KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПО­ЧЕ­ТАК СЕ­ЗО­НЕ ЗА КО­ШАР­КА­ШЕ СВЕ БЛИ­ЖИ По­раз од Де­бре­ци­на као опо­ме­на

Image

Сутра на Спенсу генерална проба.

По­че­так но­ве се­зо­не све је бли­жи, а ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не не из­гле­да­ју она­ко ка­ко би то тре­ба­ло да бу­де пред иза­зо­ве у Дру­гој АБА ли­ги и Ко­шар­ка­шкој ли­ги Ср­би­је. Та­ман ка­да је би­ло по­треб­но да Но­во­са­ђа­ни ухва­те за­лет са ком­пле­ти­ра­њем са­ста­ва и за­вр­шне при­прем­не утак­ми­це ис­ко­ри­сте та­ко да уђу у ри­там, ка­ко би спрем­но до­че­ка­ли старт у свим так­ми­че­њи­ма, до­го­ди­ле су се сит­не по­вре­де Мар­ка Ја­го­дић-Ку­ри­џе и Џор­да­на Дин­гла, ко­је су ма­ло по­ре­ме­ти­ле цр­ве­но-бе­ли са­став.

Обојица су под знаком питања за дуел против Босне за мање од 10 дана, којим ће Војводина отворити нову сезону. Таква ситуација допринела је томе да Дебрецин декласира екипу Милоша Исаков-Ковачевића на Спенсу са 75:55 и тако покаже да Новосађани морају да се запитају да ли је баш све онако како желе у овом моменту.

Без обзира на поменуте изостанке, са играчима попут Скучија Смита у тиму, Војводина не би требало да има проблем против тима који је само два дана раније са чак 24 разлике поражен у Гајдобри од друголигаша Херцеговца. Било је управо супротно. Није тајна да првак КЛС има проблема на високим позицијама, али је још већа потешкоћа била та што није постојала конекција између унутрашње и спољне линије. О офанзивном расположењу довољно говори 55 постигнутих поена, у окршају током којег је Војводина имала вишеминутне периоде када није могла да дође до коша. Енергије није било, а ни одбране и новосадски састав је током целог сусрета био у двоцифреном заостатку. Утисак је да су на све приказано утицали и неки сигнали из АБА лиге да би Војводина могла да замени Морнар у највишем рангу.

Било како било, сутра од 16 часова у малој дворани Спенса је пред црвено-белима сусрет са Вршцем као генерална проба за почетак сезоне и прилика да се поправи лош утисак из претходне утакмице против Дебрецина. Такав пораз могао би да буде и онај из категорије добрих, који ће да отрезни екипу и спреми је за такмичарски период.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ТРЕНЕР КОШАРКАША МИЛОШ ИСАКОВ-КОВАЧЕВИЋ Обрадовићеве похвале значиле

Image

Тренер кошаркаша Војводине, Милош Исаков-Ковачевић, дотакао се тога због чега црвено-бели нису заиграли у ФИБА Лиги шампиона, а део излагања посветио је и окршају са Партизаном на Купу Радивоја Кораћа.

Исаков-Ковачевић је са Новосађанима освојио прво место у Кошаркашкој лиги Србије прошле сезоне и нашао се надомак пласмана у АБА лигу, пошто је у финалу другог ранга поражен од Спартака у неизвесном двомечу. Све то није прошло незапажено у ширем контексту, пошто је тим са севера Србије имао специјалну позивницу за учешће у ФИБА Лиги шампиона. Међутим, није је прихватио.

У овом распореду и са оволиким бројем утакмица то није изводљиво. Јако ми је драго што је Војводина постала препознатљива у европским оквирима, иако играмо Другу АБА лигу. Надамо се да ћемо бити учесници неког европског такмичења већ идуће сезоне. Али ми као клуб морамо да будемо спремни за то, јер је тренутно велика разлика између једне Уникахе и Војводине - истакао је један од најталентованијих стратега Европе.

Са Војводином је у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа почетком ове године пружио велики отпор партизану, након чега је његов рад и јавно похвалио Жељко Обрадовић.

