23. kolo: Vojvodina-Napredak 1:0

User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Sta reci o danasnjoj utakmici? Osecam se kao da je Krusevljanima usla ona lopta pred kraj utakmice (jel' moguce ono promasiti sa pet metara?) Opet pobeda iz sumnjivog penala, ali nije to ono sto me tisti, vec cinjenica da mi pobedu danas nismo zasluzili. Branili smo se citavo poluvreme da sacuvamo tih mizernih 1:0. Neko ce mozda reci da je tih 1:0 najsladje, ali meni ova danasnja predstava ostavlja samo ukus gorcine. Treba li reci da je za desetku danas ponovo odigrala samo Firma? Skupljanje na djavi, korteo do stadiona, koreografija - sve za respekt. Nije vise pitanje da li nasi fudbaleri zasluzuju da imaju takve navijace, vec da li mi navijaci (ili simpatizeri, kako vec kome nalepe etiketu) zasluzujemo takve fudbalere. Al' sto neko rece, "ceracemo se jos"...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8904
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

budababa wrote:Nije vise pitanje da li nasi fudbaleri zasluzuju da imaju takve navijace, vec da li mi navijaci (ili simpatizeri, kako vec kome nalepe etiketu) zasluzujemo takve fudbalere. Al' sto neko rece, "ceracemo se jos"...
Sto bi ono reko pokojni Pantelija - ko je njih gledao kako "igraju" ni pakao mu nece tesko pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Pozdrav i izvinjenje svima. Slike i izvestaj bice gotovi u toku sutrasnjeg dana! Hvala na strpljenju!
chinaman
Posts: 247
Joined: Mon Dec 08, 2008 6:04 am

Post by chinaman »

Mogu samo da citiram komentatora Radio Novog Sada: "Jedino vredno paznje na ovoj utakmici koja ce brzo otici u zaborav je koreografija navijaca Vojvodine, popularne Firme"
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Turija wrote: Bože na šta liči igra našeg kapitena (ice izvinjavam Ti se što sam ranije branio ono malo borbenosti i šuteva Aleksandra Popovića).Da li ovaj momak uopšte trenira ili se samo intenzivno druži sa Lazetićem & copmany :?: :oops: :oops: :oops:
Ma nije on zasluzio da se ti ovde zbog njega izvinjavas.No,jos ranije dok smo imali i bolji tim,bilo mi je uocljivo da se slepa,a sa druge strane znao sam da on nije igrac a kamoli kapiten za jednu ozbiljnu Vojvodinu.No,u ovakvoj Vojvodini kakva je danas savrseno se uklapa.A sve je vise takvih kao on,pa cak i gorih.
Sto se tice igre,ajde blagi pomak napred,ali s obzirom da je ono ranije bio totalni uzas,to apsolutno nista ne znaci.I Napredak slab inace,pa mozda onda utisak vara.Mada,da nismo dali gol iz penala,pitanje je da li bi ga uopste i bilo.Lazetic je imao jednu odlicnu priliku kada je izasao sam pred golmana,ali je naravno veoma lose sutirao.Sta reci za njega?Nemam vise snage o tome da pisem.Mora se ipak reci da je Lazetic popravio fizicku spremu i da je sada za razliku od pre u stanju da potrci koliko toliko.Ali to izgleda kao muva bez glave,a da ne govorim da on uopste ne zna ni da sutne loptu a kamoli da izvede nesto slozenije sa njom.Dakle,Lazetic ni u potpunoj fizickoj formi nije apsolutno nizasta.Zasto njega bas po toliku cenu guraju,nemam nijednog drugog razloga da navedem,osim da je u pitanju tastina i uobrazenost,pa i samozavaravanje.Ali eto neki beogradski mediji su zadovoljni sto on i Djurovski sada pocinju utakmice i vec su istakli da su oni razlog naseg toboznjeg izlaska iz krize i da su velika klasa.Mislim da je tu svaki komentar suvisan,ocigledno nisu gledali nase utakmice sem protiv Zvezde i Partizana a i tu su obracali paznju samo na protivnike.Uopste,beogradski mediji nemaju pojma sta se sve desava u nasem klubu,a toliko promasuju imena i prezimena nasih igraca i rukovodioca da je to neverovatno.Ali mi smo sami krivi za nas negativan imidz sa svime onim sto se desavalo unutar kluba i kako je klub vodjen i pogotovo kako je okrenut ka javnosti(ne racunam one Gajiceve monologe pred novinarima gde apsolutno nista konkretno i pametno ne kaze).Ne bih previse pisao o pojedincima iz nase ekipe,nema tu sta vise da se pise,mozda bih samo spomenuo "vrsnog" gospodina trenera koji je ocito superzadovoljan trenutnim stanjem i pun je planova za dalje.
Firma je inace lepo obelezila jubilej,zaista je lepo i prijatno protekao dan,potsetio na neka prosla vremena,okupilo se malo vise ljudi i raspolozenje je bilo bolje.Ali eto,i to je proslo a sumorna stvarnost i neizvesna buducnost nas ocekuju i tu bar nece biti prostora da svaki navijac Vojvodine bude optimistican.Ovako kako ide,nece izaci na dobro,da li to neko moze zaustaviti?
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Alan Ford
Posts: 397
Joined: Fri Oct 24, 2008 6:13 pm
Location: Novi Sad - Vojvodina

