Gde su, šta rade...?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9857
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Ko ima satelitsku,na rumunskom Sport Klubu ima prenos Standarda.

U toku je 5. minut Lane ga je vec dao,a rezultat je 1:1 :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=wV2fQlruj2I
Image
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Овај текст може да има и наслов-Уместо да се смрзава у затвору, човек ужива у сунцу-
ПОЛИТИКА wrote:Шапурић: Звездине новајлије су квалитетни фудбалери
Бивши играч и директор Војводине, који је већ две деценије фудбалски веома активан на Кипру, посетио „црвено-беле” – Јовановић жели уговор са Звездом

Некадашњи саиграчи на Кипру: Синиша Гогић (лево) и Светозар Шапурић
Екипу Црвене звезде на припремама у Аја Напи на Кипру, посетио је бивши фудбалер и директор Војводине Светозар Шапурић, који већ две деценије живи на Кипру, где је као играч оставио дубок траг у Апоелу из Никозије и Анортозису, а потом се још више истакао као успешан тренер. Пре нешто више од две године, Шапурић је начинио подвиг са анонимним кипарским клубом Етникосом из Ахне пласманом у прво коло Купа Уефе, претходно пребродивши све препреке у Интертото купу. Ове сезоне је био шеф стручног штаба Аполона из Лимасола.

– Дошао сам на тренинг фудбалера Звезде, да посетим пријатеље и некадашњег саиграча у Апоелу и Анортозису Синишу Гогића. Пријатно сам изненађен атмосфером у екипи и убеђен сам да ће Звезда на пролеће остварити добре резултате. Добро је и што су чланови стручног штаба малтене иста генерација, а веома поштујем рад спортског директора Илије Ивића. Сигуран сам да није погрешио у избору новајлија. Можда је рано да се дају процене, али код нових играча сам већ на први поглед уочио квалитет – рекао је Шапурић.
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Б 92 wrote:Bolonja je u dobroj partiji protiv Katanije uspela da se izvuče iz zone ispadanja. U duelu ekipa Siniše Mihajlovića i Valtera Zenge, Bolonji je posao umnogome bio olakšan posle isključenja Marijana Iska deset minuta pre isteka prvog poluvremena (oštar start nad Bombardinijem).
Image
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

SPANIJA

Salamanca [2 - 3] Real Murcia
Ranko Despotovic igrao je 80 minuta u pobedi Mursije.Izgleda da Mursija polako izlazi iz krize, i nadam se da je uzrok losih rezultata dosta dobrog tima, bio samo ocajni Havijer Klemente.Inace,Rankova zamena, De Lukas postigao je pobedonosni gol u 87. minutu,nakon odlicno ukradene lopte.
Koga interesuju golovi sa ove utakmice moze pogledati OVDE.

CESKA
SK Sigma Olomouc – FK OEZ Letohrad 2 – 0 (0 – 0)

Tim Darka Suskavcevica savladao je u prijateljskoj utakmici nizeligasa Letohrad sa 2:0.Suskavcevic, kapiten Sigme, igrao je svih 90 minuta utakmice.Izgleda da je i u Ceskoj `ladno ko i ovde...
Image

UKRAJINA
Tavria [2 - 0] Germeks
Tavrija je igrala prijateljsku utakmicu,ali sa 2. tima.Prva postava na prvu postavu,druga na drugu...Slobodan Markovic igrao je za 2. postavu, i verovatno ce i u nastavku sampionata biti u drugom planu kod trenera.Ser Sasa Todic po recima Stare Garde dobio je papire i trenutno je slobodan igrac.

Vorskla
Vorska je otisla na pripreme ovih dana,ali u autobusu nije bilo Miroslava Grumica.Ukoliko neko zna gde je deran neka javi... :wink:

BUGARSKA
CSKA Sofija
Kako je naveo Cause Nenad Nastic dobio je raskid ugovora na stetu kluba,tako da vise nije igrac CSKA iz Sofije.Ne bi bilo lose kada bi se vratio kod nas, naravno cisto sumnjam pored sjajne uprave.

