17. kolo: Vojvodina-Partizan 0:0

Locked

U cetvrtak ujutru cu se probuditi...

Kao navijac jesenjeg prvaka, crveno-belih!!! (pobeda)
26
81%
...i reci: "Malo je falilo..." (nereseno)
6
19%
 
Total votes: 32

User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

17. kolo: Vojvodina-Partizan 0:0

Post by budababa »

S obzirom na povoljan rasplet dogadjaja u Kuli i na stadionu jugoslovenske armije, otvaramo topik o utakmici sezone, a mozda necemo preterati i ako kazemo utakmice decenije! Jer, u poslednjih desetak godina nas tim nije imao ni teoretske sanse da se domogne titule jesenjeg prvaka, a pobedom bi konacno videli Vosu na tronu, a da u koloni za broj odigranih utakmica ne stoji 1 ili 2. Treba li bolja pozivnica za spektakl u sredu, kada cemo pogledati istini u oci i videti da li nas bastion moze da odoli i devetom iskusenju u nizu, a nasa crveno-bela vojska da preuzme skiptar pobednika?

Dakle - sreda, (najverovatnije) 13h - svi na "Karadjordje"!!!
Last edited by budababa on Wed Nov 18, 2009 10:54 am, edited 3 times in total.
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Believe!
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

E, da su nam sad reflektori, pa da u sredu napunimo stadion recimo od 17h.
Ovako, mnogi će biti uskraćeni za utakmicu jeseni. Jer, samoupravni socijalaizam je davna prošlost, kada se moglo izaći 2 sata ranije sa posla -bez ozbiljnih posledica :lol: (setim se odmah onog vica o danima u nedelji predviđenim za odmor, kada je Crnogorac najozbiljnije upitao:
a jel svaka srijeda radna?
Kako bi nam sad legla naredna neradna :wink: )
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
SlobaNN
Posts: 273
Joined: Fri Nov 14, 2008 12:02 am

Post by SlobaNN »

Znači termin je očajan, ali treba da se potrudimo SVI DA DOĐEMO NA KARAĐORĐE, ALI BAŠ SVI!!!
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Ovu priliku jednostavno nesmemo da ispustimo.Pobeda u sredu pa posle sta bude.Jos uvek nemogu da verujem da posle svega ipak imamo sansu da se nadjemo na samom vrhu,sve je u nasim rukama i to jednostavno mora da se iskoristi.
User avatar
Friend
Posts: 664
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:18 am

Post by Friend »

Koliko nama malo treba da budemo sretni!?To nazovi navijaci i igraci titovih blizanaca ne znaju,niti ce ikada saznati.U sredu moja ,nasa Vojvodina igra za titulu jesenjeg prvaka,moja i nasa duznost je da se pojavimo na Karadjordju u 13 casova.Ovakva sansa,tesko da ce nam se pruziti u skorije vreme.Do srede treba da zaboravimo sve brige,sve lose igre ispadanja iz kupa,a sve u cilju samo jednoga,a to je titula koju sanjamo od 89-godine.Moramo biti slozniji nego ikada,moramo biti jedno,moramo verovati.Dok pisem ovo kroz mene prolaze emocije,naviru secanja na onu voljenu 89-godinu,na sve protekle godine od poslednje titule,na izgubljena finala kupa.Imam osecaj da se mora desiti i nama nesto lepo i to po hiljaditi put,pa makar se na kraju razocarao i po hiljadi i prvi put.Ti si nam u venama,ti si nasa svetinja,ajmo sada svi u glas,neka grmi ceo grad VOJVODINA NOVI SAD!!!!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

