Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Припадниче, да ти кажем нешто, готивим те овако и све то, ниси лош човек, али немој да с----- више, нервирам се много, свашта ћу написати, али трудим се да сачекам прво да дођем па да објасним то како треба.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Pripadnik

Post by Pripadnik »

Kada se budemo videli onda ćemo pričati o svemu,nemam ni volje ni živaca da se sada ovde nastavljam.
Samo ću na jedno da se osvrnem oko ovih predloga i sugestija.Kao prvo oni koji sede u upravi i u skupštini treba da daju predloge i rešenja,a ne mi ovde,jer za to nismo ni plaćeni niti nam je to posao.Kao drugo,ako na ovom ovde forumu nije bilo i pametnih predloga,i ideja i sugestija,onda ja ne znam gde ih je bilo,ali te ideje,predloge i sugestije treba neko pametan da vidi pročita i pretvori u delo.
Slažem se, i mene tastatura "ograničava".

Što se tiče ideja i predloga ovde, bilo ih je ne mogu da kažem, ali onih par po meni najkvalitetnijih, najvažnijih i najkonkretnijih (poput onog podbarinog) nisu ostali previše zapaženi. Elem, u pravu si ovde, svaki taj predlog treba neko da pročita i sprovede u delo i u tome i jeste problem...
Mi smo jedno to je naša snaga...
Владика
Administrator

Post by Владика »

Ратко Буторовић још једном је хтео да напусти место првог човека ФК Војводина, али му 46 чланова Скупштине, колико их је од 55 било присутно на седници, то није дозволило.

То је епилог редовног заседања Скупштине новосадског фудбалског суперлигаша, које је трајало око два и по сата и где је Ратко Буторовић, у својству госта због актуелне суспензије, изнео пресек пословања од 2006. године до данашњег дана.
- Подсетићу да је 29. марта 2006.године Цветко Риђошић на тадашњој седници рекао да је Војводина на прагу да доживи судбину зрењанинског Пролетера, јер актуелни Управни одбор нема више начина да руководи клубом. Дакле, Војводина је била пред гашењем, а када сам изабран за председника, затекао сам минус од 1.990.732 евра. Од првог дана сам био волонтер у клубу. Клуб се самофинансирао, без иједног динара помоћи од локалне самоуправе или покрајине. Када је клуб стао на ноге, уследило је моје хапшење. То се догодило 28. јануара 2008. године, а клуб је тада био у плусу 4.550.000 евра и 150.000 долара. Наследио ме је Мирко Дуброја, који је подигао зграду у реалној вредности од око 500.000 евра и договорено је да му тај новац буде враћен онога тренутка када зграда буде укњижена и буде прошла технички пријем. То се до сада није десило – рекао је Буторовић.
Затим је на ред дошао пресек периода када је председник ФК Војводина био Војислав Гајић.
- На дужност је ступио 24. јуна 2008.године када је на рачуну клуба било 752.210 евра, 30.566 долара и 306.566 динара. Његов мандат трајао је до 1. јуна 2009. године када сам поново изабран за председника ФК Војводина. И како је речено да долазим на „позитивну нулу“, затекао сам минус од 2.037.324 евра! Запитао сам се тада „да ли сам осуђен да у ФК Војводину увек долазим на минус?“ За време Мирка Дуброје и Војислава Гајића ниједан евро није зарађен од трансфера, спонзорских уговора или реклама. Само су се гомилали расходи и дугови. Узети су кредити од 550. 634 евра, што је било у супротности са Статутом клуба. „Карин комерц“ је клубу позајмио 168.595 евра, а „Александар градња“ 138.607 евра, што је такође било у супротности с одлуком УО, јер је од раније одлучено да „позајмице које дају чланови УО могу да се врате само ако се клуб приватизује или се прода "трећем лицу“. Тако се десило да су прве паре које су зарађене после мог повратка биле блокиране, а блокаде су пљуштале једна за другом...
Ратко Буторовић је истакао да је ФК Војводина на име пореза држави уплатио 810.000 евра.
- То смо платили у кешу, јер су нам рекли да је објекат у Ветернику „друштвена својина“, а на стадиону од службених просторија и свечане ложе које поседујемо на западној трибини признали су нам тек неких 60 квадрата!
Данашње стање на рачуну ФК Војводина према речима Ратка Буторовића је такво да може да служи на понос клубу. Укупни расходи су 6.298.967 евра, а приходи 5.527.000. Клупска потраживања, међутим, износе 2.028.000 евра, док су дугови око 588.000 евра. Када све саберемо и одузмемо, долазимо до закључка да ће Војводина крајем октобра, када сва потраживања треба да пристигну, бити у плусу око 1,4 милиона евра.
- Још пре месец дана на седници УО сам поднео оставку. Од вечерас ја више нисам председник ФК Војводина. Захваљујем се члановима УО и навијачима уз напомену да ја стварно волим овај клуб. Захваљујем се и граду на рефлекторима, уз напомену да за време мог мандата није било злоупотреба у клубу. Подсетићу душебрижнике који су страховали „да ће Бата да купи Војводину“, да је на нашу иницијативу клуб проглашен од посебног значаја за град и покрајину и као такав изузет из приватизације. Играли смо за протеклих шест година три пута у финалу Купа, а у целој историји (97 година) укупно пет пута. На терену смо у прошлој сезони показали да смо бољи од београдских ривала, али су они показали да су ван терена јачи. Ми никада нисмо имали политичаре у клубу, а ја сам у животу слушао само оца и мајку. Од кад њих више нема, слушам само себе. Вероватно се зато многима и не свиђам, јер са мном не може нико да манипулише.
На крају је Ратко Буторовић поручио скупштинарима:
– Немојте дати да униште ФК Војводину!
Потом су чланови Скупштине изгласали и 4. тачку дневног реда - изјашњавање о оставци председника Ратка Буторовића.
Уследила је прво дискусија у којој су чланови УО Стеван Лалошевић (уједно и потпредседник Скупштине), Душан Влаовић и Миленко Дамјанић, чланови Скупштине Милош Земљанац, Славко Обадов, Радивој Радосав и Александар Поснов образложили због чега Ратко Буторовић не сме да уради оно што је наумио, јер је због свега учињеног потребан клубу у настојању да се освоји један трофеј и 100. рођендан клуб дочека у победничком расположењу. Када се прешло на гласање, једногласно није усвојена оставка Ратка Буторовића на место председника клуба.
С. Савић

Нико из града и покрајине
Дуг је списак политичара који су позвани на седницу Скупштине ФК Војводина, али се нису одазвали. То су: Шандор Егереши, Бојан Пајтић, Модест Дулић, Игор Павличић, Александар Кравић, Александар Јовановић, Милорад Мирчић, Душан Елезовић, Синиша Севић, Милош Вучевић, Душан Бајатовић, Томислав Стантић, Игор Мирчић, Маја Гојковић, Мирослав Шпановић, Владимир Јелић и Зоран Радоман.
Једини који је дошао на Скупштину је Милан Ђукић (СПО).

Радна група
Оформљена је и Радна група на челу са чланом УО клуба, генералним директором „Дневник Војводина прес“ Душаном Влаовићем и члановима Миленком Дамјанићем, Александром Посновим, Ђерђом Балатоном и Огњеном Крсмановићем, која ће обићи све градске и покрајинске структуре и покушати да успостави бољу срадњу и подршку с ФК Војводина.

Панонија
Према речима Стевана Лалошевића, који је био члан УО и када је Војводина била пред гашењем, било је сулудих идеја.
- Поред оне да будемо филијала неког руског клуба, предложено је да се клуб угаси и оснује нови под именом Панонија?!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Ljudi ja ne znam sto napadate ljude u skupstini??To tamo je samo formalnost.Skupstina niocemu ne odlucuje kontate vi to??
Mozda nebi trebalo ovo iznosim to ovde al me zabole vise... Eto ja sam bio u skupstini poslednjih par godina i mislio sam da sam jos uvek ali me niko ziv vise ne zove.Niti sam obavesten da nisam vise u skupstini niti mi je iko ista slao iz kluba.Jednostavno me ne zovu vise. U principu me zabole za to, ali je ocigledno da se tu stvari rade onako kako se odredjenima digne!
I onima koji prozivaju forumase gde su bili kad je bilo potrebno odgovor je: bio sam svuda kad god je bilo potrebno veruj mi! Nismo svi na forumu ovde sedeli kuci i kenjali kako ne valja. Ima ovde ljudi koji su ostavili poprilicno krvi na asfaltu i poprilicno kilometara u bulji sa Vosom.Te price ko je koliko uradio i sta ti ja znam sta ne piju vodu vec se koriste samo kada nema vise argumenata. Nismo svi isti.Neko nije spreman da se sa 4voro drugara zaleti na 20 cigana ali zato mozda ima dobre kombinacije u glavi za neke druge stvari... Bili smo jedno i to je bila nasa snaga a sve ovo ostalo za..bi!!
Vise nista nije isto!
Stexman

Post by Stexman »

... клуб је тада био у плусу 4.550.000 евра и 150.000 долара. Наследио ме је Мирко Дуброја, који је подигао зграду у реалној вредности од око 500.000 евра и договорено је да му тај новац буде враћен онога тренутка када зграда буде укњижена и буде прошла технички пријем. То се до сада није десило – рекао је Буторовић.
Ako je klub bio u plusu 4.550.000 evra i 150.000 $, zasto bi Dubroja iz svog dzepa potrosio 500.000 evra da podigne zgradu!? Ne kapiram.
И како је речено да долазим на „позитивну нулу“, затекао сам минус од 2.037.324 евра! ...ниједан евро није зарађен од трансфера, спонзорских уговора или реклама. Само су се гомилали расходи и дугови. Узети су кредити од 550. 634 евра, што је било у супротности са Статутом клуба. „Карин комерц“ је клубу позајмио 168.595 евра, а „Александар градња“ 138.607 евра, што је такође било у супротности с одлуком УО,
Covek priznaje da su radili protiv statuta kluba i upravnog odbora!
Ратко Буторовић је истакао да је ФК Војводина на име пореза држави уплатио 810.000 евра.
- То смо платили у кешу, јер су нам рекли да је објекат у Ветернику „друштвена својина“...
Kakve veze ima velicina sume za porez sa tim sto je objekat u Veterniku drustvena svojina, i kako nesto moze da bude drustvena svojina ako je finansirano sredstvima kluba i izgradjeno na zemljistu koje je u vlasnistvu FK Vojvodine!?
Ako nije finansirano sredstvima kluba, vec privatnim onda se pitam ko je mogao da dozvoli da se tako nesto gradi na zemlji koja pripada FK Vojvodini?
Укупни расходи су 6.298.967 евра, а приходи 5.527.000. Клупска потраживања, међутим, износе 2.028.000 евра, док су дугови око 588.000 евра. Када све саберемо и одузмемо, долазимо до закључка да ће Војводина бити у плусу око 1,4 милиона евра.
Ako su rashodi 6.298.967 evra, a prihodi 5.527.000 to znaci da smo u startu u minusu = - 771.967 evra
Ako na to dodamo 2.028.000 evra koje potrazujemo onda cemo biti u plusu = 1.256.033, minus 588.000 evra koje smo duzni ostaje nam = 668.033 evra! WTF? :shock:
Ili sam ja jako los matematicar ili su oni jako bezobrazni?

Ja nemam nista protiv Bate, ali mi nije jasno kako neko koji kaze da voli Vojvodinu moze da bude toliko nezainteresovan za njene rezultate? Kako moze da otera coveka koji je u prvoj godini na klupi ostvario rezultate koji su nas doveli na domak titule? Kako moze da dozvoli da legende Vojvodine (kluba koji voli) nemaju mesta u lozi stadiona, i bivaju sikanirani od ne znam ti ja koga? Tako se ne voli klub! Napravi on par pozitivnih stvari pa odmah zatim mnogo vise negativnih. To ne mogu da shvatim. A ako vec mora da ostane, neka povede racuna o ovim stvarima i da... O ovako nekim glupostima: Sledeci put neka cestita ciganima Bari u svoje ime, ne i u moje(nase)!
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Sve ja razumem, i da nema ko da dođe, i da svako pošten beži od srpskog fudbala k'o đavo od krsta, itd., ali da nijedan član Skupštine ne bude barem suzdržan na toj farsi od glasanja, to jebeno ne razumem!
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
TomaNS

Post by TomaNS »

Ako covek resi da vlada gvozdenom rukom, jer stanje to nalaze i zahteva (a, pri dolasku Bate je definitivno i nalagalo i zahtevalo), onda je tanka granica izmedju herojskog vodje i tiranski orijentisanog, u narodu omrazenog despota. Ta, granica, medjutim, uglavnom ne zavisi od sposobnosti samog Vodje (a, ja bih rekao da je Bata dosta sposoban), vec od karaktera i limitiranosti ljudi koji ga okruzuju: savetnika, konsultanata, asistenata, prijatelja, nizih funkcionera... Ako nas je istorija bilo cemu naucila (a, ima medju nama i istoricara), onda je definitivno cinjenica da upravo ljudi oko vodje imaju vise uticaja na imidz rezima nego sam lider.

I tu Bata gresi, ponajvise. Ono "Uprava napolje" protiv Radnickog i Pazara najvise moze da zahvali pametnim "savetnicima" i istinskim, a ne etiketiranim dusebriznicima - onome koji ga ubedio da to nije nezadovoljno 2000 revoltiranih, nego 15 potplacenih - onome koji ga prati, cenzurise i prenosi sta se ovde desava - onima koji su mu se u dupe uvukli u skupstini, a cim okrene glavu, pljuju ga na sve stranu - "nezavisnim" predstavnicima navijaca - direktorima marketinga koji nista ne rade - njihovim sluzbama koje (cast izuzecima) nemaju dve ciste u glavi - velikim upravnicima, direktorima i menadzerima ovoga ili onoga - ljudima koji su u upravnom odboru, a ne znaju zasto su tu...itd, itd...

U interesu Vojvodine je da se Bata ratosilja tih ljudi. Da umesto podobnih skotova bez trunke znanja (a, takvih u klubu ima ihahaj), pruzi sansu ambicioznim, odgovornim i uspesnim. Onima koji ce smeti da mu odgovore, ali ne iz licnih razloga, vec zarad boljeg sutra kluba. U interesu je i Bate da se ratosilja tih ljudi. Jer, jedino uz zdravu, a ne poltronsku podrsku miseva koji grickaju svetinju godinama pre njega, on moze postati heroj Karadjordja. U slucaju drugacije odluke, bice sve blizi i blizi suprotnom ishodu....
Trajce kapiten, jedan je Trajce kapiten!
Kizo, MAESTRO, hvala na svemu!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Brick Liman wrote:Sve ja razumem, i da nema ko da dođe, i da svako pošten beži od srpskog fudbala k'o đavo od krsta, itd., ali da nijedan član Skupštine ne bude barem suzdržan na toj farsi od glasanja, to jebeno ne razumem!
Naravno, sve je batina rezija. Moramo naci ljude koji su spremni da se bore protiv bate u klubu i oko kluba. Bata je dao ostavku treba da se ponudi alternativa!
Krle

Post by Krle »

Slažem se s Tomom da je ekipa oko Bate skup licemera i oportunista, ali ne mogu da prihvatim da je Bata "neobavešeten". Uostalom, što nije podneo prijave protiv Dubroje i Gajića za očiglednu krađu?
Pre bi se reklo da ruka ruku mije, a da je FK Vojvodina i njegovi uspesi na sportskom planu (što je valjda i svrha sportskog kolektiva) tek negde neka dvocifrena rupa na svirali.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
VladaSS

Post by VladaSS »

Дочекајмо Џомбу како ваља и доликује, више нећемо бити циркузанти, од сутра смо голубари. Живи били па видели.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

VladaSS wrote:Дочекајмо Џомбу како ваља и доликује, више нећемо бити циркузанти, од сутра смо голубари. Живи били па видели.
"Informacija iz 10-te ruke" ili informacija?
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
njaks

Post by njaks »

Zeljafcv wrote:
VladaSS wrote:Дочекајмо Џомбу како ваља и доликује, више нећемо бити циркузанти, од сутра смо голубари. Живи били па видели.
"Informacija iz 10-te ruke" ili informacija?
Pre bih rekao da je provokacija...
Oasis

Post by Oasis »

Ovaj cirkus je izgleda bio samo licna promocija. Da nas ubedi covek da je car, dok su njegovi doskorasnji saradnici lopovi.
Sta to Firma zna sto mi ne znamo? Pripadnice ti si se u sustini u dosadasnjoj raspravi slozio sa svim forumasima koji napadaju upravu, tako da se stvara utisak da je nesto trece po strani.
Mene licno juce nije zanimalo ko kome nije platio cevape nego neki plan. Kada cemo dobiti shop, omladinska skola, ulazak sponzora, dovrsetak stadiona, planovi za proslavu stogodisnjice...
Casual

Post by Casual »

Volem Vošu!
servalsorim

Post by servalsorim »

Brick Liman wrote:Sve ja razumem, i da nema ko da dođe, i da svako pošten beži od srpskog fudbala k'o đavo od krsta, itd., ali da nijedan član Skupštine ne bude barem suzdržan na toj farsi od glasanja, to jebeno ne razumem!
Pa možda članovi skupštine koji juče nisu bili prisutni imaju suprotan stav od zvaničnog.
...uno di noi...
Post Reply