Liga Evrope - sezona 2015/16

User avatar
Grouch
Posts: 206
Joined: Tue Feb 25, 2014 4:44 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Grouch »

Nema sanse da nas nesto usere i da nam se sloze kockice kad nam najvise treba,vec kao po pravilu sve krene najgore sto moze:odigramo najlosije kad je najpotrebnije,ovi isprogramirani češki roboti bez krvi,duse i fudbalske lepote bas sad odigraju odlicno a brljaju od pocetka sezone,srece ni od korova...Jeste Plzen blizu Nemacke al su ovi zajebali i same Nemce.Ne secam se da sam skoro gledao ovakvih 11(+3 izmene) identicnih,disciplinovanih,hladnokrvnih robota/mašina-imam utisak da je svaki njihov igrac mogao da igra na bilo kom mestu u timu i da bi igrali isto.Uigrani su,poznaju se,znaju tacno gde je ko u svakom trenutku,medjutim mislim da smo mi previse zakazali a mogli smo mnogo bolje.Kad god smo zadrzali loptu na sredini nekih 5 sekundi odmah se dolazilo do situacija u kojima smo mogli da ozbiljno pripretimo ali su se pogotovo tu desavale velike greske,losa dodavanja bez nekog njihovog pritiska,ishitreni sutevi,lose odluke gde i kome dodati...Najveca zamerka mi je treci gol,dvojica nasih su ispali kao deca.To je nedopustivo ladjenje jaja.Sta je tu je,igracima svaka cast za dosadasnje rezultate u Evropi,dogurali smo vise neko sto je velika vecina i ocekivala,u cetvrtak treba napuniti stadion i time zahvaliti nasim igracima a Česima napraviti pakao pa sta bude,jedno su oni kuci a drugo u gostima.Uostalom,setimo se Atletika pre koju godinu kad smo ih u revansu unistili i kad smo vec na poluvremenu trebali da im uguramo 3-4 komada.Nema predaje!
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Krle »

I pored svega što smo zasrali, prva dva gola su Česi iz čiste sreće. Valjda je to terojija brojeva: napucavaj do iznemoglosti, pa će nešto i da uđe. Sad što smo im mi dali da pokušavaju, to je već stvar tojaša i pristupa. Treći gol je tipičan za našu levu stranu odbrane.
Meni je, ipak, taj češki fudbal šupački i siledžijski, a mi smo trebali da uzvratimo u kost. Jbg.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Mare »