Он је за мене најбољи кошаркашки тренер свих времена, уз Светислава Пешића. Ја сам помало стрепео пред тај сусрет, јер сам накупио неко тренерско знање и спремио своју екипу за тај меч. Ипак, када идеш против неког ко све то држи у малом прсту, очекујеш да те разголи пред свима – колико знаш или не знаш тренерски посао. Ми смо имали ту срећу да смо одиграли јако добро и парирали партизану 37 минута. Оно што је мене импресионирало код њега и чему се већ годинама дивим, јесте та страст према кошарци и према сваком минуту који је проведен како у сали, тако и ван ње у неком облику разговора о кошарци. Такав приступ и та страст су ретки у спорту, ја мислим да то препознајем и код себе, иако немам још право тако нешто да изговорим. Посебно су ми значиле његове похвале након тог меча. Имам осећај да сам тек тада постао тренер - истакао је Милош Исаков-Ковачевић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КОШАРКАШКИ КЛУБ ПРЕДСТАВИО НОВИ ТИМ Циљ се не крије – трофеј АБА 2 лиге

Image

Председник Кошаркашког клуба Војводина, Жељко Ребрача, истакао је да је циљ Новосађана у наредној сезони трофеј у АБА 2 лиги, током представљања новог тима, који ће се у предстојећем периоду, поред регионалног такмичења, борити и за то да одбрани прво место у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС).

Екипа је у односу на минулу сезону промењена. Тако више нема носилаца игре попут Зорана Николића, Петра Ракићевића или Џереда Канингема. Зато су ту Марко Јагодић-Кудиџа, Скучи Смит, Џордан Дингл, Милош Стајчић и Филип Ребрача. Уз играчки кадар, један други потпис био је веома значајан за првака домаћег првенства.
Овај део ван сезоне је био јако изазован – подвукао је Ребрача. – Продужили смо уговор са тренером Милошем Исаков-Ковачевићем, који има континуитет са овом екипом. Главни фокус је био и на плејмејкеру, довели смо Смита и укупно пет нових појачања. Прикључили смо и неколико јуниора, а база екипе је задржана. Неће бити лако, биће доста утакмица и видећемо око јануара да ли ћемо бити у могућности да доведемо неког на позицији центра – објаснио је први човек новосадског састава.

С обзиром на то да је Војводина прошле сезоне стигла надомак пласмана у АБА лигу, када је поражена у Суботици у драматичној завршници, сада постоји још већа мотивација да се оде корак даље.

Желимо да будемо први у АБА 2 лиги. Нови је систем такмичења, четири групе по четири, много ће се више путовати. Покушаћемо да се спремимо, много радимо у овом делу. Имамо неколико мањих повреда, али то је саставни део свега.

Трофеј у регионалном такмичењу неће бити довољан за промоцију. У том случају, биће потребно да новосадски колектив надигра и најлошије пласирани српски тим из АБА лиге. Зато се током лета много водило рачуна о томе ко ће обући црвено-бели дрес.

Наш главни фокус је био то да нађемо момке са менталном снагом, да издрже ритам и оно што је наш циљ. Биће захтевно, јер ће екипе да буду максимално мотивисане. Имаћемо другачију врсту одговорности. Није иста ова сезона, као прошла и претпрошла. Много смо се појачали.

Поред резултатског напретка у последње две године, приметно је и да Новосађане све више занима кошарка.

Интересовање се променило. Пре две и по године то није тако изгледало. Претходне сезоне је било 6.000 људи на првој утакмици финала АБА 2 лиге. Драго ми је што су војводинаши подржали екипу и надам се да ће и ове сезоне да буде тако. Прва утакмица је следеће среде са Босном на Спенсу. Биће то дерби, много су јака екипа. Овај тим заслужује велику подршку. Кошарка се полако враћа у Нови Сад – закључио је Жељко Ребрача.

Промене у оперативном делу
Уместо Мића Радановића, на место спортског директора дошао је Милан Стричевић, Ребрачин човек од поверења и прво лице Академије "Жељко Ребрача".
Мићо више није ту, то је била његова одлука. Имали смо прелепу сарадњу претходне две године. Наставља даље Милан Стричевић и надам се да ће да нам помогне у томе. Има у том делу искуства и са потпредседником Бојаном Радојевићем ће највише да сарађује на обезбеђивању средстава, што је врло битно – рекао је Ребрача.

Тубић уместо Чолића
Стратег из Ниша Милан Тубић преузео је вођење млађих категорија, у прошлој сезони поверено Александру Чолићу.

