Gde su, šta rade...?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Večernje novosti:
Tadić: Nedostaju mi golovi

Prezadovoljni su u klubu mojim učinkom, a delim i ja njihovo raspoloženje. Moj prvobitni zadatak je da asistiram, što mi za sada dobro ide, ali bih voleo i da zatresem mrežu.

Holandska liga je prava „meka“ za razvoj mladih fudbalera. Posle niza asova koji su se vinuli u orbitu preko „nizozemske“, dokaz je i Dušan Tadić, koji je posle prelaska iz Vojvodine u Gronigen - procvetao. Sa sedam asistencija u dosadašnjih 12 kola deli treće mesto najboljih „dodavača“ u ligi.U klubu zadovoljno trljaju ruke. Srpskog talenta kojeg su doveli za nešto više od miliona evra, spremaju se da mnogo skuplje prodaju.

- Prezadovoljni su u klubu mojim učinkom, a delim i ja njihovo raspoloženje. Moj prvobitni zadatak je da asistiram, što mi za sada dobro ide, ali mi nedostaju golovi. Barem jedan kad bih postigao bilo bi mi lakše. Ulazim u šanse, međutim, mreže još miruju - priča iz Groningena Dušan Tadić.

Slaže se nekadašnje vihorno levo krilo Vojvodine da je u Holandiji „pesma“ od fudbala za mlade igrače. Nada se da će i on istim putem koji je prešao Luis Suarez, sa „Evroborga“ u neki mnogo veći klub.

- Liga je baš za uživanje. Stadioni su uvek puni, navijači pozdravljaju svaki dobar potez, sjajni su tereni za igranje. Što se tiče daljeg proboja, bilo bi super da krenem stopama Suareza, jer koliko god mi je ovde lepo, ne planiram da ostanem dugo u Groningenu. Želim da dobrim igrama skrenem pažnju na sebe i nadam se završim u nekom većem klubu.

Osnovna stvar koja nedostaje Tadiću među „zelenima“ je manjak ambicije.

- Klupski cilj je da se bude među osam, da proba da se izbori izlazak u Evropu. Međutim, ovde nema neke velike razlike u atmosferi da li se meč dobije ili izgubi. Čak i kada smo poraženi, svi su raspoloženi, smeju se, sve je u redu. U Vojvodini posle nekog poraza u svlačionici je muk. Sve mi je to još neobično, čudno je igrati fudbal bez ikakvog pritiska - priznaje Dušan Tadić.

ČEKAM “ORLOVE“

Prošao je Dušan Tadić sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije i logičan sled je, ako ovako nastavi da igra i zasluži, da se nađe njegovo ime na nekom širem spisku selekcije.

- Nadam se da se prate moje igre u Holandiji. Dajem sve od sebe, borim se, pa ako selektor pomisli da zaslužujem poziv... Moje je da igram najbolje što mogu - kaže Tadić.
lazarr
Posts: 820
Joined: Wed Oct 20, 2010 10:01 am

Post by lazarr »

Da li ste primetili koliko loše igra Mrdja u Sionu. Vec nekoliko utakmica unazad je ubedljivo najslabije ocenjeni igrac svog tima.
Na poslednjoj utakmici protiv Fc Thun, Sion je izgubio 1:0 a Mrđa je ocenjen sa 2,1. Inace svi ostali su ocenjeni izmedju 4-5. Ocene su date u decimalama jer se racunaju na osnovu glasova navijaca pa se ocena uzima kao prosek glasova. Dragan je zamenjen u 57-om minutu.
Pogledajte na sajtu www.fcsion-online.ch
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Tadić bi morao da pripazi da ne izgubi motivaciju (kao što mu se desilo u Voši).Mrđa, možda, pruža slabije partije u Sionu baš iz tog razloga (kao i Mario kod nas, posle utakmice sa partizanima).To su igrači koji kad nemaju motivaciju, teško mogu ispuniti fudbalska očekivanja.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
kapri
Posts: 101
Joined: Tue Apr 06, 2010 6:41 pm
Location: Novi Sad

Post by kapri »

Iz jučerašnjeg Blica:
"Dragan Mrđa još nije pokazao zašto je doveden u Sion na velika vrata, što mu ne praštaju ni Švajcarski mediji. Sion je poražen na gostovanju Tunu, a naš napadač je optužen da je odglumio penal zbog čega je dobio žuti karton, a jedan komentar je glasio:"Mrđa pada 15 puta po meču od početka ove sezone i, kada je zaista prekršaj, niko mu ne veruje."" :nono: :nono: :nono:
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Bravo LJUDINO!
I Krasić pomaže Kraljevčanima

Reprezentativac Srbije i igrač Juventusa uplatio pola miliona dinara za pomoć postradalima od zemljotresa.

Miloš Krasić nije samo "veliki" igrač već i "veliki" čovek. Fudbaler Juventusa uplatio je novčanu pomoć stanovnicima ugroženog područja u Srbiji.

Na žiro račun predviđen za pomoć žiteljima Kraljeva i okoline, stradalih u nedavno zemljotresu, reprezentativac Srbije uplatio je 500.000 dinara
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Dragan je dao gol za Sion iz penala :lol:
Željko Brkić jedan je od nas!!!
ssnigd
Posts: 3427
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Buca wrote:Dragan je dao gol za Sion iz penala :lol:
Covek igra kao i u Vosi, zasere tekmu, svi ga pljuju i onda se narednu raspuca.
Sada dade i drugi gol.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Blic wrote:Kad odigram slabo, onda neki kažu da sam debeo

Kažu da je svaki početak težak, pa ja tako i u slučaju reprezentativca Srbije Gojka Kačara u dresu Hamburgera. Pre tri meseca je sa velikim ambicijama prešao iz Herte u klub sa severa Nemačke, a transfer je iznosio 5,5 miliona evra. Od tada je malo šta išlo kako je želeo, ali bivši fudbaler Vojvodine kaže da je najgore prošlo i da polako napreduje.

