Razna desavanja...

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10812
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Radoye wrote:Ma ja bih najvise voleo da se Kacar dogovori sa Hertom za prelazak na leto, da se vec sada potpise ugovor i da on lepo rastereceno bez frke odigra prolece kod nas sto mi se cini i da je njegova zelja...
Ma voleo bih i ja to najviše, Radoje, samo se bojim kakvi smo već mi da ga neko namerno ne polomi, a pravo je vreme da našim igračima otvorimo vrata Bundes lige.
Zato je veoma značajno da Kačar ode u Berlin.Znaš koliko će posle toga igrača iz Jugoistočne Evrope želeti da zaigra u Voši (već nam se i sad nude i seniori i juniori)?Tek tada će nam biti zapravo širom otvoren put ka Tituli.I to svake godine - ravni blizancima.Ja bih za tako nešto, ipak ,,žrtvovao,, jedno proleće od minus 7.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

Turija wrote:Očekuje se i nekoliko novih imena. Savo Pavićević već je dres Hajduka zamenio za Vojvodinin, očekuje se da Nikšićanin Ilija Radović danas učini isto, povratku u Vojvodinu nadaju se golmani Đorđe Babalj (Mađarska) i Nenad Rajić (Ukrajina), najavljuje se dolazak prvotimaca Bežanije Vukajlovića, Đalovića i Ilića...
Je li to Radivojevic otpao?
UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9902
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Vukajlovic izjavljuje da zeli u Zvezdu.... Treba li nam takav? :lol:
Image
Cika_toma

Post by Cika_toma »

Voja wrote:Vukajlovic izjavljuje da zeli u Zvezdu.... Treba li nam takav? :lol:
zar on nije vec odbio Real, Barsu, Mancester, Zvezdu i Partizan, jer, uprkos primamljivim ponudama, njegovo srce pripada Bezaniji?

Vukajlovic = menadzerov mezimac = Kahriman dva (samo sad u polju) = dalje od Vojvodine!!!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Nino Pekarić ostao kod kuće

Novinar: V.U., Fotoreporter:


Fudbaleri Vojvodine otputovali su juče na nastavak priprema u Medulin, a klub je izašao u susret svom kapitenu, koji traži angažman u inostranstvu.

- Ostao sam u Novom Sadu i dok ne rešim status treniraću individualno. Za dan-dva se sve mora razjasniti, a ima nagoveštaja da su dva, možda i tri kluba zainteresovana da me dovedu - čuli smo od Nina Pekarića.

Postojala je, doduše, nezvanična informacija, da novajlija Marko Đalović neće otići na glavni deo priprema, jer novakodno nije završeni svi poslovi oko njegovih dokumenata, ali je to juče demantovao direktor Cvetko Riđošić:

- Ni govora o tome. Pa zar nismo bivšeg igrača Bežanije nedavno predstavili kao našeg fudbalera? Zar neko misli da bismo mogli biti toliko neozbiljni da bismo nekog promovisali, a da s njegovim papirima nešto nije u redu, da se posle ne pridruži ekipi na pripremama. Znam da je u nekim novinama pisalo kako je Marko Đalović nestao iz našeg centra, što je delom bilo tačni, jer je otišao da se spremi za put.

U Medulin, gde će provesti barem 15 dana, otišli su golmani Brkić i Babalj, kao i igrači Milutinović, Đalović, Jovanović, Pavićević, Radović, Stošić, Đurić, Kizito, Popović, Vukobratović, Pantelić, Stojčev, Đurovski, Grozdanovski, Tumbasević, Trivunović, Tadić, Aleksić, Smiljanić, Vukajlović, Buač, Sepuja, Vukelja, Rasel i Mandić.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Savićević: Bulatović nije ubijen zbog fudbala
Sreda, 30. januar 2008. 10:29

Legenda jugoslovenskog fudbala Dejan Savićević izjavio je da generalni sekretar FSJ Branko Bulatović nije ubijen zbog fudbala! Nekadašnji selektor SCG takodje je naveo da nijedno ubistvo funkcionera beogradskih klubova, koja su se desila poslednjih godina, nemaju veze sa fudbalom.

