"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Tony Starks »

Ja sam jedan od onih koji uprkos svemu uspeva da gurne klubaštvo u stranu kad igra reprezentacija, nije prijatan osećaj videti Mijailovića i Lazovića u prvoj postavi, ali progutam go**o kao i kad vidim Škuletića svežeg sa suspenzije u prvoj postavi i nastavim da navijam za svoj tim. Ipak, ne može se a ne istaći da su njih dvojica danas bili toliko očigledno najlošiji na terenu. I to ne kažem iz hejta jer su cigani, već kao dokaz da teško da bilo koji igrač iz JSL (osim Stojkovića) zaslužuje poziv u reprezentaciju, ovde se tačno vidi koliko su ti igrači nivo ispod evropskog fudbala. Ne čudi da ih je Mihajlović tako rano zamenio i to očigledno vrlo besan, pa nadam se ja i on shvatio da treba da batali takve gluposti.

Mihajlović je imao četiri prijateljske utakmice da iskristališe sastav, rekao bih da je on to proćerdao eksperimentišući previše, pozivajući 40 igrača za one prve utakmice, isprobavajući formacije od kojih je odmah odustao, tako da se stiče utisak da je dočekao početak kvalifikacije bez jasne vizije o kosturu tima i načinu igre. U takvim okolnostima, četiri boda iz ove dve utakmice su uspeh (mada i ovako to ne bi bio loš ishod), tako da se nadam pobedi nad Velsom, ali već za oktobarske utakmice treba neke stvari promeniti. Podmlađivanje je okej, ali ne po svaku cenu, naročito ako je posledica to da nemaš napadača uopšte. Lane i Žigić moraju biti pozvani u oktobru. Kladim se da bi uz bar jednog od njih dvojice odneli tri boda danas. Pored njih uz još nekolicinu iskusnijih igrača koji nisu bili danas tu zbog povreda ili su jednostavno bez razloga preskočeni (Kuzma, Kačar, Janković, Sulejmani, Krasić, pod uslovom da su zdravi i u formi) to bi bio sasvim dobar tim. Gledao sam Hrvate sinoć i bili su očajni, nezasluženo su dobili Makedoniju, koja je u prvom poluvremenu mogla da ih načne (nesviran penal, prečka Pandeva, itd), posle ko zna kako bi se završilo. Moramo da se saberemo i iskoristimo to.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Grba_NS »

Mislim da je Nastasic trenutno nas najbolji stoper, da je Djuricic nas najkreativniji igrac/veznjak, da je Lazovic najbolja opcija od bocnih igraca koji igraju desnom nogom, da Mijailovic nije u ovom trenutku igrac za A reprezentaciju, da Bisevac ne treba da igra pre Subotica.
Neko je rekao, misljenje je kao dupe, svi ga imaju, tako da nije bitno sta ja mislim, jer postoji i ova strana price:

-Jesam li ja sa tim momcima svaki dan? Nisam.
-Jesam li ja fudbalski trener/selektor? Nisam.

Jos jedna strana:

-Da l' se slazem sa trenutnim konceptom igre? Ne slazem se.
-Da li mislim da bi se nesto promenilo u igri ukoliko bi se promenili igraci o kojima se prica? Mislim da ne bi.

Mi nikad nismo igrali dobar fudbal, nikad, prema tome sva ova polemika je smesna, jer ako opet pocnem da mislim, reci cu ovo - mislim da mi (kao nacija) imamo ocajan tim i igrace, treca/cetvrta evropska klasa, i to nema veze ni sa menadzerima (Ramadani), ni sa predsednikom saveza (Karadzicem), vec sa time da se u nasoj filozofiji fudbala nista nije promenilo vec 30-40 godina. Kod nas su majstori fudbala (i dalje) oni koji mogu da pimpuju i ostale cirkuske gluposti.
Sutra da ode Karadzic sve bi ostalo isto, SVE!
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by laki »

Podmadjujemo reprezentaciju samo na onim mestima gde treba menadzerski igraci da igraju. Stojkovic, idiot, je dobro branio, to stoji. Ali sta cemo za 3 godine? Oce Brka da brani onda sa 29 godina? Plus imamo negativnu atmosferu na stadionu zbog stojkovica, plus nije nista bolji od Brke plus je Brka mladji i trebaju mu ove utakmice, to samo dobro moze da donese reprezentaciji.
Inace, ono ponizavanje Tadica... Strasno...
Tosic, Mijailovic... Uzas, jbt!
Image
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Tony Starks »

Grba_NS wrote:da je Lazovic najbolja opcija od bocnih igraca koji igraju desnom nogom
Boško Janković bi, po mom mišljenju, tu ipak trebalo da ima veliku prednost. Dobar je igrač, standardan je u jakoj ligi, daje golove, bio je i kapiten Đenove na nekoj od prethodnih utakmica, a čak je bio i jedan od boljih na one prve tri Mihajlovićeve utakmice, čudi me da ga je sad izostavio. Naravno, ako se Krasić sabere i vrati svoju karijeru u kolosek, tu je i on.

