18. kolo: Rad-Vojvodina 1:1

User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

18. kolo: Rad-Vojvodina 1:1

Post by Владика »

BEOGRAD:
NEDELJA 19.02.2006.
FK RAD - FK VOJVODINA
utakmica pocinje u 13h

POLAZAK 4 AUTOBUSA ZAKAZAN JE U 10.30h

SVI NA BANJICU !!!

Sta mogu da ocekuju navijaci VOjvodine od svojih ljubimaca u prolecnom delu sezone? Klub su napustili kapiten Stepanov i najiskusniji igrac Sasa Todic dok su odlasci Mandica,Vukelje i Em Dzeja jos uvek pod znakom pitanja. Teret opstanka ili izlaska na evropsku scenu pasce na omladince(1986 i 1987 godiste). Dzimi Maric je najavio da su nam potrebne 4 pobede kako bi osigurali opstanak i ako ne bude vecih lomova u klubu mislim da se mozemo plasirati na evro scenu! Na nama navijacima je da nastavimo u istom tempu i da damo jos jednu odlicnu podrsku nasim momcima u nedelju!
Nema opravdanja svi u nedelju u Beograd!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Evo kako je Turija video prvi mec koji je odigran jesenas u Novom Sadu!


Zadovoljan sam današnjim bodovima i prikazanom borbenošću.Zadovoljan sam kako je Stručni štab ušao u utakmicu.Sa malim korekcijama u postavci, prihvatio je sastav Prvog tima predhodnog trenera.Pravi potez sa svakog aspekta. Promene će uslediti kad bude uočena potreba za njima.A, to se desilo već oko 20 og minuta.Pavlović out za katastrofalnu igru na početku utakmice.Dunđerski IN.Blizu brze izmene su bili po meni zreli i Kačar i Kizito, ali povreda Nastića je iznudila ulazak Đurića.Srećom, kako je utakmica odmicala, mali Kačar je počeo igrati sve bolje i gledajući utakmicu do kraja pružio solidnu partiju.Kizito na momente spašava situaciju, a onda katastrofalne greške, jeftino izgubljene lopte posle kojih, samo srećom, nismo kažnjeni golovima.
Videlo se dosta rupa u našoj igri, posebno u odbrani (eto posla za Šaulu).Na 20-40 metara ispred našeg gola je nedopustiva promaja, kao i na bokovima.Dopuštamo protivničkim igračima da prime loptu bez ometanja i krenu sa njom prema našem golu u zonu šuta i uđu u šansu u 16m.
Po mom viđenju, opet se istakao Dobrić.Namestio 3 gol šanse iz kojih smo dali dva gola.Na kraju i sam ušao u šansu, ali šutirao za malo pored gola.Dobro i lako se kretao, nalazio na pravom mestu, imao probojnost u driblingu i dobra dodavanja, kao i snagu za 90 minuta poštenog trčanja.Vukelja dobar, dao izvanredan prvi gol i dobro se snašao posle promašaja zicera M Jovanovića na dodavanje Dobrića.Dobar i borben Mandić I odlični Todić (spasao dva gotovo izvesna gola, a bio siguran tokom čitave utakmice).Danas dobar Stepanov.M Jovanović borben, imao dve gol šanse koje nije iskoristio i jedan čist nedosuđen penal posle prekršaja nad njim.Đurić solidan, kao i Lazarević.Dunđerski vrlo iskusan i zahvalan kao i uvek.Kizito nedopustivo neodgovoran.Pavlović slab.
Marić dobar.Stalno je ukazivao igračima na greške i terao ih od našeg gola.Jedina mala zamerka je što nije pozdravio navijače sa Severa i Istoka, pa i Zapada, posle utakmice, zajedno sa Šaulom i Ćurčićem. Bila je dobra prilika.Ipak je ovo vrlo važna pobeda i njihov povratak na naš teren posle more godina.Znam da im to tada nije bilo danas najvažnjije i da im je glava bila prepuna briga.No, biće još puno utakmica, pa…
