Transferi
- gospodinFKV
Re: Transferi
Kad se sve sabere i oduzme, moze se sve pripisati tom pilicarskom mentalitetu nase mafije. Nije to stvar ni ksenofobije, ni patriotizma, ni razvoja mladih igraca. Kad sam ja bio klinac, uvek se znalo ciji cale strpa neku sicu treneru u dzep pa taj klinac igra. Sad je to na visem nivou, i ceo sistem radi u svrhu toga da tatini i mamini poluproizvodi na kraju naprave neke karijere po Azerbejdzanu i Indoneziji, jer za bolje nisu. Ovi ce zaraditi instant kes, deca s dve leve ce igrati, a ako ubodemo tu nekog supertalentovanog klinca - do jaja!
I pekinezeri siti (jer to nisu vukovi), i ovce na broju.
Bolje da zabranim strance, pa prodam poluproizvod iz akademije, sa izvikanom polusezonom seniorskog fudbala za tepsiju ribe, nego da furam nekog ko je bolji igrac, podignem standard za ulazak u prvi tim pa napravim supertalentovane masine od omladinaca. Na kraju krajeva, uvek cu moci tog klinca da vratim za koju godinu, kad se izlopta po vukojebinama, jer talenta nema ni za drugu rusku.
Zdrav fudbal ne trpi pilicarenje i kombinacije. Zato im stranci nisu u interesu, a parola nekog domaceg razvitka i patriotizma je uvek bila najjeftiniji nacin da to opravdas.
Bolje da zabranim strance, pa prodam poluproizvod iz akademije, sa izvikanom polusezonom seniorskog fudbala za tepsiju ribe, nego da furam nekog ko je bolji igrac, podignem standard za ulazak u prvi tim pa napravim supertalentovane masine od omladinaca. Na kraju krajeva, uvek cu moci tog klinca da vratim za koju godinu, kad se izlopta po vukojebinama, jer talenta nema ni za drugu rusku.
Zdrav fudbal ne trpi pilicarenje i kombinacije. Zato im stranci nisu u interesu, a parola nekog domaceg razvitka i patriotizma je uvek bila najjeftiniji nacin da to opravdas.
-
Potpuno se slazemo. Jedino sto ja ne mogu da se pomirim sa tim da diskutujemo kako da poboljsamo tim, ligu, reprezentaciju, a ignorisemo koren celog problema, ovaj. Pre 15 godina upravo kada je pocinjala ova hajka na strance i ta demagogija o "nasoj deci" sam ukazivao na to da je taj put greska i da nam upravo oduzima jedinu prednost koju smo tada imali u odnosu na mnoge druge iz okreuzenja, a to je sto tamo oko 2001-ih ove okolne lige su i dalje bile veoma slabe i jedini koji su mogli da dovedu igrace poput Westa ili Moreire smo bili mi i Dinamo i Hajduk, jer je tadajos uvek postojalo neko secanje na kvalitet nase lige. Cak i pored ratova i sveta Partizan, Zvezda, Vojvodina, Dinamo i Hajduk su imali svoju tezinu i ime u svetu i tada je jedan West jedino ove i imao u obziru, daleko ispred nekih Liteksa, Zeljeznicara, Kosica, Gornjika Zabrze, itd.gospodinFKV wrote:Kad se sve sabere i oduzme, moze se sve pripisati tom pilicarskom mentalitetu nase mafije. Nije to stvar ni ksenofobije, ni patriotizma, ni razvoja mladih igraca. Kad sam ja bio klinac, uvek se znalo ciji cale strpa neku sicu treneru u dzep pa taj klinac igra. Sad je to na visem nivou, i ceo sistem radi u svrhu toga da tatini i mamini poluproizvodi na kraju naprave neke karijere po Azerbejdzanu i Indoneziji, jer za bolje nisu. Ovi ce zaraditi instant kes, deca s dve leve ce igrati, a ako ubodemo tu nekog supertalentovanog klinca - do jaja!
