34. kolo: OFK Beograd - VOJVODINA 1:2 (0:2)

VošaNS

Re: 34. kolo: OFK Beograd - VOJVODINA 1:2 (0:2)

Post by VošaNS »

Rekao je @deep pre par dana da njihovi igrači dobijaju plate na ruke tako da ako je to tačno oni nemaju nikakve šanse da dobiju licencu.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

VošaNS wrote: Fri May 02, 2025 11:54 pm Rekao je @deep pre par dana da njihovi igrači dobijaju plate na ruke tako da ako je to tačno oni nemaju nikakve šanse da dobiju licencu.
Ssv Ulm je od njih kupio Kahvića preko nekog fonda?!? Ulm nema 1.5m da da za obeštećenje, neko je to bio finansirao.
Sad kakva je to kombinacija bila Ulma sa Ofk-om i zvezdom ko to zna.

Mene to i najviše zanima kako neko ko ima blokiran račun može da proda fudbalera? Odnosno kako može da mu legne novac?
Turija

Post by Turija »

VošaNS wrote: Fri May 02, 2025 11:54 pm Rekao je @deep pre par dana da njihovi igrači dobijaju plate na ruke tako da ako je to tačno oni nemaju nikakve šanse da dobiju licencu.
Jesi li siguran da nemaju sanse? Prema sinoc vidjenom, ofkovci su igrali kao da im od ove utakmice zavisi osvajanje Sampionata. Tako izgleda da oni znaju nesto sto niko ne zna (lako se moze desiti da je @gospodinFKV u pravu)?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Re: I.S. 2024/25: 34. kolo SLS: OFK Beograd - Vojvodina

Post by Turija »

Rabba wrote: Sat May 03, 2025 1:16 am ...
@Rabba
Niko ne kaze da je Tanjga YR briljirao, ali je iznenadjujuce odigrao odgovorno i dobro ovu utakmicu. Nisam gledao prvo poluvreme, pa ne znam da li je gresio, ali ove minute u drugom vrlo pristojno.

Sta vise, mislim i da je jako dobro sto Tanjga nije igrao do kraja meca i sto je usao Sicendze. Do kraja utakmice nam je trebao bas takav profil stopera, kao sto je Sicendze ( brz, snazan, skocan, eksplozivan). Malo sam se pribojavao nekih njegovih, ranije vidjenih, gresaka, ali su one izostale i dao je pun doprinos pobedi i tome da se domaci maksimalno iznerviraju (do fizickih sukoba, zbog poraza od Vose).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Turija wrote: Sat May 03, 2025 9:07 am Prema sinoc vidjenom, ofkovci su igrali kao da im od ove utakmice zavisi osvajanje Sampionata.
Prema sinoć viđenom, onaj ko je gurnuo broj 63 u startnih 11, danas dobija buket i bombonjeru.
LIMAN wrote: Fri May 02, 2025 6:43 pm Jel samo meni cudna odbrana igraca OFKe kod naseg gola?
Pogotovo sto je akcija preslikana kao minut ranije kada je UN promasio
Nije ni minut prošao, čini mi se. Obe situacije, broj 63 čuva slepo Delea.

Nemojte tražiti ko je napravio penal.

Što se utakmice tiče, 20 minuta naše rapsodije, a onda 70 minuta teške muke, pre svega struke sa postavkom. Krucijalnih 15 minuta za pobedu sinoć nije bilo od petog do dvadesetog, već od tridesetog do poluvremena, kad su zajedno na terenu bili Vukan i Uroš. U ocenama, pohvalio sam Popovića, koji je igračina za ćaćinog sina, i Buteana, kojem idu velike čestitke za prvi gol u našem dresu. Uskratio sam Lazara Nikolića za tu pohvalu, jer je po meni dečko odigrao prilično dobro to levo krilo, čak značajno bolje od desnog beka na koji je guran. Inače, Lazar po vokaciji i jeste izgleda neko krilo, ali je od rane karijere trpan na beka jer, srpska vizionarska struka. Oduševljenje Tanjgom ne delim, jer je direktan krivac za penal, pošto je ispao iz ofsajd zamke kao kamion. A to je samo jedan od vrlo loših poteza. Značajno podigao ocenu sa svojih poslednjih 15 minuta, kada je ličio na profesionalnog fudbalera.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Rakovac

Post by Rakovac »

Pa koji su to kriterijumi u Srbiji kada najjaču ligu može igrati klub sa dugogodišnjom blokadom računa i isplatama "na ruke" primanja igračima, bez stadiona... To nema ni u Zambeziju.Samo u Vučićevoj Srbiji poštenih i vrednih ljudi.
Turija

Post by Turija »

Rabba, tesko je nositi ocev teret na ledjima, ali dete ne treba da bude, zbig toga, unapred diskriminisan od javnosti. Pogotovo, ako odigra korektno.
Uopste nisam fan porodice Tanjga, ali ne mogu biti apriori protiv, ako je momak odigrao solidno, pogotovo sto se nasao u prvoj postavi, zbog okolnosti sa kartonima i povredama nasih igraca.

