Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

etxeberria wrote:Ja mislim da su Zvezdina pojacanja sasvim ok... Setite se samo Koromana kako je igrao zadnji put u Zvezdi bio je ubedljivo njihov najjaci igrac.
A Tosic je igrao redovno ligu sampiona, i to kao prva postava, jedini razlog zasto je prestao da igra je to sto se odazvao pozivu reprezentaciji...
njemu se najvise prigovara zbog njegove zene, ljudi pogledajte malo bolje zene drugih fudbalera, pa pogledajte i svoje zene na kraju krajeva... :lol:

To ko i sta mu je zena nije nikakav merodavan faktor njegovih fudbalskih sposobnosti.

Naravno mislim da smo najjaci tim u liZi 8)
Koroman je na kraju boravka u Zvezdi počeo dobrano da pada u formi, pa su čak sevali i šamari. :lol: A sada je dve godine stariji, pa on je došao u Zvezdu jer ga više i ne žele na bilo kom drugom mestu.Za tu poziciju na kojoj igra je dobrano mator igrač, štaviše u tim godinama jedino mogu da vrede još golmani i štoperi jer oni najmanje i trče.
A Tošić je po meni oduvek bio nikakav igrač, sećam se koliko je samo štetio reprezentaciji gde je ionako bio na silu guran.Dobro, možda bi u našoj ligi još i mogao nešto da pokaže, ali on će u Zvezdine redove uneti tako negativnu atmosferu da će sve da seva.Ponašaće se kao neka zvezda, a daleko je on od toga.Pa zamislite da je takav igrač došao kod nas, u tandemu sa raznim lešinarima koji kruže oko kluba slobodno bi mogli da se rasformiramo.Žena nije bitna?Možda i nije, ali kada je se novinari dohvate i u fudbalskom kontekstu, kuku i lele. :lol:
Da li ima bilo ko da bi poželeo Tošića recimo u našim redovima?Ja mislim da niko ozbiljan to ne bi uradio.
Imamo najjači tim i to ne za dlaku već ovoga puta osetno i to jednostavno MORA da se oseti na terenu.Naravno sve to će pre svega od NAS SAMIH ZAVISITI.Da ne zabrljamo kao u prošlosti, mada bi to ovoga puta predstavljalo stvarno umetnost.Mada kada se setim Rabrena na primer.... :lol:
Last edited by ice on Sat Jul 17, 2010 4:34 pm, edited 1 time in total.
ice

Post by ice »

Mrđa: Partizan? Ne znam ništa o tome

Najtraženija ličnost dana je - Dragan Mrđa! Otkada je gradom, i Beogradom i Novim Sadom, prostrujala vest da bi prvi strelac minule sezone Jelen Superlige i srpski reprezentativac mogao da pojača redove Partizana, još uvek golgeter "lala" nema mira. Njegov telefon se "usijao" od poziva, što novinara, što prijatelja, ali odgovor je uvek isti:

- Ne znam ništa o tome, niti imam komentar - rekao je za SPORTAL.RS Mrđa.

Brzonogi napadač ne zna, kako kaže, apsolutno ništa o interesovanju crno-belih.

- Tu vest sam, verujte, prvo pročitao u novinama. Kada je tako, ne znam šta bih komentarisao. Moj cilj je inostranstvo.

Konkretne ponude za ubojitog strelca postoje, ali one ne dolaze od onih klubova u kojima je Mrđa rad da nastavi karijeru.

- Imam ponude, ali više je to telefonski, postoje kontakti, ne bih sada da otkrivam o kojim se klubovima radi. Videću, za nekoliko dana odlučiću gde ću nastaviti karijeru. Naravno, postoje klubovi koji mi nude dobre uslove, ali u kojima ne želim da igram - aludirao je Mrđa na ponudu turskog Trabzona koja je, izgleda, još aktuelna, ali...

- Vidim sebe negde drugde. Želim u inostranstvo, u klub i u ligu koji će mi u svakom smislu odgovarati - jasan je Mrđa.
ssnigd

Post by ssnigd »

Kako pise oficijelni sajt, Lovric bi mogao da predje u Makabi Petah Tikvu iz Izraela.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Salvador