A jos vaznije je bilo sto je ogranicenje stranaca ukljucivalo i ex-Yu, sto je znacilo direktno oduzimati nasim klubovima i ligi ogromnu prednost koju smo imali skoro od starta fudbala na nasim prostorima, sto je bilo sto su najveci nasi uspesi upravo postizali cinjenicom da su nam klubovi bili magnet talentima iz regiona i to dodavanje talenata iz Makedonije, CG, Slavonije, BiH, itd. i uklapanje sa nasima pravili tu hemiju potrebnu da bi se imao pobednicki mentalitet. Cinjenica je da je decenijama bilo normalno da jedan Darko Pancev pocne u Vardaru i kad se dokaze dadodje u nas neki klub pa tek onda dalje, Mijatovic u Partizan, Vujacic u Vosu. A pilicari su namerno nametnuli zakon da od tada novi Pancevi nas lepo zaobidju, i predali ih pravo zapadu i hrvatima na poklon. Goran Pandev zato iz Belasice ide pravo u Inter (nece valjda da zauzima mesto nekom nasem klincu u nekom nasem klubu? Mojsova, Grozdanovskih, Spirovskih, proglasise nepozeljnim i sad vec 10 godina predadose bez ikakve konkurencije komplet makedonske talente hrvatskim klubovima. Jes da ih u zadnje vreme nesto bas i nije bilo, ali uzese oni malo od Nestorovskog, malo od Ristovskog, preuzese komplet naplatu carine njihovog prelaska dalje u Evropu, a mi, mi se sami izbacismo iz igre! Ne samo da nam vec sve nesrece i nepravde smanjise nas prostor, vec nas savez sam iz svoje volje jos vise smanji nas prostor odakle su prirodno najbolji igraci i talenti dolazili kod nas.
Zapad, koji je imao malo problema u razumevanju naseg regiona, je upravo zeleo ligu koja bi skupljala ono sto vredi na ovim prostorima i mirno pazarila, a mi umesto da upravo uradimo sve da postanemo ta dominantna liga u regionu, nasi urade obrnuto i time ojacaju okolne lige. Kao da rade namerno ... ma kad covek bolje pomisli....
Portugalci uradise upravo obrnuto, posle osvajanja svetskog prvenstva omladinaca 1994 /tako nesto) oni nisu rekli da su im klinci najbolji, nego naprotiv, to je bio znak da su na dobrom putu. A put im je bio taj da su otvorili bili ligu i nastala je invazija brazilaca i svih sa EU pasosem. Od 400 igraca preko 200 su stranci. Tako je i do dan danas. Iako imaju stotine igraca po celom svetu, to ne znaci da ligu treba zatvoriti, vec nastaviti ovako. U klubovima igraju najbolji, i tako su osigurali da u ligi nemaju 400 domacih igraca vec 150+ ali JAKIH onih koji su se izborili u konkurenciji. Spremni. Zato im je reprezentacija skocila i zaredjala sve ove uspehe. ZATO SU NAS ZAMENILI KAO BRAZIL EVROPE. Kristijana Ronalda u Sportingu NIKO nije forsirao, vec su ga dobili jer je od malena video u klubu sta je profesionalizam. U Portugalu u skolama tu su vec pola sve stranci. Nema tu tata neciji ni da prilazi treneru... Bilo je toga do skora, ali ovdasnji lopovi nisu pilicari i videli sta treba da bi se kralo na veliko a usput i rezultate uspes.
Mi moramo da zavrsimo sa tim trenerima koji su potkupljivi, sa ljudima koji namerno pricaju o tom forsiranju dece da bi namerno opravdali drzanje i dalje tih trenera u fukciji. Mi moramo da naoravimo SUPERLIGU, a ti pilicari neka igraju nize lige.
Ajde malo da se u segmentu transferi i priča o transferima. 