Захвалио бих се Чолићу на сарадњи. Тубића знају из кошаркашких кругова, већ је 20 година у томе и у млађој селекцији у репрезентацији. Имао је утицај на млађе играче. Треба нам индивидуални рад и оно што желимо, то је да направимо играча и да буде спреман за сениорски тим – објаснио је први човек Војводине.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

rykerfcv

Post by rykerfcv »

УПРАВА НАПОЉЕ!
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Pobeda kadeta 100-63 protiv OKK Dunava,sledecu utakmicu igraju vec sutra protiv Star-a.
Kvalifikacije za KLS su u pitanju.
УПРАВА НАПОЉЕ!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ФИЛИП РЕБРАЧА, ЦЕНТАР КОШАРКАШКОГ КЛУБА, О НАРЕДНОЈ СЕЗОНИ Дошао сам да помогнем Војводини

Image

Једно од пет појачања Кошаркашког клуба Војводина у новој сезони је и центар Филип Ребрача, син председника црвено-белих, Жељка Ребраче, који је постао још један првотимац Новосађана са абалигашким искуством, с обзиром на то да је претходно носио дрес чачанског Борца.

Био је то његов први европски ангажман после епизода на универзитетима Северна Дакота и Ајова. Сада га поново очекује нешто ново.
– Нови Сад је супер, свашта се дешава и свиђа ми се тај стил живота. Могу да одем негде да поједем нешто, да проведем време са девојком, видим оца... Тако да ми се много свиђа. Наравно, овде сам дошао зато што желим да помогнем Војводини да уђе у АБА лигу, али и да радим на себи и постанем још бољи играч. Имам тренере који ће ми помоћи у томе, као и саиграче – рекао је млађи Ребрача.

Утисак је да није био задовољан пруженом шансом у Чачку. Да ли га то додатно мотивише да покаже боље партије?

Наравно. Имам личне циљеве, које прошле сезоне нисам испунио. Сада је на мени да наставим да радим, будем добар саиграч и будем вредан. Желим да искористим сваку шансу која ми се буде пружила. Сви момци су супер, сви се дружимо, насмејани смо. Има још простора да се сви уклопимо, што ће доћи временом. Много нам недостају сада повређени Дингл и Јагодић-Куриџа. То су два озбиљна играча. Дингл може да шири игру, а Марко има невиђено искуство и сви треба да научимо нешто од њега.

Новосађане следеће среде на Спенсу очекује дуел са Босном на отварању АБА 2 лиге. Биће то дерби регионалног такмичења и велики испит за највећег фаворита за трофеј.

Свака утакмица је важна и то морамо озбиљно да схватимо. Босна је јака екипа, победили су и Дубаи, али не смемо друге да потцењујемо. У сваку утакмицу морамо да уђемо концентрисани и одиграмо максимално. Уколико се то деси, имаћемо резултате које прижекљујемо – закључио је Филип Ребрача.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

НОВО ПОЈАЧАЊЕ КОШАРКАШКОГ КЛУБА, МАРКО ЈАГОДИЋ-КУРИЏА, НАЈАВИО КРАЈ УСПЕШНЕ КАРИЈЕРЕ Војводина ће бити мој последњи клуб

Image

Крилни центар Кошаркашког клуба Војводина, Марко Јагодић-Куриџа, говорио је о изазовима у предстојећем периоду и томе због чега је поново обукао црвено-бели дрес.

Јагодић-Куриџа је после ангажмана у Будућности одлучио да се врати тамо где је и све почело – са Војводином ће играту Другу АБА лигу и покушати да се домогне вишег ранга. Подсетимо, на почетку каријере, овај разноврсни играч бранио је боје Новог Сада.

Играо сам четири године у клубу Нови Сад и имам пуно пријатеља овде. Свако лето сам у граду, а када имам паузу чак и живим овде. Волим Нови Сад и још давно сам се одлучио да ћу у овом граду да живим. Осећам се као да сам се вратио кући. Са друге стране, свакако је утицало и то што знам тренера Милоша Исаков-Ковачевића одраније, из репрезентације, када је био помоћник Пешићу. Када ме је Жељко Ребрача назвао и представио пројекат, рекао ми је управо то - да треба да играм у екипи која има циљ. После нисам имао шта да размишљам, осећам да је Војводина прави клуб за мене. Да би био потпуни утисак, мораћемо да направимо неки резултат – био је јасан Јагодић-Куриџа у разговору за Моцартспорт.

Циљ је јасан – највиши ранг регионалног такмичења.

У овом тиму Војводине има и играча који су били у АБА лиги. Нису успели да направе искорак, па су дошли овде, како би напредовали и једног дана се вратили на највиши ниво. То је добра мотивација за сваког играча. Што се мене тиче, имам амбицију да направим добар резултат у граду где сам започео своју сениорску каријеру. Да уђем са Војводином у виши ранг и да одиграм још једну сезону у АБА лиги. То је моја жеља – рекао је некадашњи репрезентативац Србије.