Savićević je istakao da tvrdnje iznete u emisiji „Insajder", a prema kojima je Bulatović ubijen u trenutku kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica, nisu istinite.

"Sva ubistva koja se pominju u toj emisiji, od Arkana, preko oca Ace Bulića, Juse, pa do Bate Bulatovića, nemaju veze sa fudbalom. Ti ljudi jesu bili predsednici ili visoki funkcioneri pojedinih klubova, ali nisu ubijeni iz fudbalskih razloga. Niko, pa ni Bulatović! Bio je moj prijatelj i naravno da mi smeta što se sada na taj način spekuliše o razlozima njegove smrti. Nagađaju da je ubijen zbog transfera, pa zbog nekakvih sertifikata, pa zato što nije registrovao prvenstvenu utakmicu, ali tvrdim da to nema veze sa istinom", rekao je Savićević u razgovoru za "Press".

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore kaže da je razočaran onim što je prezentovano u "Insajderu", iako je pristao da posle prve epizode otvoreno komentariše tvrdnje koje su odnose na nekadašnju reprezentaciju.

"Čitava emisija je bezveze! Ima ponešto tačno, ali razočarao sam se kada sam čuo da su izmislili izjavu Lenarta Johansona, bivšeg predsednika UEFA. Pa, gde je tu novinarska etika, moral?", zapitao se Savićević.

Savićevića je posebno pogodilo što su u drugoj epizodi iskorišćene neke njegove ranije izjave, ali u potpuno drugom kontekstu. Navodno, kada su ga svojevremeno pitali da prokomentariše Bulatovićevo ubistvo, Savićević je rekao da ne želi da govori jer bi mogao da završi isto kao Bata.

"Ne znam kome ide u prilog da izvrće izjave i stavlja ih u pogrešan kontekst. Rekao sam da neću da ispravljam krive Drine u fudbalu i da se tako izlažem opasnosti, ali razgovor je tada vođen u potpuno drugom pravcu", dodao je Savićević i dodao da nije siguran da je Srbiji i srpskom fudbalu trenutno potrebna takva emisija, jer se u njoj pojavljuju "neki smešni likovi, koji nemaju kredibilitet da govore o svim tim stvarima".




Terzić i Ceca "nemaju komentar"

U emisiji "Insajder" Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice prvoligaša, ispričao da je odmah po preuzimanju funkcije, pokušao da reši problem nameštanja utakmica i igranja po formuli "tri za tri". On je naveo da je jedna od prvih takvih utakmica bila OFK Beograd - Obilić, čiji predsednici su bili Zvezdan Terzić i Svetlana Ražnatović i da je on "lično sumnjao da će biti regularna".

Zvezdan Terzić, prvi čovek FSS od januara 2005, pomenut je u ovom kontekstu kao predsednik OFK Beograda, kluba koji je godinama gajio "prijateljske odnose" sa Sutjeskom, koju je predvodio crnogorski "kum" Brano Mićunović.

"Nemam šta da komentarišem, iskreno, nisam gledao te emisije, niti me interesuju. Ispričali su mi nešto prijatelji, ali ne pridajem tome baš nikakav značaj", prokomentarisao je Terzić za "Blic".

On je rekao da se povodom tvrdnji iznetih u emisiji neće oglašavati Fudbalski savez Srbije, ali ni on sam.

"Nema potrebe. Sve su to davno ispričane priče, izvađene iz arhive i ekranizovane. Pričalo se i pisalo o tome još pre nekoliko godina. Nemam baš nikakav komentar", završio je Terzić.

Ni Svetlana Ražnatović, koja je takođe "prozvana", nije bila raspoložena za priču.

"Nisam ni gledala tu emisiju, niti mi je ko pričao o njoj. Nemam nikakav komentar", rekla je Ražnatovićeva.




Rajo Božović sve negira

Predsednik Zete Radojica Rajo Božović tvrdi da nije bio deo crnogorskog fudbalskog klana koji je bio povezan sa ubistvom Branka Bulatovića, niti da ima saznanja da je neko iz Crne Gore upleten u taj gnusni zločin.

