8. kolo 24/25: VOJVODINA - Železničar 2:0 (2:0)

Mare_Liman

Re: 8. kolo 24/25: VOJVODINA - Železničar 2:0 (2:0)

Post by Mare_Liman »

Треба напоменути да Кокановићу ни није природна позиција крило, већ везни, сјајан деби јуче...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Zasluzio je Velickovic klupu za onu kurcobolju u prethodnom periodu.Kokanovic u prvih 11 sledecu utakmicu definitivno.
Milan

Post by Milan »

Po meni je čist penal. Da ga nije sapleo, Radulović bi imao čistu poziciju pred golmanom. To što bi Radulović najverovatnije promašio, to je druga stvar. :mrgreen:

E da, ne znam šta je sa Rosićevim ispucavanjima što je neko pomenuo. U prvih par utakmica sam to hvalio i onda juče ono...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Не знам што сви кудите толико Величковића, нико јуче није био сјајан, ал код другог гола он је кроз тројицу протурио лопту до Делеа, па је онда овај центрирао.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
1892

Post by 1892 »

Da li je neko zapazio ko je dao pas Deleu pre centaršuta za drugi gol. Meni se na stadionu učinilo Veličković ? Vrhunski felš kroz odbranu.
Dele definitivno zna fudbal. Sjajna asistencija, tačno se video momenat kad diže glavu, gleda da li ima nekog na petercu i onda šalje perfektan pas. Posle toga, početkom drugog je imao dobar šut glavom posle kornera. Biće pojačanje, trebalo mu je samo malo vremena.

edit : nisam pročitao poslednji post. Izvinjavam se. Znači jeste Veličković
Come on you Reds!
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Деле много, много кориснији на позицији шпица него крила...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Turija

Post by Turija »

Jos malo oko penala.
Da li je neko gledao sinoc utakmicu Real Sosijedad- Real Madrid i drugi penal nad Vinisijusom?
Da uporedimo ovaj nas i njihov - nebo i zemlja. Zasto?
Zato sto je Radulovic sapleten u trku i kontrolisao bi tu loptu i dalje, dok je Vinisijus uputio pas iz 16 sa boka u centar 16 i lopta bila daleko van njegove kontrole, a igrac Sosijedada mu gazi stopalo. Var zove sudiju da pogleda i on pokazuje na penal.

E sad, izgleda da je i to pravilo menjano i da je penal svaki faul u 16m, jer ometa igraca u kretanju i ne zna se sta bi dalje bilo, da on nije srusen?
Recimo ovo sinoc u Spaniji, mozda bi Vinisijus, da nije srusen, dobio povratni pas i dao gol? Ovako faulom je onemogucen u daljem kretanju?
Ko poznaje bolje nova pravila, dobro bi bilo da nam pojasni.

PS
Sto se tice Rosicevog ispucavanja, mozda se na stadionu nije videlo koliko je puta Rosic upozoravao nase igrace da pridju blize, jer je vetar duvao u smeru ka nasem golu u drugom poluvremenu. Po meni, imao je samo jednu lose kratko ispucanu, ali na srecu dosla je do naseg igraca, pa se i to racuna u ,,dobro" dodavanje.
Nego, problem je bio sto izlaskom Delea nije imao ko da skoci na ispucanu loptu, jer je Milunovic poklopio Depua.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Što se penala tiče, bliže sam da nije bio. VAR u srpskom fudbalu je ikebana i zna se čemu služi. To me i vređa.

Što se Rosića i ispucavanja tiče, na stadionu je bilo jasno zašto mu ispucavanja ne idu daleko u drugom poluvremenu.

Što se Veličkovića tiče, kod njega je nezalaganje problem u poslednje 2-3 utakmice. Energetski najslabiji, jedna dobra lopta za 90 minuta to ne može da nadoknadi. Da li se opustio ili šta je problem, ali moraće da popravi utisak. Kokanović recimo juče bez konkretnog učinka, ali izrazito motivisan i vidljiv svih 50ak-60 minuta koliko je igrao. Iz tog pristupa će se izroditi i pas i šansa i gol.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
ДушанФ89

Post by ДушанФ89 »

Што се Величковића тиче заиста ми није јасно какво је он појачање, барем што се тиче досадашњег учинка. Сви који су дошли показали су више од њега, чак и Николић који није први бек.
Maki

Post by Maki »