Momcima hvala na svemu prikazanom do sada!
Doveli su nam u NS jednu veliku Sampdoriju i preskočili je, odrali Partizan, skrenuli ponovo pažnju na FK Vojvodinu. Ponovo je grad disao za našu Vošu i tražila se karta više. Kritike nikako na njihov račun, nisu ih zaslužili. Protivnik je kvalitetan i tu nema zbora, međutim imam utisak i da su naši bili uplašeni nešto više nego što treba. Nije nedostajalo želje, borbe, trke, ali strah im je vezao noge. To se pogotovo videlo kod predaje lopte i u završnici napada kod tog završnog pasa, šuta na gol, gde je iz par kontri moglo da se napravi mnogo više nego što smo mi uradili, ali ta stegnutost ih je omela da to završe bolje. Tu je taj strah bio očigledan. Rezultat je realan, on mi toliko ni ne smeta, igra je ono što je razočaralo sve nas, što nas je dotuklo i stvorilo ovaj užasan osećaj. Tu se ne slažem sa izjavom trenera da se nismo osramotili i da je publika mogla da uživa, a da je samo rezultat problem. Da smo mi ređali šanse pred njihovim golom pa promašivali, da smo spojili par lepih akcija, da smo videli igru, e onda stvarno nikakav problem taj rezultat, dešava se nekad lopta neće da uđe. Pa onda komentarišeš, jao da je ušla ona lopta, jao ona stativa, uf kako je onaj njihov goša skinuo onu iz rašlji... onda se može reći i pored visokog poraza navijači su mogli da uživaju u fudbalskoj predstavi. Međutim, ja sinoć nikako nisam uživao u onome što smo prikazali. Bili smo nedostojan takmac na terenu, bili smo suviše rezervisani i uplašeni. Nismo igrali fudbal, branili smo se već od 3 minuta, aj što smo se branili nego što nismo prešli pola kako treba, nismo uspevali ni jednu kontru da organizujemo kako treba. I pored izuzetnog kvaliteta protivnika mislim da je i strah kod naših doprineo onakvom izdanju. Nekako sam uveren da će u NS to izgledati bolje, nemaju više šta da kalkulišu, nema više opravdanosti za strahom. Mogu samo da se opuste i opiče onu njihovu fucu pa šta bude. Sad već ide ona otrcana fraza "nada umire poslednja, fudbal je to, lopta je orkugla...", ja kao slaninar drugačije ne mogu da razmišljam, i dok god bude šanse verovaću u čudo. Da čudo, jer protiv ovakvog protivnika koji ima ovakav kapital, čudo nam je potrebno da bi prošli u grupe. U revanšu bih voleo samo da se opuste i igraju fudbal, da ne obraćaju pažnju na rezultat i semafor, da napadaju, pa makar ponovo izgubili, samo da ne gledam više utakmice kao ona sinoć. Ono je bilo jako teško za gledati. Imao sam osećaj kao da se oko nas obmotao onaj udav i polako steže, steže, ti se malo koprcneš a on bez panike samo još dodatno pojača pritisak i sve jače dok iz tebe ne istera i poslednji dah i dokrajčite.
Roki
Posts: 73
Joined: Sun Jul 14, 2013 9:04 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Roki »

To su projektovane ekipe za evro takmicenja,oni imaju sistem,igrajuci u istim oni odravaju taj sistem...mi smo samo zajahali konja bez sedla i potkovica skinuli par skalpova i vratili se u vigam...Puskaric na levom krilu improvizacija,njihovo levo krilo je Vasilica okretalo na petoparcu...nevidim ni jednu nasu ekipu koja moze kroz kvalifikacije za LE uci u grupe,za nas je to pretesko a za Cehe i ostale ozbiljnije ekipe utesno takmicenje,samo ucestvovanje u kvalifikacijama,bez grupne faze,za danasnje pojmove fudbala,je skoro pa nista....
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9896
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by Voja »

ma rezultat me najmanje brine... 3:0 izgubiti u Evropi nikako nije strasno kao 0:4 protiv Cukarickog recimo,cak mi i 2:2 u Surdulici teze pada.Neeeego,igra.... tu sam se totalno razocarao posle meca nisam imao snage ni goste da ispratim. Neverovatno. Ali nikako da odgonetnem sta je u pitanju!? Mi protiv ekipe koja sa 8 skakaca ceka korner,napravimo 10 kornera za poluvreme!!!! :o Nije to ni neznanje,ni los kvalitet tima... da li je strah ili... Onako padati na stoseve posle kornera.... ju,ju,ju.... ne znam,ne ide mi u glavu nikako. Sad znam kako je bilo navijacima Sampdorije u Torinu. Bez obzira na prethodne rezultate,najvece smo jajare ako se predamo.Zasto ih ne bi dobili njihovim oruzjem?Fudbal se igra do poslednjeg minuta. Samo mozda upariti Pavkova sa Ozegovicem,Pusku sa Novicom,a Danila malo maknuti do klupe,pa jos ako i Pekara bude spreman i vozi Misko.Ako ginemo,da ginemo sa stilom
Last edited by Voja on Fri Aug 21, 2015 12:56 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by Dejan »

Glavu gore i ovo je vec veliki uspeh...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by Radoye »

Nama Viktorija Plzenj treba da postane primer na organizacionom i fudbalskom nivou, klub koji se iz nicega uzdigao vrednim i domacinskim radom i eto vidimo sada gde su oni a gde smo mi. Mi treba da se ugledamo na njih, da postavimo ciljeve i zdrav sistem pa da jednog dana i mi budemo tu gde su oni.