Post by Alan Ford »

Jednom recju, MUCENJE!
Vredni pomena pored standardnih Kizita i Brkica su jos Buac, koji je i sada svima pokazao da mu je mesto na sredini terena ili u poluspicu, a ne na boku (iako je i desnog beka dobro odigrao posle izlaska Stosica), i Lovric koji mora imati prednost u odnosu na Mijatovica.

Lazetic pocinje utakmicu, a Dani sedi na klupi, u poluvremenu izlazi Misa, a Lazetic zavrsava utakmicu :?: ... u cijem je sve to interesu?

Najgori detalj na utakmici, iz polukontre lopta dolazi do Djurovskog na 20-tak metara od protivnickog gola, Dani mu se otvorio i ostaje sam u cistoj situaciji po sredini gola, Djurovski sve to vidi i namerno mu NE odigrava loptu (ta bi situacija bila izglednija od penala), vec trazi levo Lazetica koji naravno nije nista uradio.
Iz ovoga vidimo da klanova ima i na terenu, a ne samo u lozi. :evil:
Toliko o onome sto se desavalo na terenu.

SLAVLJENICI, SRECAN VAM 20 RODJENDAN!
Proslavili ste ga na velicanstven nacin. Pokazana je sloznost, moc, brojnost, rekviziti, koreografija i sve ostalo sto krasi jednu veliku navijacku grupu sirom Evrope.
Najjaci utisak na mene je ostavilo prvo poluvreme sa pevanjem starih pesama, a posebno sarpata sa 1000 retro salova i starim transparentima na ogradi. Od juce je ta slika na mom desktopu.
Medjutim, iako ovako dobro ranije nije izgledalo, sada kao da osecam neku malu prazninu, i to posebno u zadnjih godinu-dve dana. Kao da je izgubljen identitet, tj. onaj prepoznatljiv smek sto je krasio, a i sada krasi Novi Sad i nase ravnicarsko podneblje.
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post by Krle »

Jedva cekam da se ova sezona zavrsi, da se prodaju sve "vedete" bez kojih se ne moze, da svi alavci iz uprave odu, jer vise nece biti para za vacarenje (a i zakon o pranju para je tu), da ostanemo s omladincima, Vosinim legendama i po kojim entuzijastom. Ovo vise ne lici ni na sta. Pogotovo Maric.
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

