26. kolo: Crvena zvezda-Vojvodina 0:1

Marakana, rodzaci?

Na krilima inata, pobedjujemo!
12
44%
Podjednaki smo, nereseno
5
19%
Igramo los fudbal, jos jedan poraz
10
37%
 
Total votes: 27

User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

26. kolo: Crvena zvezda-Vojvodina 0:1

Post by budababa »

Posle suspenzije crno-belog placenika sa liste sudija, nasa uprava odlucila je da u subotu ipak posalje fudbalere za prestonicu, na megdan njihovim blizancima. Bez obzira na bedan ucinak u prolecnom delu sezone, i dalje smo u igri za to drugo mesto, mada nam ni cetvrto nije daleko. Zato, nadajmo se da ce se neke stvari iz utakmice sa partizanom ponoviti, a da neke necemo morati ponovo da gledamo. Momci, srecno!
Last edited by budababa on Wed Nov 18, 2009 10:43 am, edited 2 times in total.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

16. april 2009. | Izvor: B92, Tanjug
Zvezda na Vojvodinu bez publike


Zamenik disciplinskog sudije Zajednice fudbalskih klubova JSL Dragče Dimitrijević kaznio je Crvenu zvezdu sa jednom utakmicom igranja bez prisustva publike.

Zvezda je kažnjena zbog nereda i paljenja stolica na severnoj tribini stadiona Partizana tokom derbija odigranog 8. aprila. Zbog propusta u organizaciji derbija Partizan je kažnjen novčano sa 300.000 dinara. Na izrečenu kaznu Crvena zveda ima pravo žalbe u naredna 24 sata, a u slučaju da iskoristi to pravo komisija će zasedati i sutra.

Prema rečima generalnog sekretara Zajednice Miodraga Jankovića, Vojvodina je već obaveštena da će utakmicu 18. aprila od 18 sati protiv Crvene zvezde u Beogradu igrati bez prisustva publike. Ova kazna neće mnogo pogoditi navijače jer su ranije i navijači Zvezde "Delije" i navijači Vojvodine "Firma" najavili da neće prisustvovati utakmici jer se ona igra uoči najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković precizirao je da se Savez danas izjasnio Međunarodnoj fudbalskojh federaciji o incidentima naših navijača na utakmici protiv Rumunije, 28. marta u Konstanci.

Istovremeno, Savezu je od Fudbalske federacije Rumunije stigao zahtev za odštetu od 4.000 evra, zbog toga što su srpski navijači palili baklje i lomili stolice na stadionu u Konstanci.
Koja fora, kazne ih na utakmici za koju znaju da ce navijaci ionako bojkotovati... :roll:
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Grba_NS wrote:Svi smo videli, hajde da se ne zamajvamo vise sa sudijom spasicem, da sami sebe ranjavamo jos vise...
Mislim da mozemo ovo iskoristiti, da onako iz inata odigramo na Marakani, muski, bezobrazno i borbeno, ne znam kad ako ne sad, u inat svima, pre svega onima koji su pisali jadne novinske izvestaje gde smo mi predstavljeni kao izgrednici, jer zamislite neko je Jokanu rekao pederu, i onima koji misle da mogu sa nama kako hoce, treba svima njima da pokazemo da nismo mali klub!
Samo da ne odemo na Marakanu sa stavom, jao pokradeni smo, jadni mi, kraj sveta i sl. Sad jace nego ikad, ako treba i prljavo, da ih tucemo na terenu, mislim da motiva nikom ne nedostaje...
Ja iskreno zeljno iscekujem tu utakmicu, da vidim kako ce tim da odreaguje na ono sto se desilo u nedelju, pocevsi od odlicnog prvog poluvremena, do kradje na terenu i sramnih desavanja na tribinama!
Maricu ako ista znas pametno ces iskoristi sve ovo sto se desilo!
User avatar
Eros Bosancheros
Posts: 18
Joined: Tue Dec 09, 2008 2:30 am