Ја морам да признам да ме је тек од пре неких сат времена еуфорија обузела.
Јесте да су близанци никад слабији, и јесте да ове године нисмо показали апсолутно ништа ни по приказаном, нити смо игде убедљиви, и зато је можда ово и некако тихо стигло, али мени се чини да ми од 94е нисмо чак ни били у теоретској ситуацији да будемо јесењи прваци.
Дакле толко година смо ово чекали и јесте да је толко излизана фраза, нарочито на овим навијачким форумима, али заиста свако али СВАКО ко је пратио Војводину последњих 15 година и дуже, мора тај дан да побегне са посла, не оде на факултет, побегне са контролног, да среду као дан отпише, да каже жени, девојци, породици и рођацима да тај дан они за њега не постоје, да отера шефа у пизду материну јер у среду од 12 па ако Бог да и да победимо, цео дан славиће се и певати светом Војводином имену.
Није ово мала ствар, после свега што смо преживели, морамо Војводини поклонити тај дан.
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Наш противник ће највероватније наступити у среду без Ђорђевића и Мореире. Очекујем лаких 2-0 и једну дугу бесану ноћ која ће се претворити у безбрижан зимски сан! Ајмо Воша, близу ти је рођендан време је да славиш!!!!!!!!!!!!!
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Vojo preskoci ovaj put onu tvoju pricu o nasoj statistici kad igramo sredom,ova sreda je ipak nesto drugacija od ostalih :wink:
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Sustigla i nas euforija, ali ajde da malo hladnije glave da udjemo sa komentarima i zeljama u ovu utakmicu...
Prvo i da pobedimo mi ne mozemo biti jesenji prvaci!
Drugo, sa mnogo ocekivanja i podcenjivanja pricamo o ovom mecu, pa da ako se desi suprotan rezultat od onog koji ocekujemo, da ne bi bilo svakakvih komentara ovde...
Partizan je u ocajnoj formi i generalno u losem stanju dok kod nas su stvari u nekoj blagoj uzlaznoj putanji ali daleko daleko od zeljene, a sigurno ne igramo onako kako treba da igra ekipa koja pretenduje za sampionsku titulu(navodno pretenduje)!
Ponavljam cinjenica jeste da je Partizan u ocajnoj situaciji i psihicki i fizicki ali oni su makar ove sezone i odigrali neke utakmice(u Jelen ligi) koje lice na sampionski tim, dok mi nismo ukupno ni jedno poluvreme!
Ne treba se razmetati nekim izjavama pred ovu utakmicu, samo uci sa ogromnom zeljom za pobedom(a ubedjen sam da cemo uci u utakmicu sa vise motiva od njih) i iskoristiti to da smo u ovom trenutku sigurno fizicki jaca ekipa od njih-trenutno smo spremniji i odmorniji!
Treba iskoristiti jos neke njihove slabosti a koje su ujedno nase vrline nase-PREKID
Mislim da sa te dve stvari mozemo dobiti ovu utakmicu(fizicka sprema i prekid) ali opet to je Partizan i tu se nikad ne treba razmetati nekim izjavama i pretnjama, jer definitivno imaju igrace koji znaju da igraju fudbal, ali trener im je...
Na utakmicu idem sa velikim zadovoljstvom i jedva cekam da pocne jer sam konacno doziveo da se i mi nesto pitamo u ovoj(kakvoj takvoj) ligi!
Srecno nam bilo!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

Grba_NS wrote:Sustigla i nas euforija, ali ajde da malo hladnije glave da udjemo sa komentarima i zeljama u ovu utakmicu...
Prvo i da pobedimo mi ne mozemo biti jesenji prvaci!
видим да се ово помиње по нашим форумима, али зашто не и нигде другде?
ниједне новине нису објавиле да је партизан јесењи првак, штавише сви медији и СОС, и телевизије и београдске новине упорно понављају да се тек у среду решава питање јесењег првака. Сумњам да ико верује да их можемо победити са 8 голова разлике, тако да дал је могуће да су промењена правила и да одлучује гол разлика из међусобних сусрета?

