23. kolo: Vojvodina-Napredak 1:0
23. kolo: Vojvodina-Napredak 1:0
Da li se Crveno-beli brod vratio na svoj kurs plovidbe nakon teške bure koja je vladala u klubu? Da li će igrači imati poverenja prema novoj upravi? Da li trener Marić može da obeća pobedu vernim navijačima? Odgovore na sva ova pitanja videćemo u subotu kada nam u goste stiže ekipa Napredka. Kruševljani , predvođeni trenerom Sakićem, doživeli su pravu renesanu u prolećenom delu sezone. Od prežaljenog tima koji je treba da se preseli u niži rang takmičenja postali su ekipa koja može sa svakim timom ravnopravno da igra fudbal. Trener Marić neće moći da računa samo na makedonskog internacionalca Grozdanoskog koji se povredio u meču protiv Holandije. Takođe, u subotu navijačka grupa Firma 1989 proslaviće dvadesetogodišnjicu postojanja tako da nas sigurno očekuje spektakl sa Severne tribine.
Pozivamo Vas još jednom da iskoristite vaša pravo i da iglasate za Igrača sezone.
Pozivamo Vas još jednom da iskoristite vaša pravo i da iglasate za Igrača sezone.
B92 wrote:Firma: Bez fudbala na Veliku subotu
Navijačka grupa FK Vojvodina "Firma" uputila je poziv FSS Srbije i Zajednici superligaša da zbog Velike subote odlože 26. kolo Superlige Srbije.
"Po ko zna koji put tražimo da se fudbal ne igra na Veliku subotu, kada smo u krugu svojih porodica i slavimo najveći hrišćanski praznik Uskrs", navodi se u saopštenju navijačke grupe. Mečevi 26. kola Superlige zakazani su za 18. april.
"Firma" je najavila da neće prisustvovati utakmici 26. kola protiv Crvene zvezde u Beogradu ukoliko se bude igrala 18. aprila i pozvala sve navijačke grupe da im se pridruže u bojkotu.
Navijači Vojvodine pozvali su sve simpatizere kluba da im se pridruže na proslavi 20 godina od osnivanja navijačke grupe.
Proslava je zakazana za 4. april 2009. godine, kada Vojvodina igra prvenstvenu utakmicu protiv Napretka na stadionu u Novom Sadu.
Okupljanje navijača zakazano je za 11 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi, odakle će zajedno otići na stadion.
Kako se navodi u saopštenju, obezbeđen je besplatan ulaz na severnu tribinu stadiona.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Iako sa ekipom već par sezona posmatram utakmice sa zapadne tribine (na gostovanjima smo sa Firmom), za ovu utakmicu smo odlučili da se ponovo okupimo i odemo na severnu tribinu. Ovim putem bih hteo da pozovem sve koji su u nekom trenutku bili deo istoka, malog juga (ili ko voli malog istoka), velikog juga ili severa, da u subotu dođe na severnu tribinu Karađorđa i proslavi 20 godina zvaničnog navijanja na našem stadionu. Ideja je da se okupe sve generacije koje su bar u nekom delu svog života stvarali ovaj deo priče o Vojvodini...
POŠTO OBRAZ ???!!!
- Grof Žekula
- Administrator
Da iskoristim priliku da svima čestitam 20-i rođendan FIRME !!!
Nadam se da će sutrašnja proslava biti uveličana pobedom nad Napretkom od bar 2 gola razlike i da se ama baš niko (cenjeno gledateljstvo,igrači,stručni štab) neće štedeti da do tog cilja i dođemo.
Jedino me malo zabrinjava mogućnost da naš trenerski genije ne počne da taktizira u smislu «Treba odigrati tri teške utakmice u narednih sedam (ili osam) dana»,pa da sutrašnji duel započnemo «oprezno»,kako to samo on ume i zna !!!
Kruševljanima pod hitno vratiti za poraz sa početka prolećnog dela šampionata i na miru putovati u sredu na Banovo brdo.
