba(Vuk), Mereba, Lazetic, Brana(Katai), Abubakar.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

12. novembar 2010. | 10:48 | Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal
Link: http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 31989.html
Milinković: "Biće teško u Subotici"
Bivši trener Spartaka prvi put protiv svog nekadašnjeg kluba. Kaže da je Spartak uvek motivisan do neba protiv Vojvodine.

Milinković je sa Spartakom napravio istorijski uspeh i plasirao se u kvalifikacije za LE.

Preuzeo je Vojvodinu, sada će sa Novosađanima na krajnji sever Srbije, tamo ga čekaju doskorašnji učenici.

"Biće žestoko, znam koliko je Spartak motivisan protiv Vojvodine, to je pravi derbi. U redovima Subotičana je nekoliko rođenih Novosađana, takođe i nekoliko igrača koji su ponikli u Vojvodini", rekao je trener "Voše".

Poseban motiv za rivala biće i on sam.

"Neka pritisak bude na meni", konstatuje Milinković.

Zadovoljan je pobedom nad Jagodinom i plasmanom u finale kupa.

"Isplatio se trud i želja, i pre meča sam rekao, svejedno mi je kako, samo da pobedimo", ponovio je Milinković.
User avatar
etxeberria
Posts: 352
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:32 pm
Location: tamo gde sam rodjen i odrast`o

Post by etxeberria »

Milankovic nije uopste iskusan a da je seljacina jeste :). Najopasniji su Adamovic, Torbica i Miric, dok Ubiparip nije onaj od prosle sezone ali videcemo. Sansu treba traziti preko iskusnih ali veoma sporih Sarca i Bratica, bilo bi dobro staviti Ilica na desno krilo kako bi isao na Sarca.
sam svoj najveci neprijatelj
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Sto je seljacina?

Sve osim nase pobede za mene ce biti veliko iznenadjenje. Milinkovic poznaje vecinu igracu, zna njihove prednosti i mane, i to mora iskoristiti. Lakse je napraviti vakcinu, ako si sam kreiro virus.
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Verujem, ubeđen sam da Milinković dobro poznaje ekipu Spartaka i da im zna svaku manu i prednost. Jedna od očiglednih mana nama laicima je da su jako ranjivi kada im bekovi odu napred, posebno Šarac koji je spor. Kada igraju u Subotici praktikuju ubacivanje bekova i centaršuteve. Takođe, kod kornera su jako opasni, ali izuzetno ranjivi kada se kontra napravi, jer se Bratić i Milanković užasno sporo vraćaju nazad i odbrana im je na vertometini. Meda Torbici da neda da diše, Milović neka stisne Ubiparipa. Ostatak ekipe da ne kiksa, posebno kod prekida gde koncentracija mora biti maksimalna. Kvalitetniji smo od njih, imamo Marebu, Lazetića, Abua koje će morati da paze. Maksimalan motiv i ako se otvore i zaborave na njih crno im se piše.
Last edited by Zeljafcv on Fri Nov 12, 2010 4:35 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
novosadjanin
Posts: 1353
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

limanfkv wrote:Sto je seljacina?


Mislio je na igraca Spartaka MilAnkovica, a ne na naseg trenera. Jel to onaj sto nam je proletos dao gol pa prilikom proslave provocirao Zapad?

Nereseno u gostima protiv rivala za izlazak u Evropu ne bi bio neuspeh. Pobedom se mnogo dobija, igraci mogu da se iskupe za poslednje neuspehe protiv Rada i OFK-e.
Sto se tice naseg rivala, izdvojio bih sledece igrace:
-Sarac sa 35 godina igra u zivotnoj formi, mnogo je bolji nego sto je bio kod nas. Ipak, brzina mu je mana i trebalo bi pokusati probiti ga preko Abubakara kojeg on ne moze da cuva.
-Bratic im je stub odbrane uz Sarca i verovatno ce u nedelju biti posebno motivisan i ponovo igrati za svoju zvezdu kao sto je jednom vec izjavio ove godine.
-Torbica. Kljuc dobrog rezultata u nedelju je zaustavljanje njihovog glavnog igraca, Tumbasevic i Medojevic moraju tu biti na visini zadatka.
-Ubiparip, njihov najbolji strelac, i on ce biti posebno motivisan u nedelju, ali (nadam se) iz drugih razloga u odnosu na Bratica.
Nasa velika prednost bi morao da bude trener Milinkovic koji u dusu poznaje Suboticane.
Srecno u nedelju!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

novosadjanin wrote:
limanfkv wrote:Sto je seljacina?


Mislio je na igraca Spartaka MilAnkovica, a ne na naseg trenera. Jel to onaj sto nam je proletos dao gol pa prilikom proslave provocirao Zapad?
Sad tek vidim. Pomesah slova, pardon.
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Fss wrote:Спартак Златибор вода : Војводина 14. новембар 2010, 13:00

