9. kolo: Vojvodina-Borac 1:0

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

9. kolo: Vojvodina-Borac 1:0

Post by Dejan »

mesto; Novi Sad
stadion; Karadjordje
vreme; 26.10.2008. nedelja 13h.

U ne zgodnom trenutku ugosticemo, ove sezone, ne ocekivano losu ekipu Borca! Radojcic je vec najavio neke dobre promene u sastavu i nadamo se uspehu protiv Cacana...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

U nedelju cemo nastupiti bez Popovica i Mijatovica (zbog kartona), a ostaje pitanje da li ce Stojanovic biti spreman za mec!
WLADASS
Posts: 20
Joined: Thu Oct 02, 2008 7:24 pm

Post by WLADASS »

a ko ce biti trener???
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

WLADASS wrote:a ko ce biti trener???
Voja ako se priseti gde je "Stadio Comunale" u Novom Sadu i pronadje ga...

VAZNA NAPOMENA :arrow: Image
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

DNEVNIK wrote:Sredinom devedesetih iz Crne Gore u FK Vojvodinu stiglo je nekoliko dobrih igrača, Barac, Šćepanović, Gluščević, Dragićević, Vukotić, a među njima i Dragan Gaga Radojičić, koji je već na debiju postigao gol. Upamtili su ga navijači kao lucidnog napadača i dobrog momka, a na sebe je pažnju ponovo skrenuo kao trener Indeksa s Đačkog igrališta, odakle je prekomandovan u stručni štab jedinog novosadskog superligaša. Iznenadni odlazak Dragoljuba Bekvalca učinio je da Radojičić, mnogo pre nego što se nadao, dobije šansu da kao šef s klupe crveno-belih komanduje prvotimcima u meču za bodove. Biće to sutra u meču sa čačanskim Borcem.


- Za ovih pet-šest dana koliko sam s ekipom potvrdilo se sve ono što sam i mislio o igračima. Izuzetni su sportisti i profesionalci, pa verujem da će moj debi biti pobedonosan. Poštujemo svaki tim, Čačane naročito, jer su se potvrdili i igrama u Evropi, ali u Novom Sadu nijedan tim ne može da računa na bodove, bez obzira na to s kakvim ambicijama stiže na megdan Vojvodini – uverava Radojičić.

Pomoćnicima – remi!

Vojvodina je u bližoj prošlosti bila u sličnim situacijama, kada je pomoćnik posle šefovog odlaska preuzimao vruć krompir. Tako je Branislav Novaković u četvrtom kolu jesenjeg dela 2001. godine kao prelazno rešenje (klupu i tada napustio Dragoljub Bekvalac posle remija s Čukaričkim u Novom Sadu – 1:1) izborio 2:2 sa Crvenom zvezdom na Marakani, da bi već u sledećoj utakmici u Novom Sadu s Radom stigao do 0:0. Na klupu je tada došao Slobodan Pavković koji je podneo ostavku 9. marta 2002. godine posle poraza od Železnika u 3. prolećnom kolu (0:1). NJegov pomoćnik Milan Popović vodio je tim u sledeće dve utakmice, sa Čukaričkim u Beogradu bilo je 0:0, a istim rezultatom završio je i duel sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu.
U Vojvodini se nadaju da će Radojičićev debi biti upamćen po pobedi.

Igra na gol više je ono što mladi stručnjak najavljuje. Nema sumnje da će tribine stadiona “Karađorđe” sutra biti punije za neke nove gledaoce, ne samo one što vole ofanzivni fudbal već i za brojne Radojičićeve prijatelje koji će i njemu i timu pružiti podršku. Ovih dana mnogo se licitira imenima kada je reč o izboru novog šefa stručnog štaba Vojvodine, a Radojičića u tim kuloarskim pričama nema nigde.
- Ne zanima me taj deo uopšte. Koncentrisan sam na sutrašnju utakmicu. Imam ambicije, predan sam poslu za koji sam se opredelio i nagarada će doći, kad-tad. Za sada je najvažnije da pobedimo Borac. Voleo bih da bude 4:3, da publika uživa, a da bodovi ostanu u Novom Sadu. No, ne bih imao ništa protiv da bude i 1:0 – uverava Radojičić.