Plan je jasan-treba ga ostvariti...borbom,željom,htenjem !!!
Još jedna stvar-meč je zakazan za 15:30h.
Nadam se da će sutrašnja proslava biti uveličana pobedom nad Napretkom od bar 2 gola razlike i da se ama baš niko (cenjeno gledateljstvo,igrači,stručni štab) neće štedeti da do tog cilja i dođemo.
Jedino me malo zabrinjava mogućnost da naš trenerski genije ne počne da taktizira u smislu «Treba odigrati tri teške utakmice u narednih sedam (ili osam) dana»,pa da sutrašnji duel započnemo «oprezno»,kako to samo on ume i zna !!!
Kruševljanima pod hitno vratiti za poraz sa početka prolećnog dela šampionata i na miru putovati u sredu na Banovo brdo.
Plan je jasan-treba ga ostvariti...borbom,željom,htenjem !!!
Još jedna stvar-meč je zakazan za 15:30h.
свака част, ред је да се ову суботу сви окупимо на северу!Milan wrote:Iako sa ekipom već par sezona posmatram utakmice sa zapadne tribine (na gostovanjima smo sa Firmom), za ovu utakmicu smo odlučili da se ponovo okupimo i odemo na severnu tribinu. Ovim putem bih hteo da pozovem sve koji su u nekom trenutku bili deo istoka, malog juga (ili ko voli malog istoka), velikog juga ili severa, da u subotu dođe na severnu tribinu Karađorđa i proslavi 20 godina zvaničnog navijanja na našem stadionu. Ideja je da se okupe sve generacije koje su bar u nekom delu svog života stvarali ovaj deo priče o Vojvodini...
а пре тога на тврђави наравно ко може, па заједно до стадиона, да се прави спектакл
O ovoj temi sam izneo mišljenje prošle godine, pa danas mogu samo ponoviti ono što sam tada napisao. Prvo, nikada ranije se u ovoj zemlji kolo nije odlagalo zbog Uskrsa ili bilo kog drugog verskog praznika. Drugo i najvažnije, Uskrs pada u nedelju, dok Velika subota nije čak ni crveno slovo u Crkvenom kalendaru. Jednostavno, zahtev za odlaganje ovih utakmica je najobičnija glupost.Firma: Bez fudbala na Veliku subotu
Elem, „Firmaši“ su u poslednje vreme malo zastranili, a u tom duhu je i ovo saopštenje. Mi navijamo, briga nas kako igramo, protiv koga igramo, ko za nas igra, ko nam vodi kub, ali nam mnogo smeta što je sutradan od dana utakmice Uskrs. Apsurdno, ali na svoju 20-godišnjicu, grupa koja je nekada u svakom pogledu pozitivno odudarala od okruženja, danas u potpunosti gubi svoj identitet i utapa se u tu istu okolinu, čak šta više postaje pokretač nekih retrogradnih ideja.
Dakle, sutra ponovo sve po starom. Dokle?
Dnevnik
I naravno nigde AleksićaMario Đurovski, povratnik u redove fudbalera Vojvodine, najavio je pred današnji meč revanš Kruševljanima za poraz (1:2) u premijernom prolećnom kolu u Kruševcu.
- Sve osim naše pobede biće neuspeh. Zato ne želim da razmišljam o drugom rezultatu već pozivam naše verne navijače da nas bodre, a mi ćemo im pobedom uveličati rođendansku proslavu – rekao je juče prvotimac novosadskih crveno-belih.
Potvrdivši da će Đurovski od prvog minuta biti u timu, šef stručnog štaba Vojvodine Zoran Marić izdiktirao je još 17 igrača koji konkurišu za postavu.
- Među njima je i Veseljko Trivunović koji je licenciran na moje insistiranje. U postojećem kadru procenio sam da nam on može biti i te kako koristan. Naravno, nije realno da počne meč, jer je imao dugu pauzu – veli Marić.