Post by Eros Bosancheros »

Каква је прича с Васкрсом? Па зар нису Лацио и Рома играли на католички Васкрс, усред Рима, поред Ватикана?
car jovan
Posts: 397
Joined: Sun Mar 01, 2009 9:34 pm

Post by car jovan »

Ко им јебе матер.Ми смо већи верници од њих.А ово је стварно смешно,као без присуства публике,кад су чули да ни Делије ни Фирма неће доћи.Хехе...
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Subota 18. april 2009-e godine, u danu koji prethodi najvećem hrišćanskom prazniku za sve koji ga poštuju po Julijanskom kalendaru. Zbog toga, naši momci na terenu neće imati organizovanu podršku sa tribina. Na isti dan "pada" rođendan, uvek našem, Milanu Lanetu Jovanoviću, a kako drugačije da mu čestitamo nego POBEDOM!!!

Start u 18h, stadion njihov.

Sudije - to svakako i na svu sreću neće biti Ninoslav Spasić i Aleksandar Veljović.

TV prenos-direktan na RTS 2.

Nakon 6 dana od duela sa jednim, sledi nam novi sa drugim klubom iz Beograda, a koji će u tom trenutku biti bolje plasiran na tabeli za jednu poziciju. Razlika je u tome što su se u nedelju na "Karađorđu" sukobili prvi i drugi, a u subotu će to biti meč između drugog i trećeg sa prvenstvene lestvice. Domaćin u meč ulazi sa prednošću od 2 boda i eventualnom pobedom mogli bismo se vratiti na poziciju br.2. "Opasno" je i to što nam se četvrtoplasirani Javor približio na samo 3 boda! Dešavanja u i oko kluba u ovoj nedelji, a vezano za prošlonedeljni nezasluženi i "dirigovani" poraz, gotovo da su bacila senku na predstojeći duel i evidentno je da su se svi (igrači, uprava, fudbalska javnost) više bavili onim što je bilo, nego onim što predstoji .A da nam je učinjena OGROMNA nepravda - to ćemo se svi složiti!!!

Domaćin u subotnji okršaj ulazi nakon meča koji je odigrao u sredu u kupu (samim tim i umorniji), a iskreno se nadam da su naši momci valjano trenirali ovih dana i da su spremni u svakom pogledu da se suprotstave onako kako svi od njih očekujemo. Ako uspemo da ponovimo i da vremenski produžimo onih prvih 45 minuta koje odigrasmo u nedelju, sasvim je sigurno da ne bi trebalo da bude ozbiljnijih problema u ostvarivanju cilja da ostanemo neporaženi, a možda učinimo i korak više tj. da se u Novi Sad vratimo sa sva tri boda. Po svemu što viđamo ove polusezone od kluba koji će nas ugostiti, ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi mi trebali u meč da uđemo u podređenoj ulozi. Ono od čega "strepim" je trag i ožiljak koji je na igrače ostavio gorepomenuti nedeljni meč. Na prošlost možda i ne možemo, ali na budućnost sigurno MOŽEMO da utičemo. Zato glavu gore, pa da pokažemo u subotu ko smo i šta smo i da svim "fudbalskim dušebrižnicima" zapušimo usta!!!

Željka Brkića sasvim sigurno ponovo neće biti među stativama, a lično očekujem još koju promenu u odnosu na onu jedanaestoricu koji istrčaše na teren u predhodnoj partiji. Janko Tumbasević je pod velikim znakom pitanja, a na teren sigurno neće ni makedonski reprezentativac u našim redovima - Vlatko Grozdanoski. Da li će Zoran Marić u opšte voditi tim sa klupe jer je dobio crveni karton u nedelju? Da li je naš reprezentativac i, kako smo svi očekivali, komadant odbrane, promislio o svemu i uvideo da njegove igre ne vode nikuda i da njima neće pomoći ni sebi ni klubu? Daj Bože da jeste! Da li će Danijel Aleksić ponovo dobiti "svoje" mesto u špicu? Daj Bože da hoće! Da li će naš vezni red, ko god da bude u njemu, biti opet razigran kao u nedelju u periodu od 15:30h - 16:15h? Da li će Dragan Mrđa uspeti da i u trećoj utakmici za redom, postigne dva gola, ali da ovaj put, baš kao i na Čukarici, njih prihvate i priznaju i ljudi u crnom? Pitanja je mnogo, a odgovore na njih ćemo saznati u subotu najkasnije do 20h!