Činjenica je da sutrašnja utakmica može mnogo da utiče na dalju Radojičićevu karijeru, ali i na šanse Vojvodine u borbi za sam vrh tabele. O porazu među Novosađanima niko ne razmišlja, mada treba podsetiti sve u Vojvodini da je Borac umeo da bude neugodan kao gost, o čemu svedoče ne tako davne pobede poput one od 2:0 iz avgusta 2006, pa one od 1:0 godinu dana ranije, ili one martovske iz 2004. godine od 2:1!
- Pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo im se odužiti golovima – najavio je Radojičić.
Sutrašnja utakmica počinje u 13 sati.
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Treba pustiti Radojicica da pokaze ima li potencijala.Ocekujem malo razlicitiju postavu u odnosu na prethodne utakmice i naravno nastavak 100%ucinka na domacem terenu.Ko zna,mozda nam ni ne treba novi trener...
Napred Voso!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

mihailov wrote:Ko zna,mozda nam ni ne treba novi trener...
Verovatno i ne treba - jer skroz je svejedno kako se zove trener ako se on ne pita oko sastava tima vec igraju oni koji moraju...

Ocekujem dobro izdanje nasih, u okvirima koliko okolnosti to dozvoljavaju, jer vec tradicionalno nakon smene trenera odigramo par dobrih utakmica. Valjda se igraci malo uplase za svoje pozicije kod novog sefa pa se potrude, dok ne skontaju da se zapravo nista nije promenilo pa nastave po starom (da ne gresim dusu, svaka cast izuzecima koji uvek daju 100%, zna se o kakvim/cijim "igracima" govorim).
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Da li ce Sepuja biti u protokolu za ovu utakmicu? Voleo bi da Tadic malo klupu zagreje jer dolazi zima, a njegove igre i odnos prema igri postaje jako hladan...
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

JELEN SUPERLIGA SRBIJE

Čačanske zebre danas stižu u Novi Sad s namerom da dobra izdanja na evropskoj sceni potvrde i u domaćem fudbalskom prvenstvu. Borac je tradicionalno neugodan za Vojvodinu u Novom Sadu, pa mladom stručnjaku Draganu Radojičiću na debiju na klupi crveno-belih neće biti lako. - Verujem u ovaj tim i očekujem pobedu, pa pozivam publiku da bude uz nas i pomogne nam da osvojimo bodove. Obećavam da će Vojvodina igrati napadački od prvog minuta s jedinim ciljem da bude za gol uspešnija od Čačana. Gledali smo neke Borčeve igre, uverili se u njihove prednosti ali i mane koje ćemo danas pokušati da iskoristimo – kaže Radojičić.

Jedan od aduta Dragana Radojičića u današnjem duelu biće svakako Vladimir Buač.
- Atmosfera je u timu kod trenera Dragoljuba Bekvalca bila dobra, a sada je, čini mi se, još bolja. Trener Radojičić ima našu punu podršku i potrudićemo se da zajednički obradujemo verne navijače. Očekujem dobru utakmicu, jer Borac ima mnogo bolji tim nego što to njihovi rezultati u Superligi govore. Znam da nećemo imati lak posao, ali se nadam da ću probiti led, uspeti da zatresem mrežu i doprinesem našem trijumfu – uverava Buač.

Promene u timu Vojvodine su izvesne. Zbog žutih kartona danas će iz prve postave izostati kapiten Aleksandar Popović i štoper Aleksandar Mijatović, dok zbog povrede u timu neće biti napadača Nenada Stojanovića.
- Umesto Mijatovića zaigraće najverovatnije Lovrić, videću ko će zameniti Popovića, a verujem da će Buač danas biti strelac – optimista je trener Dragan Radojičić.

Vojvodina bi danas mogla da zaigra u sastavu: Brkić, Stošić, Đurić, Lovrić, Kizito, Buač, Grozdanovski, Tumbasević, Tadić, Mrđa, Aleksić.
Današnja utakmica na stadionu “Karađorđe” počeće u 13 sati.

