25. kolo: Vojvodina-Rad 2:0

Vaze prognoze?

Poll ended at Tue May 03, 2011 1:22 pm

Pobeda Vojvodine
51
80%
Remi
10
16%
Pobeda Rada
3
5%
 
Total votes: 64

User avatar
NSKrajisnik
Posts: 122
Joined: Tue Dec 07, 2010 3:16 am

Post by NSKrajisnik »

Pustite Borjana, on je moj Knindja :D
User avatar
novosadjanin
Posts: 1354
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

Odgledao sam sada na SOS-u konferenciju posle meca. Korektna izjava trenera Rada, gospodin i u porazu. Pravo osvezenje posle raznih Piskavaca, Stanojevica...
Da li se zna sta je sa Abubakarom, koliko je ozbiljna njegova povreda? Videlo se tokom prvog poluvremena da ne moze da pruzi 100%, u jednom momentu mu je ukazana pomoc, a na poluvremenu je izveden iz igre.
Sto se tice sledece prvenstvene utakmice, moramo izvesti sastav koji ce ici na pobedu. Nikako kao prosle sezone kada smo izveli totalno drugu postavu. Imamo mi 15-ak igraca koji su u rotaciji i takmicarskoj formi od kojih treba izvesti prvih 11. Mozda eventualno odmoriti Lazetica koji ce sigurno igrati u finalu kupa, rovitog Abubakara i Tumbasevica koji bez predaha igra ovog proleca. No, da prepustim to Milinkovicu, on zna najbolje. Pobeda nad Cacanima bi donela dodatni pritisak na zvezdu i ugrozila njeno drugo mesto. Velika je razlika izmedju drugog i treceg mesta i cigani ce tu gristi do poslednjeg atoma snage. Setite se samo kako je partizan pre neku godinu namestio u poslednjem kolu pobedu protiv Apatina 6:0 mislim da je bilo (tada je odlucivala gol razlika a ne medjusobni duel). Hajde da pokusamo da dobijemo sve do kraja i da bacimo zvezdu na trece mesto.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Bez kalkulacija napasti Čačane! Pobogu, zar treba dosadašnji deo prvenstva baciti u vodu? Zašto ste toliko malodušni? Da ne kažem, da je bitno održati tempo i pobednički ući u Finale Kupa! Bodovi iz Čačka mogu biti zlata vredni u borbi za 2. mesto. S jedne strane naši igrači i sam Klub dobijaju na ceni, s druge strane, malo je reći koliko bi nam značilo da razdvojimo blizance i uzdrmamo političke elite u njihovim upravama, a naročito njihove službe u FSS, i plaćeničke novinarime. Puno će mi srce biti kada plaćenički novinari budu bili prinuđeni da nas stavljaju ispred petokrake. Da pocrkaju svi od ljubomore, što šampion ima samo 2 poraza i to 2 od Vojvodine! Pa neka nas i dalje nazivaju posle svega provincijskim Klubom, sa luzerskim mentalitetom. Da li će smeti ispasti tako smešni? Kako će uspeti da objasne svojim prostim navijačima da nisu više 2. nego 3. i da gledaju u leđa Vojvodini? Siguran sam da će 2. mesto dati krila i našem marketing timu da istraje i da će mnogo lakše dopreti do svih Vojvođanskih gradova i sela, lakše objasniti ljudima ko smo mi i da će gomila ljudi početi da bodri Vojvodinu. Da će shvatiti da im je to daleko bolje i prirodnije da podrže Vojvodinu, nego titove blizance!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
Anakin Skywalker
Posts: 56
Joined: Fri Oct 09, 2009 10:22 pm
Location: Novi Sad

Post by Anakin Skywalker »

Rekao bih samo da ekipa kao Rad zaslužuje bolje navijače
od Ratka Svilara do Vuka Mitoševića sve je to Vojvodina koju pamtim i volim.
Junior
Posts: 788
Joined: Sun Apr 18, 2010 7:41 pm
Location: Novi Sad

Post by Junior »

http://dnevnik.rs/node/30497

ЈС: Крај неугодне традиције

Војводина - Рад 2:0 (0:0)

НОВИ САД: Стади­он „Карађорђе”, гледалаца 3.000. Судија: Михајловић (Врање).