Ovo će biti treći međusobni okršaj ove sezone - kako smo samo "otvorili" prvenstvo sada već dalekog 17-og avgusta i maestralnom partijom ponizili CZ na "Karađorđu" 2:0, golovima Miodraga Pantelića i Danijela Aleksića. U 12-om kolu 8-og novembra, na stadionu na kome i u subotu gostujemo, poraženi smo sa 3:1, uz novi gol Danijela Aleksića - eto šanse da opet zaigra i da opet svoje ime upiše na listu strelaca! Sama borba za stepenicu više na tabeli trebala bi da bude dovoljan motiv za sve koji će u ime FK VOJVODINE u subotu nastupiti na ovoj utakmici.O tome koliko nama znači pobeda nad ovim protivnikom, izlišno je i govoriti. Zato: SAMO HRABRO DO NOVE POBEDE!!!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Главни судија: Михајловић Данило

Помоћни судија 1: Божовић Јован

Помоћни судија 2: Минић Милан

Четврти судија: Стојановић Бојан

Посматрач: Срећковић Добривоје

Делегат: Стевановић Жарко
Mondo wrote:VOJVODINA: Pobeda na Marakani, zašto ne?

Trener fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Marić izjavio je u petak da je taj tim proteklu nedelju proveo trenirajući i pokušavajući da zaboravi sve što mu se desilo prošloga vikenda na utakmici sa Partizanom.

On je pred derbi sa Cvenom zvezdom u Beogradu rekao da njegov tim mora da zaboravi na nepravdu koja mu je naneta na utakmici sa Partizanom zbog nepofesionalnog suđenja i dodao da je uvek najvažnija ona utakmica koja je na redu.

Partizan je prošle nedelje u Novom Sadu pobedio sa 2:0.

"Još se ne zna ko će igrati i to ću saopštiti tek pred utakmicu. Svi moraju znati da se teško osvaja mesto među prvih 11, ali i da se lako gubi. U svakom slučaju hoćemo dobar rezultat", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, posebnu pažnju treba obratiti na igru Nenada Milijaša i Klea, ali da to neće značiti da će ostale igrače Zvezde pustiti da igraju.

Kapiten Novosađana Aleksandar Popović ocenio je da će biti tužno igrati pred praznim tribinama jer, kako je rekao, zna koliko njemu znače navijači.

"Nadam se da to neće uticati na kvalitet utakmice i zato nema razloga da naše navijače ne obradujemo sa tri nova boda iz Beograda", kazao je Popović.

Kako je novinarima rečeno u Vojvodini, taj klub je odustao od najavljenog bojkota utakmice protiv Zvezde, jer je sudijski odbor kaznio arbitre koji su sudili u meču protiv Partizana prošlog vikenda u Novom Sadu.

Sudijski odbor je suspendovao te arbitre i Vojvodina je na taj način dobila izvesnu satisfakciju, tako da je odustala od bojkota, kažu u timu Novosađana.

Utakmica 26. kola Jelen Super lige između Crvene zvezde i Vojvodine igra se od 18 sati u Beogradu.
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

Mišljenja sam da ova naša ekipa, po kvalitetu, ne zaostaje za ciganima, ali da nema karakter, to smo videli već mnogo puta ove godine.

