Liga Evrope - sezona 2012/13

Locked
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by budababa »

Lep ambijent juče, mada sam očekivao da stadion bude pun(iji), ali je i prisutan narod napravio odličnu atmosveru. Dobro smo otvorili utakmicu, sa one dve-tri šanse, a onda se stisli i u grču odigrali tih 20-ak minuta, što smatram nedopustivim za domaći teren. Videlo se u tom periodu da Bečlije znaju fudbal, tehnički su dobro potkovani, znaju gotovo u svakom trenutku kakav im je raspored i kome može da ide lopta. Bez obzira na njihovu inicijativu, meni se čini da (po šansama, nakon pregledanog snimka) da je nerešen rezultat posle prvog dela realan, mada sam na poluvremenu mislio da smo jako dobro prošli. U drugom smo bili bolji rival i zasluženo nosimo prednost u Beč, i šteta je za onako nesrećno primljen gol. Ruku na srce, i naš drugi je bio u klasičnom maniru za bolesni klub poput našeg, ali opet ne mogu da prežalim poslednji minut zaustavnog vremena. Kada je "karambolka" ušla u Supićevu mrežu, imao sam osećaj kao da smo ga primili za 2:3. Što se sudija tiče, ja bi baš voleo da pogledam jednu utakmicu da neki tim iz zapadne Evrope ima ovakvo suđenje na svoju štetu protiv kluba iz istočne Evrope. Ako ovakvo deljenje pravde imamo na svom stadionu, šta da očekujemo u gostima? Ako ćemo na nesviranje penala u Beču pre tri godine i ono jučerašnje da odreagujemo sa "e, jebeš ga, baš je mogao", onda nismo bolji tretman ni zaslužili. Ako taj jedan penal/gol bude odlučivao o prolazu u narednu rundu, posle ćemo se češati i gde nas ne svrbi. Prošle godine nas je UEFA kaznila za ona dva čekića, sada nam šalju pajaca iz materine da navlači za guzonje iz zapadnog dela kontinenta. I pored svega, ne mogu biti nezadovoljan svime juče prikazanim u globalu, dobro smo se pokazali, dobili jednu ozbiljnu evropsku ekipu, poslali lepu sliku u svet. Treba hrabro odigrati taj revanš, igrači moraju biti svesni da neće tamo biti sami (očekujem najezdu novosadskog "krema" na ulice Beča) i da sa hladnom glavom i verom u sebe prolaz u naredno kolo postaje sasvim realna i otvorena stvar.
prijatelj fudbala wrote:A reklama za erotik shop :twisted:
Verovatno su zato i rekli pre utakmice da licima ispod 16 godina nije dozvoljen ulaz bez pratnje roditelja. Ako je neko primetio, bila je i reklama za ice, nešto u fazonu: "Calm. You can." To su strašne stvari...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by Владика »

prijatelj fudbala wrote:Rezultat u revansu mi je potpuno nebitan, samo da se momci bore i pokazu jaja!
Баш тако, скинули смо вредан скалп у Новом Саду, сада треба показати мушкост и храброст(која нам је јако фалила у првом полувремену) и да господи из Беча закувамо једну љуту чорбу на њиховом стадиону. Везни ред им је за класу изнад нашег али одбрана им је шупља и ту је наша предност. Наравно кажем предност ако у тиму не буде био господин Шкулетић. Ајд што је папрено плаћен, ајд што дави лопту,ајд што се сам залеће у тројицу играча али што нема снаге за више од 45. минута игре то стварно не разумем! Човече, па ти си професионални фудбалер!!!Чим је Билбија ушао на терен постали смо конкретнији и опаснији у нападу.
Трећу такмичарску утакмицу за редом дајемо гол на Карађорђу у зауставном времену! :o То је очигледно нови квалитет ове екипе. Велике похвала за Супића, Јокића и Ђуриђа(Грин је добрим делом меча деловао као изгубљен на терену).
Атмосфера феноменална, Скектор Ц6 и централни део запада су створили(благо речено) застрашујућу атмосферу. Идемо даље, имамо шансу, време је за "окупуацију" Беча!

prijatelj fudbala wrote:A reklama za erotik shop :twisted:
Молио бих Грофа да не рекламира друге сајтове! :D Шта све нећемо видети на нашем стадиону? :shock:
TomaNS
Posts: 420
Joined: Mon Mar 22, 2010 12:12 am