Kao drugo, hvala momcima za lepo leto, nadam se da ovaj poraz nece previse da poljulja samopouzdanje i da cemo da nastavimo da gazimo u domacim takmicenjima. Oni zasluzuju svu podrsku za ono sto su nam pruzili do sada, i greota bi bila da ih u nedelju i cetvrtak doceka prazan stadion.

A ko zna, mozda se dogodi i cudo. Dok je zivota u nama i nada postoji! :)
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Brick Liman
Posts: 827
Joined: Wed May 02, 2007 3:54 pm
Location: Tower Blocks Liman

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Brick Liman »

Turija wrote:Ko god ovde pokušava da brani našu sinoćnu sramnu predstavu snagom protivnika ili ,,argumentom" da forumaši nisu pipnuli loptu, debelo nije u pravu.Pročitajte izjave naših igrača Ivanića, Vasilića i Sekulića u Blicu, pa ćete videti kako ljudi profesionalci vide našu jučerašnju partiju.

Nemoguće je (kako i napisa Buda) da mi svaku najvažniju utakmicu u sezoni useremo ko beba gaće, ne toliko rezultatom, već igrom.
Nemoguće je da u svakoj najvažnijoj utakmici mi nemamo dan.U pitanju je glava i (luzerski) mentalitet ekipe, pa i trenera i uprave
(čast pojedincima koji iskoče iz tog gubitničkog klišea, ali ti brzo i odu iz Voše).
Upravo o tome pričam, to je osnovna razlika između stabilnih klubova u kojima se dugi niz godina sistematski radi, sa ciljevima i vizijom i nas koji uz poneki kratak bljesak tumaramo vođeni diletantima još od kako je Boškov eliminisan iz našeg fudbala. Kada sistem počiva na javašluku, a nisi klub ni vojne ni civilne službe bezbednosti zemlje, jedino logično je da imaš luzerski mentalitet ekipe koji se neprestano ponavlja u intervalima koje je naveo Buda. Zato kažem da mi samo uz ludu sreću možemo proći ovakvu ekipu i ući u krug klubova kojima objektivno ne pripadamo po svemu što smo radili poslednjih tridesetak godina.
Boškovljeva vizija Vojvodine je bila toliko napredna da su neki njeni elementi opstali uprkos decenijskom ošljarenju. Ti elementi i dalje mogu biti temelj ozbiljnog kluba u budućnosti. Za tako nešto je potrebno mnogo mudrosti, snalažljivosti i petlje. Sve ovo pišem zato što se u poslednjih mesec i po dana videlo dosta pozitivnih stvari iz samog kluba, bez obzira na brljotine koje i danas postoje unutar njega. Postoji klica koja bi mogla da iznedri klub kakvog se ne bi stideli. Naravno, to će biti izuzetno zajeban posao.

Mi treba da zaboravimo na domaća takmičenja u smislu ambicije da nešto osvojimo. U njima se naše učešće treba svesti na plasman u Evropu. Vizija Vojvodine treba da se veže za konstantno učešće u Ligi Evrope i prema tome treba napraviti nekakav desetogodišnji plan. Mi sad kad ispadnemo, vratićemo se u realnost Super lige u kojoj ti dođe da se obesiš na 99% mečeva. Jedino što ima smisla je da igramo Evropu do novembra, decembra ili da igramo neku Vojvođansku ligu po selima, bez ambicija sa pivkanom u staklu na tribinama Tatre u Kisaču. Ova prva opcija podrazumeva da držiš na okupu kostur ekipe bar 2 sezone u kontinuitetu i da daš nekom u koga imaš poverenje da vodi tu ekipu takođe bar dve sezone.