Mozemo raspravljati da li je trebao Sicendze pre Tanjge? Ali, da je stavljen Sicendze u prvih 11, mnogi bi rekli da Sicendze nije za Vosu i najezili se zbog nekih njegovih ranijih gresaka.

Ja sam jedan od navijaca koji veruje u Sicendzea, ali ne mogu na nevidjeno, ili na sinoc vidjeno, od Tanjge JR da ga gledam drugacije od ostalih i osudjujem zbog tate na klupi ( kako si onomad napisao jedan post i nazvao neke forumase, koji su bili kritikovali slabija izdanja Zukica ,,pljuvacima" ). Mogu ti reci, da mi je ta konstatacija jako zaparala usi i do dan danas bas odzvanja. Tako da se ne prenagljuje, unapred, za Tanjgu JR. :cheers:

PS
Postao sam kao @Deep :D, samo dopunjujem post ( plus sto jos ispravljam nacinjene slovne greske na tastaturi ekrana mobilnog telefona :oops: )
Tanjga YR ( za sada) je cetvrti stoper, kako je napisao @gospodinFKV.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Rabba wrote: Sat May 03, 2025 9:23 am Oduševljenje Tanjgom ne delim, jer je direktan krivac za penal, pošto je ispao iz ofsajd zamke kao kamion. A to je samo jedan od vrlo loših poteza. Značajno podigao ocenu sa svojih poslednjih 15 minuta, kada je ličio na profesionalnog fudbalera.
Гледам ту ситуацију, колико видим све и да се Тањга извукао и даље би Бутеан био иза противника у тренутку додавања. Може се видети на 5:10-5:14.

Пошто нисам видео да је Тањга правио грешке, да ли се сећаш још неких ситуација где потенцијално погрешио? Мишљења сам да није грешио па сам рад да премотам спорне ситуације, можда ја грешим.
Milan

Post by Milan »

Ne znam, meni Tanjga ne liči na profi fudbalera. Ono mi je plafon za drugu ligu. Nevezano za prezime na dresu.

OFK me je iznenadio igrom. Nisam ih do sad gledao, te nisam ni znao šta mogu da očekujem. Poprilično su agresivni i napadački orijentisani. U prvom su izgledali ozbiljnije nego u drugom.

VošaNS wrote: Fri May 02, 2025 7:31 pm Kondicionom treneru momentalni otkaz. Pola ekipe bilo povredjeno, a sad nove povrede...

Ovo sam prvo pomislio kad su krenuli da padaju. Sramota je da bar tu jednu stvar ne možemo da odradimo kako treba. Možemo imati bolje ili lošije igrače u ekipi, ali ništa nas ne košta (osim dobre plate) da nađemo krštenog kondicionog koji će učiniti da budu osice spremne za svih 90 minuta. I to već godinama niko ne vidi; ili namerno previđa...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Turija

Post by Turija »

Po meni, masovne povrede nasih igraca su posledica slabe fizicke i tehnicke spremnosti.
Kad se igraju rezultatski jako vazne utakmice, i veceg motiva kod igraca da se pobedi, dolazi do povreda, posto se izvlaci maksimum u zakasnelom tajmingu reakcije ( da li zbog loseg prijema, lose postavke, procene, loseg pasa, nedovoljne snage... se ispada iz igre i gubi lopta). Tada se ulazi u problem povrede i naseg i protivnickog igraca, pri pokusaju ispravke greske. Posto je protivnik, cesto, fizicki spremniji, povrede se nasi igraci.
VošaNS

Post by VošaNS »

Crnomarković u gužvi po završetku utakmice dobio crveni karton koji se prenosi na polufinale Kupa u sredu. Kakav seljački i nepromišljen potez.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Turija wrote: Sat May 03, 2025 9:47 am Rabba, tesko je nositi ocev teret na ledjima, ali dete ne treba da bude, zbig toga, unapred diskriminisan od javnosti. Pogotovo, ako odigra korektno.
Uopste nisam fan porodice Tanjga, ali ne mogu biti apriori protiv, ako je momak odigrao solidno, pogotovo sto se nasao u prvoj postavi, zbog okolnosti sa kartonima i povredama nasih igraca.
U potpunosti sam poravnat sa takvim razmišljanjem. U ovom slučaju, situaciju posmatraš iz jedne potpuno izmeštene realnosti. Realnosti u kojoj igrači koji su značajno kvalitetniji ne sede u Kabelu, Mladosti, po pozajmicama, i budu pozivani da sede tom istom momku na klupi. Koji nikako nije poslat ni u Mladost(jeste, na kraće od mesec dana, gde je takođe skupio 70ak minuta protiv trećeligaša i 3-5 minuta u jednoj utakmici u prvoj(ne super) ligi), a pogotovo u Kabel, gde mu je realno, trenutno, mesto. Što se tiče situacije u kojoj smo se našli, sa manjkom bonusa, Miloš Popović je bio i profesionalnije i kvalitetnije i logičnije i zasluženije rešenje za startnih 11. U prilog tome govori preko 70 seniorskih utakmica za Kabel, Mladost i Vojvodinu. Naspram 70 minuta mlađeg Tanjge. A isto su godište.