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by TomaNS »

"I lepo je što smo to videli, što nas je atmosfera u gradu sinoć razuverila da smo bespovratno i bespomoćno postali sportska varošica i palanka čije boje brani klub šmeka, imidža i identiteta. Lepo, jer nas čekaju novi Javori, Metalci i Jagodine, opet… Jučerašnji spektakl, bio je, dakle, kap vode u nepreglednoj pustinji. I neka je – kada znamo gde živimo, kada znamo kako živimo, kada znamo ko vodi srpski fudbal, kako i kuda ga vodi, kada znamo da je na našim terenima češće pitanje šta smeš nego šta možeš i kada se bodovi ne dele kako bi trebalo već kako treba, onda je dovoljno. Sušna je fudbalska zemlja Srbija…"

Deo iz teksta http://www.novinenovosadske.rs/18752/da ... za-fudbal/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trajce kapiten, jedan je Trajce kapiten!
Kizo, MAESTRO, hvala na svemu!
johnny
Posts: 386
Joined: Sat Mar 19, 2011 1:56 pm
Location: wild east

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by johnny »

Utakmica toliko tipicna za nas klub...
Neke stvari se nikad, al nikad nece promeniti.
Nazalost. :cry:
User avatar
Само Војводина
Posts: 267
Joined: Thu Sep 29, 2011 4:44 pm
Location: Роткварија

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by Само Војводина »

Сад сам погледао, и они се жале на судију... Кажу није требало да призна наш други гол, чула се пиштаљка, УЕФА мафија, бла бла бла... :mrgreen:
Mickey
Posts: 43
Joined: Tue Dec 28, 2010 2:23 pm
Location: Novo Naselje

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by Mickey »

Mislim da je od svih Avangarda najrealnije sagledao sta se desilo sinoc na utakmici i sto se tice sudjenja i sto se tice nasih igraca.
Rezultatom mozemo biti zadovoljni jer je pobedjena ekipa koja je ipak uigranija i puno iskusnija sto se tice medjunarodnih utakmica od nase.
Smatram da su oni apsolutni favoriti u revansu ali se naravno nadam da ce nasi nekako iscupati prolaz.
U tom slucaju popijte i u moje ime jedan Gosser, kada vec ne mogu uzivo da ih gledam. :cheers:
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by tulip »

