RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
uporan
Posts: 562
Joined: Mon Apr 04, 2005 7:49 pm
Location: CENTAR
Contact:

Re: RK Vojvodina

Post by uporan »

Misli da je za 25.05. zakazana utakmica između Vojvodine i reprezentacije superlige u Novom Sadu, pa će to biti prilika za slavlje...
UH!
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Završni turnir ipak u Pančevu...
Novosti wrote:RSS odlučio: Umesto na Kosovu završni turnir Kupa u Pančevu

Odbor za hitna pitanja Rukometnog saveza Srbije (RSS) doneo je danas odluku da završni turnir Kupa Srbije za muškarce bude održan u Pančevu, umesto u Zubinom Potoku kao što je ranije bilo planirano.

- Sagledavši celokupnu situaciju, te bezbednosne, političke i sportske razloge, a ne želeći da niti klubovi niti savez snose bilo kakve sankcije od strane Evropske rukometne federacije, RSS je odlučio o promeni mesta odigravanja turnira. Želja takmičarske komisije RŠ koja je donela odluku o mestu odigravanja, svakako nije bila želja za provokacijom, niti izazivanja bilo koje vrste problema sa Federacijom Kosova, već promovisanje rukometa i sporta - navodi se u saopštenju RŠ posle današnje elektronske sednice.

Ističe se i da će RSS, bez obzira na promenu mesta odigravanja turnira, i dalje pomagati Rukometni savez Kosova i Metohije i klubove sa ovog područja.

RSS se zahvalio rukometnim radnicima RS Kosova i Metohije, ministarstvu omladine i sporta Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i vladi Srbije na podršci i saradnji po ovom pitanju.

Završni turnir Kupa održaće se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Zaječar - Vojvodina i Crvenka Partizan.

Prvobitnom predlogu RŠ da turnir bude održan u Zubinom Potoku usprotivila se Evropska rukometna federacija (EHF).
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ssnigd
Posts: 3432
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: RK Vojvodina

Post by ssnigd »

http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/Ru ... -Vojvodinu" onclick="window.open(this.href);return false;

Zbog cega menjamo Momira Rnica i dovodimo Perunicica :?: :?: :?:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
simicpk
Posts: 425
Joined: Thu Jun 11, 2009 2:07 pm

Re: RK Vojvodina

Post by simicpk »

Kako zurnal prenosi...
Dok ne bude zvanicno, ne vredi komentarisati.
ФКВ
User avatar
Passion
Posts: 1161
Joined: Thu May 07, 2009 7:08 pm
Location: 21114

Re: RK Vojvodina

Post by Passion »

Нећу ништа конкретно да коментаришем док се клуб званично не огласи, али уколико је истина, стварно не разумем овај потез. Тренера звезде не бих коментарисао, јер нисам толико баш упућен у рукомет па да пратим и остале клубове.
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
User avatar
Turija
Posts: 10816
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: RK Vojvodina

Post by Turija »

Passion wrote:Нећу ништа конкретно да коментаришем док се клуб званично не огласи, али уколико је истина, стварно не разумем овај потез. Тренера звезде не бих коментарисао, јер нисам толико баш упућен у рукомет па да пратим и остале клубове.
Isto tako.
Ono što je nesporno, to je da je Rnić uneo toliko energije za ovu Titulu, da je zaista nerazumljivo da se dovodi u pitanje njegov dalji rad (ili je ovo samo medijska destabilizacija pred Finale Kupa?).
No, i Zaga je bio smenjen (,,zbog nedostatka igre"), u momentu kada je bio, sa Vošom, na čelu tabele :shock: pa se FKV upisala u ,,svetska čuda".A kako je Predsednik FKV i Predsednik SDV ne bi baš puno iznenadilo slično eksperimentisanje?
Smatram da bi Rukovodstvo RK Vojvodina trebalo hitno zvanično da se oglasi, povodom ovog šokantnog natpisa.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Junior
Posts: 788
Joined: Sun Apr 18, 2010 7:41 pm
Location: Novi Sad

Re: RK Vojvodina

Post by Junior »

Peruničić: Ne preuzimam Vojvodinu

Trener rukometaša Crvene zvezde Nenad Peruničić demantovao je da će preuzeti novosadsku Vojvodinu od naredne sezone.
http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti. ... _id=714176" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Turija
Posts: 10816
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: RK Vojvodina

Post by Turija »

