Kup Srbije - sezona 2010/11

Locked
TomaNS
Posts: 420
Joined: Mon Mar 22, 2010 12:12 am

Post by TomaNS »

Jako bitna slucaj, doduse malo poznat, ali na njega ne smeju zaboraviti i izostaviti ga iz vida...

Malo je poznato da je najbolji ruski fudbaler posle drugog svetskog rata, a po mnogim savremenicima i fudbalskim istoricarima, verovatno i najbolji izdanak sovjetske skole ikada, Eduard Strelcov, poznat po nadimku "ruski Pele", samo bahatoscu tamosnjeg i tadasnjeg rezima bio sprecen da dosegne svoj puni potencijal. Elem, Strelcov je bio najbolji igrac Torpeda, tima koji nikako nije bio u milosti vlasti, jer su se na ustrb istog favorizovali CSKA, iza koga je stajao vojni lobi i Dinamo, koga je "tetosio" KGB. Konacno, Eduardu su nasli slabu tacku: momak koji je pojavom, stilom i karakterom bio avangardan u to vreme, a svojim nastupima je "zuljao" drzavne projekte, lazno je optuzen za silovanje, a pred njega je stavljen ultimatum - priznaj, pa ces igrati na svetskom prvenstvu, ili odbij, pa si "cementirao" svoju sudbinu. Ponesen zdravom dozom patriotizma (koja nema veze sa "Madjarima" i "Ustasama"), teskog srca, Strelcov potpisuje kaznu i na prevaru biva, umesto u autobus za Svedsku, poslat u gulag, na odsluzenje kazne od 12 godina. Po zavrsetku iste, Strelcov izlazi iz gulaga, i fizicko, duhovno i psihicki smrvljen, umesto kuci, odlazi na trening Torpeda. Iste godine, Torpedo, uprkos sudijskim pritiscima, raznim manipulacijama i igrankama, uspeva da, nosen briljantnim nastupima "ruskog Peleta", osvoji sampionat, u inat svima i svemu, a danas stadion ovog kluba nosi ime po njemu.

Izaci ce i Vojvodina kad tad iz drzavnog gulaga, a onda, jao njima...
User avatar
severozapad
Posts: 611
Joined: Wed Nov 10, 2010 3:23 pm
Location: Liman 4

Post by severozapad »

Zju kakav tekst, mogu misliti kakav je to osećaj.. A mi ćemo ga doživeti ljudi.

MI SMO JEDNO, TO JE NAŠA SNAGA.
menager
Posts: 140
Joined: Thu Jun 11, 2009 7:54 pm

Post by menager »

soderstorm wrote:
Uzicani nas gotive dok uprava i trener Slobode izgleda imaju nesto protiv Vojvodine. Mada ona recenica o spornim situacijima sta reci.
nemaju oni nista protiv vojvodine vec moraju da brane ove druge, pa oni su ih pogurali u super ligu prosle sezone, zato ovde godine moraju da im daju 6 bodova , zato su zamenili domacinstva iako su svi znali da od novog stadiona nema nista do kraja sezone (mada mozda odigraju posteno zadnje kolo jer tada ce sve biti jasno, mozda i izgubi partizan kao da pokazu da nije nemesteno).

karadzic danas kaze da je vosa pokradena, zasto to nije spomenuo i za spartaka, ovako zeli samo da pokaze da kao ne drzi niciju stranu, pustice sudiju niz vodu, zvanicno najboljeg sudiju :!: i to je to. cica mica gotova prica, odrapice neke kazne, ali ne drakonske, zavrsice se liga za 2 nedelje, dolazi leto, godisnji odmori i sve ce padne u zaborav, a od sledece sezone kad udje bask i n pazar , sa ostalim starosedeocima ima da se igra "posteno samo tako". tamo gde ne mogu da zatvore, poslace nekog mazica ili vukadinovica.
ofk, jagodina, rad naginju ka zvezdi, sve u svemu liga je smesna, neregularna, jedini nacin da se ovome stane na put je da se uvede play off nakon 30tog kola, gde ce igrati prve 4 ekipe, dal na ispadanje ili neku mini ligu gde ce prvi imati recimo 5boda, drugi 3, treci 1 a 4ti bez boda, ili da se igra klasicno na ispadanje na 2 meca, to je druga stvar, ali treba promeniti nesto, jer ovako ne ide vise , gde jedna ekipa ima u vlasnistvu 70% bodova pre samog meca.