"Ne znam ti ja o tome ništa. Ne znam ko je ubio Batu. Isto tako ne znam ko je iz Crne Gore pretio Aci Buliću. On je moj prijatelj. U ovom trenutku znam samo da meni niko ne preti", izjavio je Božović za dnevnik "Sutra".

On je istakao da mu prisan odnos sa Slobodanom Miloševićem i tadašnjom vlasti (u emisiji "Insajder" prikazan je snimak gde se Božović kao komandant rezervnog sastava JSO rukuje sa Miloševićem) nije pomogao da Zeta preskoči rangove i domogne se Prve lige i evropskih takmičenja.

On je rekao da je zeta na regularan način napravila uspehe i da bi "isti učinak ostvario sa bilo kojim drugim klubom".

"Sve što su pričali u Insajderu nije u vezi sa mnom. Jednostavno nisam tako vaspitan. Naravno danas je najlakše okomiti se na nekog i zbog toga ne odgovarati", dodao je Božović.

On nije negiro da sa Partizanom već godinama ima veoma prisne odnose, a propo priče da je upravo zbog takvih relacija crno-belima Zeta redovno prepuštala bodove.

"Zar je greh što navijam za Partizan, što sam išao na medjunarodne utakmice sa voljenim klubom? Premotajte malo film i setite se da sam ih pobedjivao i sa 3:0. Čak sam im i jednom uzeo titulu. Nigde ne piše da morate svaki put da pobedite Partizan ili Crvenu zvezdu", rekao je Božović.
User avatar
Turija
Posts: 10812
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Iz Dnevnika

UPRAVNI ODBOR FK VOJVODINA ISPOŠTOVAO OBEĆANJE BIVŠEG PREDSEDNIKA


Fudbalski klub Vojvodina zaradio je u zimskom prelaznom roku na razlici uloženog i zarađnjenog novca od prodaje i kupovine igrača četiri miliona evra! Ako se uzmu još neki rashodi, prema rečima generalnog direktora Cvetka Riđošića, klub je u čistom plusu za 3,5 miliona evra.
Obelodanjivanjem cifre Upravni odbor kluba, na čelu sa VD predsednikom Mirkom Dubrojom ispoštovao je obećanje tada još aktuelnog, a sada već bivšeg predsednika Ratka Butorovića, koji se nalazi u pritvoru i protiv kojeg se vode istražne radnje u vezi s optužbom da je učestvovao u davanju mita fudbalskom sudiji Mihailu Jekniću.

Fudbalski klub Vojvodina zaradio je od prodaje Kačara, Despotovića, Pekarića i Kahrimana 4.350.000 evra, a za 11 igrača koje je angažovao potrošio je 370.000 evra i to je najbolje odrađeni prelazni rok u klupskoj istoriji.
- Nećemo se ponašati bahato, naprotiv, radićemo kao da smo na nuli – rekao je Riđošić.

VD predsednik Mirko Dubroja nagovestio je da će tokom sledeće sedmice klub nastojati da se reši svih dugova. To praktično znači da će dogovorom FK Vojvodina sa svim drugim stranama sa kojima ima sporove nastojati da se nagodi i tako stavi “ad akta” sve repove koji su je teretili minulih godina. Potvrđeno je da tu spada i “slučaj Vislavski”.

Na sednici je raspravljano i o toku zimskih priprema u Medulinu i angažovanim pojačanjima.
- Ivica Brzić rekao je da smo u dovođenju igrača pogodili 80% - naglasio je Dubroja. – Ako je tako, onda je jasno da smo odlično prošli i ne odstupamo od ciljeva.

Bolje od fantastičnog
VD predsednika kluba Mirko Dubroja istakao je da će FK Vojvodina nastojati da ubuduće radi još bolje nego do sada.
- Prvi put smo sednicu UO održali bez Ratka Butorovića. NJegovim privođenjem naneta je šteta i njemu lično i klubu, ali ćemo mi nastojati da radimo još bolje nego što je bilo pod njegovim rukovođenjem, a tada je bilo fantastično – rekao je Dubroja.