Главни судија: Мажић Милорад

Помоћни судија 1: Павловић Бранко

Помоћни судија 2: Мићановић Зоран

Четврти судија: Гогић Миодраг

Посматрач: Радаковић Милан

Делегат: Баглава Бранко
Mažić nam je sudio samo jedared i to u sezoni 2007/2008 kada smo na Karađorđu tukli Banat sa 4:1.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Treneru, budi hrabar i ovu takmicu pocni sa dva spica, verujem da ce ti se to vratiti sa 3 boda! Moje uverenje je da se utakmice protiv timova kao sto je Spartak, dobijaju igrom sa dva napadaca, i brzim bokovima...
Formacija 4-2-3-1 kod nas se prevashodno koristi zbog onog sta ona donosi u defanzivnom delu, a to je da i bez neke narocite uigranosti mozete da dobijete cvrst, zgusnut bedem pred golom. E sad, ova formacija moze da bude i te kako ubitacna i u ofanzivnom delu, ali samo u slucaju dobre uigranosti i kvalitetnih igraca. Setite se samo Intera kako je delovao prosle sezone, pa i Arsenala koji sve cesce igra ovu formaciju... Problem kod nas je sto niti jedan jedini trener ne ume da uigra ekipu kad je rec o ofanzivi, ali ni jedan, a zasto, prosto zato sto kod nas nema "trenera", jer trener jeste onaj koji bi vas naucio kako da igrate fudbal dok je lopta kod vas, to je znanje, nikako besumucno trcanje za istom i izlezavanje na terenu u slucaju vodjstva!

Posto smo mi ekipa koja juri gornji deo tabele i ekipe se pre svega brane protiv nas, retko koja se usudi i da napadne, mislim da je krajnje logicno da pocnemo da igramo sa 2 spica vec jednom, iz vise razloga:

1.U nasoj ligi ekipe uglavnom igraju bunker koji se tesko razbija sa jednim spicem.
2. Nemamo spica tih karakteristika koji bi bio u stanju da nekim individualnim potezom razbije takvu odbranu (Abu jeste brz ali nema realizaciju)

Moje je misljenje da bi nas problem efikasnosti bio dosta manji kad bi recimo igrali sa Abuom i Bilbijom u spicu.. Ovaj prvi je u stanju da odvuce nekoliko igraca na sebe, da probije odbranu, a Bilbija ima izuzetan osecaj za gol i dosta dobro resava gol situacije. Prosta saradnja dva spica bi resila muka koje imaju obojica pomenutih igraca, a mi bi pritom iskoristil sve njihove vrline, a takodje i sakrili mane! Bilbija tesko resava situacije 1 na 1, nije neki dribler (a Abu to sa lakocom cini), dok opet Abu tesko postize golove iz izglednih situacija i nema neki osecaj za gol (a opet Bilbija bas to poseduje)! U ovoj formaciji bi se odlicno snasli i brzi krilni igraci poput Smiljanica jer bi protivnicke odbrane morale vise paznje posvete nasim spicevima, sto bi donekle i otvorilo bokove, gde bi do izrazaja dosla fantastican brzina Smiljanica i njegov odlican centarsut (zamislite situaciju gde bi poprilicno spori Sarac bio ostavljen na milost i nemilost prebrzom Smiljanicu)!

No, dobro, to su samo moja razmisljanja, poprilicno sam siguran da u skorije vreme necu videti Vosu kako igra sa dva spica...
User avatar
djape_ns
Posts: 385
Joined: Sat Dec 13, 2008 6:34 pm
Location: Novi Sad

Post by djape_ns »

Ne znam sta da ocekujem u ovoj sezoni protiv Spartaka. Ali sam ubedjen da smo prosle sezone igrali 3 za 3 sa njima. 0-1 u Subotici i 0-1 u Novom Sadu. Ne mislim da u prilog toj mojoj pretpostavci idu samo ova dva rezultata, vec i prikazana igra u ta dva meca.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2689
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Vuk Mitošević i Janko Tumbasević će od prvog minuta na teren, a biće još jedna promena u špicu napada!!!

Reče Milinković na današnjoj konferenciji.

Ovome se već radujem(o)...
uporan
Posts: 562
Joined: Mon Apr 04, 2005 7:49 pm
Location: CENTAR
Contact:

Post by uporan »

djape_ns wrote:Ne znam sta da ocekujem u ovoj sezoni protiv Spartaka. Ali sam ubedjen da smo prosle sezone igrali 3 za 3 sa njima. 0-1 u Subotici i 0-1 u Novom Sadu. Ne mislim da u prilog toj mojoj pretpostavci idu samo ova dva rezultata, vec i prikazana igra u ta dva meca.
Nešto slično htedoh i ja da napišem. Prošle godine 3 za 3 ili vraćanje za pobedu u polufinalu kupa nad onima. Mislim da će i ove sezone biti nešto tako...
UH!
User avatar
Turija
Posts: 10782
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Grof Žekula wrote:Vuk Mitošević i Janko Tumbasević će od prvog minuta na teren, a biće još jedna promena u špicu napada!!!

Reče Milinković na današnjoj konferenciji.

Ovome se već radujem(o)...
:!: :!: :!:
Posle dugo, dugo godina na teren ćemo izvesti 11 najboljih (osim povređenih), pa sad: kom obojci, kom opanci.Sport je to. Nikad ne možeš biti siguran u pobedu, ali znaš da si učinio sve što je bilo u tvojoj moći (sreća to nikada nije, ali uglavnom prati hrabre).Ispade da je Milinković, mic po mic, uspeo da u Voši izvede na teren ono najbolje što ima na raspolaganju.
Rekao sam, još na početku ove sezone, da će to biti njegov najvažniji zadatak u Vojvodini.I trenerima, pored znanja i hrabrosti, treba i sreća, a on ju je imao nešto više nego njegovi predhodnici. Jer: prvi put, posle deset godina, nije bilo igrača u ekipi FK Vojvodine koji me je na terenu fudbalski nervirao (nije to bio ni Đurovski.Sa Đurovskim je drugi problem u pitanju: nespremnost za napor i angažovanje u ,,običnim utakmicama")
Nadam se da će nam se, ovaj put, posrećiti i pred Areninim TV kamerama.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Locked