Liga Evrope - sezona 2011/2012
Ne treba viza.uporan wrote:Mislim da neće biti nimalo lako. Jeste to druga švajcarska liga, ali i Borac Banja Luka je prošle godine ispao od švajcarkog drugoligaša, ako me sećanje dobro služi. Najbitnije je tamo ne izgubiti. U revanšu ćemo valjda pobediti.
Svedočim da je Milan (Tarot 2) priželjkivao ili ove ili one Luksemburžane...
Može biti interesantan evropski izlet - manje od 1.200 km...
Najbolje ići preko Mađarske i Austrije (60ak km dalje nego preko Hrvatske, ali jeftinije putarine i manje granica). Koliko sam uspeo da vidim skup je smeštaj u lokalnim hotelima (ako se uzme u obzir da je ova mala kneževina i off-shore, kao i da su drugi u svetu po GDP per capita, ovo dođe kao očekivano), ali tu su susedna austrijska sela, pa ko se kako snađe. Ko god bude imao vremena i naravno novca trebao bi da ode, jer mislim da nikome neće ni pasti na pamet da ide u Lihtenštajn (osim ovako). Takođe, koliko sam uspeo da vidim, nemaju aerodrom (isto očekivano), kao ni železnicu. Imaju neke polu-lokalne buseve prema Švajcarskoj i Austriji, tako da je najbolje ići sopstvenim prevozom.
Bitna stvar je to što nisu članovi EU, pa se treba raspitati kakva je varijanta oko viza. Mislim da ne treba, ali za svaki slučaj.
Malo o Lihtenštajnu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Liechtenstein
A gostovanje ce biti odradjeno u organizaciji Firme, pa ko hoce neka ide
Vojvodina, Vojvodina nepobediva...
Ako se mi plasimo Vaduza? Onda ne treba ni da igramo nasu ligu nikada vise. Verujem u prolaz, cak i sa 12 igraca, koliko se odazvalo na prozivci. Vaduz ljudi. Borac je naleteo na Lozanu, nisu imali iskustvo sa igranjem po Evropi, ove godine sa Izraelcima ce biti druga prica.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...
Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
Dacemo im izmedju 5-10 komada realno !!!Kamenica wrote:Ako se mi plasimo Vaduza? Onda ne treba ni da igramo nasu ligu nikada vise. Verujem u prolaz, cak i sa 12 igraca, koliko se odazvalo na prozivci. Vaduz ljudi. Borac je naleteo na Lozanu, nisu imali iskustvo sa igranjem po Evropi, ove godine sa Izraelcima ce biti druga prica.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
- Lala sa zapada
A kakvog mi iskustva imamo u evropskim takmicenjima? Cupanje da se prodje neugodni Baku?
To nam ne smeta da i dalje gledamo sa manjkom respekta prema nekim timovima. Problem je sto mi odbijamo da prihvatimo realan svet u kome sve druge nacije napreduju dok mi i dalje tonemo.
Gledajte SP do 17 godina na Eurosportu. Za svega par dana ja sam u mnogim timovima video vise nego za celu godinu gledanja ovog mucenja od nase lige.
To nam ne smeta da i dalje gledamo sa manjkom respekta prema nekim timovima. Problem je sto mi odbijamo da prihvatimo realan svet u kome sve druge nacije napreduju dok mi i dalje tonemo.
Gledajte SP do 17 godina na Eurosportu. Za svega par dana ja sam u mnogim timovima video vise nego za celu godinu gledanja ovog mucenja od nase lige.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Ma neka bude 1-0 ukupan skor samo da prodjemo ,to se racuna.
Kao sto jedan pametan covek rece jednom...bolje pet puta 1-0 nego jednom
5-0
A sto se tice Kamenice..svako ima pravo da navija za koga oce...mene licno uopste ne interesuje ni skim igra partizan ni sta ce se desiti dole ni ko ce proci dalje...jednostavno oni su za mene kao otpr. Dundee UTD..bas me ...
Kao sto jedan pametan covek rece jednom...bolje pet puta 1-0 nego jednom
5-0
A sto se tice Kamenice..svako ima pravo da navija za koga oce...mene licno uopste ne interesuje ni skim igra partizan ni sta ce se desiti dole ni ko ce proci dalje...jednostavno oni su za mene kao otpr. Dundee UTD..bas me ...
Bojim se da je tako i Dzimi Maric mislio prosle godine kad je izvukao drugoligasa Lozanu. Svi znamo epilog.Dacemo im izmedju 5-10 komada realno !!
Gosp.Djumi (uz duzno postovanje) dali se vi salite, izmedju 5 i 10 kom ce da da Vojvodina zapadno Evropskoj profesionalnoj ekipi ?!?
Pa nisu oni Cukaricki, amateri iz Velsa, San Marina...
Za Vaduz je pre par dana potpisao Mario Kienzl (27god), kapiten Sturma, prvaka Austrije.