Drago mi je da se Peruničić oglasio i odagnao sve sumnje.Bilo bi veoma nekorektno da je obrnuto.
Rnić je zaslužio, da ove godine, vodi Vošu u Evropu.Dogodine, stvari se već mogu stavljati na vagu.
Momir Rnić je bio je sjajan rukometaš (u slobodnom vremenu i fudbaler), verujem da je takav i trener.Imao sam jednu priliku da kratko razgovaram sa njime, na jednom treningu (jako davno) i onda je davao sebe maksimalno, a ja sam stekao utisak da je čovek OK.
Sada je puno uložio u uspeh Voše, i nije sve u novcu (iako je ovo doba profita i bez njega ne može), ali Vojvodina je nastala iz ljubavi, na poštenju i moralu njenih Osnivača, a ne zbog trofeja i novca.Zato je vole svi oni koji joj pripadaju, a ostali je poštuju.Kada jednog dana, neko od igrača, trenera, rukovodstva ode iz Nje, ta ljubav treba da ostane i dalje nepomućena.
Da bi to bilo tako, mora se ispoštovati svačiji rad i zasluge, po svaku cenu, jer to nema cenu (a zaradiće se, možda, više dogodine, kad se bude analizirala predhodna, i pravili planovi za sledeću).
Za par meseci propasti nećemo, ni rezultatski ni materijalno, pošto, jedino takvi, čistog obraza i računa, propasti ne možemo nikada.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

021.rs wrote:Rukometaši Vojvodine protiv Zaječara za finale kupa

Rukometaši Vojvodine igraće u polufinalnom meču Kupa Srbije sa ekipom Zaječara u Pančevu.

Kako za Radio 021 kaže trener novosadske ekipe Momir Rnić, Vojvodina je u ovoj utakmici favorit, ali ima nekoliko okolnosti koje im ne idu na ruku.

"Ovo je bila veoma teška sezona za nas u kojoj je prioritet bila titula u prvenstvu, a nakon njenog osvajanja igrači su se emotivno ispraznili. Ipak, to nas neće sprečiti da damo sve od sebe kako bismo se plasirali u finale i dođemo na korak do istorijske duple krune", priča Rnić.

Prema njegovim rečima, dodatni problem njegovoj ekipi predstavljaju povrede levih krila Vukašina Stojanovića i Milorada Radišića, a pod znakom pitanja je i levi bek Miloš Barišić.

Utakmica između Vojvodine i Zaječara na programu je sutra u 17 časova, dok se u drugom polufinalu koje se igra od 19:30 sastaju Crvenka i Partizan.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Dnevnik wrote:КУП СРБИЈЕ: Зајечар савладао Војводину

Зајечар - Војводина 36:34 (33:33, 14:17)

ПАНЧЕВО: СЦ "Стрелиште", гледалаца: 300, судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Железник). Седмерци: Зајечар 2 (2), Војводина 4 (2). Искључења: Зајечар 12, Војводина 10 минута.

ЗАЈЕЧАР: Коцић (12 одбрана и 2 седмерца), Николић, Меркл, Шипка 4, М. Ћирић, А. Ћирић, Жупањац 3 (1), Жикић, Генчић 4, Младеновић, Петковић 13 (3), Станојевић 6, Томић (1 одбрана), Јанићијевић, Ђорђевић 3, Бенић 3 (1).

ВОЈВОДИНА: Б.Радишић 5, Дамњановић, Попов 2, Арсенић, Елезовић 7 (3), Веселинов 2, Стјепановић, Абаyић (13 одбрана, 1 седмерац), Арсенић, Чупковић, Пушица 7, Јошић 3, Марјанац 1, Станковић 4, Богдановић (2 одбране), Ћурковић 3.

Да о трофеју не одлучују две најбоље српске екипе побринули су се Зајечарци који су после бољег извођења седмераца елиминисали новог државног шампиона новосадску Војводину (36:34, 33:33, 14:17). Очигледно да је изостанак Милоша Баришића и Милорада Радишића због повреда и оперисаног Вукашина Стојановића оставило великог трага да игру Војводине и њену (не)очекивано прерано избацивање из Националног купа.

Да је Куп такмичење где фаворит увек не побеђује потврдило је и полуфинале у којем су снаге одмерили Зајечар и Војводина. Зајечарци су до победе дошли бољим извођењем седмераца. Голове су постигли Денић, Петковић и Жупањац, а промашили Станојевић и Генчић. За Новосађане је једини гол постигао Елезовић, шут Јошићу је одбранио Коцић, док су Марјанац и Станковић шутирали далеко од гола.