PORTUGAL - KUP
FC Porto [1 - 0] Academica Coimbra
Milan Stepanov igrao je svih 90 minuta i sudeci po tome da je mreza Porta mirovala izgleda da je odradio dobar posao.Porto inace kup igra uglavnom sa kombinovanim ili drugim timom, tako da ne zavara nekog, mislim da Milan nece dobiti pravu sansu ponovo i da ce uspeti da nadje novi klub.
Image

MADJARSKA
Debrecin
U nekoj anketi na sajtu pod nazivom "Ki volt az elmúlt harminc év legjobb belső védője (középhátvéd, beállós, sepregető)?", sta god to znacilo :lol: nasao se i bivsi igrac Vojvodine Ljubisa Aleksic,koji je dres Debrecina nosio od 2000-2002.
Lorant Olah na polusezoni postigao je 8 golova,jedan manje sa od kolege iz napada Rudolfa Gergeljia.A da li je Igor Bogdanovic jos uvek tamo to stvarno ne znam...Opet ako neko zna neka kaze.. :wink:
Debrecin je prvi na tabeli sa 33 boda.

Zalagerseg
Kako kaze Stara Garda,Milan Davidov je dobio odresene ruke od Zalagaegersega i slobodan je igrac,i dosao je u nas klub,ali klub je jos jednom pokazao da ga ne zeli ponudivsi mu bedan ugovor.Podseticu da je i kada je odlazio u Madjarsku nudio klubu da mu da 5 do 10 puta slabiji ugovor od ponude kakvu je imao,ali je klub odbio.Licno (evo Voji da odgovorim :) ) mislim da je Davidov bio, uz naravno Kacara i Despotovica, glavni sraf u sezoni pred Atletiko i da mislim da je odigrao samo jednu utakmicu ispod mojih ocekivanja a to je u finalu kupa.Takodje mislim da je glavni krivac za "teranje Princa sa Neretve" u epizodi 0:3 i da bi bez njega tesko bili tu gde smo danas.
Valjda ce se uprava opametiti i VRATITI Davidova koji je izmislio fudbal za ove menadzerske igrace poput tog Maksimovic Bobija i slicnih.

Ujpest
Prema sajtu Ujpesta Ronald Habi se nalazi u klubu.E sada nisam siguran da li je tu posto sam nesto cuo da je na pozajmici u Siofoku iliti Balatonu.Inace Habi je odigrao preko 100 utakmica za Ujpest.

Vasas
Bőcs KSC - Vasas 2:4(1:2)
Sasa Dobric igrao je svih 90 minuta u prijateljskoj utakmici i ucestvovao je u akcijama kod cak 3 pogotka.
Po svemu sudeci Dobric postaje jedan od glavnih igraca Vasasa.

Videoton
Ilija Radovic igrao je svih 90 minuta u nekoj prijateljskoj utakmici.Niti znam sa kim niti koji je rezultat bio :lol: Inace kako sam cuo Ilija Ima ponudu iz Poljske sa boljim ugovorom i moguce da ce tamo nastaviti karijeru.
SLIKA

NEMACKA
Herta
Herta se nalazi na pripremama u Spaniji.Koliko sam shvatio iz novina kada je Antic davao neki intervju, Gojko Kacar je izgleda povredjen nesto...Inace jos jedan igrac iz nase lige iz Borca iz Cacka,Darko Lazovic, vracen je sa probe i nece preci u Herti ove zime. Receno je da ce ga pratiti i dalje...
Gojko nije igrao u prijateljskoj sa Osnarbikom (1:0) koju je Herta dobila golom u 86. minutu.Herta sutra igra prijateljsku sa Jang Bojs Bernom.

Kotbus
Kotbus je na pripremama na Kipru cini mi se,evo i slike:
Branko Jelic
Savo Pavicevic
Image

ITALIJA
AC Milan [1 - 0] Fiorentina
Cini mi se da sam nesto cuo da je Vlada Avramov presao u neki klub iz serije B,ali ne mogu da se setim koji...Ako neko zna nek rekne :wink:

SERIA B
Treviso [0 - 2] Bari
Trevizo je izgubio utakmicu od 2.plasiranog Barija sa dva autogola!Ne znam da li igrao Vlada Smit.