Стрелци: Стевановић у 61. и Јао у 90. минуту. Жути картони: Павловић, Митошевић, Катаи (Војводина), Јовановић, Пајовић, Станојевић, Ћирковић (Рад).
ВОЈВОДИНА: Бркић 8, Вулићевић 7, Павловић 7, Митошевић 7, Трајковић 7, М. Новаковић 7, Стевановић 8, Тумбасевић 7, Лазетић 6 (С. Новаковић 7), Абубакар 6 (Катаи 7), Илић 6 (Јао 7).
РАД: Борјан 6, Јовановић 7, Косорић 6 (Пршо -), Пајовић 6, Миливојевић 6 (Делић -), Лука 7, Андрић 8, Митровић 6, Којић 7, Станојевић 6, Лековић 6 (Ћирковић 6).

Неугодна традиција у мечевима с Радом, која је фудбалере Војводине до суботе мучила од пролећа 2006. године, прекинута је победом црвено-белих од 2:0 у 25. колу Јелен суперлиге. Новосађани су на „Карађорђу”, после низа од седам првенствених мечева без победе с овим ривалом, надвисили грађевинаре и головима Мирослава Стевановића и Антви Јаоа заслужено освојили бодове.
У победи као мука тешкој али зато као мед слаткој, изабраници Зорана Милинковића истрајали су у жељи да обрадују навијаче после пораза од ОФК Београда. Гости са Бањице, бодрени такође од велике групе својих највернијих присталица (у два наврата убацили су бакљу у терен), играли су отворено све време настојећи да из меча изађу као победници. Такав прилаз супарника приуштио је велико задовољство публици која је истински уживала у мајсторијама играча оба тима.
Први су припретили гости преко свог најбољег појединца Немање Андрића у 15. минуту када је његов ударац завршио преко гола, да би голман Бркић десет минута касније пресекао лопту после доброг продора и убацивања Андрића у петерац.
Најближи поготку у првом половремену домаћи су били у 34. минуту, када је после корнера Лазетића Стевановић прихватио лопту и потом је волеј-ударцем упутио ка голу. Неко из одбране Рада изблокирао је шут и лопта је прохујала тик изнад пречке. Умало да гости три минута пре одласка на одмор не поведу. Била је то акција у два потеза: голман Борјан дегажирао је далеко лопту, Којић је у трку кренуо ка Бркићу који је био бржи, а избијену лопту Андрић је пиокушао из прве да пошаље у мрежу, но, био је непрецизан.
Улазак Александра Катаиа и Слободана Новаковића донео је живост у игру Војводине, али су, опет, први припретили гости. Сјајну шансу прпоупустио је Којић који је у 57. минуту шутирао из прве, а Бркић је на гол линији зауставио шут.
Победа домаћих наговештена је у 61. минуту. Била је то школска акција Вошине младости. Катаи је проиграо Митошевића, овај из трка идеално центрирао на пет-шест метара на другу стативу, а Стевановић је у свом стилу пратио акцију и челом савладао Борјана. Петнаестак минута пре краја гости су пропустилим шансу утакмице. Лука је два пута с пола метра покушао да лопту убаци у мрежу, али су Бркић и пречка спасли домаћина. Када је четврти арбитар показивао колико ће се играти у надокнади времена, Катаи је извео дриблинг-бравуру крај корнер линије, одиграо повратну за Јаоа, који је потурио ногу и поставио коначан резултат - 2:0.
Победа Војводине још више добија на значају ако се зна да је играла без кажњених Мојсова, Медојевића и Карана, али је „штопер из сенке” Милко Новаковић одлично обавио поверени задатак. За госте је свакако био хендикеп неиграње Јовачића, што не умањује заслужену победу Новосађана.


МИЛИНКОВИЋ: Честитке играчима и навијачима

Тренер Војводине Зоран Милинковић о утакмици с Радом је рекао:
- Знали смо да нам у госте долази ривал који сјајно чува лопту, којег служи пас и који изванредно игра целе сезоне и заслужено граби ка европској сцени. По мало нас је оптерећивала и неугодна традиција, што се осетило у првом делу меча. У наставку смо уласком Катаиа и С. Новаковића живнули, постигли прелеп гол и до краја зналачки увећали предност. Честитам играчима који су још једном показали чврст карактер и да је пораз на Карабурми био само пролазна слабост. Честитам и нашим навијачима који су поново били уз нас, а ова генерација фудбалера Војводине обезбедила је ту привилегију да јој навијачи спевају песму „Ћирибу, ћириба...” коју ће сигурно заувек памтити. с. с.
Locked