Inače, slažem se sa tobom ovo oko klubaštva i odnosa prema reprezentaciji. Najbolja ilustracija toga što si rekao je nedavno ovaj intervju Prosinečkog u Zagrebu, eto sad moram njega da citiram, ali i on da kaže nešto pametno. Valjda zato što mu je kao nekom sa strane lakše to da uvidi. Kad ga je novinar pitao o reprezentaciji Srbije i njenim šansama, on je odgovorio parafraziram: "U Srbiji idu prvo zvezda i partizan, reprezentacija je tek na trećem mestu i odnos prema njoj je sasvim drugačiji nego u Hrvatskoj", tako nešto.
Helm
Posts: 2101
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:22 pm

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Helm »

Ja ne bih imao ništa protiv jednog jedinog igrača blizanca da on svoje mesto zaslužuje!
Npr, Đuričić. Slažem se sa Grbom da je dobar kreativac i da bi umesto Ninkovića odigrao bitnu ulogu, ali špic?!

S druge strane se ne slažem za Lazovića. Moje mišljenje je da ima bar 5 igrača koji treba pre njega da igraju po krilu a na prvom mestu Duća.

Dalje, Mijailović. Ne verujem da i on lično veruje da mu je tamo mesto. Žao mi dečka, napljuvaće ga se cela zemlja ni krivog ni dužnog.

A onda na kraju, jedan Subotić greje klupu takvoj fudbalskoj veličini kao što je Biševac.

Ako pretpostavimo da Stojković zaslužuje keca (mada ni preko toga nisam prešao), imamo 4 igrača koja nezasluženo zauzimaju poziciju drugim igračima. Još čudniji tok priči daje činjenica da su sva četvorica cigani!

Onda uzmimo u obzir da će, ako ovaj sastav ostane, da nas ponize u nekim utakmicama više nego što je objektivno. A tada ostaje samo da se zapitamo zbog čega mi trpimo sramotu? Koji je to razlog zbog kojeg bih ja trebao da pređem preko sramote i pružim podršku onima koji mi je nanose? Da li je to podmlađivanje? Ako jeste u redu. Ali ako je podmlađivanje, kako to da jedan Stojković ima mesto ispred Brkića, i jedan Biševac ispred Subotića? Dakle, sumnjam u podmlađivanje. Kvalitet očigledno nemaju. Šta bi onda mogao biti razlog da posle poniženja od Hrvatske ja ustanem, aplaudiram i kažem nema veze momci, pregrmećemo ovo zarad cilja. E pa, koji je to cilj u pitanju?
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Tony Starks »

I ja mislim da Subotić treba da igra pre Biševca, ali nema potrebe sad nipodaštavati samog Biševca, on je već godinama standardan u jakim klubovima i mesto mu je u reprezentaciji, u rotaciji s Nastasićem, Subotićem i kad se unormali Rajkovićem. I bio je dobar danas.

Inače, Kamerun izgubio od Zelenortskih ostrva 2:0. :unnormal: Nisam uspeo da iskopam info da li je Abubakar debitovao.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Grba_NS »