TURSKA
Antalyaspor [1 - 1] Ankaraspor
3 minuta pre kraja Ankara je izvukla bod u Antaliji.Inace pobedili su i u kupu Altaj u gostima sa 3:2 i na taj nacin cini mi se obezbedili prolaz dalje.Radoslav Batak nije igrao na toj utakmici.

BELGIJA

Standard Liege [3 - 2] FCV Dender EH
4' [1 - 0] M. Jovanovic

GOL

Milan Jovanovic Lane nastavio je resetanje u Belgiji.Igrao je svih 90 minuta.
Image

LETONIJA
Вентспилс - Интер - 3:1 (3:1)
Sasa Cilinsek igrao je 83 minuta u ovoj prijateljskoj utakmici.

Toliko za sada....
ssnigd
Posts: 3408
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

limanfkv wrote:Vorska je otisla na pripreme ovih dana,ali u autobusu nije bilo Miroslava Grumica.Ukoliko neko zna gde je deran neka javi...
U Banat je presao kod trenera Mome Raicevica. Mislim da je tamo i presao Zarko Karamatic, ali nisam 100% siguran.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Nije Karamatic, presao je Maslic!
User avatar
Turija
Posts: 10784
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Prava prilika da vidimo Maslića u Super Ligi.
Maslića koji je promenio život iz korena (posle porodične tragedije) i posvetio se fudbalu, za razliku kada je bio u Voši i kada je postao sinonim za promašaj u prelaznom roku.Nažalost, došao je u Vojvodinu sa velikim talentom i očekivanjima, ali i totalno nesređenim sportskim životom.Nije uspeo da se otrgne poroka i upropastio datu šansu.
U Apatinu se uspešno vratio na teren i odlične igre su ga preporučile za premijer ligu.Mislim da ćemo ovaj put videti Maslića u pravom svetlu svog raskošnog talenta.
A, nadam se da će i drugi Sremac, naš Smiljanić, krenuti pravim putem i dokazati svoj nesporni fudbalski potencijal.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
baranja

Post by baranja »

Interesuje me da li postoje neke informacije za legendu Marjana Zovka.Gde živi,čime se bavi,da li održava kontakte sa klubom...Ili je samo jedan u plejadi zaboravljenih asova. :cry: :|
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

ssnigd wrote:
Grba_NS wrote:Nije Karamatic, presao je Maslic!
izvini molim te nisam namerno
E kakvi smo ljudi oko svega bi se svadjali...Nije Grba sigurno mislio nista lose Boze moj :wink:

Nego video sam Zorana Grujica-Gruju da trenira Jugovic iz Kaca.Tamo je takodje jos jedan igrac iz naseg omladinskog pogona koji nije dobio sansu u prvom timu, napadac Lorant Lepar i koliko cujem solidno mu ide...

Image

MONDO: Žilić sa "Kantride" u Deželu!
Utorak, 20. januar 2009. 16:03

Nekadašnji golman reprezentacije SR Jugoslavije Dragan Žilić raskinuo je ugovor sa Rijekom, i od utorka pojačao redove slovenačke Hit Gorice.

"Napustio sam Rijeku i potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Hit Goricom, koja je jedna od najboljih ekipa u Sloveniji. Mogu samo da kažem da sam zadovoljan uslovima i transferom, ali ne bih da govorim o konkretnom iznosu", izjavio je Žilić za MONDO.

Tridesetčetvorogodišnji čuvar mreže posle prvih nekoliko godina na Kantridi naišao na "nerazumevanje" rukovodstva, koje mu od marta prošle godine nije isplatilo zarađeni novac, iako je to po ugovoru, koji je Žilića vezao do leta 2009. godine, bilo dužno da napravi.

Zbog toga je prvi posleratni Srbin u hrvatskom fudbalu rata presavio tabak i potražio pravdu na Arbitražnom sudu u Hrvatskoj.

"Za sad nisam dobio novac, ali videćemo šta će da odluči sud. U svakom slučaju, Kantrida je sada za mene prošlost i okrećem se pripremama u novom klubu", dodao je nekadašnji reprezentativac, koji je u Hrvatskoj proveo tri i po sezone.

Hit Gorica, koja je četiri puta osvajala titule u Deželi, i dvostruki pobednik kupa od samostalnosti Slovenije, stalni je učesnik u evropskim kupovima i važi za jedan od najboljih slovenačkih timova.