Skupština na čekanju
Na pitanje da li je i za kada zakazana sednica Skupštine FK Vojvodina, direktor Cvetko Riđošić je rekao:
- Nismo ograničeni vremenom. Nikuda ne žurimo. Pripremamo Skupštinu i ona će biti održana kada procenimo da su se stekli svi uslovi.
Ostalo je nejasno da li će Skupština biti održana do početka prolećne polusezone, 1. marta.

Jedini igrač koji nije zadovoljio kriterijume Vojvodine je Amerikanac Mark Rasel.
- Vojvodina ne može da čeka da Rasel ostale igrače dostigne na taktičko-tehničkom planu. On će se uskoro vratiti u Ameriku – rekao je Riđošić.

Klub je raskinuo ugovor s Borkom Pavlovićem koji karijeru nastavlja u subotičkom klubu Zlatibor vode, ali Vojvodina ostaje u partnerskom odnosu prilikom njegovog daljeg transferisanja, odnosno ima pravo prioriteta ukoliko se pokaže da će u nekom budućem vremenu Pavlović ponovo biti interesantan za Novosađane. Poslednjeg dana prelaznog roka Vojvodina je angažovala i omladinskog reprezentativca, igrača po levoj strani, Slobodana Spasovskog iz Loznice.
- Tim koji u subotu bude igrao s Politehnikom na “Karađorđu” je okosnica za sezonu, a postava koja sledeće srede počne duel sa Zlatibor vodom u Subotici, igraće u prvom prolećnom kolu u Smederevu – rekao je Riđošić.

Mirko Dubroja potvrdio je da radovi na novom objektu u FC ”Vujadin Boškov” teku nesmetano.
- Nisam se ni ranije složio s gospodinom Butorovićem da objekat može da bude gotov za dva-tri meseca. Ne želimo da radimo na brzinu, da fušerišemo, a nova zgrada biće završena za Đurđevdan, 6. maja – obećao je Dubroja.

S. Savić
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

FA istražuje januarske transfere
Engleska Fudbalska asocijacija angažovala je kompaniju koja će se baviti proverom transfera obavljenih u januarskom prelaznom roku i onih koji će se dogoditi tokom predstojećeg leta. Firma Kvest, koja je dobila posao, već je za Premijer ligu istraživala neregularnosti transfera između januara 2004. i 2006. godine, a rukovodstvo FA tvrdi da se ovog puta ne radi o takvoj istrazi, već o rutinskoj kontroli.

Jedan od čelnika FA Džonatan Hol opisao je zaduženja istrage:

„Posebno će se koncentrisati na primenu novih propisa o agentima, pratiti koliko su se striktno sprovodila pravila FA i otkrivati oblasti u kojima se dešavaju neregularnosti“.

Po svemu sudeći, pod istragom će biti samo neki od transfera u prva četiri ranga engleskog fudbala, a ne svi koji su obavljeni tokom januara.

Posle velikih problema tokom prethodnih nekoliko godina Fudbalska asocijacija uložila je mnogo novca u nove sisteme kontrole transfera i osnovala telefonsku liniju na koju se sve neregularnosti mogu prijaviti.

U prethodnoj istrazi koju je kvest preduzeo nadgledana su 362 transfera, od kojih je 17 bilo sumnjivo. U te transfere umešano je pet članova Premijer lige.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Nesudjeni golman Djumi-i njegov blog na Sportskevesti.net :wink:
* Blogovi

Milan Djuricic

Rodjen:31.10.1961 godine.
Više, dalje, brže (citius, altius, fortius)