Helm wrote:S druge strane se ne slažem za Lazovića. Moje mišljenje je da ima bar 5 igrača koji treba pre njega da igraju po krilu a na prvom mestu Duća.
Kojih je to 5? Sto se tice Tadica, on nije levak, a ja sam rekao najbolji bocni igrac koji igra desnom nogom.
Helm wrote:A onda na kraju, jedan Subotić greje klupu takvoj fudbalskoj veličini kao što je Biševac.
Bolji je Subotic, a to sto je na ovoj utakmici prednost imao Bisevac, nista ne znaci, nije ovo Vojvodina pa da neki imaju zacementirana mesta. Mozda vec u Novom Sadu Subotic bude igrao.
Helm wrote:imamo 4 igrača koja nezasluženo zauzimaju poziciju drugim igračima. Još čudniji tok priči daje činjenica da su sva četvorica cigani!
Koja su to cetvorica i kome uzimaju mesto, tacno?
Helm wrote:Onda uzmimo u obzir da će, ako ovaj sastav ostane, da nas ponize u nekim utakmicama više nego što je objektivno. A tada ostaje samo da se zapitamo zbog čega mi trpimo sramotu? Koji je to razlog zbog kojeg bih ja trebao da pređem preko sramote i pružim podršku onima koji mi je nanose?
Ovo se zove nagadjanje! De to pise da ce nas neko poniziti? Ko, Hrvati, koji su juce igrali jadnije nego mi?!
Helm wrote:Da li je to podmlađivanje? Ako jeste u redu. Ali ako je podmlađivanje, kako to da jedan Stojković ima mesto ispred Brkića
Da li je danas lose branio? Zasto to ne prihvatis kao jednostavno uverenje Mihajlovica da je Stojkovic trenutno najbolji golman, a pri tom ako uzmemo u obzir da je golman, tih 29 godina i nije neka cifra. Iskren da budem, meni prvom Brkic ne uliva neko poverenje.
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by ssnigd »

Stojkovic je danas bio nas najbolji igrac i doneo nam je bod. Opravdao je da je trenutno prvi golman.
Mijailovic i Lazovic nasi najgori igraci. Za prvog sam se neprijatno iznenadio koji ce K u prvom timu, ali jbg trazi ga |Zenti :mrgreen: pa ajde malo. Lazovic je do sada bio u odlicnoj formi i prosto je unistavao Bordo, medjutim Tadic je morao da igra od pocetka. Ovako Lazovic je delovao kao uplaseni decak koji je poceo da igra fucu sa starijima, pa se boji i prijema i driblinga i duela.
Ne znam zasto nasi treneri ne vole Matica, ali meni je taj igrac odlican. Jankovica bih takodje vratio u tim jer je odlican fudbaler, cak bi dao i da igra spica jer boljeg nemamo. Djuricic je fantastican igrac i razbija u Holandiji kao i nas Tadic, samo mu treba dati malo slobode u igri. Za koplje je ispred Ninkovica.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
DekiFirma
Posts: 204
Joined: Thu Feb 03, 2011 2:34 pm
Location: Beograd

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by DekiFirma »

Znači, ti hoćeš da kažeš da Mijailović i Lazović treba da imaju mesto u 11? Da Đuričić treba da igra u špicu? Da je Ninković svojom sjajnom partijom danas potvrdio vrhunske nastupe u zadnje vreme? Da je Biševac bolji od Subotića?
3) Zabranjeno je bilo kakvo uplivavanje politike na forum, kao i protežiranje ili kritikovanje ijedne političke partije. Zabranjeno je pokretanje rasprave, kao i nadovezivanje na istu, o dnevno-političkim temama.
Dejan
Helm
Posts: 2101
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:22 pm

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Helm »

Grbo, teško je voditi polemiku kada ne sedim za računarom i nemam mogućnost odgovaranja na direktna pitanja. A i previše vremena mi oduzima ovo kuckanje. Stoga ću preskočiti raspravu sada, a i da ne bih previše "nagađao" sačekaću Vels.
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by tulip »

Nadam se da ću se nekako u utorak "ušljakati" na Karađorđe, a da ne platim kartu :mrgreen: Ako uspem da uđem još na zapad, sedam odma iza naše klupe, a to bi bila prava stvar :devil: . Odmah da kažem, neću navijati za Vels ili protiv naše reprezentacije :!: Sigurno ću se radovati svakom našem eventualnom golu, ali sa tribine ću sasvim sigurno izgarati i želeti da se na.ebem mame Mustafi i Personi non grata :cheers:
Ovu utakmicu shvatam kao jedinstvenu priliku da tokom same igre izražavam kontraštvo prema timu za koji navijam :greenbutt:
DAJ GOL!!!
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Tony Starks »

Meni je skroz bezveze da Slaninari Stojkovića nazivaju Mustafa. Nije on za nas nikakav Mustafa. Znamo zašto su ga cigani tako nazvali, mi sa time nemamo nikakve veze. Kao što smo ovde odbacili grobarski nadimak za Moreiru, još manje vidim razlog da koristimo ciganski nadimak za Stojkovića koji mu je dat zbog nečega što se nas apsolutno ne tiče.
Uroš
Posts: 155
Joined: Thu Feb 16, 2012 2:58 pm