Žilić je karijeru počeo u rodnoj Kikindi, da bi prešao u Vojvodinu iz Novog Sada, odakle se prvi put otisnuo u inostranstvo - sofijski CSKA. Posle jednogodišnje epizode u Bugarskoj vratio se u Srbiju i pet sezona nastupao za smederevski Sartid, iz koga je 2005. godine stigao u Rijeku.

(N. Šatara, MONDO)
Somborac
Posts: 641
Joined: Sat Jul 29, 2006 3:35 pm
Location: Sombor

Post by Somborac »

Милован и „црне звезде”


Гана је међу 20 водећих репрезентација на планети, па је селектор Рајевац тренутно Србин са највишим положајем у фудбалском свету

Милован Рајевац (Фото Г. Оташевић) Чачак – Фудбалери Борца лане су, као четврти тим у првенству државе, забележили највећи успех у клупском веку па су овдашњи новинари шефа стручног штаба, Милована Рајевца (53), прогласили за тренера године у Чачку. На свечано уручење награде, заказано за 16. децембар, кренуо је са другог континента, стигао од Гане до Италије али се у Риму, због кашњења авиона, прекинуо његов ред летења.

– Ако сам закаснио онда, сад нисам – рекао је прошле суботе по подне у чачанском ресторану „Таково”, позвавши новинаре на ручак.

Значи му, ето, што је најбољи тренер у граду у којем је некад играо фудбал, иако је данас Србин са највишим положајем у фудбалском свету. Од прошлог августа селектор је репрезентације Гане, која је на ранг – листи ФИФА међу 20 најјачих на планети.

Како је на новом послу, докле ће догурати Милован и „црне звезде” (тако је Федерација Гане на својој интернет страници крстила селектора и национални тим)?

– Ушли смо у други круг квалификације за Светско првенство 2010. у Јужноафричкој Републици, у групу са Суданом, Малијем и Бенином. Први иде на Светски куп, а прва три на Афрички куп нација, фебруара идуће године. У међувремену, од 22. фебруара до 8. марта ове године, у Обали Слоноваче играмо завршни турнир осам најбољих афричких репрезентација састављених само од домаћих фудбалера. У квалификацијама, надмашили смо Нигерију са 3:2 код куће и 0:0 код њих.

Рајевац нам набраја кога има Мали (Кануте, Кеита, Сисоко...), додајући да 30 играча из Бенина игра у Француској. Али, ни Гана није без адута, пошто поседује вероватно најјачи везни ред на свету – Апија (29), Есијен (27), Мунтари (25).

– Есијен је повредиио лигаменте али ће ускоро да се опорави, док Сули Мунтари даје све боље партије. Он је, играјући до прошлог лета за Портсмут, био Мурињов други пик за Интер, после Лампарда којег нису могли да доведу.

По годинама и ауторитету, вођа „црних звезда” је изузетно снажни Стефан Апија.

– Чујем да има неки спор у Енглеској, ваљда у Тотенхему, где траже да игра за 90.000 долара недељно уз 40 одсто пореза, док је у Фенербахчеу имао 100.000 долара и то без пореза. Зато га нема у тиму, али решиће проблем.

Рајевац прича да су га ти, главни играчи, примили беспрекорно, док је стазу до селекторског места Гане прокрчио Ратомир Дујковић, који је „црне звезде” први пут одвео на СП, 2006. у Немачку.

– Зато су хтели опет Србина, а ја сам, са своје стране, веома задовољан односом Федерације и играча за ових пет месеци сарадње.

Селектор Гане приповеда да је у држави од 20 милиона становника фудбал практично прва ствар, и није споредна.

– Сви играју фудбал, други спортови мало их занимају. Играчи прве лиге могу да зараде 200 или 300 долара месечно, зато сви маштају о одласку у Европу. А кад дођу до новца, као Апија, не жале да га поделе са земљацима.

Тај фудбалер, потекао из клуба „Букова срца” у Акри, није могао због повреде да игра у једној хуманитарној утакмици за болесну децу, већ је стајао поред терена и плакао.

