Mlada reprezentacija Srbije

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
limanfkv
Posts: 2872
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by limanfkv »

Kadeti(do 17) igraju prvu rundu kvalifikacija. Igra se u Pecincima i jos negde, a koliko sam uspeo da primetim Nenad Sakic pozvao je u sastav nase klince Sprema i Bajica.
User avatar
budababa
Posts: 4016
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by budababa »

B92 wrote:U17 EP: Srbija nadigrala Litvaniju

Kadetska reprezentacija Srbije pobedom je startovala na kvalifikacionom turniru za Evropsko prventsvo za igrače do 17 godine 2012. godine u Sloveniji.

Ekipa Nenada Sakića je savladala selekciju Litvanije sa 2:0 (1:0), na terenu FK Srem u Jakovu u okviru Grupe 9.

Srbija je povela već u 10. minutu preko fudbalera Vojvodine Milana Sprema, dok je pobedu 13. minuta pre kraja potvrdio igrač Crvene zvezde Veljko Simić.

Turnir u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije igraće se do 22. oktobra, a pored Srbije i Litvanije preostala dva učesnika su Jermenija i Vels.

U njihovom međusobnom duelu slavila je Jermenija sa 3:2, iako su Velšani imali prednost od 2:0 posle 30, a 2:1 nakon 45 minuta.

Sledeći meč Srbija igra upravo protiv Jermenije, 19. oktobra na stadionu “Suvača” u Pećincima. Istog dana u Jakovu se sastaju Vels i Litvanija. Oba meča igraju se od 14.30 časova.

Mečevi trećeg kola igraće se 22. oktobra, Srbija će sa Velsom igrati u Jakovu, a Litvanija i Jermenija će se sastati u Pećincima.

U sledeću rundu kvalifikacija plasiraće se po dva tima iz svake od 13 grupa, te dve najbolje trećeplasirane ekipe.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
NSKrajisnik
Posts: 122
Joined: Tue Dec 07, 2010 3:16 am

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by NSKrajisnik »

Bravo.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by Dejan »

Marić objavio spisak omladinaca
25. OKTOBAR 2011. | 14:53 | IZVOR: SPORTSKE.NET, FSS.RS

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije objavio spisak reprezentativaca koji su dobili poziv za okupljanje 31. oktobra u Staroj Pazovi pred prvi kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon kadeta Srbije, koji su na sjajan način završili svoj prvi kvalifikacioni turnir, na evropsku scenu kreću i najbolji omladinci Srbije.
Igrače do 19 godina očekuje prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se u okviru mini turnira igraju od 8. do 13. novembra u Izraelu.
Selektor U19 reprezentacije, Zoran Marić, objavio je spisak od 20 igrača i tri golmana koji su dobili poziv za okupljanje 31. oktobra u 10 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
Na spisku selektora Marića nalaze se:
Golmani: Filip Pajović (Videoton), Ivan Pavlović (Crvena zvezda), Miloš Čavić (Vojvodina).
Odbrana: Nikola Aksentijević (Partizan), Filip Stojković (Crvena zvezda), Uroš Spajić, Stefan Rudić (Crvena zvezda/Sopot), Nemanja Radoja (Vojvodina/ČSK), Uroš Radaković (Proleter, Novi Sad).
Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Marko Poletanović (Vojvodina/Cement), Marko Pavlovski, Nemanja Mladenović (OFK Beograd), Ivan Petrović (Radnički, Kragujevac), Uroš Nikolić (Videoton), Stefan Dimić (Rad), Miloš Deletić (Kjevo Verona), Saša Ivković (Teleoptik).
Napad: Lazar Marković (Partizan), Ivan Dragićević, Nikola Đorđević (Crvena zvezda/Sopot), Aleksa Božović (BASK), Aleksandar Čavrić (Banat).
kenta
Posts: 73
Joined: Tue Dec 15, 2009 4:11 pm
Location: centar

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by kenta »

Vuk i Meda, standardno...