Nije tajna da su od Kačara mnogo više očekivali na startu sezone u Bundesligi. Kod trenera Armina Veha obično je bio u drugom planu, sedeo je na klupi, a kritikovao ga je i jedan od investitora u klub Klaus-Mihael Kine.

- Svakim danom je sve bolje. Najbitnije mi je da se koncentrišem na fudbal. Nije mi prvi put da menjam klub. Posle dolaska u Hertu početkom 2008. trebalo mi je nekoliko meseci da se naviknem. Ovde u Hamburgu sam se suočio sa mnogo novina, promenio sam stan, upoznao nove ljude, nije bilo jednostavno - priznao je Kačar u intervjuu za dnevnik “Hamburger Abendblat”.

Bivši fudbaler Herte napominje da mu je najteže bilo da sedi na klupi za rezerve.

- Svaki početak je težak. Hamburger je veliki klub, od mene se mnogo očekuje. Tražilo se odmah da igram najbolje. Nadam se da su najgore stvari prošle. Čuo sam da je Klaus-Mihael Kine rekao da nisam među najznačajnijim novim igračima. To može da utiče negativno na psihu igrača. Ipak, moj motiv je velik i želim da pokažem svima u Hamburgu da sam dobar fudbaler - kaže Gojko.

Osim što je sedeo na klupi, mediji u Nemačkoj su pisali kako ima problema sa viškom kilograma i kako je fizički nespreman, na šta se Kačar samo nasmejao.

- Nije istina da sam debeo. Oduvek sam imao istu težinu. Letos sam išao na Mondijal, doživeo veliko razočaranje u Južnoj Africi. Potom sam se vratio u kamp Herte ne znajući gde ću dalje igrati. Tačno je da nisam bio stopostotno spreman, ali sve što mi je trebalo bile su utakmice. Nije me zanimalo što su o meni pisali loše. Jedne nedelje ste na dnu, druge vas hvale. Kada procenjuem da li sam dobro igrao, ne oslanjam se na novinske izveštaje - podvukao je reprezentativac Srbije.

On je takođe poručio da je otvoren za sve sugestije o tome kako može da unapredi svoju igru.

- Ne mogu da kažem da je ono što su navijači videli bilo najbolje od mene. Mislim da mogu da igram daleko bolje. Istina je da nikada nisam bio potpuno zadovoljan. Svi igrači greše, pa i ja, ali je činjenica da tim ima kvalitet i siguran sam da ćemo to svima ubrzo dokazati - zaključio je reprezentativac Srbije.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Još jedan human gest našeg Krase!
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 31994.html
Napred Voso!
ssnigd
Posts: 3427
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Olah dade dva gola za Kaposvar protiv Djera( 3:0 konacan). Inace za Djer igra, ne znam da li je neko vec napisao, Nikola Trajkovic takodje nas bivsi clan i zamenjen je u 17 minutu, verovatno povreda ili tako nesto.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Dobro bi bilo (ako bi uspeli doći u kontakt) i napraviti intervju sa Lorant Olahom :!:
Mene bi jako zanimalo kako bi gospodin Olah ocenio svoj boravak u Voši. Zašto nije dobio pravu priliku i kako, sa vremenske i prostorne distance, vidi FK Vojvodinu?Da li dolazi u Novi Sad, da li je sa nekim u kontaktu i da li bi završio karijeru u našem dresu?Šta je sa njegovim kolegom desnim bekom (sa kojim je zajedno došao u Vošu), tj da li je i on napravio igračku karijeru u nekom drugom klubu?
Za ostala interesantna pitanja će se, sigurno, već mnogo bolje postarati naše Uredništvo.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Trenutno Djenova 0-2 Juve, Krasic dao drugi gol :wink:
ssnigd
Posts: 3427
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Groningen - Fejnord 2:0
Malo sam gledao Tadica protiv Fejnorda i mogu da kazem da kada on ima loptu ona je sigurna. Vrlo lako igra, ponekad imam utisak kao da ga pustaju ovi iz Fejnorda. Ne znam da li je asistirao za prvi gol, za drugi sigurno nije.

Mrdja ponovo dao gol za Sion, ovoga puta u kupu protiv drugoligasa u produzetku za 3:1 za Sion, trenutno je 3:2 poslednji minuti utakmice.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Dejan wrote:Trenutno Djenova 0-2 Juve, Krasic dao drugi gol :wink:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
šumar
Posts: 253
Joined: Thu Feb 05, 2009 8:27 pm

Post by šumar »

Stojak Damir, gospodin u kopačkama, lepo obrazovan momak.Sve je znao o fudbalu, lakoća sa kojom je davao golove je bila neverovatna.Svaki njegov gol bio je potez.Falilo mu je samo sportske drskosti, po meni.
Puno mi je srce kada sam video fotografiju Damira kako gleda utakmicu sa klincima obučenim u Vošin dres.
Zato, bilo bi prelepo kada bi mogli i nama i njemu da se odužimo jednim lepim intervjuom za ovaj sajt.
Post Reply