U svojim redovima imaju nekolicinu preiskusnih profesionalaca-zapadnjaka kao sto su (Ziva style) jedan :
Roland Schwegler (29god. 8god. Grasshopper),
Reto Zanni (31god. 6god. FC Basel, vise od 40 nastupa u Uefa takmicenjima),
Florian Sturm (29god. 10god. prve lige Austrije, Rapid, Reid, Wacker...),
Mario Sara (29god. 10god. prve lige Austrije Rapid, Wacker, pokojni Pashing...),
Golman Peter Jehle (29god. 85 nastupa za LIE, 6god. Grasshopper, Boavista...) Itd...
Oni su prosle godine nakon sto su kuci odigrali 0:0 u revansu drzali Brondby do 65min na nuli.
Nisu usli u prvu ligu, jer su im se u finisu prvenstva povredila sva tri spica, pa su se jednostavno raspali.
Njima prvenstvo pocinje tri nedelje pre naseg, oni su vec uveliko u treningu.
Mi smo se juce skupili, nemamo golmana, ne zna se ko ide, ko ostaje, umorni, verovatno bez dinara u kasi...
Pre svega da se izvinim zbog gornjeg odgovora, koji je bio nadasve preostar, ali pripadam staroj gardi- Sremac sam i tako to krene. Fitilj mi je jako kratak, iako nisam poznat vama ovde po nekim teskim recima, iako vagam svaku napisanu rec pre nego posaljem svaki odgovor, skupilo mi se i oprostite. Nemoj ko pogresno da me shvati. Ni mene nesto preterano ne zanima sta ce uraditi Partizan, Zvezda itd. Ali mi je stalo da prodju Sipce. Stvar principa. Da ne ulazim sad u diskusiju...Radoye wrote:sto rece neko, ako ove ne otresemo ne treba ni domacu ligu vise da igramo...
Mi ukoliko ne pobedimo Vaduz, mi treba pod hitno da se rasformiramo. Taman da Mesi igra za isti, mi moramo da odemo maksimalno motivisani tamo i da ih pocepamo sa 3-4 gola razlike i onda da docekamo revans na "Karadjordju" hladnih glava.
Ristovski ne vidi Vaduz kao neku ogromnu prepreku, pa zasto bismo mi kao navijaci?
Trener Borca Jagodic(cini mi se) najavljuje "Idemo na pobedu" protiv Makabija u Haifi. U Banjaluci ih ceka pakao. Ugledajmo se na njih.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
Ma jašta, ako od ovih treba da strahujemo, šta će biti kada naiđe neka ekipa koja zna da igra fudbal? Mi smo VOJVODINA, nema veze da li se preko puta nalazi Vaduz ili Totenhem, uvek na pobedu, pa šta bude. Očekujem dva trijumfa i da ponovo merkamo kuglice u Nionu.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
- PanonskiFantom
http://www.fcvforum.li/viewtopic.php?t=1334 malo spijunaze..
'Diese Mannschaft sollen wir leicht durchgehen. Das ist doch gar nicht "Roter Stern" oder "Partizan".'PanonskiFantom wrote:http://www.fcvforum.li/viewtopic.php?t=1334 malo spijunaze..
(u slobodnom prevodu - 'ove cemo lako proci, nisu cz ili p')
Samo zbog ovog komentara im treba metnuti tih 5-6 komada
- etxeberria
Bas tako, zasto ne mozemo da budemo realni? Koji smo mi to faktori, mi kao klub, i nasa liga u Evropi?? Verovatno cemo proci, ali to ne znaci da treba da ih potcenjujemo. Vidim kaze se ovde 5-10 komada, pa sto toliko nismo dali Sremu iz Jakova ili Metalcu?? Koji verovatno nisu jaci od Vaduza.Lala sa zapada wrote:A kakvog mi iskustva imamo u evropskim takmicenjima? Cupanje da se prodje neugodni Baku?
sam svoj najveci neprijatelj
Nema nama prolaza ukoliko se stvari postave na "lako cemo", u to budite sigurni. Dobili smo, pored madjarskih ekipa, sigurno najtezeg protivnika. Iskreno, zbog drzave porekla ekipe, mislim da je Vaduz jos tezi. Ovo zaista jeste pravi ispit za nas tim, samo mi je zao, sto nismo dobili nekog lakseg za nase uigravanje. Lala rece, a ja ponavljam, koji smo mi faktor u evropskom fudbalu? Zajedno sa ligom, pa da nas se neko plasi. Dobra strana je sto nam se ekipa jos nije raspala, pa mozemo da se pouzdamo u uigranost momaka. U svakom slucaju hrabro, na pobedu u dvomecu!
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
O čemu vi ljudi pričate?
Deset komada, pa da li neko ozbiljan to uopšte može i da napiše?
Ajde dobro promislite pa probajte da podržite opet tu tezu.
Mi smo Vojvodina?
A šta je to Vojvodina uradila u Evropi ozbiljnije još od osvajanja Srednjoevropskog kupa sedamdesetih?Imali smo mali uzlet u Intertoto kupu gde smo dobili jednu ozbiljniju ekipu koja je sada inače u francuskoj trećoj ligi i to je to, ništa spektakularno.Za više od 30 godina, hej!!!