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=554706" onclick="window.open(this.href);return false;
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by vojvodina jedna jedina »

Omladinci odigrali bez golova sa Litvanijom

8 nov, 2011
Srbija – Litvanija 0:0
Stadion: Munisipal. Gledalaca: 500. Sudija: Martin Strombergson (Švedska). Pomoćnici: Piter Martinson (Švedska) i Miron Paz (Izrael). Žuti kartoni: Spajić, Aksentijević (Srbija), Dapkus, Vilkaitis (Litvanija).
SRBIJA: Pajović, Stojković, Mijailović (od 81. Čavrić), Spajić, Dimić, Poletanović, Dragićević (od 67. Pavlovski), Aksentijević, Mitrović (od 60. Đorđević), Radoja, Nikolić.
LITVANIJA: Lidakevičius, Girdvainis, Daukša, Dapkus, Ribokas (od 74. Čerkaustas), Beneta, Verbikas, Vilkaitis, Kazlauskas (od 70. Baranauskas), Jefišovas, Kapustas (od 86. Kapustinas).
Image

Želeli su tri boda, a upisali jedan. Srbija je bila znatno dominantnija, konkretnija u napadima, u prednosti kada je reč o posedu lopte, ali je u nastavku tempo igre znatno opao i na kraju su izabranici selektora Zorana Marića, protiv Litvanije, stigli samo do boda.
Prvu šansu imao je Dragićević posle tri minuta nadigravanja. Izveo je sjajan solo prodor i šutirao pored gola. Minut kasnije, Litvanac Ribokas, takođe, bio je neprecizan. Na isteku 13. minuta, šansu da iz slobodnog udarca obezbedi vođstvo Orlića imao je Aksentijević, međutim, bio je neprecizan. Već u sledećoj akciji Mitrović je šutirao direktno na gol Litvanaca, ali se istakao golman Lidekevičius. Usledila je brza kontra u dobroj šansi našao se Ribokas, međutim, čuvar mreže Pajović je odlično intervenisao.
Orlići su najbolju šansu imali sredinom prvog dela okršaja. Aksentijević je sjajnim centrašutem uposlio Mitrovića koji je sa peterca šutirao van okvira gola, a šansu da se upiše u listu strelaca propustio je i Kapustas zahvaljujući Pajoviću, koji ga je pročitao.
Posle 34 minuta, Nikolić je centrirao sa leve strane, a Dimić glavom tukao pored stative. Minut kasnije, po treći put od starta megdana, Mitrović se našao u šansi, ali je čuvar mreže Litvanije bio na visini zadatka kao i golman Srbije, pet minuta pre kraja prvog poluvremena, posle šuta Daukša.
Dragićević je dva minuta pre odlaska na odmor imao šansu da obezbedi vođstvo, ali je tukao pored stative. U poslednjim sekundama vispreni Nikolić je izveo slobodan udarac, lopta je mimoišla živi zid i odletela preko prečke.
Na startu drugog dela okršaja u šansi se ponovo našao Nikolić, međutim, opet je bio neprecizan. Isti igrač je izveo slobodan udarac na isteku 54. minuta, lopta ponovo nije htela u gol.
Posle 60 minuta, usledila je lepa akcija Litvanije, Ribokas se izborio za loptu i uputio žestok udarac posle kojeg je lopta završila pored stative. U 61. minutu perspektivni Poletanović je, posle faula Vilkaitisa, izveo korner, defanzivci Litvanije su odlično reagovali i ispucali loptu.
Na isteku 67. minuta Nikolić je tukao van okvira gola, kao i Kapustas, minut kasnije. U 75. minutu, posle lepe akcije šutirao je Kapustas, međutim, bio je neprecizan, kao i Poletanović.
Deset minuta pre kraja okršaja igrači obe reprezentacije zaigrali su na sve ili ništa, jer nisu imali šta da izgube.
Odličnu šansu za Srbiju nije realizovao Aksentijević, minut pre isteka regularnog dela okršaja. Uputio je žestok udarac, ali se čuvar mreže Lidakevičius istakao odbranom. Umalo da Litvanci, u poslednjim sekundama utakmice steknu kapital. Rezervista Čerkauskas je šutirao iskosa, ali nedovoljno precizno i to je bilo sve što se moglo videti na okršaju između Srbije i Litvanije.