Auuuuu! Šta reći, šta napisati!?
Četvrtak veče, utakmica moje Voše u kvalifikacijama za Ligu evrope, Pooobedaaa, svetlost reflektora. To je ono što sanjam unazad pet-šest godina. Da baš taj četvrtak u 21h gde želim da ispunjavam svoje evropske snove sa Vošom. Menjao bih sve utakmice na čmarakanama i jena za ovako nešto. I da se razumemo, ne treba nam Liga šampiona, već samo četvrtak veče. Tu leži naša sreća.
Da je ovo bila pobeda u grupnoj fazi Lige evrope, svi bi smo bili u ekstazi naredna 3 dana. Ovako nam ostaje da odemo u Beč i tamo uradimo posao do kraja. Mi se pitamo.
Unapred se izvinjavam za malo duži post, ali uz analizu ove, želim da napišem i prediđanja za revanš utakmicu.
Moram priznati da su me nadvladala dva različita utiska nakon utakmice.
Prvi je na stadionu, tokom utakmice i neposredno po njenom završetku, dok sam još bio na severu Karađorđa. Tada su mi bečlije delovale kao mnogo bolja, fizički, taktički i tehnički obučenija ekipa. Nisam uopšte očeikivao toliku njihovu snagu i bogami su me dobro zabrinuli.
Drugi utisak je odmah nakon povratka kući gde sam imao sreću da dok čitam izjave aktera sa utakmice na raznim internet portalima, ujedno i gledam na drugom programu RTS-a reprizu utakmice preko TV-a. Taj drugi utisak mi je 100% kontra prvog i želim ovom prilikom da Vas ubedim da IDEMO DALJE.
Slažem se sa izveštajm urednika zvaničnog sajta, kao i sa izveštajima forumaša Bosketa, Avangarde i Minje (neznam razlog zašto je utakmicu gledao preko TV-a umesto da je priču sa iste ulepšao svojim fotografijama).
Za mene je sudija bio sve u svemu Ok, a i bečlije su prema svemu prikazanom zaslužile da daju gol na Karađorđu.
Naši igrači, pojedinačno gledajući, su pokazali svoja dva lica na terenu. Velika većina je igrala od sjaja do očaja. Jedini su konstantnost u igri, tokom svih 90 minuta pokazali Đurić, Moreira i Stevanović. Vulićević je, recimo tokom prvih 45 minuta bio ispod svog proseka. Mnogima se činilo kao da je već na pola sata igre izgubio svu svoju snagu. Međutim u drugom poluvremnu je bio na svom nivou. Paja je igrao dok je mogao, a u finišu je skroz podbacio. Mislim da je najveći krivac za primljeni gol, ali mu za ubuduće dajem svu podršku. Glavu gore Pajo, bće bolje i IDEMO DALJE! Škuletić je za razliku od drugih, bio najbolji u prvih 30-tak minuta utakmice. Bio je okretan sa loptom i drzak prema protivniku koji nas je u tim momentima baš nadvlado. Jedini je u tim momentima uz gore pomenutu trojicu Đuru, Moa i Bosketa parirao protivnicima i držao egal rezultat za naš tim. Od momenta kada mu se krajem prvog poluvremena u jednom našem napadu odbila lopta od noge kao od drveta, Škuleta se ugasio. Za razliku od njega Poletanovića nigde nije bilo u prvom poluvremenu. Kada je Marko zajedno sa Zelenim počeo da igra u drugom poluvremenu, počela je i Voša da sabija bečlije u mišiju rupu. Mada za Greena moram da istaknem da nije pružio ni 60% svojih mogućnosti, a verujte mi da znam da množe puno, puno bolje jer sam ga gledao u pripremnim utakmicama na Veterniku. Abu je sinoć zaradio svaku paru svoje plate. Dao je fantastičan gol i u velikoj većini utakmice se nosio sa skoro kompletnom odbranom gostiju veoma uspešno. Međutim, imao je i on svojih gafova i za mene velikih propusta. Ne može najbolji igrač srpske lige sebi da dopusi da na tako značajnoj utakimici imao toliko grešaka u jednostavnim dodavanjima. U tri do četiri navrata je imao situaciju da sa jednostavnim pasom od 5-10m izbaci Stevanovića po levoj strani i svaki put je pogrešio dodavši tu loptu protivnicima u noge. Kažem, dao bih mu odmah platu svu platu za ovaj mesec, ali bih mu zadao i dodatan trening. Abu treba da odradi ceo trening žongliranja loptom sa naprimer kadetima Voše. Ionako je zakasnio na pripreme, pa neka nadokandi svoje propuste.
Bečlije deluju organizovano i fizički spremno. Dosta su i tehnički obučeni, tj. mirni su na lopti. Očgledno je da će sa zadovoljstvom krenuti da nas napadaju na svom terenu iz svog oružja. Samo to im neće proći. Njihovo oružje je punjeno ćorcima. Bojd, igrač sa brojem 9, bukvalno je sve samo golgeter nije. Njega se uopšte ne plašim. Takođe, nijedan od ostalih njihovih igrača nije ostavio utisak da mu je realizacija jača strana. Sinoć su nam gol dali pukom srećom i eventualno mogu još jedan sličan da daju na svom stadionu.
Uz nezadrživog Abua (koji će nastaviti svoju seriju uzastopnih golova), lucidan šut Bilbije ili Škuletića, beg i realizaciju Stevanovića mi ovog renomiranog protivnika ladno prolazimo. Poznato je da bolje igramo u gosima nego kod kuće. Njihovi navijači će nam realno biti najveći protivnik i moraćemo brzo da se priviknemo na takve uslove. To neće biti teško uz našu podršku, jer sam ubeđen da će nas zajedno sa gastarbajterima biti 2-3000 i da će mo već u poslednjih 15 minuta utakmice, u delirijumu, uz pesmu proslavljati narednu ovosezonsku utakmicu u Ligi evrope.
IDEMO DALJE!
DAJ GOL!!!
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč), četvrtak 21h

Post by kowalski »

Turija wrote:@kowalski
Zašto je cirkus Adria?
Utakmica je bila dobra, ambijent i suđenje takođe.Da su ušle ona njihova prečka i stativa, kao i neiskorišćene naše šanse (a i njihove), više nego OK, za fudbal kakav se danas igra u ovom delu Evrope (i za koliko novaca).