KO OVO BUDE ČITAO SVAKA MU ČAST- BOLJE UZMI NEKU KNJIGU !!!
Izvinjavam se u napred svim članovima foruma jer moj skromni izveštaj kasni,ali sve što je juče bilo vredno pažnje,a to je proslava 20 godina navijačke grupe «FIRMA»,preselilo se nakon onog spektakla na «Karađorđu» i na ulice grada,pa sa istih dođoh kući u ranim jutarnjim časovima!
Sve ste u glavnom već napisali-pa ja razmišljah dobrih 10 minuta kojih je juče 11 momaka istrčalo u 15:30h na stadion u Novom Sadu (da izveštaj započnem kako dolikuje sastavom tima) i da ne postoji funkcija kapitena, Popovića se ne bih setio ni da me neko na silu primorava na isto!Toliko o igri našeg vođe sa terena...
Brkić,na bokovima Stošić i Kizito,u sredini odbrane Đurić i Lovrić,za kreaciju (HA,HA,HA) zaduženi nevidljivi čovek sa trakom oko ruke,Tadić,Buač,Đurovski,u napadu «nisam Rus» Hucišvili i «ne znam ništa u fudbalu» Lazetić!!!
Sastav Kruševljana se nisam trudio ni da zapamtim..
Gledalaca-PUUUNOOO za ono što se zbivalo na terenu.
Vreme-idealno da šetaš sa devojkom ili ženom pored Dunava,kuvaš kotlić,pecaš ko moj otac,piješ pivo sa drugarima ili ko gosn Voja gledaš istinski fudbal kao što su juče pokazali momci iz prestonice Golfa protiv najtrofejnijeg nemačkog kluba.
Prikazana igra domaćina na ovoj utakmici mene je (da sabijem u jednu rečenicu) podsetila na nadaleko poznatu priču o tzv «silovanju u braku»-svi mi znamo da ono teorijski postoji,ali kako se do njega stiže NIKO ne zna da objasni!!!
Ponovo je ispalo da 2 gola rešavaju pobednika,ali nikako da ih damo, a da su gosti pritisli barem koji minut ranije,mogli su kući bar sa bodom!!!Pa nije valjda da se nas još neko plaši???
A za nas koji dođosmo na «Karađorđe» i za vas koji na sreću niste-to je izgledalo ovako:
(a ispašće kao da se mnogo toga dešavalo)
PRVI DEO:
3 min-akcija naših po desnom boku,Buač vraća u sredinu,sa 16 metara Đurovski šutira traljavo ka golu-lak plen za golmana Napretka i prvi i jedan od retkih šuteva u okvir gola
4 min-gosti pokušavaju sa ivice šesnaesterca,lopta pored desne stative Brkića
7 min-Đurovski kroz sredinu odbrane gostiju daje loptu ka Gruzijcu kome u odsudnom momentu pre šuta (koga od njega ne videsmi nikako) uspevaju da izbiju-a izgledalo je «opasno»
12 min-Đurovski pokušava isto ali sa Lazetićem,on prima loptu i dolazi na 10-tak metara od gola,halfovi gostiju ga jednostavno zagrađuju leđima,nemajući kud,gosn centarfor pada a loptu više ne bi stigao ni da je član Atletskog kluba,čovek u crnom upire prstom na penal,vedeta Tadić preuzima odgovornost i uspeva da jedini put pogodi okvir gola-on u golmanovu levu a isti u desnu stranu i to je 1:0.
Ama ništa do 25 min-gosti pokušavaju iz slobodnjaka nakon kog je Lovrić dobio žutu kartu.Lopta završava u rukama uvek spremnog Brkića
29 min-Tadić jedini put daje loptu kako treba,ali pogrešnoj osobi,Lazetić koji ni mene polupripitog ne bi savladao ulazi u 100% šansu,naravno iz toga jedno veliko NIŠTA,lopta završava na bok i Kizito pokušava više iz očaja da šutira,Kruševljani izbijaju ka centru
33 min-Stošić pokušava nakon dugog kombinovanja-lopta ide iznad gola
U sledećem napadu Tadić pokazuje koliko vredi-namešta se na 16 metara na šut,oni koji treba da ga ometu u tome udaljeni su bar 3 metra,svi očekujemo da bar «zaplaši» golmana Šejića,ali on se okliznuo a da loptu nije ni dotakao-moram mu javiti da ako voli klizanje dođe od utorka na SPENS i da bar gleda našu hokejašku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu!!!
36 min-gosti prvi put ozbiljnije prete-korner za nas i seva kontra a da niko nije ni probao to da zaustavi u začetku,Lovrić «mora» da pravi faul na ivici kaznenog prostora,lopta srećom nakon istog završava u Brkićevim rukama
37-gosti prave brutalan start na Đurovskom na 20-tak metara od njihovog gola,nakon što mu je Kizito dao loptu posle dobrog prodora po boku-sudija ne prekida igru,ovaj ostaje da leži
40 min-Kiza «najbolji sam igrač FKV» sjajno dogačkom loptom nalazi drugog stranca u našim redovima,on uspeva da se oslobodi pratnje i prebacuje loptu na drugu stranu,Tadić je prima i «spušta» Lazetiću,koji u stilu iskusnih šutera u američkom fudbalu loptu šalje negde oko 3 metra iznad gola,ali na našu nesreću,to kao u gore navedenom sportu,u «našem» fudbalu ne vredi 3 poena.
45 min-gosti ponovo ozbiljno prete-prodor po levom boku i centaršut negde na deveterac,momak u skoku kratak—odlazimo na pauzu sa vođstvom

Poluvreme-2 događaja vredna pažnje-gradonačelnik ustaje sa stolice nakon što su momci na severu raširili transparent na kome je pisalo da je «FIRMA» najbolji gradonačelnik grada već 20 godina (nije se valjda naljutio?!?!?!) i Kizin sin koji uprkos tome što je pauza i dalje uporno (a nosi dres voljenog nam kluba) trči bez prestanka i pokazuje momcima koji od fudbala žive da ima snage više od njih!!!