Image
http://www.zurnal.rs/2011/11/08/omladin ... l?lang=lat" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by Dejan »

Omladinci savladali domaćina, odluka protiv Češke
10. NOVEMBAR 2011. | 18:27 | IZVOR: SPORTSKE.NET

Omladinska reprezentacija Srbije savladala je domaćina kvalifikacionog turnira za plasman na EP, selekciju Izraela, rezultatom 1:0 i izbila na čelo kvalifikacione Grupe 5. Odluka o plasmanu u naredni krug kvalifikacija pašće u susretu sa Češkom.

Posle startnog remija bez golova protiv Litvanije, omladinska reprezentacija Srbije danas je ostvarila i prvu pobedu.

Savladana je domaća selekcija Izraela rezultatom 1:0, gol odluke postignut je u 48. minutu, a strelac je bio Aleksandar Mitrović.

Izabranici selektora Marića sada su na čelu Grupe 5 sa 4 osvojena boda, ispred Izraela i Češke sa po 3 i Litvanije sa jednim bodom.

Sledi duel poslednjeg kola sa Češkom, u nedelju 13. novembra od 15 časova. Podsetimo, dve prvoplasirane selekcije idu u narednu rundu kvalifikacija.

Srbija: Pajović, Stojković, Spajić, Dimić, Poletanović, Dragićević, Aksentijević, Mitrović, Radoja, Ivković, Nikolić. Igrali su još: Petrović, Pavlovski i Čavrić.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by vojvodina jedna jedina »

Poraz kojeg niko nije očekivao
Image
Piše: A. Beganović
Subota, 12.11.11.
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovina u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na Kipru je pretrpjela sramotan poraz od domaće selekcije (2:1).

Nakon što se ne tako davno na Bilinom polju Kipar nadigrali u svim elementima igre, te upisali ubjedljivu pobjedu od 5:1, izabranici Vlade Jagodića danas su nas negativno iznenadili.

Kipar, koji se na Bilinom polju nije mogao sastaviti sa loptom, revanširao se za poraz Mladim zmajevima, te im je na taj načim umanjio šanse za plasman na smotru najboljih evropskih mladih selekcija.

Izabranici Vlade Jagodića dobro su otvorili utakmicu i kao plod dobre igre stiglo je i vodstvo. Igrao se 47. minut kada je Miroslav Stevanović savlado golmana domaće selekcije Ioannoua Kyriakosa.

Međutim, nakon ovog gola mladi Zamjevi su stali, što je Kipar znao kazniti. U 66. minuti Nestor Mytidis je stvari vratio na početak, da bi minut prije posljednjeg sudijskog zvižduka Slavko Brekalo postigao autogol za veliko slavlje domaće selekcije.

Već za dva dana izabranici Vlade Jagodića imat će priliku za popravni. Naime, gostovat će u Grčkoj i nadamo se da će pružiti bolju partiju jer ukoliko ne bude tako ne piše nam se dobro jer Grčka je, ipak, mnogo ozbiljnija reprezentacija od Kipra.


Kipar – BiH 2:1 (Mytidis 66', Brekalo 89' / Stevanović 47')
Stadion: Dasaki Achnas. Sudija: Yuriy Mozharovskyy (Ukrajina). Žuti kartoni: Demetriou, Sotiriou, Ioannou (Kipar), Zakarić, Višća, Brekalo, Bilbija, Handžić (BiH).
KIPAR: Ioannou, Killas, Demetriou, Sielis, Perikleous (od 64. Pittaras), Economides, Panagiotou, Antoniades, Sotiriou, Giagkoudaki (od 57. Alkiviadou), Mytidis (od 72. Finiris). Selektor: Savvas Paraskevas.
BOSNA I HERCEGOVINA: Divković, Markić, Handžić, Višća (od 64. M. Kvesić), Stevanović, Bilbija, Grahovac, Brekalo, Sušić, J. Kvesić (od 90. Sipović), Zakarić (od 86. Prcić). Selektor: Vlado Jagodić.
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/blam ... ipru/68052" onclick="window.open(this.href);return false;
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by vojvodina jedna jedina »