* Od Milan Djuricic
* Objavljeno 17 February 2008

Mlađe generacije ne razumeju puno toga, pa tako ni sport ni takmicenje – što nije ni čudno obzirom na to da ih niko nije ni pokušao naučiti. Gledam po sebi jer ni mene u školi, a moram priznati ni u samom društvu kroz npr. Kontakte sa ljudima niko nije upozoravao na važnečinjenice a medije da i ne spominjem.. Fudbalska takmicenja koji su namservirali bila su kreirana, sada mi je jasno - isto kao što su i današnja kreirana, po nalogu ljudi kojima u interesu nije takmicenje, već gomila nereda i zarada lična. Smatram da zbog toga proizlazi i ona narodna da su ljudi ovce. Uporedimo nas sa pričom o petorici majmuna i bananom (priča koju sam pisao). Psihologija mase govori nam da se ponašamo isto. Vizualizirajmo. Da, mi Srbii smo u globalu gledano što se tiče fudbala nepismeni, a ta se nepismenost ne odnosi na znati videti utakmicu ili igrača, već na nepismenost gde caruju nerazumevanje i neznanje - uglavnom, barata se poluinformacijama, glasinama i slabo, krivo intrepretiranim činjenicama. Naš je narod zaista "glup" i "zatucan" - a takvima smo se učinili sami uvek konzumirajući servirano bez razmišljanja ili razmišljanja o serviranom. Pretežno smo trgovačka zemlja što nas vodi u apsurd kapitala. Premalo učimo od drugih i od sebe samih. Ma koliko imali genetskih i teritorijalnih prednosti - razlike u "plemenima" u Srbiji su velike - jer se i gledaju kao - razlike. Ko i koliko gleda na – prednosti?


Opet, sport je pun naših trustova, na neki individualan način postižemo jako dobre rezultate, uzdižemo se iznad svih - a opet, fenomen "Granda" dokazuje koliko smo duhovno na samome dnu. Neko vreme lične apstinencije TV programa nameravam i dalje stimulisati, ali svedok sam toga fenomena - jer kako ne videti zgradu gde su ljudi odvojeni tankim zidovima, jedni od drugih metar-dva, a svi gledaju jedan jedini isti program, bulje u njega, bulje tako da i ne vide kako im kamera ulazi u stan.. Gdje je potreba za društvenim? Izgubila se u vlastitoj šizofreniji. Mladi ljudi su pametni, ma šta mi mislili o njima sudeći prema njihovom ponašanju. Nisu ni glupi, nisu ni blesavi, ali su upali u zamku. I dok njihovi roditelji sa daljinskim u rukama peru ionako već isprani mozak, oni ulaze na stadione na način za koji jedino znaju, ispijaju alkohol na način za koji jedino znaju, tuku se jer za (pravu) ljubav ne znaju... Ali nisu glupi. Učeni su tako !

Pamtim završetak prošle fudbalske sezone , TV i novine su bile pune « stručnjaka » koji nam otvaraju oči. Jednostavno, uzeli su vlast u svoje ruke , kulturna rulja u transu što nam otvara oči o tome kako nam predstoji lepa fudbalska budućnost. Naravno, poigravali su se s nama i uživali u tome kako nam otvaraju oči. No, nekako sam uveren da nisu zapamtili šta su nam pričali i servirali. Ali, tu problemi ne prestaju – ta "gospoda" je debelo i zarađivala na tim mladim ljudima. Znate za trenutak kad mladi ljudi prestaju biti - mladi i pametni? Za trenutak kada postaju - glupi? Dobro se toga setiti. I sad, okreneš se oko sebe i vidiš, shvataš, sve je tu. Svi smo tu, uvek, samo na drugim lokacijama u određenim vremenskim intervalima. Šta utiče i kako na nas - ipak zavisi od nas samih. Učenje, uporano učenje i želja za usavršavanjem mogu menjati, pomerati granice u nama. Sve je povezano, utiče jedno na drugo. Ne mogu kriviti mladog čoveka za nasilje, bunt i glupost, ali ga teretim za neznanje i za ne trud. Krivim ga i za doslovno shvatanje sopstvenog života. Za trovanje sopstvene snage i energije, za zatvorenost uma. Istina je da ga društvo tera na sve to, ali, ko i šta je čovek!? Čovek je zaista savršen i jedina mu je mana što toga nije svestan. Na žalost, naša se savršenost uvek shvatala kao superiornost.. I tu su ustvari nastajali problemi.. I pitam se je li tako trebalo biti..