Mi smo sinoć imali po petnaestak minuta solidne, dobre igre u svakom poluvremenu. Druge dve trećine svakog poluvremena smo ličili na klasičnu Vošu u ovakvim tekmama. Plzen je igrao bar 80 minuta u istom tempu. To je sva mudrost.
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Turija
Posts: 10807
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Turija »

Da, to je to Brick.
Ja nikada neću prihvatiti da je ovo bilo naše uspešno leto, ako se ne plasiramo u LE.Ovaj izlet u Evropu mi najviše liči na insert iz klasičnog kaubojca, kojeg je najbolje opisao Roki u svom postu:
Roki wrote:To su projektovane ekipe za evro takmicenja,oni imaju sistem,igrajuci u istim oni odravaju taj sistem...mi smo samo zajahali konja bez sedla i potkovica skinuli par skalpova i vratili se u vigam...Puskaric na levom krilu improvizacija,njihovo levo krilo je Vasilica okretalo na petoparcu...nevidim ni jednu nasu ekipu koja moze kroz kvalifikacije za LE uci u grupe,za nas je to pretesko a za Cehe i ostale ozbiljnije ekipe utesno takmicenje,samo ucestvovanje u kvalifikacijama,bez grupne faze,za danasnje pojmove fudbala,je skoro pa nista....
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4042
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, četvrtak 20:5

Post by Rabba »

Brick Liman wrote:...Ova prva opcija podrazumeva da držiš na okupu kostur ekipe bar 2 sezone u kontinuitetu i da daš nekom u koga imaš poverenje da vodi tu ekipu takođe bar dve sezone...
Ovo je onaj momenat u kojem će se strogo polarizovati mišljenja na ovom sajtu. To što kažeš si apsolutno u pravu. Međutim, mi ni u najavi ne možemo ovo da ostvarimo a da ne trpimo ozbiljne posledice. Finansijski trenutno zavisimo od prodaje igrača, plus još dugovi koje imamo... I treba nam još nekoliko ozbiljnih prodaja igrača, plus par ovosezonskih izleta u evropu, da bismo mogli da se ponašamo tako. Ali postoji i još jedan faktor koji svi zaboravljamo u našim "pretnjama". Ko može mladom igraču, pred kojeg su postavljeni ozbiljni finansijski uslovi, da zameri ako izabere odlazak? Njihov vek je ograničen, i naravno da žele da otpale čim se prva prilika ukaže. Da bismo njima pružili mogućnost kvalitetne alternative i čekanja, OPET moramo finansijski da se rekonsolidujemo do kraja. Opet, vraćamo se na prodaju igrača... A klubovi će do tada da se naslađuju našom mukom... I to je normalno. Pravilo poslovanja je da kupiš za što manje a prodaš za što više... Onih 2 + 2.7 miliona (navodnih) nam sada ostaju sanak pusti... Jasno je bilo kupcima da naš eventualni plasman diže cenu našim igračima u nebesa. I samim tim su bili spremni da na slepo daju pare. Sad kad smo (maltene)pukli, cene se vraćaju u standard na koji smo navikli... Mi za Ivanića ne možemo da očekujemo više od milion u ovoj situaciji. I od navodnih 4.7 miliona za ova tri igrača, sada možemo maksimalno očekivati 2 miliona... I najgore je što to moramo da prihvatimo, jer moramo da prodajemo da bismo funkcionisali. Iako je njihova realna cena veća... E to je ono što se stalno zaboravlja. Ovo nije menadžer, pa da kao nabijaš cenu igračima dokle oćeš.

Šta ako to ne budemo radili? Neće nas biti. Vrlo jednostavno. Kao što je gomilu puta izrečeno, nemamo mi nikakva leđa, koja bi mogla da nas zaštite. Samo će nas pojesti mrak, VB će postati zemljište za zgrade, Karađorđe takođe, a mi ćemo na Kabelu na ogradi da gledamo gradske derbije celu sezonu, i da se sećamo kako je nekad bilo, do momenta dok stvarno ne nestanemo.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
kravoguster
Posts: 12
Joined: Tue May 24, 2011 1:40 am

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by kravoguster »

"Plzen je bolji, zato smo izgubili" - nije tacno! Jesu oni bolji, ali to nije razlog naseg poraza.. I kao sto su neki ovde vec napisali, sva sreca pa je samo 3:0.. Zakula svaka cast!