takodje treba i smanjti ligu na 12 kluba i igrati 22 kola, a zatim prvih 6 ekipa igraju dodatnih 10 kola, to je drugi moj predlog

u svakom slucaju, vosa je ove godine zasluzila bar jedan trofej, a moje je misljenje je da je morala da bude prvak ( i bila bi) da su ostali igrali posteno

apelujem na upravu vojvodine da krene sa inicajtivom da se promeni sistem takmicenja, jer liga sa 16 kluba ne vodi nicemu!

milans wrote:Додао бих само још један детаљ који ми се чини да нико није истакао (ако јесте извињавам се јер у мору постова сам можда превидео), а то је да на снимку целе утакмице, када је режија избацила саставе тимова и резервних играча у тиму нкп на списку нема Вукића, кој нам је дао гол из пенала, па не знам где може да се провери да ли је исти уопште био у протоколу или је само реч о грешки..ништа више не може да ме изненади!
debeli sa rts-a vec goodina stavljaju samo 6 igraca umesto 7 koja su na klupi
retardi nevidjeni, sramota je da iz dana u dan oni prave iste greske, bilo da se radi o mecu A tima, klubovima i slicno. nikada ne stave svih 7 igraca sa klupe vec samo 6, obratite paznju
User avatar
AntonioKasano
Posts: 498
Joined: Sun Feb 21, 2010 5:28 pm

Post by AntonioKasano »

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/VIDEO- ... rznje.html
Као што стара пословица каже да се ``лопов увек враћа на место злочина`` тако се коначно огласио и дебели министар који је све ово и закувао!
pera
Posts: 112
Joined: Sun Apr 18, 2010 9:22 pm

Post by pera »

Ljudi, meni ni 2 dana kasnije iz glave ne izbijaju emocije koje su probudjene u svim ljudima koji su tamo bili. Ne izbija mi iz glave Meda, koji je bio na granici suza zbog nepravde i koji pomocnom govori da neko to sa neba sve gleda. Ne izbija mi emocija koju je Mojsov pokazao pevajuci iz sveg glasa sa navijacima. Ne izbija iz glave slika GOSPODINA Zorana Milinkovica, koji, suzdrzavajuci bes i suze, od srca zahvaljuje navijacima i ljubi grb NASE VOSE. Ne izbija ni slika iskrenih emocija svih ostalih clanova ekipe. Ne izbija sloga ljudi na tribinama i terenu, zajednistvo koje pokazuje pravu snagu parole MI SMO JEDNO, TO JE NASA SNAGA! Karadjordje u nedelju mora biti pun, da Novi Sad pokaze zahvalnost ovim momcima koji su nas ucinili toliko ponosnima i koji su svojim ponasanjem zasluzili postovanje cele Srbije.
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 4102
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Post by Red Marquis »

Za komentare onih o političkoj podršci koju smo dobili...

Ako neko misli da se može izvojevati bilo kakva pobeda sami protiv svih zaboravlja gde živi. Sve je politika, tako i naš oteti kup. Neće se oni uplašiti nas samih, uvek mogu da provuku onu - ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali ovako deluje da su ovaj put metropolske ljige ipak preterale, i da Beograd nastavlja da gazi sve pred sobom.
Sama činjenica da neko ima interes da nas podrži treba da nas raduje, da naši muljavi političari vide da postoji i jedna sve brojnija grupacija koja diše za svoj lokalni klub.

A tih konotacija o odvajanju mogu da se plaše samo oni koji ih se već i inače u svojim zatucanim centralističkim glavama plaše.
Ovo sve pričam kao čovek koji ni ne glasa nikad na izborima...
Io odio Belgrado
Pikado
Posts: 94
Joined: Thu Apr 22, 2010 6:38 am

Post by Pikado »

Mislim da bi dobra ideja bila da odamo minut cutanja pre pocetka utakmice zbog pogibije Srpskog fudbala . To bi bio odlican pocetak!!
DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

Pikado wrote:Mislim da bi dobra ideja bila da odamo minut cutanja pre pocetka utakmice zbog pogibije Srpskog fudbala . To bi bio odlican pocetak!!
Podržavam!
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Zna se ko nas j..e, to je debeli ivica komandant i njegovi saborci, to ne smemo da zaboravimo.
Jednostavno, moramo dobiti podršku u lokalnu i to kompletnu, pa znači i političku jer treba nam i evropski stadion Karađorđe, treba nam dosta toga što nažalost ne možemo ili nam ne daju da sami uradimo.Vlasti su ionako prolazne, ali neke stvari se ipak neće moći poništiti ma ko bio glavešina.