Što je sa starijim ljudima? Jesu li mudriji? Ima ih. Što je sa graditeljima? Svi smo graditelji, ne neki način.. Što je s vizijom? Kakvu viziju ima čovek koji sluša (konzumira svojevoljno) zatupljujuću muziku? Kakvu viziju to imamo mi koji ovo čitamo, pišemo? Koje su razlike... Vraćam se na ne razumevanje. Dakle, mlad čovek nije glup. On je još uvek sunđer koji upija. Zakon prirode pokazuje nam da je sve u redu. Stvaramo takve mlade ljude, pa se "bunimo".. Ne bežimo daleko, priroda sama stvara spojeve, na neki način menja i prilagođava, a sada se ona prilagođava nama nebi li opstala! Apsurd, ali prirodan. Po istom receptu i mi u sebi stvaramo spojeve, nazovimo - neprirodne, i tu nastaju problemi.

Čovek sa TV i novina pun jespojeva - nereda, haosa. Haos je temelj funkcionisanja fudbala, to je shvatljivo, ali kada gledaš mlade ljude, shvataš da je haos smišljen, a mladi ljudi konzumenti.

Baveći se mojim zanatom napraviću malu digresiju.TRENER? Razmislimo o trenerima. Ne samo kao ljudima, već i učiteljima, pojavama, treneru stvaraocu. Koliko igrač može naučiti od jednog trenera? Opet, svi imamo šansu naučiti isto, istu količinu, ali nećemo! Tu je problem. Onaj naš stari "prijatelj" staklenog pogleda umre i ostavi trag, a na nama je pronaći ga, naći njegovo postojanje, i samo je stvar u tome koliko dalje možemo i želimo ići. Rešenja problema je dakle u – pojedincu.


No, nije problem u njemu, problem je u nama i masi koju činimo i neodlučnosti koju pokazujemo. Onaj ko ima svoje 'ja' čist je prema sebi. U svakom pogledu.

Milan Đuričić/Đumi
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Nesto razmisljam (tacnije- glasno razmisljam),a ne bih da to moje razmisljanje da lazni utisak kako sam "uvlakac"...
Citajuci Djumijev post - sta mislite,koliko trenera ne samo u Srbiji,ima ovakav vokabular (u ovom slucaju pisanu rec) i ovakvo razmisljanje. I kako igracima "ponuditi" Djumijev stav,strucnost,logiku napspram recimo ,Kosana ili ... :lol:

Inace,Djumi je veceras bio gost na SOS-u kod "domacin se razgoropadio,svecarska atmosfera a pune tribine" Ristovskog :lol: i moram da priznam da sam odgledao sve...fina,pitka prica...
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Imal li danas reprize i kada je ?
" Dečko je pun zmajova! "
Cika_toma

Post by Cika_toma »

slavko085 wrote:Nesto razmisljam (tacnije- glasno razmisljam),a ne bih da to moje razmisljanje da lazni utisak kako sam "uvlakac"...
Citajuci Djumijev post - sta mislite,koliko trenera ne samo u Srbiji,ima ovakav vokabular (u ovom slucaju pisanu rec) i ovakvo razmisljanje. I kako igracima "ponuditi" Djumijev stav,strucnost,logiku napspram recimo ,Kosana ili ... :lol:

Inace,Djumi je veceras bio gost na SOS-u kod "domacin se razgoropadio,svecarska atmosfera a pune tribine" Ristovskog :lol: i moram da priznam da sam odgledao sve...fina,pitka prica...
potpisujem! Posebno boldovani deo :).... I hrabrost, samo bih jos dodao. Mozda nam to, ovako nacionalno gledano, najvise i nedostaje... Sve ostalo je, bez nje, apsolutno bezvredno. I zato, svaka cast Djumi!
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

E sad zamilslite koliko bi recimo Vojvodina danas,kao stabilan i jak,uostalom veliki klub,sto u ono vreme bas i nije bila,imala koristi od Djumijeve trenerske i ljudske politike... Mislim da bi imali mnogo vise Kacara :!: :lol:
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

VOJVODINA SUTRA IGRA U SMEDEREVU

U prvom prolećnom kolu Meridijan superlige fudbaleri Vojvodine gostuju sutra u Smederevu. Trener crveno-belih Ivica Brzić (ne)očekivano se susreo s problemom u poslednjoj liniji, jer prema svemu sudeći, na startu neće moći da ima odbranu u koju je polagao nade.