Najvažnije je da smo danas preživeli dan D i da sada možemo u dobroj atmosferi raditi ovu nedelju pred Obilić.
I još nešto na kraju.Vrlo mi se dopalo ponašanje Drakulića, i u Dvoru, i danas u Novom Sadu.U Dvoru je dizao moral i ukazivao na greške mladim momcima, recimo, slučaj kad smo trebali vratiti izbačenu loptu u aut od strane Dvora zbog povrede našeg igrača mi smo to učinili isto vraćajući je u aut. Drakulić je rekao ne u aut, samo pored linije da je oni preuzmu pošto su vreme i rezultat radili za Dvor.Danas je na početku drugog poluvremena pozdravio sve naše igrače izašle iz svlačionice, a Vukelju izljubio zbog datog gola.On na klupi za rezerve, Vukelja u prvom timu, a njih dvojica se bore za jedno isto mesto.Zaista sjajno.Čovek se postavio kao da je proveo mladost u Voši.
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Pobeda je realno viđenje na nedeljnu utakmicu. Ekipa sa Banjice je ispod proseka čak i za naše uslove. Gledao sam ih protiv OFK Beograda, jedino što su pokazali to je strpljiva igra i šunjanje do gola preko prekida. Na osnovu jedne utakmice možda zvuči grubo ali ako tako budu igrali protiv nas...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8924
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Trebali bi da dobijemo, ako ne bude neki trange-frange dogovor izmedju uprava. Jako me frka za ovu polusezonu, i Dzimika i Cvetko stalno prichaju samo o tome koliko nam je minimum potrebno da opstanemo u ligi, to ne mozhe da bude dobar znak...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Iz tabora Gradjavinara porucuju da je za njih ovo utakmica sezone i da ce ici na tri boda!Vratio im se i nedavno najureni predsednik kluba...
Mi bismo mogli mnogo da profitiramo iz ove utakmice,da se ukljucimo u ozbiljnu trku za neki od Evro kupova,da otklonimo sve nedoumice i spekulacije oko moguce borbe za opstanak i da prakticno posaljemo jedan bg klub u nizi rang takmicenja...
Osecam da bi Dobric ili Kiza nekim svojim lucidnim potezom mogli da rese utakmicu...
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9947
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Danas nam se sve lepo otvorilo za napad na trece mesto.... to naravno ukoliko pobedimo Rad,jer su najblizi konkurenti iznad nas vecinom ostali bez bodova.Ali,s druge strane,ukoliko izgubimo na Banjici,onda se sve okrece,jer su nasi pratioci osvojili danas dosta bodova.... Brine me jos i po mom misljenju izuzetno tezak raspored koji imamo.... sve mi se cini,da je Dzimi procenio da su 4 pobede nas maximum u ovom trenutku,i da je zbog toga pustio buvu o "4 pobede za opstanak".Pa ako se dese 4 pobede,bice "mi smo svoje odradili,ali su neke vise sile presudile".Nadam se da nece biti tako.... Ako otvorimo sezonu pobedom na Banjici,stize nam Obilic... 11. marta bi i Partizan mogao pasti s takvim razvojem situacije..... a ako se sutra okliznemo (ili,posao odradi neka "visa sila"),nastavak prvenstva bi se mogao pretvoriti u film strave i uzasa..... zato,zelim nasoj ekipi (sto Bakmaz cesto voli da kaze) makar malo sportske srece!!!!