Mi jednostavno moramo da pamtimo, da pamtimo koji su nas mediji najviše popljuvali, koji su nas likovi najviše pokrali, ko nam najviše podmeće klipove pod točkove, ko nas najviše provocira.....Pamti pa vrati kada se ukaže pogodna prilika, pa makar to bilo ko zna kada.
A sada kada nas je bilo ovoliko na finalu kupa, verujem da nikome neće biti svejedno da nas provocira i nipodaštava, ako se to desi, reakcija mora uslediti.
Ne možemo svima odbrusiti i mnogi su ista đubrad, ali barem da se fokusiramo na onaj najveći šljam.
Last edited by ice on Fri May 13, 2011 3:59 pm, edited 1 time in total.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post by Krle »

Pikado wrote:Mislim da bi dobra ideja bila da odamo minut cutanja pre pocetka utakmice zbog pogibije Srpskog fudbala . To bi bio odlican pocetak!!
Slažem se, sa sve vencima i florovima.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
User avatar
Milan
Posts: 4512
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Po svoj logici stvari, gradonačelnik Novog Sada bi se morao oglasiti i stati u odbranu kluba iz svog grada!!! Nebitno ko je tog momenta na funkciji i kojoj opciji pripada....
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 4102
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Post by Red Marquis »

Milan wrote:Po svoj logici stvari, gradonačelnik Novog Sada bi se morao oglasiti i stati u odbranu kluba iz svog grada!!! Nebitno ko je tog momenta na funkciji i kojoj opciji pripada....
I da nosi majicu - Stani u gard za svoj grad :twisted:
Io odio Belgrado
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Post by kowalski »

Malo je off, ali da se nadovezem samo, mislim da je jasno da ce na sledecim lokalnim izborima, u kampanji svi kandidati za gradonacelnika morati da odgovore na pitanje: "Kakav ce biti vas odnos prema gradskoj svetinji?" Grad jos uvek ne stoji iza kluba, ne zaboravimo to, osim retoricki...
Image
TomaNS
Posts: 420
Joined: Mon Mar 22, 2010 12:12 am

Post by TomaNS »

Red Marquis wrote:
Milan wrote:Po svoj logici stvari, gradonačelnik Novog Sada bi se morao oglasiti i stati u odbranu kluba iz svog grada!!! Nebitno ko je tog momenta na funkciji i kojoj opciji pripada....
I da nosi majicu - Stani u gard za svoj grad :twisted:
Igor Pavlicic, za PRESS, ako ga u centrali puste, naravno:
Cestitka navijacima koji su na pravi nacin reprezentovali svoj grad. Podneli su nepravdu i zajedno sa igracima. Grad potpuno stoji iza svog fudbalskog kluba i nastavicemo da ulazemo u klub. "Vojvodina" ima u mladjim reprezentativnim selekcijama vise igraca nego Zvezda i Partizan zajedno, sto govori o tome da ce klub igrati vaznu ulogu u srpskom fudbalu. Treba da jos vise rade ubuduce, jer pravda mora da pobedi

E, sada, da vidimo jesu li to prazne price ili...
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2725
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

PISMO UPUĆENO MEDIJIMA OD STRANE KLUBA:
Poštovani,

Zaslugom sportske javnosti i savesnih navijača Partizana (pošto je očigledno ono što sledi snimljeno na južnoj tribini stadiona), molimo Vas da nastavak obuke igrača Partizana u izbornom predmetu “Građansko vaspitanje” dostupno na linku koji Vam dostavljamo u prilogu.

http://www.youtube.com/watch?v=7vp3AoZDrqo

Bitan detalj počinje na prvom minutu i dvadesetoj sekundi snimka i jasno se vidi da igrač Fudbalskog kluba Partizan (sa brojem 13) uzima mikrofon i lično započinje pesmu čije reči glase:

“Uz Partizan odrast’o sam ja,
Za Vojvodinu sada navija
p..a najveća,
duša prodana
pola Mađar, pola ustaša”

Fudbalski klub Vojvodina ovim putem najavljuje da će shodno članu Krivičnog zakona Srbije podneti krivičnu prijavu protiv vinovnika zbog širenja rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti.
Moram da napomenem da se usijao telefon u Klubu, od poziva Bg novinara koji pitaju "Da li ćete STVARNO tužiti igrače (kluba kome ni ime neće da pomenem)"?

Na naslovnoj strani Sajta, čitajte ŽALBU koju je Klub uputio FSS!!! Napomena - u toku dana će biti izdato i zvanično saopštenje Kluba!
Locked