Nikola Vasiljević potpisao za Kolubaru iz Lazarevca. Nije odigrao ni minut za nas u zvaničnom meču, čak ni na klupi nije presedeo ni jednu utakmicu.
Marko Đurišić potpisao za letonsku Rigu.
Iako je Constantin Nica, rumunski internacionalac, predstavljen kao pojačanje na našem sajtu, priča se da je otišao iz kluba. Nema ga ni na zvaničnom sajtu u delu "Igrači - Prvi tim". E sada, da li je na platnom spisku i dalje ne možemo znati pošto nema Fudbala...
Seku Conneh potpisao za Las Vegas Lights, juče su imali prvu utakmicu ove godine.

Nikola Vasiljević potpisao za Kolubaru iz Lazarevca. Nije odigrao ni minut za nas u zvaničnom meču, čak ni na klupi nije presedeo ni jednu utakmicu.
Marko Đurišić potpisao za letonsku Rigu.
Iako je Constantin Nica, rumunski internacionalac, predstavljen kao pojačanje na našem sajtu, priča se da je otišao iz kluba. Nema ga ni na zvaničnom sajtu u delu "Igrači - Prvi tim". E sada, da li je na platnom spisku i dalje ne možemo znati pošto nema Fudbala...
Seku Conneh potpisao za Las Vegas Lights, juče su imali prvu utakmicu ove godine.
https://www.transfermarkt.com/sa-scaron ... ler/129392" onclick="window.open(this.href);return false;
Sasa Jovanovic koji je bio vec vidjen kod nas sada je bez kluba.Nekada najbolji igrac Mladosti iz Lucana pa i cele lige je sada slobodan igrac
Sasa Jovanovic koji je bio vec vidjen kod nas sada je bez kluba.Nekada najbolji igrac Mladosti iz Lucana pa i cele lige je sada slobodan igrac

Nepouzdan izvor, ali interesantna vest
https://www.srbijadanas.com/sport/fudba ... 2020-04-14" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.srbijadanas.com/sport/fudba ... 2020-04-14" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdravljam povratak svakog nase bivseg igaca u Klub, a pogotovo je vazno kada se vrate reprezentativci i igraci sa iskustvom u velikim evropskim klubovima.N13 wrote:Nepouzdan izvor, ali interesantna vest
Da bi Vojvodina ostala veliki klub, mora imati i velika fudbalska imena u Klubu i ambicioznu i odgovornu upravu, koja voli nas Klub.
Pogledajte samo sa koliko ljubavi pricaju o Vojvodini bivsi clanovi Kluba u filmu Miroslava Vislavskog, nebitno da li su ponikli u njoj ili dosli u Novi Sad. Zato sto je Klub bio otvoren i posten prema igracima i navijacima i igrao se fudbal u pravom smislu te reci.To je ono zasto se Vojvodina toliko voli.
Veliko hvala Vislavskom za rad na ovoj prezentaciji Vose kroz istoriju i nasem forumasu NS DUNAV, sto je otvorio topik ,,Korona ce proci, ali oni ostaju dok je sveta i veka" sa linkovima za film ,,Legende u Legendi".

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Topica navodno zeli Sevilja za 2 mil plus bi ostao jos godinu dana kod nas
- gospodinFKV
S obzirom da ga svakako i nisam ocekivao vise od jos jedne sezone u nasem dresu, ako mozemo i neke procente da ucarimo, vise nego korektan dil.