На тај начин је најавио и крај изузетно богате каријере.

Ако све буде како треба, Војводина ће бити мој последњи клуб. Имам 37 година, следеће лето пуним 38. Имам уговор на две године, када одрадим тај уговор – то је то. Деца су ми кренула у школу, не желим више ни да их селим. Никад не треба нешто са сигурношћу тврдити, али волео бих са овим клубом да направим успех и онда да се пензионишем. Свугде где сам био освајао сам нешто, да ли домаћа првенства, купове, Јадранску лигу… Волео бих исто да постигнем и са овом екипом. Нама је наравно најбитније да уђемо у АБА лигу, али значиће ми сваки трофеј – закључио је Марко Јагодић-Куриџа, који је носио дрес Црвене звезде, Будућности и Цибоне, између осталог.

Босна незгодна
Кошаркаше Војводине у среду од 20 часова очекује први дуел у АБА 2 лиги и то дерби против Босне на Спенсу.
Незгодна ће бити та прва утакмица. Босна ће бити растерећенија јер игра у гостима, али ми знамо зашто смо овде и шта нам је циљ. Није смак света ни да изгубимо. Босна је добра, респектујемо је, тренер ће нас припремити сигурно, али играо сам и против јачих противника у каријери (смех). Даћемо све од себе да почнемо нову сезону са победом – истакао је крилни центар Војводине.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Кадети, КЛС квалификације (3.коло)
Војводина - Џокер 82:69
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Следећу наши кадети играју против Суботице у суботу.
УПРАВА НАПОЉЕ!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КОШАРКАШИ СУТРА ПОЧИЊУ ТАКМИЧЕЊЕ У АБА 2 ЛИГИ Амбициозна Босна изазива Војводину на Спенсу

Image

Абалигашки окршај Друге АБА лиге - тако најбоље може да се опише оно што је на програму сутра од 20 часова у малој сали Спенса. Дуел два тима која према амбицијама, организацији, али и најважније, играчким квалитетом, заслужују да се нађу у највишем рангу регионалног такмичења.

Кошаркаши Војводине дочекаће некадашњег шампиона Европе, сарајевску Босну, у дербију првог кола групне фазе. Биће то вероватно и најтежи изазов за Новосађане до потенцијалне нокаут фазе, колико због изузетно квалитетног ривала, који се значајно појачао, толико због тога што црвено-бели имају ситних проблема са повредама, а ни припремни период нису завршили на најбољи начин. У потпуно другачијем моментуму је Босна, пошто су Сарајлије надиграле Дубаи, који је потом био бољи од Црвене звезде.

Бек Војводине Урош Бањац свестан је да неће бити нимало лако доћи до уводне победе.

Очекује нас тешка утакмица. Босна је направила доста промена, задржали су само два играча. Требало би да им испарирамо у физичком делу и контакту, зауставимо транзицију и исконтролишемо дефанзивни скок – описао је староседелац у табору црвено-белих део плана за сутрашњи дуел.

Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић осврнуо се на припремни турнир "Мирза Делибашић", на коме је Босна, поред победе над Дубаијем, била конкурентна и против Динамо Сасарија. Све то полази од врхунског стручњака, Зорана Кашћелана, што је апострофирао 35-годишњи стратег.

Одлично су вођени. Квалитет су показали и на турниру у Сарајеву. Идемо меч по меч, тренинг по тренинг и пробаћемо да подигнемо самопоуздање победама у раном делу сезоне да бисмо поновили прошлосезонске партије, јер су и оне дошле из добре енергије после квалификација за АБА 2 лигу. Томе се нико није надао и затим смо само наставили да градимо све. Колико год две сезоне могу да буду сличне, ова ће да буде много другачија. Како ће то све да изгледа, показаће нам овај сутрашњи дуел. Позивам навијаче да нас подрже, домаћи терен нам изузетно значи у новом формату такмичења, као и ветар у леђа са трибина, који ће нам омогућити да што пре изађемо из "празних" минута, нормалних за овај моменат сезоне – поручио је Исаков-Ковачевић.

Два тима су прошле сезоне одмерили снаге баш у квалификацијама за АБА 2 лигу, када је Војводина била боља у двомечу и тако оставила Сарајлије без такмичења.

У другом окршају групе, Работнички ће у четвртак од 18 часова дочекати Сутјеску.
Post Reply