Publika razdragana, u obe ekipe branio po jedan Supic, lopte se od pojedinih klovnova odbijaju kao od balvana. Ja to ne smatram negativnom konstatacijom, i draze mi je da gledam kako Jokic zamalo uspeva da lobuje svog golmana, jacim sutem nego sto je uputio bilo ko od nasih van sesnaesterca, nego neko muljanje i brljanje bez ikakvog smisla :)
Image
User avatar
Jan
Posts: 374
Joined: Mon Jan 24, 2005 12:18 pm
Location: Novi Sad

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by Jan »

tulip wrote:Auuuuu! Šta reći, šta napisati!?
Četvrtak veče, utakmica moje Voše u kvalifikacijama za Ligu evrope, Pooobedaaa, svetlost reflektora. To je ono što sanjam unazad pet-šest godina. Da baš taj četvrtak u 21h gde želim da ispunjavam svoje evropske snove sa Vošom. Menjao bih sve utakmice na čmarakanama i jena za ovako nešto. I da se razumemo, ne treba nam Liga šampiona, već samo četvrtak veče. Tu leži naša sreća.
Da je ovo bila pobeda u grupnoj fazi Lige evrope, svi bi smo bili u ekstazi naredna 3 dana. Ovako nam ostaje da odemo u Beč i tamo uradimo posao do kraja. Mi se pitamo.
Unapred se izvinjavam za malo duži post, ali uz analizu ove, želim da napišem i prediđanja za revanš utakmicu.
Moram priznati da su me nadvladala dva različita utiska nakon utakmice.
Prvi je na stadionu, tokom utakmice i neposredno po njenom završetku, dok sam još bio na severu Karađorđa. Tada su mi bečlije delovale kao mnogo bolja, fizički, taktički i tehnički obučenija ekipa. Nisam uopšte očeikivao toliku njihovu snagu i bogami su me dobro zabrinuli.
Drugi utisak je odmah nakon povratka kući gde sam imao sreću da dok čitam izjave aktera sa utakmice na raznim internet portalima, ujedno i gledam na drugom programu RTS-a reprizu utakmice preko TV-a. Taj drugi utisak mi je 100% kontra prvog i želim ovom prilikom da Vas ubedim da IDEMO DALJE.
Slažem se sa izveštajm urednika zvaničnog sajta, kao i sa izveštajima forumaša Bosketa, Avangarde i Minje (neznam razlog zašto je utakmicu gledao preko TV-a umesto da je priču sa iste ulepšao svojim fotografijama).
Za mene je sudija bio sve u svemu Ok, a i bečlije su prema svemu prikazanom zaslužile da daju gol na Karađorđu.
Naši igrači, pojedinačno gledajući, su pokazali svoja dva lica na terenu. Velika većina je igrala od sjaja do očaja. Jedini su konstantnost u igri, tokom svih 90 minuta pokazali Đurić, Moreira i Stevanović. Vulićević je, recimo tokom prvih 45 minuta bio ispod svog proseka. Mnogima se činilo kao da je već na pola sata igre izgubio svu svoju snagu. Međutim u drugom poluvremnu je bio na svom nivou. Paja je igrao dok je mogao, a u finišu je skroz podbacio. Mislim da je najveći krivac za primljeni gol, ali mu za ubuduće dajem svu podršku. Glavu gore Pajo, bće bolje i IDEMO DALJE! Škuletić je za razliku od drugih, bio najbolji u prvih 30-tak minuta utakmice. Bio je okretan sa loptom i drzak prema protivniku koji nas je u tim momentima baš nadvlado. Jedini je u tim momentima uz gore pomenutu trojicu Đuru, Moa i Bosketa parirao protivnicima i držao egal rezultat za naš tim. Od momenta kada mu se krajem prvog poluvremena u jednom našem napadu odbila lopta od noge kao od drveta, Škuleta se ugasio. Za razliku od njega Poletanovića nigde nije bilo u prvom poluvremenu. Kada je Marko zajedno sa Zelenim počeo da igra u drugom poluvremenu, počela je i Voša da sabija bečlije u mišiju rupu. Mada za Greena moram da istaknem da nije pružio ni 60% svojih mogućnosti, a verujte mi da znam da množe puno, puno bolje jer sam ga gledao u pripremnim utakmicama na Veterniku. Abu je sinoć zaradio svaku paru svoje plate. Dao je fantastičan gol i u velikoj većini utakmice se nosio sa skoro kompletnom odbranom gostiju veoma uspešno. Međutim, imao je i on svojih gafova i za mene velikih propusta. Ne može najbolji igrač srpske lige sebi da dopusi da na tako značajnoj utakimici imao toliko grešaka u jednostavnim dodavanjima. U tri do četiri navrata je imao situaciju da sa jednostavnim pasom od 5-10m izbaci Stevanovića po levoj strani i svaki put je pogrešio dodavši tu loptu protivnicima u noge. Kažem, dao bih mu odmah platu svu platu za ovaj mesec, ali bih mu zadao i dodatan trening. Abu treba da odradi ceo trening žongliranja loptom sa naprimer kadetima Voše. Ionako je zakasnio na pripreme, pa neka nadokandi svoje propuste.
Bečlije deluju organizovano i fizički spremno. Dosta su i tehnički obučeni, tj. mirni su na lopti. Očgledno je da će sa zadovoljstvom krenuti da nas napadaju na svom terenu iz svog oružja. Samo to im neće proći. Njihovo oružje je punjeno ćorcima. Bojd, igrač sa brojem 9, bukvalno je sve samo golgeter nije. Njega se uopšte ne plašim. Takođe, nijedan od ostalih njihovih igrača nije ostavio utisak da mu je realizacija jača strana. Sinoć su nam gol dali pukom srećom i eventualno mogu još jedan sličan da daju na svom stadionu.
Uz nezadrživog Abua (koji će nastaviti svoju seriju uzastopnih golova), lucidan šut Bilbije ili Škuletića, beg i realizaciju Stevanovića mi ovog renomiranog protivnika ladno prolazimo. Poznato je da bolje igramo u gosima nego kod kuće. Njihovi navijači će nam realno biti najveći protivnik i moraćemo brzo da se priviknemo na takve uslove. To neće biti teško uz našu podršku, jer sam ubeđen da će nas zajedno sa gastarbajterima biti 2-3000 i da će mo već u poslednjih 15 minuta utakmice, u delirijumu, uz pesmu proslavljati narednu ovosezonsku utakmicu u Ligi evrope.
IDEMO DALJE!
uopšte nije dugačak komentar,
pročitah ga u dahu i baš je tako... skroz se slažem sa navedenim.
VOŠA ZAUVEK !!!
Minja
Administrator
Posts: 1911
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by Minja »