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... %A6/359270" onclick="window.open(this.href);return false;
Nasa nekadasnja zelja Mile Savkovic se vratio u Spartak https://srbijasport.net/n/61877/?fbclid ... aqvxqxeY0E" onclick="window.open(this.href);return false;
Što naši ne probaju da kontaktiraju Abua mislim da bi on mogao još mnogo da nam pomogne, bio je jedno kratko vreme u Kruševcu ali se baš nije naigrao da se dobro spremi mislim da bi bio bomba prelaznog roka a preko potreban nama za Evropu, možda višestruko nema tu brzinu ali majstor je majstor 

- gospodinFKV
Ja bih voleo jako, ali nije on tip napadaca koji se uklapa u Lalatovicevu koncepciju. Vidis da on hoce ove sto razigravaju krila, sto se zagrade. Ja sam Mrkaica kritikovao veci deo ove polusezone, ali je sinoc pokazao klasu.
Ja bih probao Makarica da vratim. On kod nas nije igrao spica, igrao centralnog/zadnjeg veznog, tek posle se presaltao. Mislim da bi se on ovde snasao.
Ja bih probao Makarica da vratim. On kod nas nije igrao spica, igrao centralnog/zadnjeg veznog, tek posle se presaltao. Mislim da bi se on ovde snasao.
- gospodinFKV
Ne volim da postavljam dva posta u nizu, ali prvi ne moze da se edituje.
Ako Palocevicev maticni klub ne racuna na njega, ja ne bih imao nista protiv da ga dovedemo na pozajmicu. Imao je odlicnu polusezonu u Pohangu na pozajmici. Milos Deletic isto igrao sasvim fino u Grckoj. Mozda je vreme za povratak.
Transfermarkt kaze da ugovori isticu: Arandjelu, Stefanu Djordjevicu, Zukicu (znamo da je produzio) Drincicu (znamo da je produzio). Ne prija mi da vidim ovo da nije azurirano za Zukica, da se ne desi neko neprijatno iznenadjenje.
Od dobrih igraca koji bi nam koristili, i koji bi se uklopili u Lalatovicevu koncepciju, ugovori isticu: Sulejmaniju, Ubiparipu i Djordju Despotovicu, s tim da ovog poslednjeg ne bih bas voleo da vidim u dresu kluba, zbog ciganjenja s majicom. Ako bismo mogli da pljunemo kes za Sulejmanija ili da dovedemo Palocevica, to bi bilo top, pogotovo jer ne ocekujem da ce bas svi iz ovog rostera ostati posle trofeja.
Ako Palocevicev maticni klub ne racuna na njega, ja ne bih imao nista protiv da ga dovedemo na pozajmicu. Imao je odlicnu polusezonu u Pohangu na pozajmici. Milos Deletic isto igrao sasvim fino u Grckoj. Mozda je vreme za povratak.
Transfermarkt kaze da ugovori isticu: Arandjelu, Stefanu Djordjevicu, Zukicu (znamo da je produzio) Drincicu (znamo da je produzio). Ne prija mi da vidim ovo da nije azurirano za Zukica, da se ne desi neko neprijatno iznenadjenje.
Od dobrih igraca koji bi nam koristili, i koji bi se uklopili u Lalatovicevu koncepciju, ugovori isticu: Sulejmaniju, Ubiparipu i Djordju Despotovicu, s tim da ovog poslednjeg ne bih bas voleo da vidim u dresu kluba, zbog ciganjenja s majicom. Ako bismo mogli da pljunemo kes za Sulejmanija ili da dovedemo Palocevica, to bi bilo top, pogotovo jer ne ocekujem da ce bas svi iz ovog rostera ostati posle trofeja.
- novosadjanin
Ovde pise da je Arandjel pre dve godine potpisao na tri godine: http://www.zurnal.rs/fudbal/vojvodina/6 ... -iz-afrike" onclick="window.open(this.href);return false;
A i to za Stefana Djordjevica mi je sumnjivo da smo potpisali na samo 6 meseci.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Sa Stefanom obavezno produziti takvog levog spoljnjeg Vosa nije imala .......novosadjanin wrote:Ovde pise da je Arandjel pre dve godine potpisao na tri godine: http://www.zurnal.rs/fudbal/vojvodina/6 ... -iz-afrike" onclick="window.open(this.href);return false;