– Веома је осетљив. Он уме, путем од стана до аеродрома у Акри, сиротињи да подели и 10.000 долара.

Рајевца уговор веже до Светског првенства, јуна идуће године, и резултати у квалификацијама одредиће му даљу тренерску каријеру. Засад, има кућу у Акри, са базеном и тениским тереном, џип и возача од Федерације, као и обавезу да се представи новом шефу државе, изабраном пред крај прошле године. Председник Републике Гане постао је Џон Ата Милс, опозициони вођ за којег је агитовао и Абеди Пеле, веома утицајна личност у Гани и најбољи фудбалер ове државе, који је дуго играо у Француској.

– Због тих обавеза морам да се вратим у Акру већ 20. јануара, иако сам био планирао повратак за 6. фебруар. И не смем нипошто да заборавим да купим Пелеу нове немачке копачке, тражио је број 41,5.

Има ли још Срба у Акри?

– Где може без нас. Један земљак овде живи још од 1954. године кад је дошао на неко атлетско такмичење и остао. Каже да и не помишља на повратак у Београд. Поред осталог, у Акри грејање никад није потребно, а може сасвим пристојно да се живи са 100 долара месечно – вели Милован Рајевац.

Гвозден Оташевић
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Nego, pricao mi je drugar za Gruju da odlicno vodi Jugovic, kaze da igraju stvarno dobro, i kako mi rece od tih igraca sto ima izvukao je i vise nego maksimum!!!
chinaman
Posts: 247
Joined: Mon Dec 08, 2008 6:04 am

Post by chinaman »

baranja wrote:Interesuje me da li postoje neke informacije za legendu Marjana Zovka.Gde živi,čime se bavi,da li održava kontakte sa klubom...Ili je samo jedan u plejadi zaboravljenih asova. :cry: :|
Obrati paznju na moj post druze
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Nikola Petković na probi u Ajntrahtu
Sreda, 21. januar 2009. 14:00

Nikola Petković se od utorka nalazi na probi u Ajntrahtu, a da li će ga bundesligaš iz Frankfurta angažovati, biće poznato u četvrtak.

Šef struke Ajntrahta Frindhelm Funkel se nada da će u njemu pronaći rešenje za kritičnu poziciju - uz levu aut liniju.

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski nije uvrstio 22-godišnjeg beka na spisak prvotimaca koje je poveo na pripreme na Kipar, pa je Petković u potrazi za novim angažmanom.

Petković je i dalje član turskog Gančlerbirligija s obzirom na to da je jesenas nosio crveno-beli dres kao pozajmljen igrač.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 15 utakmica. Pre odlaska u Tursku igrao je za Vojvodinu.

(MONDO)
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
djape_ns
Posts: 385
Joined: Sat Dec 13, 2008 6:34 pm
Location: Novi Sad

Post by djape_ns »

eto mu zvezda u koju se kleo, ko mu j..e mater! prdeo je jos ovde dok je bio da oce u zvezdu, nashi ga (hvala bogu) prodali u tursku (gde mu je mesto) odatle se nekako domogao zvezde- KOJA GA NECE :lol:
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

SPANIJA

Real Murcia [1 - 0] Celta de Vigo

Image
Pred 15.000 gledalaca Murcija je savladala ne tako davno standardnog clana primere, Seltu.Ranko Despotovic igrao je 65. minuta utakmice,i asistirao je kod pogodka,spustivsi loptu Brunu za odlicnu "pracku" sa oko 20 metara.

A Ranko igra sve bolje i bolje i naravno da ne cudi sto se svideo navijacima...Evo i bas lepih pohvala na njegov racun 8)
Despotovic is taking confidence and quality that has proved to be in the starting eleven. His ally in the attack, Despotovic, won for the fans on the first day, but today was the confirmation. The Serb took the ovation of the afternoon to be replaced. The stand has seen him in another Ivan Alonso. Not for a lost ball, runs until the last minute, it sticks with the defense ... A front-line warrior.
Gol Bruna

NEMACKA

Hertha BSC [2 - 2] Young Boys Bern

Gojko Kacar je izgleda i dalje povredjen.

Bojan Neziri nakon polugodisnje pauze karijeru nastavlja u madjarskom Djeru.
Post Reply