Upravo zbog toga, nemamo čemu da se nadamo tamo...Rutinski će da nas "odrade"...Uostalom, već smo jako dobro naviknuti na to...Na žalost!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

gradjanski wrote:I na Marakani bez Đurića
Novinar: B. S., Fotoreporter:

Među novosadskim crveno-belim ima tragova optimizma pred okršaj na Marakani, što je donela dopadljiva igra u susretu s Partizanom.

– Bilo je uglavnom dobro, pa smo i bili dorečeni, s tim što nam to nije uvaženo. Ali hajde da zaboravimo burnu sedmicu, da se okrenemo novom izazovu, prvom u mini-ciklusu. Jasno, krivo mi je što će se derbi igrati u nefudbalskom ambijentu, bez gledalaca, i pitam se je li se moglo naći neko drugo rešenje. Inače, posmatrao sam u sredu našeg subotnjeg suparnika u susretu sa Smederevom, koji je Zvezda lako dobila i znam odakle nam preti najveća opasnost. Brazilac Kleo mora biti pod stalnom porismotrom, kao i reprezentativac Nenad Milijaš, pokretač Zvezde i neugodan šuter iz velike udaljenosti. Očekujem da se na Marakani predstavimo u dobrom svetlu i ostvarimo pozitivan rezultat – govori strateg Novosađana Zoran Marić i dodaje da ne može računati na poveređene Željka Brkića i Vlatka Grozdanoskog, da će se Miodrag Stošić pojaviti u sastavu,
tako da će pauzirati u sredu zbog žutih kartona, dok je u slučaju Igora Đurića ostao dosledan, pa reprezentativca još drži na ledu.
Kapiten Vojvodine Aleksandar Popović, koji je juniorske dane proveo u Zvezdi, veruje da bi se njegova ekipa mogla ovajditi na Marakani:

Mnogo bi nam značila podrška navijača, ali ipak verujem da prazne tribine neće uticati na kvalitet. Igramo sve bolje i sigurnije, pa nema razloga da se iz Beograda ne vretimo s tri boda.
Nadam se da Dzimi nece ponoviti greske od nedelje? Pekovic ima snage za 45 minuta, mozda bi zato trebalo rotirati Stosica na halfa a na beka pustiti Lakica?

Zdrastveni bilten nasih protivnika-
/www.crvenazvezdafk.com wrote:Današnji trening na glavom terenu stadiona Marakana odrađen je pred praznim tribinama, što i nije toliko čudno obzirom da je trening dan pred utakmicu uvek zatvorenog tipa. Međutim, sutrašnja utakmica će se igrati pred praznim tribinama, što sigurno nije nešto na šta su naši prvotimci navikli.

Trening, po laganoj kiši, protekao je po karakterističnom planu i programu šefa stručnog štaba Čedomira Janevskog, koji naši igrači moraju da odrade na poslednjem treningu pred meč. Nakon uvodnog rada na elementima tehnike i pasinga, uvežbavale su se linije tima, kao i prekidi i akcije.

Danas su individualno trenirali još uvek neoporavljeni Pejćinović, Pekarić i Gvozdenović, dok je Šišić lagano trčao oko terena, kako bi se u potpunosti oporavio od povrede.
Nisu trenirali Koroman i Tričkovski, obzirom da su njih dvojica zadobili povrede na poslednjoj utakmici sa Smederevom i zbog toga neće konkurisati za meč sa Vojvodinom.
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Dnevnik wrote:ZVEZDA I VOJVODINA U DERBIJU PRED PRAZNIM TRIBINAMA

Bitka za “kotu dva” vodiće se u derbiju kola između fudbalera Crvene zvezde i Vojvodine. Zanimljiv megdan uz takmičarsku tenziju, dva kluba iz samog vrha domaćeg fudbala proteći će bez direktnih svedoka. Opet je stavljen “katanac” na Marakanu, ovoga puta zbog vandalskog ponašanja “delija” u 136. večitom okršaju u Humskoj. Dakle, Zajednica Superligaša koja rukovodi prvenstvom “uslišila” je navijačke želje najvatrenijih fanova uoči Vaskrsa. Tribine će biti prazne, pa ostaje otvoreno pitanje da li bi navijačke grupacije dva kluba ostale dosledne i ispoštovale najavljeni bojkot ovog duela koji se organizuje u predvečerje jednog od najvećih hrišćanskih praznika.


