"Mala" pobeda navijaca...

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

"Mala" pobeda navijaca...

Post by Dejan »

Image

Ustupci navijačima, klubovima odgovornost


Fudbalski navijači u Srbiji izvojevali su malu pobedu u borbi protiv takozavnog "zakona o navijačima", kojim su vlasti namerili da srede probleme na utakmicama, ali koji je naišao i na žestoku osudu dela javnosti, pre svega upravo od tih navijača.

U Fudbalskom savezu Srbije u petak je održan sastanak komesara za bezbednost svih klubova Meridijan Superlige Srbije i FSS sa predstavnicima policije.

Doneti su sledeći zaključci, odnosno neki ustupci navijačima, a da li će ih oni prihvatiti pokazaće predstojeći vikend kada se igraju utakmice 13. kola MSL. Ključna stvar je da će ubuduće klubovi, kao organizatori, odredjivati da li odredjeni navijači rekviziti, koji su do sada bili sporni (barjaci, transparenti, bubnjevi, megafoni), mogu da budu korišćeni na tribini.

1. Transparenti svih dimenzija moćiće da budu okačeni na ograde stadiona, ali samo ako ne ometaju u poslu redare i policiju.Takodje, ako organizator utakmice (klub) proceni, neće biti dozvljeno unošenje "problematičnih" (uvredljivih) transparenata.

2. Zastave (barjaci) mogu da budu korišćeni ali samo ako su na nosačima koji ne mogu da ugroze bezbednost drugog gledaoca, odnosno navijača. Dakle, barjaci mogu na kartonskim nosačima. Bilo je predloga da se navijačima dozvole i tanki, savitljivi, plastični nosači barjaka, ali je policija to odbila.

3. Bubnjevi i megafoni će moći da "udju" na stadione, ali samo ako prethodno bude identifikovana osoba koja ga unosi. Dakle, navijač koji unosi bubanj moraće da ostavi podatke, odnosno ličnu kartu policiji.

Ove odluke novinarima je saopštio generalni sekretar Zajednice Superligaša Srbije Miodrag Žuća Janković, koji se nada da će ovo biti korak ka povratku navijača na stadione.

(MONDO)
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Taj Mondo bi mogao da dobije jednu disciplinsku meru zbog krađe slika:

http://www.red-firm.ns.co.yu/foto_galer ... ija_06.jpg
Locked