Dodatnoj izmeštenosti iz realnosti doprinosi i činjenica da smo ovu situaciju sa mlađim Tanjgom već gledali u skorijoj prošlosti. Ako se neko seća Vuka Bogdanovića. Ne Vukašina i Veljka, blizanaca iz Niša. Vuka. Gugl.

Što se porodice Tanjga tiče, Miroslav je nesumnjivo deo Vošine istorije. I njegovo ime će ostati zlatnim slovima upisano u klupskim almanasima. Takođe, činjenica je da Miroslav, kao i pokojni kum mu, nemaju nikakvu emociju prema niti osećaju povezanost sa ovim klubom, da bi im se moglo i progledati kroz prste, na neku kartu te emocije, makar prividno iskrene. I to nije nešto što sam ja izmislio, Siniša do oproštajne utakmice nije stavio Novi Sad i titulu u usta, možda nekad kad baš bude primoran. Miroslav je kroz karijeru bio u senci Mihajlovića, sve do trenutka dok Siniša, nažalost, nije prerano napustio ovaj svet, a otada se Tanjga pojavljuje kao nekakav fudbalski znalac i vozi se na tom talasu bliskosti sa Mihajlovićem.
Turija wrote: Sat May 03, 2025 9:47 am ( kako si onomad napisao jedan post i nazvao neke forumase, koji su bili kritikovali slabija izdanja Zukica ,,pljuvacima" ). Mogu ti reci, da mi je ta konstatacija jako zaparala usi i do dan danas bas odzvanja. Tako da se ne prenagljuje, unapred, za Tanjgu JR. :cheers:
Opet, selektivno sećanje. Zukić je ovde debelo kritikovan, ali takođe nekolicina forumaša je prema njemu bila otvoreno maliciozna, iz kola u kolo. I to ne samo prema njemu, prema Topiću pre njega, takođe, a sad su na tapetu, Mladenović, Bukinac, da ne idem dalje. Oni jesu pljuvači. Kritičari igara smo svi mi, počev od Zukića, Topića, preko svim Nikolića ovog kluba, itd. Zato mi se tu ne sviđa ta zamena teza/lokalizovana amnezija/šta god bilo u pitanju.
Turija wrote: Sat May 03, 2025 9:47 am Tanjga YR ( za sada) je cetvrti stoper, kako je napisao @gospodinFKV.
Najtužnije je što je i to nezasluženo... To je ono što boli...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Turija

Post by Turija »

@Rabba
U 90% posta se slazem sa tobom, pogotovo za emocije bivsih igraca sampionske Vose ( u toj prvoj postavi je bilo mozda 3-4 igraca Vosinih navijaca - ako licitiram to su bi bili Maras, Mijic, Sapuric..?).
Ono sto zelim da branim je realnost i da se zbog tate na klupi ucinak sina na sinocnoj utakmici ne omalovazava. On je, sigurno, bio veci od ocekivanog. E sad, da li ima cetvrti stoper bolji u Kabelu, to stvarno ne znam(o). Ono sto brine je da ta nasa deca u Kabelu ne prave vecu razliku u trecem rangu takmicenja.
Mozda je Drobnjak bolji od Tanjge, to mi jos uvek ne znamo?
Mladi Popovic je odigrao dobro i zasluzuje novu sansu, koju ce najverovatnije i dobiti.

Posto je Crni zaradio crveni karton, posle zavrsetka utakmice, verovatno cemo ponovo gledati Tanjgu JR u postavi, a mozda pozovu i Drobnjaka ( ako ne postoji neka prepreka)?

Generalno, mislim da nam je slaba omladinska skola koju jako lose vodi Grujic, i da ne izbacujemo kvalitetne igrace iza kojih bi cvrsto stali u podrsci?

Spomenuo si Topica. I Topic je imao razlicite faze i padove u Vosi. I on i Zukic izrasli su u prave igrace posle odlaska iz Vojvodine. Losa je i radna i ambijentalna atmosfera u Klubu posle 1989 godine.Od fudbalskog kluba, postali smo samo interesno preduzece.
Milan

Post by Milan »

VošaNS wrote: Sat May 03, 2025 10:49 am Crnomarković u gužvi po završetku utakmice dobio crveni karton koji se prenosi na polufinale Kupa u sredu. Kakav seljački i nepromišljen potez.

Količina gluposti kojom izazivamo žute kartone na utakmicama je zapanjujuća...
POŠTO OBRAZ ???!!!
slanobarac

Post by slanobarac »

Milan wrote: Sat May 03, 2025 1:39 pm
VošaNS wrote: Sat May 03, 2025 10:49 am Crnomarković u gužvi po završetku utakmice dobio crveni karton koji se prenosi na polufinale Kupa u sredu. Kakav seljački i nepromišljen potez.

Količina gluposti kojom izazivamo žute kartone na utakmicama je zapanjujuća...
Manjak inteligencije.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Locked