Moj utisak sa utakmice je da je trenerski anonimus, Zlatomir Zagorcic postigao odlican rezultat, i da je njegova ekipa, ako izuzmemo period od 20 minuta u prvom delu, sasvim konkretno parirala iskusnom protivniku, i iskreno mu zelim da ga dobra karta prati i na dalje, jer je Vojvodina sa njim, sasvim moguce, resila pitanje trenera za malo duzi vremenski period. Naravno, uz uzlov da umetnici nemaju nekog novog Jasara sakrivenog iza coska.
User avatar
churguzijanac
Posts: 2100
Joined: Tue Feb 22, 2011 10:23 pm

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by churguzijanac »

2-1 sasvim pristojan rezultat i obecava da cemo da odigramo jos jednu musku utakmicu u Becu. Sto ne bi bio slucaj da je ostalo 2-0, kojih btw nismo ni zasluzili po svemu vidjenom!
Utakmicu smo odigrali muski. Vidi se da tu bas ne stima sve najbolje, ali na momente je izgledalo dobro.
Sudjenje, svidelo se to nekom ili ne, vrlo dobro i daleko iznad proseka koji vidjamo na terenima JSL!
____________________
Zdravko Rajkov
FK Vojvodina 1950-1962
User avatar
the Gari
Posts: 1126
Joined: Tue Feb 17, 2009 11:10 am
Location: Jawa Tengah
Contact:

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by the Gari »

Dobro znate da je nisam tip koji će počinjati rečenice sa I've told you so... ali "lepo sam vam kaz'o" da će Goblini rešiti utakmicu, dajući recept za igru u stihovima: "Stisni muda, grabi rukama". Lopta nije htela u gol njihovog Supića sve dok nenadjebivi kombinovani prenos Radija Novi Sad (o tome nešto kasnije) nije odradio jedan "muzički predah" (wtf?). Uz soundtrack šabačkog benda, uterali smo gol!