Post by Salvador »

ice wrote:
Naši eventualni potezi i mahinacije su jedna priča, a kvalitet ekipa druga.
Mi smo prošle godine imali dosta loš tim, plus neuigran i heterogen, a o rupama u formaciji i da ne pišem.To što je neko mislio da možemo da dodirnemo zvezde zbog nekog propalog Stojke ili navodnog supertalenta Adamsa, opet je posebna priča.
Sada po prvi put smo malo odrešili kesu kada je reč o kvalitetnim pojačanjima iz NAŠE LIGE (dakle da ne jurimo više belosvetske nepouzdane igrače kojima je fudbala preko glave) , zatim naši mladi momci su pojačali konkurenciju i nemamo nijednu poziciju u timu koja je nepokrivena.Doveli smo i solidnog, mladog trenera.
A na pomen Zvezdinih pojačanja se valjam od smeha.Koroman i Tošić?
:lol: :lol: :lol:
Još puno takvih pojačanja doveli, čak predlažem da ih i častimo u znak zahvalnosti.I ovaj Milovanović se izgubio i nigde ga nije bilo.A tim im je bio totalna kršina i to će isplivati sada na videlo jer ovoga puta neće moći da nameštaju toliko utakmica.Ma morali su oni i prošle godine da budu prvi, ali ne vredi, takav nekvalitet jednostavno to nije mogao da postigne, dobili su one naše jadnike u kupu i to im je bio maksimum.
Koliko je sada Partizan slab moglo se videti protiv Jermena.
Dakle, sve uslove imamo da ovoga puta zaista nešto i uradimo, dobro je što se ne busamo u grudi raznim debilnim izjavama i da smo na vreme krenuli sa pripremama i to u našoj zemlji.
Naravno, ostaju te dve stvari koje sam spomenuo, iznenadni loši potezi naše uprave na koje smo navikli svake godine, forsiranje nekih igrača od strane menadzera na uštrb formacije i eventualne mahinacije saveza u korist blizanaca.Videćemo šta će biti, ali ne treba sada mi da dižemo blizanački ološ u nebesa.
Neko vreme nisam pratio događanja, ali postajem optimista (naravno,umereni, uzevši u obzir sve protekle godine) kada pročitam analizu poput ove Ice-ove. Posebno kada se setim nekih negativnih predviđanja veznaih za ovo leto...

Bilo bi dobro kada bi kvalitet igrača, njihovo zalaganje i dobra taktika bili najvažniji faktori da se osvoji titula.

Uostalom, videćemo uskoro kako stvari funkcionšu.
igoork

Post by igoork »

Imam osecaj da ce se ova i prosla sezona dosta razlikovati po stilu igre, nadam se i po krajnjem rezultatu. :D

Mislim da cemo ovaj put vise gajiti defanzivnu igru pa na kontru, videcemo...
Dejan

Post by Dejan »

Problem je sto ce u nasoj ligi skoro svi protiv nas igrati klasicni bunker! Po mom misljenju je neophodan napadac ovakvog profila

http://www.transfermarkt.de/de/pablo-ve ... 84282.html

http://www.youtube.com/watch?v=c049j1Xowi8
ice

Post by ice »

Niko ne spominje da su se i Šušnjar i Nestorović priključili na pozajmici Zogoviću i Babiću u Slaviji iz Istočnog Sarajeva.Šušnjar je konačno potpisao i profesionalni ugovor.Za njega je dobro da ode negde gde će igrati, još je dosta mlad.Eto, i Nestorovića više nećemo gledati po našoj levoj strani, ne bih to puno komentarisao, ali neka se momak oproba u sredini koja je ipak više odgovarajuća za njega.

Da svedemo neke utiske što se tiče prelaznog roka.

U odnosu na prošlu sezonu nisu više kod nas:Tadić, Adams, Pleč, Đurišić, Lakić, Kizito (mada nije ni igrao) .
Čeka se Mrđin transfer, a Lovrić će dobiti odrešene ruke iako je on igrao samo u jesenjoj polusezoni.
Nestorović, Babić, Zogović, Šušnjar, Milićević, Perić, Zeljko, Faber, Bečelić, Drinić, Sekulić, Jovanović, Kovačević, Ristić su na pozajmici.Od svih njih praktično je samo Nestorović bio prvotimac.

Novajlije su:Milović, Novaković, Oumaru, Jao, Ilić, Nenadić, Stevanović, Pavlović, Mojsov (jer nije ni igrao) i nadamo se Trajković.

Ja mislim da je ovo DRASTIČNO ubrizgavanje sveže krvi u naše redove, pogotovo ako se uzme u obzir da će se sada sa punim pravom prvotimcima smatrati i Katai, Mitošević i Mudrinski (mada on možda ode na pozajmicu) .Praktično prvi put NISMO DOVELI NIJEDNOG BAŠ ŠKART IGRAČA.Moguće je da se neki od novajlija baš neće najbolje pokazati, ali ne verujem da će bilo ko od njih biti totalni promašaj kao dosta puta do sada.
Jeste da smo često kudili upravu, a vala je bilo i pregršt razloga za to, ali ovaj put to ne zaslužuju bar što se tiče prelaznog roka, za ostalo ćemo tek da vidimo šta će biti.Nadam se da u narednom periodu neće uslediti dobro poznati pritisak da pojedini igrači moraju da igraju po svaku cenu i da se razne afere javljaju vezano za naš klub.Nadam se da će igrači biti redovno isplaćivani, ali ne i preplaćeni, da će eventualne premije dobijati na osnovu učinka na terenu.Nadam se da će što manje raznih menadzera da se mota oko prvog tima i pogotovo trenera Milinkovića koji bi trebao da ima slobodu u radu.Nadam se opet da i sam Milinković neće biti previše tvrdoglav (jer ta osobina nije donela dobra nijednom treneru) i da će ponekad poslušati i poneki dobronameran savet.
Voleo bih da u timu vlada dobra atmosfera i da ne bude nikakvih podela i zavisti.Nikome ne treba da bude ispod časti da sedi na klupi, ali i svako mora u toku prvenstva da dobije bar neku šansu.