S. Savić
Dosta očekivan sastav.Čini mi se da bi radikalnije promene, bile vrlo rizične za trenera debitanta.Sastav je što bi se reklo ,,uz tarabu" bez hazarda.Dve izmene su iznuđene i ja sam zbog toga očekivao da će Stošić uz Đurića, a Lakić na beka.Meni je prema imenima još nejasno kako će napad izgledati.Drugim rečima, sa koje pozicije će krenuti Tadić, a sa koje Aleksić?Da li će Tadić u vezu ili na levi bok, a Aleksić na polušpica iza Mrđe, ili možda tamo gde sam pretpostavio Tadića.
Ipak, najzanimljivije će biti KO ĆE SEDETI NA KLUPI ZA REZERVNE IGRAČE :?: Na prvi pogled apsurdno, ali to će ustvari za mene biti pravi test i izazov za našeg mladog trenera: Dragana, Gagu, Radojičića ima li hrabrosti i samopouzdanja za velika dela.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Ja se ne bih pouzdao u procene S.S. - a, jer skoro uvek omaši sastav. Ako bude stvarno igrao Lovrić, onda Radojičić kod mene odmah u startu pada na ispitu. Pa zar je toliko teško uvideti da, s jedne strane, Stošić ne može da igra beka, a s druge strane nemamo valjanog centralnog odbrambenog da uparimo sa Đurićem? Pa to je prvi potez koji očekujem od bilo kog novog trenera - Stošića u sredinu, a Lakića na beka. Što se ofanzivnog dela ekipe tiče, bilo bi sjajno da Sepuja odigra bar 30-tak minuta, po mogućnosti u tandemu sa Buačom. Nadam se da će Aleksić zaista početi utakmicu. Ne treba smetnutu s uma činjenicu da Borac, iako nije pobedio, trenutno ima manje poraza od nas.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Mislim da je najmanje bitno u kom sastavu izlazimo,ako odigramo dobro i pocepamo zebre.Gledam sad,u sredu idemo na Banjicu.Pa Rad i Borac su trenutno najgore ekipe i smatram da je ovo idealna prilika da se navijacima servira 6 bodova i sto je jos veoma bitno,mi svakog naseg protivnika saljemo zvezdi,tako da ako ga rasturimo,protiv zvezde moraju da grizu,inace,eto potresa u klubu.OFK je primer kako ne treba.Oni su iz meca sa nama i zvezdom nadali se u 3 boda i odmah sa nama su plan ispunili,a to odmah rastereti ekipu,i debakl protiv zvezde ste videli.
Zato sam za to da se zebre "uzjasu" od prvog minuta i da se ceo mec podbadaju mamuzama,a neka zvezda bude taj kauboj koga ce zebra zbaciti s ledja.
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Video se pozitivan pomak u igri, nije bilo uobicajnog grca kod igraca...Bilo je atraktivnih poteza, videlo se da su svi imali mnogo vecu slobodu u igri! Gaga je celu utakmicu aktivno ucestvovao u igri, ohrabrujuci podatak je da smo imali 19 suteva ka golu, od toga 8 u okvir...Moram priznati, da sam veoma prijatno iznenadjen Lovricevom igrom! Sve je bilo po mom ukusu, jedino da je umesto Mrdje usao Sep :wink:
Aleksic je potpuno opravdao ukazanu sansu!

Ne treba nam novi trener, barem do kraja ovog dela prvenstva :!:
Last edited by Dejan on Sun Oct 26, 2008 4:58 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Serbia - Superliga
89' Cukaricki Belgrade 1 - 0 Partizan Belgrade
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Od Voje ocekujemo jednu opsirnu analizu meca, a on nam prenosi rezultat turaka :lol:
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

Dejan wrote:Video se pozitivan pomak u igri, nije bilo uobicajnog grca kod igraca...Bilo je atraktivnih poteza, videlo se da su svi imali mnogo vecu slobodu u igri! Gaga je celu utakmicu aktivno ucestvovao u igri, ohrabrujuci podatak je da smo imali 19 suteva ka golu, od toga 8 u okvir...Moram priznati, da sam veoma prijatno iznenadjen Lovricevom igrom! Sve je bilo po mom ukusu, jedino da je umesto Mrdje usao Sep :wink:

Ne treba nam novi trener, barem do kraja ovog dela prvenstva :!:
Tesko da smo ja i ti bili na istoj utakmici,ne znam samo u kojim si to elementima video pozitivan pomak u nasoj igri,ista postavka,isti igraci,ista filozofija-daj gol pa onda kolektivno povlacenje i strepnja do poslednjeg minuta,sve je isto samo njega(Bekija)nema!Jedino u cemu se slazemo je dobra igra Lovrica koji nas je dva puta direktno spasio od sigurnog gola-sto samo po sebi pokazuje kako smo igrali!
Locked