Gledano s drugog kontinenta, ovo jeste utakmica koja je imala sve što je trebalo da ima. Ozbiljan protivnik, napaljanost pre meča, koreografija, gostujući navijači, sudijska sranja, nervoza, naši nenormalni golovi, upišavanje u poslednjim sekundama... To u Evropi može samo Voša! Naravno da postoji nekakav "teret" kad znaš da si u 97. minutu primio gol koji te može koštati najvećeg međunarodnog uspeha u poslednjih 15 godina, ali ne možemo da cmizdrimo u danu kad smo pobedili jedan tim iz Zapadne Evrope posle isto toliko godina. Ne smemo zaboraviti iz kakve mi lige i države dolazimo i kakve smo u "našoj kući" pizdarije trpeli prošle sezone i xy prethodnih.

Da se vratim ja na kombinovani prenos. Austrijski mix je bio u redu (uporedo išla utakmica Admira - Sparta 0:2), osim reklama za Nutellu koju nisam video mesecima i što me je nerviralo više nego bravurozni Supić. Ali Radio Novi Sad... Prvo, to uključivanje u utakmicu beogradske đubradi koje sam rokao na mute, pa ti nesrećni "muzički predasi"... Ja hoću d'umrem, oni izigravaju neku laganu nedeljnu kolaž emisijicu: Zelembaba kenja o blizancima, pa onda red smatranja o formi Viktorije Azarenko, plivanje... Pa se konačno vratimo na "Karađorđe" da čujemo kako gospodin komentator, doduše ne zna koja je Vojvodina na Uefinoj rang listi, kad smo već kod toga, ne zna ni Rapid koji je (sam priznao) ali je "siguran" da je mnogo iznad našeg tima (!? prim. the Gari). To što ste vi preživeli nije ništa u odnosu na moje muke sa streaminzima.

Još bih se samo osvrnuo na dresove, na osnovu onog što sam uspeo da vidim/čujem iz kombinacije kombinovanih prenosa. Prvo drago mi je da rezervni dresovi praške Sparte neodoljivo podsećaju na garnituru Slavije iz Praga, jako lepa stvar! Drugo, mislim da našoj pobedi nad "švapskim" timom i nekadašnjim šampionom nacističke Nemačke jedan dodatni šmek daje to što smo mi bili ti na čijim je dresovima bio znak Volkswagena!

Recept za Carsku Vijenu ostaje isti: "Stisni muda, grabi rukama"!
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by mihailov »

Čestitke momcima na odličnoj partiji sinoć i čestitke svima koji su bodrili naš klub i napravili vrelu atmosferu na Karađorđu! Za prolazak u narednu fazu moraće da se radi još mnogo i skoro je sigurno da moramo postići gol u Beču!
Napred Voso!
Brick Liman
Posts: 827
Joined: Wed May 02, 2007 3:54 pm
Location: Tower Blocks Liman

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by Brick Liman »