Možda zvuči ironično ali potez Zajednice mogao bi da deluje blagotvorno iz više uglova. Simpatizeri crveno-belih iz Beograda i Novog Sada imaće priliku da Veliku subotu provedu u svojim domovima u poriodičnom krugu što je i normalno, što su na kraju i želeli. Uz televizijski prenos mogu da prate dešavanja na travi najvećeg stadiona, a te trenutke treba da iskoriste i za razmišljanje, osvrt na svoje “akcije” u kojima mnogi potezi nisu bliski poimanju pravoslavlja iza kojeg se često zaklanjaju. Ne treba da ih muči dilema što je termin u kalendaru takmičenja ostao na snazi, iako su oni procenili da nije pogodan i etički opravdan. Naprotiv, dobili su jasnu poruku. Lopta će se kotrljati sa ali i bez tvrdih navijačkih jezgara, koja su zaduženi da prave ambijente za sećanje, ali sve češće i incidente zbog kojih mora da crveni i onaj iskreni ljubitelj najpopularnijeg sporta u nas.

Uostalom, da fudbal zna da priredi prijatno veče, bez pirotehničkog arsenala, nasilja, lomljenja i paljenja stolica i nakaradnog skandiranja uverili smo se nedavno tokom prijateljskog duela nacionalnih selekcija Srbije i Švedske na Topčiderskom brdu. Uz pesmu i korektnu podršku gledalaca moglo je da se uživa u igri, a stadion napusti sa neskrivenim zadovoljstvom jer su oči, srca i duše prijatelja fudbala bile pune pravog sportskog sadržaja...

Ambijent koči Vošu

Zaboravili su brzo fudbaleri Vojvodine sva dešavanja u protekloj nedelji i mislima su se okrenuli predstojećem crveno-belom derbiju. Arhivirani su dueli s Čukaričkim i Partrizanom, a odrađene su mini pripreme za Crvenu zvezdu, protivnika o kojem Novosađani sve vrlo dobro znaju, ali se pre svega nadaju da nefudbalski amabijent u Beogradu neće uticati na kvalitet igre.

- Poznajemo odlično Crvenu zvezdu i sve potencijalne opasnosti koje nas očekuju u tom meču. U dobrom smo fudbalskom momentu i optimista sam pred današnji meč. Jedino se nadam da se nefudbalska atmosfera neće odraziti na kvalitet fudbala, jer mnogo je lakše igrati pred punim tribinama i našim navijačima. Bez obzira na rezultate u protekla dva meča zadovoljan sam igrom koju su prikazali moji igrači i s novom dozom samopouzdanja gledamo na svaki predstojeći duel. Najviše se u ovom trenutku pribojavama Klea i Milijaša, jer su to veoma važni pojedinci za igru Zvezde, ali ne mora da znači da će oni nešto odlučiti. Svi igrači su u sastavu, osim Đurića - rekao je trener Novosađana Zoran Marić.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4071
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Post by Rabba »

I na radiju je izasla informacija, DJurica ni medju 18...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
madda fakka
Posts: 1114
Joined: Wed Jun 04, 2008 7:15 pm
Location: Adice

Post by madda fakka »

eto opet nam ponistili gol..... sta reci
I Bog je Slaninar...
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4071
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Post by Rabba »

Ne znam da li nas Mrdja zajebava ili sta?
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

madda fakka wrote:eto opet nam ponistili gol..... sta reci
Gol je bez sumnje opravdano ponisten
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

max wrote:
Gol je bez sumnje opravdano ponisten
Apsolutno se slazem, nije na odmet malo realnosti :!:
Locked