Орлићи на мала врата у други круг

13 нов, 2011
Србија – Чешка 0:1 (0:0)
СТРЕЛАЦ: Хоуска у 52. минуту.
СТАДИОН: Бет Јам. ГЛЕДАЛАЦА: 500. СУДИЈА: Анар Салманов (Азербејџан). ПОМОЋНИЦИ: Мубарис Хашимов (Азербејџан) и Мирон Паз (Израел). ЖУТИ КАРТОНИ: Стојковић, Ивковић, Митровић (Србија), Тварџик (Чешка). ЦРВЕНИ КАРТОН: Филип Стојковић (Србија) у 71. минуту.
СРБИЈА: Пајовић, Стојковић, Спајић, Димић, Полетановић, Драгићевић, Аксентијевић, Митровић (78. Чаврић), Радоја, Ивковић (63. Мијаиловић), Николић (60. Павловски).
ЧЕШКА: Весели, Чепалак, Крменчик (85. Кунц), Кратки, Хурка, Захраднчех (46. Лутонски), Хибш, Сикора (90. Хабуста), Тварџик, Пишек, Хоуска.
Image

У други круг кроз иглене уши! Разочарали су омладинци Србије на првом квалификационом турниру за пласман на Првенство Европе, али ипак нису елиминисани. Против Чешке им је био довољан бод, али ни за њега нису успели да се изборе, већ су даље прошли захваљујући нерешеном резултату на утакмици Израел – Литванија (2:2).
После 20 минута надигравања Хибш је извео слободан ударац, лопта је стигла до Крменчика, који је тукао директно на гол, али је Пајовић био на висини задатка. Средином првог дела окршаја, Драгићевић је пропустио озбиљну шансу да обезбеди вођство. Шутирао је у оквир гола, а чувар мреже Весели се истакао одбраном.
Чеси су вођство обезбедили захваљујући голу Хоуска, који је искористио центрашут Кратког. После примљеног гола најбољи играчи Србије у омладинској конкуренцији кренули су на све или ништа. Играли су грубо, на ивици фаула.
За десет минута зарадили су три жута карона, што је проузроковало искључење Стојковића, који је у 71. минуту послат у свлачионицу. Чеси су на истеку 82. минута могли да учврсте вођство, међутим шут Хоуска чувар мреже Пајовић је добро прочитао. Аксентијевић је у последњим секундама могао да изједначи, био је непрецизан.
Кад је изгледало да ће Србија бити елиминисана, Литванци су у 90. минуту утакмице изједначили против Израела и Орлићи су на мала врата прошли у други круг квалификација.

Image
http://www.zurnal.rs/2011/11/13/orlici- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by vojvodina jedna jedina »

MLADI: "Orlići" osvojili Irsku


Golovima Saše Markovića i Nemanje Gudelja iz penala u finišu meča, mlada reprezentacije Srbije pobedila Servernu Irsku 2:0.


Mlada reprezentacija Srbije pobedila je kao gost Severnu Irsku 2:0 (0:0) i izdvojila se na vrhu tabele Grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Izraelu 2013.

Oba gola "orlići" su postigli u finišu utakmice u Kolerajnu. Domaćina je načeo vezista Partizana Saša Marković. U igru je ušao u 60. minutu, a 20 minuta kasnije je savladao golmana Konora Devlina. To je Saši Markoviću drugi gol u ovom ciklusu, prethodno je bio precizan i u remiju u Makedoniji (1:1).

Već u 83. minutu bilo je 0:2. Strelac je bio Nemanja Gudelj iz penala pošto je prethodno Džejms Noul faulirao Filiša Đuričića.