DRUGI DEO
Dobar sam za Arsenal i Real ali u FKV nemam priliku da igram-odmah izmena Dani Aleksić na teren,Miša ostaje u svlačionici
2 min-gosti prvi prete nakon prodora po levom boku-traljav šut (srećom)
4 min-«toliko mi treba da uđem u prvu šansu»-Aleksić šutira u okvir gola,golman odbija,Buač prima i proba da dribla na 5 metara iskosa,lagano mu uzimaju loptu
7 min-«već sam uradio više od cele navale zajedno u prvih 45 minuta»-Aleksić probija po desnoj strani,gosti prave faul,ustaje i «na frku» daje loptu kapitenu koji odma nastavlja u levo ka Lazetiću-ma ne vredi ništa,odbrana stiže da mu izblokira šut
11 min-gosti prete,Brkić istrčava van kaznenog prostora i kupi loptu ispred napadača Napretka
12 min-«pa valjda je dosta od mene»-Aleksić ulazi u 100% šansu,ali Šejić nogama klizećim startom uspeva da za delić sekunde bude brži od njega-ali opet stiže do lopte iskosa i centrira ka Lazetiću koji je kratak u skoku
15 min-Đurovski ponovo pronalazi «koliko mi šansi treba» Lazetića-prijem dobar,iskosa je na 15 metara,lopta ponovo leti isto toliko metara iznad gola-predstavnici NS DUKES-a (klub američkog fudbala) oduševljeni,spremaju ponudu za Žarka
16 min-Napredak ima prekid iskosa –skok sjajan i krećemo u kontru koja obećava jer je odnos 3:2 za nas,lopta na žalost dolazi do Lazetića koji pokušava da prebaci na krilo ali pogađa u stomak gostujućeg igrača...»upropastio sam ponovo sve ali nema veze-igraću i na Banovom Brdu»...
18 min-Stjepanović menja Tadića,aplauz sa Zapada,Tadić odvraća ali ne konta da ljudi aplaudiraju zato što napušta igru a ne zato što je bio dobar prethodnih 63 minuta...
24 min-Tumbasević menja Stošića na terenu ali ne i u formaciji jer Marić prebacuje Buača na desni bok i pokazuje koliko zna (pardon-NE ZNA)
25 min-Popoviću je toliko trebalo da prvi put oproba šut-kapitenski nema šta,lopta ide ka prozoru na kući u kojoj su svlačionice,srećom isti ostaje ceo
27 min-gosti imaju sjajnu šansu-lopta kroz sredinu odbrane,halfovi kreću da prave ofsajd i uspeli bi u tome da to i Buač prati (ali on to i ne može jer mu tu gde je u tom momentu i nije mesto,ako mu je u opšte i na terenu),momak prima i kreće-evo izjednačenja,Đurić i Lovrić stižu da ga izblokiraju-korner za goste
31 min-ma idu po bod-proboj po našem desnom boku jer ga nemamo (čista logika),centaršut na 6 metara,Brkić hrabro ispred momka kupi a ovaj pravi faul nad njim-vrag polako odnosi šalu,svi to vidimo,Marić šutira flaše sa vodom pored klupe i to u trenutku kad je Vodovod najavio poskupljenje iste
33 min-prekidamo akciju gostiju na 35 metara od njihovog gola,Đurovski opet šalje dobru loptu ka Lazetiću levo,isti ulazi u 16 ali ne šutira već pokušava da «zalomi» igrača,nekim čudom uspeva i vraća ka Đurovskom,ali kad mogu i kapiten i Žare,može i on-lopta leti u nebo-NS DUKES-i imaju novog kandidata za tim
41 min-gosti ponovo imaju šansu i to kakvu-nakon što je usledio centaršut sa njihovog levog boka (jer mi desnog beka nemamo),Lovrić očajno izbija loptu ali srećom Đurić stiže da je «otera» u korner-iz istog Kruševljani ubacuju u 16,Kiza ne može da stigne sve sam,a lopta stiže na 5 metara iskosa-evo izjednačenja...ma ni momak koji je opalio po njoj ne zna kako je ona otišla pored gola
44 min-Đurovski (opet) daje u desno Slavenu,koji prebacuje sa desne na levu nogu i «vrti» odbranu gostiju ali šutira direkt u golmana-UH još jedan od retkih šuteva u okvir
47 tj 2 min nadoknade-ma daj da im damo gol kad oni ne mogu drugi-prekid iskosa,lopta u kazneni,panično ali stižemo da je izbacimo
Sada je jasno-3 boda ostaju u NS!!!Da se igralo još malo,pitanje da li bi tako bilo.