Pa normalno je da se svi raduju kada nas dobiju za protivnika, a kada bi znali kakvo nam je stanje u klubu, radovali bi se još više.
Nismo uspevali da nešto uradimo u Evropi ni sa onim odličnim upravama koje sada svi sa setom spominjemo, a hoćemo navodno sa ovim pajacem?Da, kako da ne, ali samo u našim vlažnim snovima.
Čekaj, mi njih treba da otresemo zato što su iz Lihtenštajna?Da ne bi po toj logici trebali da isto tako otresemo i eventualno Monako jer su iz istoimene državice?
Logika je skroz pogrešna.
Zatim, mi njih treba da otresemo jer smo navodno neka sila i dolazimo iz zemlje koja je još veća fudbalska sila?
Pa ni naša reprezentacija koja je deset puta jača od Vojvodine ne može da dobije Estoniju, Azerbejdžan i Kazahstan, a mi ćemo zato da delimo po 10 komada?Smešno.
Zar nije nama pošteno delio i izraelski Hapoel pre 3 godine?
Realnost je ta da pored problema u klubu, neiskustva naših igrača što se tiče igranja u Evropi (jer nam je tim skroz promenjen u odnosu na onaj od pre 2 godine) , novog trenera i eventualnih odlazaka imamo i taj problem da mi praktično još ozbiljnije nismo ni počeli sa treninzima, a odigraćemo samo 3 prijateljska meča i to bog zna kakva.
Predviđam da se od Evrope opraštamo već na startu, može sada da me ismeva i nipodaštava ko hoće, ali to je moje mišljenje zasnovano na činjenicama i jul će dati odgovor na to da li sam u pravu ili ne.Možemo da zaboravimo na treće kolo, na veliku žalost, tako je kako je, sami smo krivi za sve.
I nemojte da vam oduševljenje zbog učešća u Evropi i eventualnog putovanja pomuti racionalno rasuđivanje.Znam da izgleda sve to daleko i da mnogi misle kako ćemo u Evropi biti duboko u jeseni, ali vreme brzo prolazi, a gluposti se teško otklanjaju, ovaj dvomeč sa Vaduzom nam je pred nosom praktično.Ipak, neka se svi dobro spreme za Lihtenštajn, to je možda sve što će ove godine i videti što se tiče Evrope.
Deset komada, pa da li neko ozbiljan to uopšte može i da napiše?
Ajde dobro promislite pa probajte da podržite opet tu tezu.
Mi smo Vojvodina?
A šta je to Vojvodina uradila u Evropi ozbiljnije još od osvajanja Srednjoevropskog kupa sedamdesetih?Imali smo mali uzlet u Intertoto kupu gde smo dobili jednu ozbiljniju ekipu koja je sada inače u francuskoj trećoj ligi i to je to, ništa spektakularno.Za više od 30 godina, hej!!!
Pa normalno je da se svi raduju kada nas dobiju za protivnika, a kada bi znali kakvo nam je stanje u klubu, radovali bi se još više.
Nismo uspevali da nešto uradimo u Evropi ni sa onim odličnim upravama koje sada svi sa setom spominjemo, a hoćemo navodno sa ovim pajacem?Da, kako da ne, ali samo u našim vlažnim snovima.
Čekaj, mi njih treba da otresemo zato što su iz Lihtenštajna?Da ne bi po toj logici trebali da isto tako otresemo i eventualno Monako jer su iz istoimene državice?
Logika je skroz pogrešna.
Zatim, mi njih treba da otresemo jer smo navodno neka sila i dolazimo iz zemlje koja je još veća fudbalska sila?
Pa ni naša reprezentacija koja je deset puta jača od Vojvodine ne može da dobije Estoniju, Azerbejdžan i Kazahstan, a mi ćemo zato da delimo po 10 komada?Smešno.
Zar nije nama pošteno delio i izraelski Hapoel pre 3 godine?
Realnost je ta da pored problema u klubu, neiskustva naših igrača što se tiče igranja u Evropi (jer nam je tim skroz promenjen u odnosu na onaj od pre 2 godine) , novog trenera i eventualnih odlazaka imamo i taj problem da mi praktično još ozbiljnije nismo ni počeli sa treninzima, a odigraćemo samo 3 prijateljska meča i to bog zna kakva.
Predviđam da se od Evrope opraštamo već na startu, može sada da me ismeva i nipodaštava ko hoće, ali to je moje mišljenje zasnovano na činjenicama i jul će dati odgovor na to da li sam u pravu ili ne.Možemo da zaboravimo na treće kolo, na veliku žalost, tako je kako je, sami smo krivi za sve.
I nemojte da vam oduševljenje zbog učešća u Evropi i eventualnog putovanja pomuti racionalno rasuđivanje.Znam da izgleda sve to daleko i da mnogi misle kako ćemo u Evropi biti duboko u jeseni, ali vreme brzo prolazi, a gluposti se teško otklanjaju, ovaj dvomeč sa Vaduzom nam je pred nosom praktično.Ipak, neka se svi dobro spreme za Lihtenštajn, to je možda sve što će ove godine i videti što se tiče Evrope.