Почетак и финиш полуфиналног меча био је у знаку Зајечараца. Агресивном и покретљивом одбраном потпуно су отупели напад Војводине и стекли вођство од три гола (3:0). Први гол за Новосађане постигао је Попов у 8. минуту, после чега су црвено-бели загосподарили тереном и после серије 6:0, односно 8:1, Војводина је стекла пет голова предности (12:7), коју је већим делом сусрета и одржавала. У тим моментима блистали су Елезовић, Пушица, Станковић и Ћурковић...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Turija
Posts: 10816
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: RK Vojvodina

Post by Turija »

Nažalost nismo uspeli osvojiti duplu krunu u rukometu.
Verovatno su se igrači totalno ispraznili u iscrpljujućoj borbi u Prvenstvu.Možda je destabilizujuće uticala i najava Peruničićevog dolaska na klupu Voše - i ko zna šta još?
Sada se treba okrenuti takmičenju u Evropi i izvršiti doselekciju tima.Gledajući po rezultatima, naše pobede su, uglavnom, bile tesne, što sugeriše obaveznu doselekciju.
Drugo, u domaćoj Ligi sigurno ima dosta dobrih igrača, jer je puno ekipa pružalo snažne otpore Voši.Znači, imaju kvalitetnih igrača u svojim redovima.Recimo, ne moramo dalje od Vrbasa.Onaj mali Vojvodić je ekstra talenat.A, sigurno ima dobrih igrača i u Zaječaru, Nišu, Kaću, Crvenki....Pa sada je struka i Uprava na potezu.
Nama, eto na kraju, postade jako gorko Jagodinsko i Zaječarsko pivo.Pre toga Lav i Jelen, što u neku ruku i nije loše - nećemo se odati alkoholizmu.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
the Gari
Posts: 1126
Joined: Tue Feb 17, 2009 11:10 am
Location: Jawa Tengah
Contact:

Re: RK Vojvodina

Post by the Gari »

Turija wrote:Nama, eto na kraju, postade jako gorko Jagodinsko i Zaječarsko pivo.Pre toga Lav i Jelen, što u neku ruku i nije loše - nećemo se odati alkoholizmu.
:cheers:
Gospodin Turija, iz godine u godinu, na forumu perfidno lobira protiv piva, a sve u korist vina :mrgreen:
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Valjda će nekome jedne godine da presedne i ono Vošino vino...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

021.rs wrote:Mirković novo pojačanje RK Vojvodina

Rukometni klub Vojvodina predstavio je danas svog novog igrača Milana Mirkovića, koji je tokom karijere igrao za Sintelon, mađarski Vesprem i slovenačke ekipe Koper i Maribor.

Dvadeseosmogodišnji levi bek, je najzvučnije pojačanje Vojvodine i ugovor je potpisao na godinu dana, a aktuelni šampion Srbije planira dovođenje još dva igrača, čime bi se kompletirala ekipa koja će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i regionalnu SEHA ligu.

"Rekonstrukcija tima je veća nego što smo planirali. Osamdeset odsto ekipe je formirano i verujem da ćemo uspeti da stvorimo hemiju koja nam je u prošloj sezoni donela trofej prvaka države", rekao je direktor Vojvodine Darko Jevtić i najavio dolazak pivotmena i srednjeg beka.

Vojvodina će novu sezonu dočekati sa promenjenim golmanskim i krilnim tandemom. Umesto Abadžića i Bogdanovića, na golu će stajati dosadašnji čuvari mreža Zaječara i Jugovića Kocić i Perović. U klub su stigli i krilni igrači Pilipović i Šipka, a nepoznanica je da li će ostati Ćurković i Marjanac.

Trener Momir Rnić obaviće prozivku igrača 15. jula, a nakon desetodnevnih visinskih priprema, potvrđeno je učešće na tradicionalnom turniru u Doboju i Memorijalu "Bogdana Rodića", koji će ove godine biti održan sredinom avgusta. Na njemu će, osim našeg šampiona i vicešampiona Partizana, igrati hrvatski Nekse i ruski Kaustik iz Volgograda.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Mondo wrote:Nova liga, novi sistem

U rukometnom prvenstvu Srbije naredne sezone takmičiće se 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije usvojio je konačan predlog sistema takmičenja o kome će Skupština RSS-a odlučivati u četvrtak 27. juna 2013. godine u Beogradu, saopšteno je iz Saveza.

"Većina članova Saveza podržala je predlog po kome će od naredne sezone u prvom delu igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države će odlučivati plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut", navodi se u saopštenju.

Takođe, Upravni odbro je odmrznuo svoj status u SEHA ligi i podržao nastup Vojvodine i Partizana kao dve prvoplasirane ekipe u Super ligi za sezonu 2012/2013.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Post Reply