Od trojice igrača s pravom biranja zbog kartona Vošin strateg računa za današnji duel samo na Stošića.
- Igraće desnog beka, dok će Pantelić i Grozdanoski, koji je pri tome i povređen, dobiti priliku u sledećem kolu s Čukaričkim – istakao je Marić, uz napomenu da njegova deviza nije da se tim koji je pobedio u minulom kolu ne menja, već da igrači koji su opravdali očekivanja u toj utakmici ponovo dobiju šansu.
U dvonedeljnoj pauzi s ostalim prvotimcima nisu bili reprezentativci Đurić, Brkić, Tadić i Aleksić.
- Reč je o grupi fudbalera koja je bitna i brojčano i po imenima za našu ekipu. Videćemo kako će se taj izostanak odraziti na igru Vojvodine. Nadam se da će da bude sve u redu – rekao je Marić, uz želju da navijači Vojvodine slave još mnogo jubileja i jednog dana napune severnu tribinu.
Mogući sastav Vojvodine u formaciji 4-2-3-1: Brkić - Stošić, Đurić, Lovrić, Kizito - Popović, Buač - Stjepanović, Đurovski, Tadić – Mrđa. Današnji meč u Novom Sadu počinje u 15.30 sati.
Složio bih se oko ovoga sa tobom. Ovo što si naveo je i dobrim delom razlog prelaska na zapad mnogih koji svim srcem i bez rezervi vole Vojvodinu.021 wrote: Mi navijamo, briga nas kako igramo, protiv koga igramo, ko za nas igra, ko nam vodi kub, ali nam mnogo smeta što je sutradan od dana utakmice Uskrs. Apsurdno, ali na svoju 20-godišnjicu, grupa koja je nekada u svakom pogledu pozitivno odudarala od okruženja, danas u potpunosti gubi svoj identitet i utapa se u tu istu okolinu, čak šta više postaje pokretač nekih retrogradnih ideja.
Ali to je već neka druga tema...
Nadam se pobedi, ali više ništa ne očekujem...
...jer trener je Marić
POŠTO OBRAZ ???!!!
Mladost nosi sa sobom pamet, ogromnu želju i energiju, ali podcenjuje značaj (nedostajućeg) iskustva.A ono ume biti vrlo neugodna prepreka za ostvarenje želja.021 wrote:O ovoj temi sam izneo mišljenje prošle godine, pa danas mogu samo ponoviti ono što sam tada napisao. Prvo, nikada ranije se u ovoj zemlji kolo nije odlagalo zbog Uskrsa ili bilo kog drugog verskog praznika. Drugo i najvažnije, Uskrs pada u nedelju, dok Velika subota nije čak ni crveno slovo u Crkvenom kalendaru. Jednostavno, zahtev za odlaganje ovih utakmica je najobičnija glupost.Firma: Bez fudbala na Veliku subotu
Elem, „Firmaši“ su u poslednje vreme malo zastranili, a u tom duhu je i ovo saopštenje. Mi navijamo, briga nas kako igramo, protiv koga igramo, ko za nas igra, ko nam vodi kub, ali nam mnogo smeta što je sutradan od dana utakmice Uskrs. Apsurdno, ali na svoju 20-godišnjicu, grupa koja je nekada u svakom pogledu pozitivno odudarala od okruženja, danas u potpunosti gubi svoj identitet i utapa se u tu istu okolinu, čak šta više postaje pokretač nekih retrogradnih ideja.
Dakle, sutra ponovo sve po starom. Dokle?
021, slično mišljenje Tvom sam izneo prošle godine. Uostalom, svako radi onako kako misli da treba, samo ne bi trebalo da generalizuje svoj stav kao opšte mišljenje navijača Vojvodine.