Srbi su sve vreme napadali, ali nisu uspevali da povedu. Statistika govori u prilog dominaciji "orlića", koji su, primera radi izveli čak 12 kornera, Irci nijedan, na Jankovićevi igrači pucali su 16 puta, od čega 11 puta u okvir gola, a domaćin je uputio sedam šuteva...

Srbija je početkom septembra već savladala Severnu Irsku, tada je bilo 1:0.

SEVERNA IRSKA: Devlin, Hodson, Dadžon, Klakas, Tomson, Meklaflin, Ferguson (od 79. Leveri), Karson, Magenis, Grig (od 46. Nouls), Gorman (od 79. Vinčester).

SRBIJA: Aleksić, Nastasić, Gudelj, Milunović (od 60. Saša Marković), Ignjovski, Medojević, Mladenović, Đuričić, Milivojević, Lazar Marković (od 60. Despotović), Kojić (od 88. Krstičić).

Odigran je još jedan meč u našoj grupi i rezultat je dobar za "orliće". Makedonija i Danska odigrali su 1:1 (0:0).

Oba gola postignuta su u poslednjih 15-ak minuta. Danska je povela u 73. minutu pogotkom Helenijusa, a pet minuta kasnije izjednačio je Nesterovski.

TABELA GRUPE 4: Srbija (5 mečeva) 11, Danska (4) 8, Makedonija (3) 5, Severna Irska (5) 4, Farska Ostrva (5) 1.

Reprezentacija Srbije će takmičenje nastaviti u junu sledeće godine gostovanjem na Farskim Ostrvima, a onda joj slede i septembarski dueli u Danskoj i kod kuće sa Makedonijom.

(MONDO)
Kamenica
Posts: 323
Joined: Tue Oct 20, 2009 9:24 pm
Location: Sremska Kamenica

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by Kamenica »

ova deca igraju fudbal. ovu decu treba slati da igraju za mladu reprezentaciju. grobarija ima markovica, strasan je- ukoliko ga ne upropaste. nas pogon isto ima smrt igrace.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
User avatar
Mg
Posts: 179
Joined: Sun Nov 28, 2010 5:57 pm
Location: Novi Sad, Klisa

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by Mg »

Janković odredio "orliće" za utakmicu protiv BiH

Agencije | 23. 02. 2012. - 11:07h | Komentara: 3
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bosne i Hercegovine.


Na spisku se nalazi 19 fudbalera:
Golmani: Branimir Aleksić, Aleksnadar Kirovski, Marko Dmitrović.
Odbrana: Aleksandar Miljković, Miloš Kosanović, Vujadin Savić, Filip Mladenović, Marko Petković.
Sredina terena: Darko Lazović, Vuk Mitošević, Slobodan Medojević, Saša Marković, Nenad Krstičić, Luka Milivojević, Luka Milunović.
Napad: Djordje Despotović, Nemanja Kojić, Stefan Šćepović i Ognjen Mudrinski.

Prijateljska utakmica Srbija - Bosna i Hercegovina na programu je 29. februara na stadionu BASK-a.
"I BOJE SE, jer si totalno drugačiji od SVIH, jer si ti stalna opasnost za NJIH, nešto si novo, a ne znaju ŠTA!"
User avatar
novosadjanin
Posts: 1354
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by novosadjanin »

U-17: Milan Spremo, Elmir Asani, Aleksa Bajic

U-18: Bojan Nastic, Aleksandar Glumcevic, Dejan Meleg

U-19: Nemanja Radoja, Marko Poletanovic, (Filip Pajovic)

U-21: Vuk Mitosevic, (Slobodan Medojevic), (Ognjen Mudrinski)

A tim, nezvanicno: (Damir Kahriman), (Gojko Kacar), (Milan Jovanovic), (Dusan Tadic)
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
budababa
Posts: 4016
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by budababa »

B92 wrote:Omladinci pobedili Luksemburg

Omladinska reprezentacija Srbije pobedila je sa 3:1.u prijateljskom meču kombinovanu selekciju Luksemburga, za koju su igrali neki mladi reprezentativci.