Jedan jedini razlog ovog poraza je strah, nista drugo.. Jer kad igras protiv jace ekipe, ne smes joj dozvoliti da se razmase.. A mi smo svaki put pustali njihove igrace da prime loptu, da se okrenu ka nasem golu i da rade sa njom sta god zele.. Na momente sam pomislio da je razlog tome mozda neka nasa takticka zamisao, ili umor, ali kad se uzmu u obzir svi oni netacni i panicni pasovi u napadu, ocigledno je da je ipak strah glavni krivac za raspad sistema.. Umesto da mi igramo na njima presing, oni su igrali na nama.. Dobili smo jedan zuti karton i to u drugom poluvremenu.. I to drugo je bilo mlitavo, kao da igramo neku prijateljsku utakmicu, a o prvom bolje i da ne pricam.. Kad je neko bolji, ili ces ga tuci i neces mu dati da se razmase, ili ces proci kao sto mi prodjosmo.. Mada, moglo je i gore..

Najvise me boli to sto sam ubedjen da ih u revansu mozemo dobiti, ali mislim da je 0:3 nedostizno.. A nije moralo tako da bude.. Jbg..

Necu nikog da previse kritikujem, ali Puskaric i Nastic moraju da nesto promene u svojoj igri.. Nastic je juce u prvih 10min bar 3 ili 4 puta gresio i ispadao.. Posle je u jednom momentu stigao neku loptu i ostavio je njihovim igracima za kontru.. Ok, svaka cast na toj nekoj borbenosti i srcanosti, ali ukljuci malo i glavu.. I hvala vam svima jos jednom na ovom snu koji smo ziveli.. :thankyou:
trelos gia fcv
Posts: 665
Joined: Tue Jan 05, 2010 4:24 pm
Location: U pravo vreme na pravom mestu

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by trelos gia fcv »

Možete li vi navijači i simpatizeri da zamislite da u revanšu Vojvodina u 35 minutu vodi 2:0?
Možete li vi igrači da zamislite da u revanšu u 35 minutu vodite 2:0?

JA MOGU, A VI???
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
limanfkv
Posts: 2850
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by limanfkv »

Ako ti mozes da verujes, onda verujem da svi mogu :mrgreen:

Nije gotovo!! (super nitna jase ponovo...)
User avatar
Robi_D_Slanna
Posts: 48
Joined: Tue Jan 28, 2014 1:54 am
Location: Grbavica - Minken

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by Robi_D_Slanna »

Pre svega, treba reći da je i pored svega bilo zadovoljstvo biti sinoć na Doosan Areni. Jako se dobro navijalo čak i kad smo dobili treći gol. Ne znam da li je to samo neki moj trip, ali sam imao utisak da je nas 300 bilo glasnije od njih 10.000 veći deo utakmice...

Utakmicu smo izgubili samo zato što su se momci usrali, ali Bože moj. Nije sramota izgubiti od bolje ekipe. Igrače smo ispratili sa pesmom, kako i dolikuje, što me posebno oduševilo, da se nije ponovilo ono skrnavljenje kao onomad protiv Jagodine u finalu kupa. Nadam se da smo im dali motiv više pred revanš. U revanšu može da bude svašta, ali sumnjam da će nam ove mašine dozvoliti da se baš toliko razmašemo. Ali makar i pukli 5:0 kod kuće, momci su zaslužili pesmu 90 minuta i da ih sa terena ispratimo ovacijama. Ovaj rezultat garantuje da neće biti neki grabež za karte, ali mislim da garantuje da će na stadionu biti samo Slaninari, cenim 7-8 hiljada (daj Bože da grešim pa da bude i svih 12). Najveća greška bi bila da stave da karte budu besplatne.

I mogli smo uživo videti kako izgleda jedan mali organizovani klub. Dosta je samo uporediti njihov i naš web sajt koji, ako se ne varam još uvek uređuje Čapelja. Sajt im je odrađen dvojezično (isti je bio slučaj i sa Trenčinom). Pa i do nekih sitnih detalja, tipa, kada sam poslao pitanje za ulaznice za ovu utakmicu, iz FKV mi još uvek nisu odgovorili, a kada sam isti mail poslao na adresu Viktorije Plzen, odgovor mi je stigao za sat vremena.