углавном слажем се да је најважније да победимо и одемо бодовно једнаки на паузу.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Odlucuje gol razlika, a ako je gol razlika ista onda odlucuje ko je dao vise golova, a ako je i to isto onda tek odlucuje medjusobni skor!!!
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Kakvo je trenutno stanje sa povredjenim/kaznjenim igracima? U Kuli smo, uobicajeno pred svaku utakmicu sa blizancima, dobili znacajan broj kartona. Da li ce Djuric biti spreman za taj mec, ne smem da zamislim kakva bi promaja duvala sa stoperskim tandemom Lovric-Mijatovic :roll:
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

'Ajde da razjasnimo tu dilemu oko gol-razlike i jesenjeg prvaka. Skinuto sa sajta parizana:
Član 5: UTVRĐIVANJE PLASMANA NA TABELI
- Ako timovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između datih i primljenih golova. U slučaju da je ova razlika jednaka, bolje mesto zauzima tim koji je postigao više golova, a ako su postigli isti broj golova - odlučuje rezultat međusobnih susreta. Ako se plasman ne može utvrditi na prethodni način, isti će se utvrditi žrebom.

- Izuzetno, ako je reč o mestu koje odlučuje prvaka, ili obezbeđuje učešće u nekom međunarodnom takmičenju, kao i o mestu koje odlučuje o prelazu u viši ili niži stepen takmičenja, ili učešću u završnom delu takmičenja za Fudbalski kup Srbije, u slučaju istog broja osvojenih bodova dva ili više timova plasman na tabeli se sačinjava na osnovu dodatne pomoćne tabele od rezultata koji su postignuti u međusobnim susretima odnosnih timova u prvenstvu...

Jasno je, dakle, da se drugi odeljak gornjeg izvoda (davanje prednosti međusobnom skoru nad ukupnom gol razlikom) primenjuje SAMO I JEDINO NA KRAJU CELOG PRVENSTVA, dakle po isteku 33. prvenstvenog kola (i to jedino u pomenutim slučajevima - rešavanje pitanja šampiona, izlaska u Evropu i prelaska u viši tj. niži stepen takmičenja). To je i logično ako se zna da su tek po isteku celog šampionata odigrani svi sureti, a samim tim i SVI MEĐUSOBNI SUSRETI bilo koja dva ili više timova.

Još na kraju da podsetimo i na jednu dodatnu činjenicu: U Jelen Super ligi Srbije će se ove godine (sezona 2008/09) po poslednji put igrati tzv. „trokružni bod sistem“, tj. svako će igrati protiv svakog ukupno TRI PUTA. Tako će se naprimer sad u 17. kolu Vojvodina i Partizan sastati tek po drugi put u ovoj sezoni (prvi meč u Beogradu je Partizan dobio sa 1:0), a u tzv. „trećem krugu“ (period od 23. do 33. kola) će se međusobno sastati još jednom - pitanje je u ovom trenutku samo na čijem stadionu, s obzirom da će se to znati tek po isteku 22. kola i određivanja tačnog rasporeda za tzv. „treći krug“.
Treba imati u vidu da u prvom kolu na proleće igraju međusobno zvezda i partizan. Što se kartona tiče, juče su žute dobili Buač, Mrđa, Trivunović, Tadić i Lazetić. Za prvu trojicu mislim da im je to parni karton, tako da bi trebalo da u sredu imaju pravo biranja, ali nisam 100% siguran.
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

E sad, može biti nejasno da li zvanično postoji Jesenji Prvak?Ako ga propozicije definišu, onda treba da se primenjuje stav
- Izuzetno, ako je reč o mestu koje odlučuje prvaka...

gde ne piše da li jesenjeg ili čitavog šampionata, mada se ostatak stava odnosi na završenu sezonu. Ali, to je već stvar za pravnike, pa neka se oni spore.
Fakat je da u propozicijama piše samo prvaka, pa nije čudo što SOS to tumači tako da se to odnosi i na jesenjeg prvaka.Kako mi se čini postojaće dva jesenja Prvaka;
u verziji crveno-beloj i verziji crno-beloj.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Locked