Da, to nam je falilo poslednjih par decenija - jače evro utakmice, po mogućnosti u kontinuitetu. Ono od sinoć je još jedino iole smisleno, a što se tiče Vojvodine i fudbala.
Kao prvo bih poručio kreatoru glasina o tapkarošima i rasprodatom stadionu - usta te bolela. U krajnjem bilansu to ispada prejadno i bedno, bez obzira šta je pesnik namerio time postići. Svejedno, dobro popunjen stadion, ali za ovakvu utakmicu bi to moralo još bolje. Sever je najviše podbacio što se toga tiče.
Druga stvar vezana za atmosferu - sanjam dan kada se više neće pevati seljačka "ćiribu ćiriba". Jasno je meni da to narod voli, da mu udara na najprimarnije emocije, ali mi to nismo bili u dobra stara vremena, čak štaviše, sprdali bismo se sa tim. Da ne spominjem kako to izgleda kada se na prvu kolektivnu euforiju nakon dešavanje tokom cele prošle sezone udarnički zapeva. Ojha!
Što se tiče utakmice - ono je bila potpuna ludost u čijem finišu su emocije išle od sjaja do tame u par minuta. Na poluvremenu smo bili u fazonu da ostanu krompirići na kraju i bog da nas vidi, da idemo bar sa nekom nadom u Beč. Realno, jako se videlo da igraju ozbiljniji fudbal od nas, moderniji, zreliji i sigurniji. No, bez obzira na sve to, oni nisu bili ni blizu da to materijalizuju, iako je bilo iz aviona vidljivo da su daleko bolje tehnički i taktički obučeni od nas. U svim tim okolnostima mi smo napravili puno više gol šansi od njih, što govori da se njih može proći, ali samo uz fanatičnu borbenost, upornost i požrtvovanost koja je i sinoć bila prisutna. 2:0 je bilo previše nerealno da bi ostalo tako, pogotovo kad je u pitanju Vojvodina, kojoj je nemoguće da se ne desi neka stvar poput one frljoke u poslednjim trenucima zaustavnog vremena. Opet, kad se setim našeg drugog gola, taman dođe egal. Sreća je stvar koja nam je oduvek bila naklonjena kao pas mački. Taj osećaj prilikom primanja tog nesrećnog gola je nešto na šta smo mi već istrenirani...
Da je ostalo tih 2:0, već bi bili jednom nogom u sledećem kolu. Ovako, drama je izvesna. Potrebni smo u Beču (bez obzira što bih ja išao i smatrao se potrebnim i da smo ispušili 0:5). Od ovog gostovanja teško da ima boljeg za nas imajući u vidu daljinu, cenu, rivala, itd. U najskupljoj varijanti stižete tamo i nazad za 40 eura. Mala je to cena za polivanje lobanje i torzoa pivom iz bačve na opšte zgražavanje lokalnog stanovništva na Prateru i gledanje kluba na Gerhardu Hanappiju.

Grof Žekula, još jednom dubok naklon za post!
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
stevan
Posts: 91
Joined: Sun Jan 15, 2012 8:32 pm

Re: Liga Evrope 2012/13: Vojvodina-Rapid (Beč) 2:1

Post by stevan »

Sjajna atmosfera na stadionu,odlican suparnik, zaista nesto sto Novi Sad zasluzuje.Dace Bog da bude jos ovakvih utakmica.

Mislim da Rapid ima jednu cvrstu , kompaktnu ekipu koja zna da igra fudbal, ali nije nemoguce da u Becu napravimo dobar rezultat.Da bi u tome uspeli ,kljuc dobrog rezultata je u dobroj psihickoj pripremi igraca, mislim da su nasi momci psihicki pali u prvom poluvremenu maksimalno respektujuci ime i tradiciju Beclija, unoseci nemir i nesigurnost u svoju igru.Hvala Bogu , nismo bili kaznjeni za tako uplasenu igru.Oslobadjajuci se tog nemira pokazali smo da mozemo da pariramo slavnom protivniku.

Ma koliko ga osporavali mislim da je Supic odlicno odradio utakmicu.Moram mu i odati priznanje , posle toliko pogrdnih reci sa strane Zapada, u stilu MAJMUNE, MAJMUNE....mislim da je to vec prevrsilo meru i da ti "navijaci" moraju malo da se prizovu pameti.Pogresio je, kaznjen je , i GOTOVO , trebali bi mu pruziti sansu.

Paja kriv za gol bez dileme.
Vulicevic i DJuric sjajni.
Kao sto sam i pisao , Serginjo nepravi razliku , takvih igraca imamo, i ne vidim razlog njihovog gomilanja.
Poleteanovic i Stevanovic, potrebni i borbeni, nadamo se da ce Stevke vec jednom ubosti onaj gol glavom :)
Moreira nepredvidiv i potreban,lucidan,ocekujem u revansu da ih promesa, nije pokazao najbolju igru.
Abu sjajan.

Fali nam ofanzivno levo ili desno krilo (u zavisnosti sta Stevanovic igra ) pod hitno
Locked