Neka je srećna dvadesetogodišnjica
(kada se već zvanično nerado priznaje i duži staž drugima, na nekim drugim tribinama.No, to je već problem opšti: da svako svoj početak, proglašava za godinu Nultu).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
-
Ovo danas je jos jedna tragedija u nizu.Ovo sto su nam danas svirali,pa takve penale su svirali blizancima tokom 90ih,kada je sudjenje kod nas bilo najgore u istoriji UEFE.lazetic poceo i zavrsio utakmicu,Djurovski takodje,katastrofa.Hucisvili,iako medju zapazenijima,izveden u poluvremenu,jer ne daj Boze da se izvadi lazetic ili Djurovski,oni su okosnica tima .Bas sam razocaran,kao da su bili u kafani ove 2 nedelje,a ne na mini pripremama.
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Ovo danas sto sam video na stadionu se ne moze nazvati fudbalom, ovo je katastrofa, nemam reci, a plasim se da ako nastavim da idem na utakmice da ce mi se zgaditi fudbal!
Bezidejno, sporo, neborbeno, ma najgora utakmica Vose sto sam u zivotu pogledao, a kako pobedismo, e pa na drugoj strani je bila jos jadnija ekipa...Buki na kraju i beka igrao, jos je ostalo stopera i golmana da odigra i to je to!
Ljudi oko mene su zevali, gledali na sat, spavali, neki kao ja provedose vise gledajuci na Sever nego na teren!Uzas, uzas, dobro cu razmisliti da li da odem na sledecu utakmicu, ovo je stvarno teror za moj mozak!
Bezidejno, sporo, neborbeno, ma najgora utakmica Vose sto sam u zivotu pogledao, a kako pobedismo, e pa na drugoj strani je bila jos jadnija ekipa...Buki na kraju i beka igrao, jos je ostalo stopera i golmana da odigra i to je to!
Ljudi oko mene su zevali, gledali na sat, spavali, neki kao ja provedose vise gledajuci na Sever nego na teren!Uzas, uzas, dobro cu razmisliti da li da odem na sledecu utakmicu, ovo je stvarno teror za moj mozak!
Niste valjda opet naseli,pa otisli na utakmicu!?
Steta propustili ste dva fudbalska dragulja,recimo,pobedu i maestralnu igru Wolfsburga protiv Bajerna (5:1) i jednu zanimljivu utakmicu sa stanovista fudbalske taktike i strategije (Herta-Dortmund 1:3) gde se trener Herte kurcio i drzao Pantelica i Kacara na klupi,i ala Ljupko Petrovic igrao na rezultat,a kad je u 65.minutu njegov klub poceo da gubi 2:1,covek kao ide na sve ili nista i vrsi 3 izmene odjednom,uvodi Kacara,Pantelica i jos jednog spica a izvodi ceo vezni red,brate to ni Maric nije u stanju izvesti,i naravno u prvoj kontri dobijaju gol.
Zar je toliko komplikovano videti gde drugi grese pa ne raditi tako!?
Inace,komentator na radiju je nahvalio Lazetica kao najveceg fudbalskog bisera.Jel zaista toliko dobar bio?Kaze,meastralno je odigrao,najbolja partija od kako je u Vosi.Pa se pitam,da li verovati coveku,profesionalcu,novinaru,komentatoru,koji pet minuta tvrdi da lopti prilazi Djurovski da izvede penal,i da je dao gol.Da bi se ispravio tek kad je cuo od spikera na stadionu da je to bio Tadic!!! Pa Djurovski vise lici na predsednika Tadica nego na ovog naseg.... sem,ako ih nije uporedjivao po fudbalskom velemajstorstvu
Eto,nije koristilo,ali i ne skodi,da napisem i ja koju
Steta propustili ste dva fudbalska dragulja,recimo,pobedu i maestralnu igru Wolfsburga protiv Bajerna (5:1) i jednu zanimljivu utakmicu sa stanovista fudbalske taktike i strategije (Herta-Dortmund 1:3) gde se trener Herte kurcio i drzao Pantelica i Kacara na klupi,i ala Ljupko Petrovic igrao na rezultat,a kad je u 65.minutu njegov klub poceo da gubi 2:1,covek kao ide na sve ili nista i vrsi 3 izmene odjednom,uvodi Kacara,Pantelica i jos jednog spica a izvodi ceo vezni red,brate to ni Maric nije u stanju izvesti,i naravno u prvoj kontri dobijaju gol.