Momci sa severa ne prestaju da prave karnevalsku atmosferu i oni su jedini vredni pažnje na jučerašnjo utakmici.Svaki se pojedinačno više preznojao od «naših vedeta» na terenu!

Nesreća vaša što je na VN Malezije pala kiša i što je trka formule prekinuta pa sam imao ovoliko vremena.Nemam više šta da dodam.
ENDE (što bi rekao gosn Kriger)
User avatar
Turija
Posts: 10799
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

grof zekula, hvala na veoma iscrpnom i veoma interesantnom izveštaju :!:

:hurray: :lol:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd
Posts: 3420
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

kakav izvestaj :shock: Svaka ti cast :hurray: :cheers:

Alan Ford wrote:i Lovric koji mora imati prednost u odnosu na Mijatovica.
mijatovic NE SME da pridje stadionu vise, a kamoli da igra za NAS klub :!: Odlazi govedo
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Friend
Posts: 664
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:18 am

Post by Friend »

mijatovic NE SME da pridje stadionu vise, a kamoli da igra za NAS klub :!: Odlazi govedo[/quote] :whip:
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

Grofe,svaka ti dala na izvestaju,jedino imas veliki minus od mene jer nigde ne vidim potpisane asistente(koji su ti bili od krucijalnog znacaja) ispod ovg iscrpnog teksta! :D
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Izvini VLADANS što zaboravih pomenutu tvoju nesebičnu i pravovremenu pomoć u toku samog meča i što sam izostavio da te spomenem kao asistenta u hvatanju beležaka koje su pretočene u izveštaj!!!

Pogledah danas i deo konferencije za štampu na kojoj je super trener Marić izjavio da je svesno prepustio gostima inicijativu u drugom delu meča...Tim koji se,navodno,bori za vrh domaćeg prvenstava,na svom bunjištu prepušta inicijativu timu koji se bori za opstanak?!?!Kako je dotični uspeo da dobije tu špansku profi licencu?Nije ni sve što je špansko više najbolje,osim možda španske mušice i španskog prstena koje svako od nas može da nađe u svakom bolje snabdevenom sex shopu.I još tobože dodaje kako se igrači nisu najbolje adaptirali na takvu promenu u igri u nastavku!!!

Jel mi to treba da igramo na kontru protiv neugodnih Kruševljanja?Pa i da je to taktika-za to vam gospodine treneru treba barem četvorica izuzetno brzih igrača,koji igraju na «prvu loptu»,a uz to poslednji u kontaktu s njom treba da zna i ume da je smesti iza golmana u mreži!!!Opet jednačina sa četiri nepoznate vezano za naš sastav...Ko nađe tu četvoricu-dobija nagradu!Samo još da nađem,neki gore pomenuti sex shop,da donira istu!!!
limanfkv
Posts: 2848
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Iskreno, bio sam vrlo pijan tokom utakmice.Nesto sam malo uhvatio od igre,al koliko sam uhvatio shvatam da nista nisam propustio.

Ako ovako nastave ima na kraju sezone da se prijavim u A.A. i da bude: " Zovem se ..... i hmmmm alkoholicar sam", "za to je kriva igra fudbalera Vojvodine " :lol: Da nije tuzno....
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

limanfkv wrote:Iskreno, bio sam vrlo pijan tokom utakmice.Nesto sam malo uhvatio od igre,al koliko sam uhvatio shvatam da nista nisam propustio.

Ako ovako nastave ima na kraju sezone da se prijavim u A.A. i da bude: " Zovem se ..... i hmmmm alkoholicar sam", "za to je kriva igra fudbalera Vojvodine " :lol: Da nije tuzno....
хаха, као и једно 80 посто трибине. неки нису могли да устану колко су се одвалили а и оно сунце је допринело жешћем разваљивању.
Locked