Seri može i mora mnogo bolje. Juče ga Poletanović dubinskom loptom sastavi sa golom u šesnaestercu, lopta mu lagano po savršenom terenu dolazi na jaču desnu nogu da šutne iz prve, ali on je prima levom pa zalama dva puta i centrira visoku, a stoji na ivici peterca. Juče je imao samo jedan udarac na gol i to glavom, tada je iskoristio jedinu nesmotrenost odličnog beka Jusufa koji ga je strpao u džep u većem delu utakmice.
Igra nam je spora jer imamo samo Baroša i Poletanovića od iole školovanih igrača modernog tipa, koji imaju pregled igre i brzo razmišljaju i deluju, a pas im je tačan. Takav je i Zuka bio, iako je fizički spor. U sportu je to glavno na kreativnim pozicijama. Pogledajte Jokića u košarci.
U odbrani ipak moraš da budeš britka sablja, tu su snaga i brzina bitniji faktori, jer napadač uvek ima prednost faktora iznenađenja.
Turija

Post by Turija »

@Maki,
Ne znam sto si se tako nameracio, svaki put, na Serija? On je nas najkorisniji napadac, uz neke nedostatke.

Ako sam dobro video, mislim da je Seri povukao loptu kroz sredinu u kontri, dodao Velickovicu, koji je lepo provukao do Delea i Seri potom usao u 16m i dao gol glavom? Da li gresim?
Last edited by Turija on Sun Sep 15, 2024 1:55 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Danilo

Post by Danilo »

Slazem se sa komentarima da je Pancevo bolje izgledalo na terenu , imajuci u vidu sastav koji imaju dali su maksimum.To je pecat trenera....Limitirana ekipa panceva je imala posed lopte i sistem....Mi smo igrali na momente na individualnii kvalitet.Sistema nema.
Sve uraditi da se Marko Savic divede u Vojvodinu.
Recimo imas mercedesa a ne znas da ga vozis....tako bi opisao nas duel sa pancevom.
Turija

Post by Turija »

Ne znam sto velika vecina forumasa smatra da je utakmicu izgubio bolji tim? Samo, eto, Pancevci stali u drugom poluvremenu?
Ja mislim da smo ih zaustavili i nisu mogli vise, dok nasi nisu usli u panicnu zavrsnicu, zbog nedovoljnog samopouzdanja, pa mozda i kondicije?

Nama je najveca rupa u igri ofanzivnih veznih. Meni je uredu da Seri malo manje igra defanzivu ( potreban mu je dah za napad), ali to ne smeju ostala dvojica Velickovic i Radulovic, jer prave promaju u odbrani.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Nisam gledao Real @Turija, ali ovaj nas je onaj klasika ''kokoska ili jaje'' penal.
Sviran bi bio za blizance u bilo kojoj utakmici van el komunistika. Ne bi bio sviran ni za jedan tim protiv njih, ukljucujuci i nas.

Da se svirao protiv nas, svi bismo se fokusirali na start na loptu. Ovako se fokusiramoSto s na kontakt. Sreca njegova da nije u nekoj utakmici gde se nesto lomi.
Ni njihovi se nisu mnogo bunili. Jesu malo, ali su svi bili svesni da je bilo dovoljno kontakta da sebe stave u nepotrebnu situaciju.
U prilog svemu tome dajem penal koji je sviran za zvezdu. Za njih ne vaze nikakva pravila. Jedino pravilo je da li nosis zvezdin dres ili ne? Ako nosis, nije penal. Ako ne nosis, penal, ne mora ni VAR da se gleda.

Sto se tice one krilatice da stranac mora biti barem duplo bolji, necemo se 'leba najesti time. Na stranu sto se ne slazem s tim s neke filozofske strane, smatram da je srpski fudbal trenutno u nekom vrlo cudnom limbu. Koliko god mi bili nezadovoljni (opravdano) rezultatima, mi imamo pojedince koji su, recima Zabranjenog pusenja, ''preslabi za kik boks, prejaki za rokenrol''. Barem duplo bolji stranac je trenutno daleeeeeko van nasih domasaja. Stranac mora biti bolji, ali nemojmo se zanositi da mi bilo cime mozemo da privucemo duplo bolje strance. Ako neki nas igrac od 1 do 10 moze da bude cetvorka, suludo je ne dovoditi sestice npr, jer mi sad moramo da dovedemo osmicu po ovom principu.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Locked