Zar je toliko komplikovano videti gde drugi grese pa ne raditi tako!?
Inace,komentator na radiju je nahvalio Lazetica kao najveceg fudbalskog bisera.Jel zaista toliko dobar bio?Kaze,meastralno je odigrao,najbolja partija od kako je u Vosi.Pa se pitam,da li verovati coveku,profesionalcu,novinaru,komentatoru,koji pet minuta tvrdi da lopti prilazi Djurovski da izvede penal,i da je dao gol.Da bi se ispravio tek kad je cuo od spikera na stadionu da je to bio Tadic!!! Pa Djurovski vise lici na predsednika Tadica nego na ovog naseg.... sem,ako ih nije uporedjivao po fudbalskom velemajstorstvu
Eto,nije koristilo,ali i ne skodi,da napisem i ja koju
Tesko da nesto posebno pametno moze da se kaze nakon ovakve utakmice,uvek kad pomislimo da ne moze gore oni nas demantiju iako ipak mislim da su protiv Rada za nijansu bili gori!
Posebno me fascinira nas prekaljeni strucnjak sa Spanskom profi licencom kako divlja pored klupe svo vreme,a svi dobro znamo da je u sebi presrecan igrom jer je ovo danas njegov rukopis,njegov diplomski rad!?Da mi je videti tog bajnog profesora u fudbalskoj zemlji kakva je Spanija koji njemu klasicnom diletantu daje profi licencu,ali je izgleda i u takvoj zemlji sve moguce!
Nek me neko demantuje,ali ja danas nisam video coveka zvanog procenat na nasoj klupi,sta mu je?Da nije bolestan?!
Posebno me fascinira nas prekaljeni strucnjak sa Spanskom profi licencom kako divlja pored klupe svo vreme,a svi dobro znamo da je u sebi presrecan igrom jer je ovo danas njegov rukopis,njegov diplomski rad!?Da mi je videti tog bajnog profesora u fudbalskoj zemlji kakva je Spanija koji njemu klasicnom diletantu daje profi licencu,ali je izgleda i u takvoj zemlji sve moguce!
Nek me neko demantuje,ali ja danas nisam video coveka zvanog procenat na nasoj klupi,sta mu je?Da nije bolestan?!
Grba_NS wrote:Vojo, Lazetic je danas odigrao tako da sam u par navrata pozelo da udjem u teren i da mu lupim dlancinu za sve one upropastene POLUsanse
Vojo, ovo je i moj ceo komentar današnje utakmice.Blago Tebi Ti subotom gledaš fudbal (a mislim da je Herta tako prva u Nemačkoj kao što smo mi drugi u Srbiji, uz svo moje iskreno navijanje za Berlince zbog Gojka, kao ovde za Vošu, zbog Brke i Kize - od danas sam sveo knjigu na dva slova).Vojo, samo da znaš i to, da nam je na klupi bio i čuveni Purke, dok od Smiljanića ni traga ni glasa (šta zna jedna Barsa kad ga je pozivala na probu: Ovde je prava fudbalska struka, koja ne greši nikad).Grba_NS wrote:!Uzas, uzas, dobro cu razmisliti da li da odem na sledecu utakmicu, ovo je stvarno teror za moj mozak!
Bože na šta liči igra našeg kapitena (ice izvinjavam Ti se što sam ranije branio ono malo borbenosti i šuteva Aleksandra Popovića).Da li ovaj momak uopšte trenira ili se samo intenzivno druži sa Lazetićem & copmany
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov