RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ЛАКО САВЛАДАЛИ ЈУГОВИЋ У КОМШИЈСКОМ ДЕРБИЈУ: Младе снаге поново виђене на делу

Image

Рукометаши Војводине били су бољи од Југовића са 33:16 у седмом колу Суперлиге Србије.
Војводина је одлично кренула и постизала поготке у малтене сваком нападу. Посебно су опасни били крилни играчи Воркапић, Милета и Рађеновић који су сјајно трчали контре и решетали мрежу голмана Југовића и јуниорске репрезентације Србије Косте Диздара. Није Воша „запињала“ Ројевић је испробавао поставе, дао простор младим играчима, и оним који се враћају у форму попут Милана Милића.

С друге стране, Каћани су пружали какав-такав отпор али се из њихових кретњи могло закључити да су без много наде дошли на Слану бару. Направили су велики број техничких грешака. Питање победника било је решено и пре краја првог дела.

У наставку сусрета иста прича. Играло се пријатељски. Стратег Војводине и селекције Србије Борис Ројевић успео је да разигра Милића и младе снаге, а исто тако и да одмори неке од носиоца попут Додића, Јовановића, Пушице, Вуковљака и Сесе. Мучила се Воша са реализацијом у последњих десетак минута сусрета, али је меч одавно био решен.

Новосађанима је ово шеста победа у првенству. У уторак их очекује дуел четвртог кола Лиге Европе са Торелавегом.

Војводина – Југовић 33:16 (21:7)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 150. Судије: Мусић и Ђурашиновић. Седмерци: Војводина 2 (1), Југовић 3 (2). Искључења: Војводина 10, Југовић 4 минута.
ВОЈВОДИНА: Воркапић 1 (1), Милић 2, Милета 2, Вуковљак, Станков 2, Да Силва 3, Ђ, Драшко 5, Пушица, Рађеновић 9, Додић, Предовић 2, Сеса, Пуховски 4, Јовановић, Трнавац (7 одбрана), М. Драшко 1 (5 одбрана, 1 седмерац).
ЈУГОВИЋ: Михајлов (3 одбране), Диздар (1 одбрана), Миловановић, Шијан 3, Видојевић 2, Јошић, Нинков 4, А. Дубаић, М. Дубаић, Максић 4 (3), Барбатесковић 1, Ћосић 1, Јаћимовски, Мирић, Бурсаћ, Томић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Да залече ране из Никшића КОШАРКАШИ ВОЈВОДИНЕ СУТРА У ВЕЛИКОЈ САЛИ СПЕНСА ИГРАЈУ ПРОТИВ ТАМИША

Image

Први пораз у сезони несумњиво је утицао на кошаркаше Војводине, који ће у недељу од 16 часова у Великој сали Спенса дочекати Тамиш у четвртом колу Кошаркашке лиге Србије и покушати да остану перфектни у домаћем такмичењу и уједно забораве на неуспех у Никшићу против Сутјеске.

Дефанзивац црвено-белих, Бошко Бумбић, спреман је за тај дуел.
Очекује нас утакмица против екипе која у прва три кола има три победе, и која це сигурно бити мотивисана. Наш задатак је да пред домаћом публиком дамо све од себе и дођемо до нове победе у лиги – поручио је Бумбић.

Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић истакао је исто.
У госте нам долази екипа која је тренутно на доеби првог места са нама. Носиоци игре су три америчка играца уз искусну унутрашњу линију под кошем. Меч нам долази за мање од 72х од сусрета у АБА 2 лиги, тако да нам је неопходна подршка наших навијача и њихова помоћ како би одбранили домаћи терен и тиме остали на првом месту – био је јасан млади стратег.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ЛАКО ИЗАШЛИ НА КРАЈ С ЈУГОВИЋЕМ: Без проблема са „каћким тићима“

Image

Рукометаши Војводине очекивано су савладали Југовић са 33:16 (21:7) у седмомколу Суперлиге Србије.
У дуелу у СЦ Слана бара питање победника се није постављало. Воша је играла фокусирано од првог минута и брзо је стекла двоцифрену предност. До краја су пулени Бориса Ројевића одрадили посао и сачували снагу за дуел с Торелавегом у уторак у четвртом колу Лиге Европе.

Код Новосађана се истакао Бојан Рађеновић са девет погодака и понео је епитет најбољег играча утакмице, док је млади Ђорђе Драшко постигаао пет голова.
Стратег Војводине Борис Ројевић рекао је да је задовољан игром и исто тако похвалио је екипу Југовића.

Било је евидентно од почетка да су гости били у грчу и свакако да није лако играти против шампиона. Одиграли смо онолико колико је било потребно, пружио сам шансу младим играчима и вратили су ми добром игром. Југовићу честитам на борби и на томе што су у горњем делу табеле после неколико година – поручио је трофејни стручњак.

Ројевић је на конференцији истакао занимљиву чињеницу да га је тренер Југовића Урош Елезовић заслужан што је почео да се бавим овим спортом.
Члан јуниорске репрезентације Србије Ђорђе Драшко истакао је да му и те како значе минути у тиму српског шампиона.
Уживам да играм у сениорској екипи и да се доказујем. На почетку сезоне сам готово на сваком мечу добио шансу и надам се да партијама које пружам оправдавам указано поверење – закључио је Драшко.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ГОСТУЈУ ТОРЕЛАВЕГИ: Потврдити европски реноме

Image

Рукометаши Војводине у уторак гостују Торелавеги у Шпанији у оквиру четвртог кола гурпне фазе Лиге Европе.
Меч се игра од 20.45 сати. Новосађани би евентуалном победом обезбедили пласман у топ-16 фазу другог по квалитету европског такмичења. У дуелу истих ривала прошлог уторка црвено-бели су славили голом Милана Јовановића са седмерца у последњој секунди меча и са пуно оптимизма очекују реванш.

Пред меч са Шпанцима за наш лист је говорио пивот Воше, Бранко Предовић и истакао је да има јасан циљ, победу.
Одиграли смо сјајан меч у Новом Саду, али смо посустали у последњих осам минута и то је могло много да нас кошта. Сада смо опрезни потшо знамо да је Торелавега веома квалитетна екипа. Направили смо детаљну анализу, фокусирали смо се на наше пропусте и тежићемо ка томе да их већ сутра исправимо – кратко је рекао Предовић.

Група Е
Торелавега – Војводина (20.45)
Кил – Нексе (20.45)

1. Кил 3 3 0 0 99 : 81 6 бодова
2. Војводина 3 2 0 1 95 : 97 4 бода
3. Торелавега 3 0 1 2 89 : 95 1 бод
4. Нексе 3 0 1 2 93 : 103 1 бод
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУ­КО­МЕ­ТА­ШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ГО­СТУ­ЈУ ШПАНСКОЈ ТО­РЕ­ЛА­ВЕ­ГИ У ЛИ­ГИ ЕВРО­ПЕ: Пр­ва меч лоп­та за топ–16 фа­зу

Image

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не од­лич­но су стар­то­ва­ли у Ли­ги Евро­пе и на­кон по­ло­ви­не од­и­гра­них утак­ми­ца у гру­пи осво­ји­ли су че­ти­ри од шест бо­до­ва. На­кон три­јум­фа над шпан­ском То­ре­ла­ве­гом (31:30) го­лом Ми­ла­на Јо­ва­но­ви­ћа у по­след­њој се­кун­ди ме­ча из сед­мер­ца, иза­бра­ни­ци Бо­ри­са Ро­је­ви­ћа у уторак од 20.45 ча­со­ва има­ју при­ли­ку да но­вом по­бе­дом над Шпан­ци­ма обез­бе­де пла­сман у топ–16 фа­зу Ли­гу Евро­пе.
Меч се игра у СЦ Ви­сен­те Тру­е­ба, а Спорт­ски цен­тар је до­био име по слав­ном би­ци­кли­сти.

Стра­тег Вој­во­ди­не Бо­рис Ро­је­вић ис­та­као је ва­жност утак­ми­це и до­дао да је еки­па из­ву­кла по­у­ке из прет­ход­ног ду­е­ла на Сла­ној ба­ри.
Зна­мо ко­ли­ко нам зна­чи овај меч. Оно што је нај­ва­жни­је је то да има­мо све у сво­јим ру­ка­ма. Ово нам је пр­ва меч лоп­та за пла­сман у на­ред­ну фа­зу так­ми­че­ња. На­дам се да ће­мо ис­ко­ри­сти­ти пр­ву шан­су. То­ре­ла­ве­га је по­ка­за­ла у на­шем гра­ду ко­ли­ко је опа­сан ри­вал и да ни­ка­да не од­у­ста­је. Би­ли смо од­лич­ни до 52. ми­ну­та, а они су мак­си­мал­но ис­ко­ри­сти­ли наш пад и на­те­ра­ли нас да у по­след­њој се­кун­ди обез­бе­ди­мо по­бе­ду. На­рав­но, зна­мо да су са Ки­лом би­ли у ега­лу ве­ћим де­лом утак­ми­це што та­ко­ђе по­зи­ва на опрез. Оче­ку­јем пот­пу­но дру­га­чи­ји ду­ел од оног у на­шем до­му, али се на­дам да ће ис­ход да бу­де исти – ја­сан је стра­тег Но­во­са­ђа­на.

На пр­вом ме­чу са То­ре­ла­ве­гом по­вре­ди­ли су се Во­ши­ни Јо­ви­ца Ни­ко­лић и Ах­мед Се­са, али се упр­кос то­ме оче­ку­је њи­хов на­ступ у ре­ван­шу. Обе еки­пе су би­ле успе­шне у про­те­клом ко­лу до­ма­ћег пр­вен­ства. Вој­во­ди­на је ру­тин­ски са­вла­да­ла Ју­го­вић (33:16), док је То­ре­ла­ве­га сла­ви­ла над Аде­мар Ле­о­ном (35:28).

То­ре­ла­ве­га – Вој­во­ди­на (20.45)
ТО­РЕ­ЛА­ВЕ­ГА: СЦ „Ви­сен­те Тру­е­ба", ка­па­ци­тет: 3.000. Су­ди­је: Бо­лић и Хју­рик (Аустри­ја).
ТО­РЕ­ЛА­ВЕ­ГА: Да Сил­ва, Ли­ња­рес, Ру­би­но, Му­њоз, Фер­нан­дез, Гон­за­лес, Про­коп, Лом­би­ља, Мар­ти­нез, Аја Га­ра­те, Кан­ђа­ни, Јур­ко­вић, Бе­рио, Пе­рез, Ви­ал, Ко­лун­га.
ВОЈ­ВО­ДИ­НА: М. Дра­шко, Тр­на­вац, Вор­ка­пић, Ми­лић, Ми­ле­та, Ву­ко­вљак, Да Сил­ва, Пу­ши­ца, Ра­ђе­но­вић, Ни­ко­лић, До­дић, Пре­до­вић, Кав­чић, Се­са, Пу­хов­ски, Јо­ва­но­вић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПРЕД МЕЧЕВЕ СА ЛЕТОНИЈОМ И ИТАЛИЈОМ Селектор рукометаша Србије Борис Ројевић саопштио списак играча

https://www.dnevnik.rs/sport/rukomet/pr ... 2024-10-29
На списку су се нашли тренутни и бивши играчи Војводине:
Голман: Андреј Трнавац
Лево крило: Милан Шотић
Десно крило: Вукашин Воркапић
Пивот: Лука Роган
Бекови: Милан Јовановић, Миљан Пушица, Стефан Додић, Јовица Николић, Милош Орбовић
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

4.коло ЕХФ лиге европе, група Е
Полувреме:
Торелавега - Војводина 8:16

На другој утакмици Кил - Нексе, на полувремену води Кил резултатом 15:12.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

4.коло ЕХФ лиге европе, група Е
Крај!
Торелавега - Војводина 26:33 (8:16)
Војводина је обезбедила топ 16 ЕХФ лиге европе! :cheers:
Највише голова на утакмици постигао је Вукашин Воркапић, постигао је 11 голова. Андреј Трнавац имао је 9 одбрана.
Post Reply