U odnosu na tim koji je igrao na prijateljskom meču sa Belgijom, selektor Zoran Marić je u Konsendorfu izmešao je karte, a šansu protiv Luksemburga od početka meča dobili su svi igrači, koji nisu počeli prethodni meč.

U prvom delu vidjena je borbena utakmica, selekcija Luksemburga iskoristila je jednu grešku naše odbrane i povela, pošto je Rosić vratio kratku loptu do Pajovića, a Deida sve lukavo pratio i doveo svoj tim u vošstvo u 23. minutu.

U drugom delu selektor Marić osvežio je tim, što se isplatilo posle samo dva minuta. Aksentijević je prošao po desnoj strani, pronašao Dimića, on asistirao Lemajiću, koji je doneo izjednačenje. Isti akteri doneli su preokret za 2:1, a treći gol sjajnim šutem sa 20 metara postigao je Poletanović.

Luksemburg – Srbija 1:3 (1:0)
Stadion: Konsdorf. Gledalaca: 300 . Sudija: Loren Kopriva (Luksemburg).
Strelci: 1:0 Deida 23, 1:1 Lemajić 47, 1:2 Lemajić 74, 1:3 Poletanović 88. minut.
Žuti kartoni: Almeida, Jans, Has, Bernard, Klap, Dragovic (Luksemburg), Čavrić 53, Spajić (Srbija).
Luksemburg: Peifer, Mastrangelo, Hes (78. Speler), Bernard, Siebenaler, Ramdedovic (60. Dragovic), Kitenge (75. Basttos), Jans (75. Lourenco), Deida (64. Klap), De Sousa, Almeida.
Srbija: Pajović, Lakićević, Filipović (46. Aksentijević), Radoja, Rosić (Spajić), Petrović, Ivković (88. Pavlovski), Božović (46. Poletanović), Lemajić, Čavrić, Pavlović (46. Dimić).
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: Mlada reprezentacija Srbije

Post by vojvodina jedna jedina »

"ORLIĆI": Debitanti za pobedu

"Orlići" savladali BiH 2:0 golovima Ognjena Mudrinskog u 56. minutu i Čovića u 90.

Image


Mladi reprezentativci Srbije pobedili su vršnjake iz BiH 2:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na veštačkoj travi stadiona BASK-a u Beogradu. Golove su postigli debitanti, koji su u igru ušli sa klupe.

Vodeći gol postigao je Ognjen Mudrinski u 56. minutu. Fudbaler Jagodine ušao je u igru tokom prvog poluvremena umesto povređenog Nemanje Kojića. Konačan rezultat postavio je Čović u 90. minutu.

Nenad Krstičić je po desnoj strani proigrao Mudrinskog, koji je sa ivice šesnaesterca precizno šutirao po zemlji u suprotni ugao gostujućeg gola za 1:0. Pored gola Mudrinski je upisao i asistenciju, koju je igrač Spartaka pretvorio u 2:0 udarcem iz srca kaznenog prostora - 2:0.

Tim Aleksandra Jankovića igrao je znatno bolje u drugom poluvremenu i to je naplatio pobedom. Doduše, selekcija BiH dva puta je pogodila stativu, po jednom u svakom poluvremenu.

Prilike za domaćina imali su i Vujadin Savić i Luka Milunovič, ali je uspešniji od njih bio golman Bukvić.

"Orlići" su poslednjih 15-ak minuta igrali sa desetoricom, jer se povredio kapiten Slobodan Medojević, a prethodno je selektor Janković izvršio sve izmene.

Bila je ovo provera za izabranike Aleksandra Jankovića pred nastavak kvalifikacija za EP 2013. Naredni meč "orlići" će igrati 5. juna na Farskim Ostrvima.

SRBIJA: Aleksić - Miljković, Medojević, Savić, Mladenović - Milivojević, Krstičić, Lazović, Milunović - Kojić, Despotović.

BiH: Bukvić, Čolić, Kvesić, Sipović, Markić, Višćan, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Bešić, Gnjatić.

(V.S, MONDO, foto MN Press)
Post Reply