Dalje, umiven stadion, k'o bombona, grad 2-3 puta manji od Novog Sada i ima ovakav klub. Videli smo da im karte za utakmice nisu Bog-zna-koliko skuplje nego na našim utakmicama. Videli smo i da profit od prodatih kobasica i piva tokom utakmice ne ide Bubi grilu, nego klubu. Sve su to male investicije, koje vremenom isplate same sebe. Ali to nekome očigledno nije u interesu u Novom Sadu...
Jedem belog luka i slanine, trebalo ne trebalo, jer tako sam u mogućnosti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by Владика »

Само мало вере, нека навијачи навијају а нека играчи играју. Било је сличних ситуација, ево једне из 1957. године! треба само веровати!!! Боримо се против бездушног, индустријског фудбала! Ми то можемо, убеђен сам!
Vojvodina je sezonu 1956/57. godine završila kao vicešampion Jugoslavije. U odlučujućem prvenstvenom meču ruka Ivana Popovića je omogućila beogradskoj Crvenoj zvezdi da ostvari ključnu bodovnu prednost i titula je otišla u pravcu Beograda.

Kao vicešampioni države “crveno-beli” su dobili šansu da svoj kvalitet dokažu na evropskoj sceni. Prva prepreka u ondašnjem najeminentnijem evropskom klupskom takmičenju, Srednjoevropskom kupu, bio je Slovan iz Bratislave. Vojvodina je u nezaboravnom dvomeču ukupnim skorom od 6:1 eliminisala predstavnika Čehoslovačke.

U polufinalu, Vojvodina je trebala da odmeri snagu sa ekipom bečkog Rapida. U prvom meču, odigranom 16. jula 1957. godine, Bečlije su slavile pred svojim navijačima sa ubedljivih 3:0. Ostalo je zapamćeno da igrači Vojvodine nisu dobili adekvatan smeštaj i uslove za trening pred meč i da je utakmica odigrana gotovo u atmosferi linča. Bečki mediji nisu štedeli goste iz Novog Sada, Vujadin Boškov dobio je epitet “divljaka”, dok su fudbaleri Vojvodine prozvani “hijenama”. Ovakvo ponašanje Austrijanaca proizvelo je vatrenu atmosferu u Novom Sadu. Bilo je jasno da će navijači Vojvodine dati sve od sebe kako bi pomogli svojim ljubimcima da dostignu ogromnu prednost Rapida. Znali su oni dobro da je Vojvodinina navala jedna od najubojitijih u Evropi, a sa druge strane sećali su se i veličanstvene pobede u Rimu nad ekipom Rome iz 1955. godine.

U revanš meču, pred 25000 frenetičnih navijača, Novosađani su tog 21. jula 1957. godine nastupili u sledećem sastavu: Vereš, Roganović, Nikolić, Boškov, Krstić II, Malešev, Rajkov, Ivoš, Veselinović, Krstić I i Vukelić. Od prvog minuta započeli su siloviti napadi prema golu sjajnog golmana Gartnera. Ivoš je doveo Vojvodinu u vođstvu u 4. minutu, a već u 16. minutu golom Vukelića “crveno-beli” su došli do prednosti od 2:0. Gol nade za Austrijance je postigao Rigler u 29. minutu. Taj pogodak nije „presekao“ Novosađane. Tim iz Novog Sada, nošen fantastičnom podrškom svojih navijača, nastavio je da juriša prema golu Bečlija. Takva taktika se na kraju isplatila. Prvo je Todor Veselinović u 72. minutu pogodio mrežu Gartnera za 3:1 a zatim je Milan Vukelić efektnim golom povisio vođstvo na 4:1! Poraz iz Beča je anuliran i Vojvodina je izborila pravo za odigravanje majstorice
.
Више о свему на- http://www.fkvojvodina.com/forum/viewto ... f=5&t=1747
Locked