SRECNO!!!!
Image
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1636
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

E jebem ih smotana, tek 1:1...a jos poveli...
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

ogi wrote:E jebem ih smotana, tek 1:1...a jos poveli...
steta ali treba biti zadovoljan i sa 1 bodom
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Steta

Post by Владика »

Nema mesta nezadovoljstvu, ostaje samo veliki zal sto nismo uzeli sva tri boda. Odigrali smo muski,hrabro a na momente cak i lepo. Novine su u tome sto je MAndic presao na levog beka, Nastic desnog a centralni odbrambeni su kapiten Pekaric i Stosic. AKo treba nekog posebno pohvaliti to su neprelazni Pekaric, borbeni Kacar, beskompromisni Stosic i probudjeni VUkelja. Jedno je sigurno, vise se ne moramo plasiti prekida i kornera jer Kahriman(mada je malo nesiguran kod izlazenja) pokupio gotovo sve lopte koje su ubacene u nas sesnasterac. Vezni red su sacinjavali DObric,Kacar, Kizito i vrlo dobri Milutinovic. Pri kraju meca usli su Vukobratovic mesto Kacara, Buac i jos jedan.
Firma je odradila jos jedno sjajno gostovanje, jer su momci u crveno belim dresovima jos jednom imali podrsku u Beogradu kao da se utakmica igrala na stadionu Karadjordje(preko 200 ljudi)! Pored gola, dugo u secanju ce ostati promasaj Kizita sa 5 metara i precka koju je glavom pogodio KAcar!
Rad preslab, imaju izuzetno visoku i fizicki jaku postavu i tu se zavrsava svaka hvala za njih. Konstatno su igrali na bunar i posle jedne takve situacije postigli su gol.
Mi smo poveli efektnim golom Vukelje posle sjajnog duplog pasa izmedju DObrica i Milutinovica.
Lep dan, lepa igra i mislim da ste svi dobili najlepsu pozivnicu da u sledecu subotu dodjete na stadionu kako bi izbacili jos jedan beogradski klub iz lige.
Sve pohvale i za Dzimija koji je celu utakmicu prestojao i konstatno pomagao igracima.
p.s. Crna strana je sto ne pamtim kada je Kizito dobio toliko batina!
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

223 kupljene karte i jos nekih 20tak ljudi sto su usli pre nas a dosli su kolima,uglavnom mogu samo da vam kazem da novi gradski kratki autobusi mogu da prime preko 110 ljudi,silom prilika dokazano danas.
Novi kapiten Pekaric odigrao veoma dobro,borbeno,teren tezak,i stvarno steta sto se nismo vratili sa sva tri boda jer Rad nije stvorio ni jednu pravu priliku,gol je postignut iz poluprilike....ali bodu se u zube ne gleda!

Ove nedelje krece prodaja pretplatnih karata za novu sezonu!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Sada sam pogledao izvestaj sa Sosa(ni slikom ni recju nas nisu pomenuli) i jasno je da imamo za cim da zalimo!
Kao sto sam rekao buduci drugoligas iz beograda je bazirao igru na dugackim loptatma i prekidima ali u tome su imali izuzetnu pomoc sudije. Bukvalno svaki kotakt izmedju igraca je svirao na nasu stetu(kao da smo igrali kosarku). MEdjutim ni sudijska pomoc nije bila dovoljna beogradjanima da dodju do tri boda.
p.s. Treca izmena je bio Covic!
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9947
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Utakmicu sam pratio putem W@P prenosa (opet hvala Novonu koji izrasta u pravog profesionalca),a pre nekoliko minuta sam gledao i izvestaj na SOSu (kao sto Podbara rece,ni slova o nasim navijacima,a Radovce su pokazali nekoliko puta).Igrao sam na Tip ligi X,ovde sam glasao za X,odupreo sam se nekolicini ortaka,koji su danas uplacivali keca na Rad,vodjeni navodnom dojavom o igri 3 za 3... e neka,tako im i treba :wink:

Gledajuci izvestaj sa utakmice,mogu reci da sam nezadovoljan sto se u NS vracamo samo sa bodom,jer smo imali bolje sanse,igrali lepo (s obzirom da je ovo ipak tek "prvo" kolo),bili agilniji,mudriji i u krajnjem slucaju dali gol iz fudbalske akcije,za razliku od domacina.Steta za Kizu i njegovu propustenu priliku,nego da vas pitam,jel to sigurno Kiza (novi imidz) :lol: da nam nisu podvalili nekoga.....