Naime, zamisao je bila da Vojvodina ovog proleća igra sa četvorkom “zdesna nalevo”: Pavićević – Stošić - Đurić – Kizito, ali je izvesno da se to neće ostvariti. Pavićević je iz Kule preneo i žute kartone, a jučerašnji trening trebalo je da donese i definitivni stav o mogućnostima Kizita.
- Obnovio je povredu kolena. Subjektivno se bolje oseća, ali tek jači intenzitet treninga može da da jasan odgovor – kaže lekar ekipe dr Borko Vukosav.

Ukoliko se ispostavi da dva predviđena bočna igrača izostanu, neminovno će doći i do pomeranja na štoperskim pozicijama. Pošto je i Kizitova zamena Đalović povređen (zadnja loža), onda će iskusni Stošić ponovo morati “da zapušava rupe”, kako je to u većini slučajeva jesenas činio. Zamenik kapitena može podjednako uspešno da odgovori na obe bočne pozicije, ali će u slučaju da pretpostavke s Kizitom budu tačne, Stošić biti prekomandovan uz levu aut liniju, dok će mesto kraj desne zauzeti Miroslav Milutinović, fudbaler koji je jesenas odigrao zavidan broj mečeva. Na kraju, umesto Stošića, u paru s Đurićem bio bi novajlija Radović iz Sutjeske.
Današnji dan doneće i definitivne odgovore. S. S.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Brzić bi Vošu među dvojac

Novinar: V. U., Fotoreporter:


Početak perioda velikih nadanja, iščekivanja i neizvesnosti. Kreće nastavak prvenstva, u koji Vojvodina ulazi bez kičme tima, pošto su je napustila četvorica glavnih igrača.

– Svakako, biće teško nadoknaditi to što Kačar, Despotović, Kahriman i Perkarić nisu s nama. Bilo je potrebno formirati grupu s gotovo novom ekipom, a treba priznati da je tokom pauze bilo svega i svačeg... Ali, nadam se da ćemo funkcionisati i pružati dobre partije, jednako kao što smo to činili i jesenas. Nisam siguran da ćemo baš odmah profunkcionisati, samo verujem da ćemo doći na svoje kako vreme bude odmicalo – kaže trener Vojvodine Ivica Brzić.

Strateg najstarijeg šampiona osvrnuo se i na ambicije kluba u ovoj sezoni:

– Ne odričemo se borbe za titulu prvaka, s tim što znam da će to biti teško izvodljivo, jer nam Partizan beži sedam bodova. Međutim, trudićemo se da stignemo ili i da prestignemo crno-bele, a bili bismo zadovoljni i ako bismo razdvojili veliku dvojku našeg fudbala. Uostalom, od Zvezde nas deli samo bod. Na kraju, ako i to ne bude bilo moguće, moramo zadržati ovo treće mesto, koje nam garantuje nov izlazak na evropsku scenu.

Ivica Brzić ima brigu manje pred duel sa Smederevom, pošto je Džozef Kizito izdržao treninge i zauzeće svoje mesto po levoj strani, dok zbog žutih kartona u kombinaciji neće biti Aleksandar Popović i Savo Pavićević.

– Važno je da krenemo dobro od početka i da pobedimo. Pokušaćemo to da učinimo već u Smederevu – kaže vezista Novosađana Vladimir Buač.

Fudbaleri Vojvodine sinoć su prespavali u Beogradu, odakle će krenuti na utakmicu koju bi trebalo da počne sledeći sastav: Babalj, Milutinović, Stošić, Đurić, Kizito, Buač, Trivunović, Grozdanoski, Vukajlović, Aleksić, Vukelja.

Među 18 su još Brkić, Radović, Đurovski, Tumbasević, Pantelić, Tadić i Sepuja.
Locked