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Uroš »

Да ли у репрезентацији има неко зацементирано место?Па ја видим да је Мијаиловић једини незаменљив.Настасић?Ја колико сам видео дечко је направио два-три безвезна фаула на 20 метара од гола.То што неко оде у Манчестер сити,не значи да је најбољи на свету,Суботић мора ди игра,јер је то једини играч који је дао гол :mrgreen: од како је пилс лајт синиша селектор.Чуди ме да нема Милуновића и Миливојевића,а могао би и Милијаш да се врати фали нам један креативац његовог кова.Није ми јасна једна ствар.Да је којим случајем Качар кад је ономад био најбољи фудбалер лиге,и који је био много већа звезда него Лазовић и поједини,заиграо у првом тиму репрезентације,скочило би и старо и младо,сви би се смејали селектору,а новинари из бг.а би писали да је селектор зрео за лудницу.А просто не могу да верујем да нема места за Бајка чак ни на клупи.
User avatar
Neizlecivi
Posts: 1484
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:18 am

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Neizlecivi »

Vidim da mnogi kazu kao ne navijaju za preprezentaciju zbog toga sto igraju menadzerski igraci,ima boljih koji treba da igraju. Jel situacija kod nas u klubu drugacija? :mrgreen: razmisljam tako jbt isto sranje...guraju ove skuletice smiljanice i razne pomilovane igrace po 100. put :roll: necemo se mi za zivota fudbala nagledati...
User avatar
Stexman
Posts: 2602
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Stexman »

Htedoh nesto da napisem na temu reprezentacije ali sam totalno sludjen. Ne brine mene igra, ionako je nikad nismo ni imali(mozda u par navrata jesmo).
Ali, sastav... Neverovatno. Videli smo spisak pre neki dan ali ovakvom sastavu se niko iole normalan nije nadao.
Cini mi se da Mihajlovic po svaku cenu zeli da napravi promene, da to sve bude ocigledno, da ispadne kako on nesto radi ali se bojim da je to totalno pogresan pristup.
Na silu podmladjivanje ekipe ne vredi ako nemas kostur tima koji smo imali dok Sinisa nije preuzeo reprezentaciju. Trebalo je osveziti samo nekoliko pozicija i uvesti discipline malo i to je to.
Ovako, imamo dve mlade reprezentacije i ako jedna uspe da se plasira na takmicenje treba da smo sretni. A ni jedna ne valja!

Centarfori su potrosna roba i treba da igraju samo oni trenutno efikasni pa makar ih menjali svake dve utakmice. To je prednost reprezentativnog fudbala jer mozes u sred sezone da promenis bilo kog igraca i da ti igraju samo oni spremni i aktivni.
Drzati nekog samo zato sto je nekada bio dobar na takvom mestu ne pije vodu. Tako smo 2 godine drzali Pantelica koji je postigao par golova za svo to vreme. Zigic malo bolji. U proslim kvalifikacijama Tadic i Sulejmani pravili dar mar po Holandiji ali u Srbiji nemaju mesta. Sad opet dobijaju priliku na kasicicu. Kad vidim onog Tosica, krv mi udari na nos od besa. Kojim igrama je on zasluzio poziv u reprezentaciju ja stvarno ne mogu da
shvatim. Sebicnijeg coveka ne mozemo naci da ga trazimo 100 godina. On je iz utakmice u utakmicu najbolji protivnicki fudba... igrac. Ne mogu da prevalim preko usta da je fudbaler.
Subotic, stub odbrane prvaka Nemacke, rezerva Nastasicu koji nije imao mesta u raspalom partizanu(to sto je sad u M.City-u nema veze sa mozgom)?! Stojkovic koji je, rece neko, dobro branio juce(ja bih samo rekao da je imao dosta srece), ce u utorak napraviti kiks koji ce nam zadati problema. Mogu da se kladim u to. Golman koji istrcava na loptu i okrece glavu jer se boji da ga ne pogodi u lice.... pfuj...

Nikad necu i ne mogu navijati protiv svoje reprezentacije, ali mogu da kritikujem do mile volje a pogotovo da izrazim nezadovoljstvo zalaganjem, igrom pa i sastavom!
To niko ne moze da mi zabrani.
Post Reply