Podbara rece da je nas novi gosa skidao centarsuteve,a ja cu dodati (iako nisam strucan za to,pa mozda cu i pogresiti sada) da sam jako zadovoljan njegovom postavkom kod primljenog gola,jer je pratio akciju,osetio opasnost i izasao da je pokusa spreciti.... nazalost,napadac Rada je imao i srece,ali opet kazem,drago mi je sto Kahriman nije ostao zakovan na liniji....

Sto se Vukelje tice,smatram da sam zalaganjem ovde na forumu po pitanju njegovog ostanka u klubu,sada dobio i satisfakciju.... Ljube,samo nastavi tako i otimace se velike ekipe za tebe :wink:

eto toliko,ipak je izvestaj bio mali,da bih mogao dati neko posebno zapazanje!!!
Image
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Evo i mene posle izvesnog vremena.
Zadovoljan sam bodom,jer smo igrali protiv beogradske ekipe kojoj je pobeda bila neophodna u borbi za opstanak.Mozda smo mogli i do pobede,ali to bi po meni bio fantastican uspeh s obzirom na to da smo Rad na Banjici u svim dosadasnjim utakmicama dobili samo jednom(2:0,1997).Dali smo lep gol i imali jos dve sanse,a primili smo pogodak nesrecno i nespretno.
Moramo biti zadovoljni,jer za bod smo se primakli Zeti i Vozdovcu(koji su izgubili),odnosno sada smo u zaustatku u odnosu na njih 2 i 4 boda.Toliko nas deli i od Inter-toto kupa(2 boda) i kupa UEFA(4 boda),posto sam 100% siguran da OFK ide u Evropu preko kupa(sem ako Partizan ne osvoji titulu,a nadam se da nece).Uopste,mislim da imamo lepe sanse za Evropu jer su Zeta i Vozdovac oslabljeni,a i nisu kadri da igraju na Evro-sceni jer bi nas samo obrukali(Zeta je to vec uradila).
Sada lagano dobijamo Obilic,a onda slede po meni dve najteze utakmice u Podgorici i protiv grobara pre lake serije.Treba se dokazati.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Iskreno da kazem, ja nisam zadovoljan ovim bodom. Mislim da smo za klasu bolji tim od Rada i da smo vec sada trebali da ih posaljemo u drugu ligu, odnosno da nas priblizimo toliko zeljenoj Evropi. Ovako Vojin komentar dobija podlogu u tome da su nam subotnji rezultati isli na ruku ali samo u slucaju pobede. U ovom slucaju naredne dve tekme postaju izuzetno bitne jer su nam se ekipe ispod nas mogu suvise pribliziti. Kiza (naravno, ukoliko je to on a ne neki njegov brat koga je poslao da ga menja kako bi se "posvetio" zeni) je odigrao jednu od najlosijih utakmica ove sezone. Izgovor moze biti da su poceli da ga shvataju ozbiljno pa samim tim mu posvecuju vise paznje u odbrani.
Navijacki odlicno odradjeno gostovanje, mislim da klub sa ovakvim navijacima zasluzuje Evropu. SOS nastavlja po starom i u potpunosti bojkotuje Firmu, ma gde ona gostovala.
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8924
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Shteta shto ne dobismo ove pacere. Ako ozbiljno hocemo u Evropu ovakve protivnike treba da guzimo i kuci i u gostima. Lakshe uzeti bodove Jadu sa Banjice nego Zeti ili dvoma komunjarama na primer.
Milan wrote:Navijacki odlicno odradjeno gostovanje, mislim da klub sa ovakvim navijacima zasluzuje Evropu.
Jebiga brate josh kad bi se u toj Evropi rachunjalo ko ima bolje navijache a ne ko bolje pika loptu po terenu, pa 'ajde josh nekako...
Locked