Mogao bi se napraviti dobar tim, međutim imamo određenog viška u veznom redu i tu bi moglo da bude problema oko toga ko treba da ide.Šteta što nismo mogli prodati Đurovskog i Stjepanovića, nekako su višak u ovom novom timu koji bi trebao da krene od početka.Merebašvili i Stevanović su potpuno isti tip igrača kao ova dvojica, a konkurenciju još zaoštravaju i Oumaru i Mitošević.Pitanje je i šta će igrati Bilbija i da li on može da bude rezerva Jao-u.No, videćemo šta će biti, nadamo se jednoj mnogo boljoj sezoni.
I zaista nadam se da će nas ovoga puta zaobići razne afere i da se nećemo razvlačiti po raznoj žutoj štampi, no to pre svega zavisi od pojedinih ljudi koji su već godinama u klubu.Ako opet zabrljamo, oteraćemo sa tribina i ovaj mali broj navijača koji prati Vošu u ovom zadnjem periodu.
Osnovno pitanje je - Da li zaista postoji dobra volja i želja da Vojvodina nešto značajno uradi ili je nešto drugo u pitanju?
car jovan

Post by car jovan »

Маните се прича о титулама,куповима итд,итд.Треће место је реалност,иако имамо најјачи тим у лиги.Бићу задовољан афирмацијом играча из наше школе Катаи,Митошевић,...а све преко тога биће још већи успех.Очекујте борбу за евро купове,а приче о титули баталите,ако тако уђете у нову сезону мање ћете се нервирати.А што се тиче звезде ја мислим да нико нормалан не би доводио играча који једино може да игра по својој грађи коју има, пивота у рукомету.Што се тиче коромана,кад он не може више ни у Кореји да игра јасни су његови квалитети.А остали вешовићи,владани бинићи,по чему су они бољи од момака из наше школе?Али на жалост у лиги каква је и у држави каква је разноразни коромани на крају освоје титулу,јер је то наређење за ову сезону.
ice

Post by ice »

Ja ipak mislim da i uz sve mahinacije i lopovluke ne može neko da bude sprečen da dokaže da je najbolji ako to zaista i jeste, ali u svakom smislu.Pogotovo ako se zna da ni mi baš nismo naivni i da imamo ponekog keca u rukavu (da se sada ne vraćam u prošlost) .
Problem je u tome što smo mi sami sebi podmetali nogu i to nebrojeno puta, pa kako da i uradimo nešto ozbiljnije u takvoj situaciji?
Nismo mi bili tako očajni prošle sezone zato što su nam drugi pripremili neku " igranku " .Bili smo očajni zato što je klub funkcionisao na očajan način.Kratko i jasno.
Ne možemo mi nikoga da krivimo ni za šta.U zadnjih nekoliko sezona, uvek smo za prvoplasiranim zaostajali ogroman broj bodova, a dva finala kupa smo glatko izgubili gde su sudije bile najneprimetniji akteri na terenu.
Ja doduše spominjem eventualne mahinacije od strane vrhuške našeg fudbala, ali kao nešto što bi eventualno tek moglo da se desi, sećajući se na primer sredine devedesetih.
Ali kao što sam napisao, pre svega u našem klubu mnogo toga treba da se promeni, od načina razmišljanja pa do određenih postupaka.

Naravno, ne treba se unapred zanositi, niti davati bilo kakve bombastične izjave u vezi nekih očekivanja, ali sa druge strane zašto bi smo se mi pokorili unapred onom komunističkom dvojcu i još ih stavili na pijedastal?Zašto im se ne bi jednom suprostavili onako otvorenog garda, bez nekih uvijanja, ali i busanja u grudi?
menager

Post by menager »

ice wrote:
ssnigd wrote:
ice wrote:Sada po prvi put smo malo odrešili kesu kada je reč o kvalitetnim pojačanjima iz NAŠE LIGE (dakle da ne jurimo više belosvetske nepouzdane igrače kojima je fudbala preko glave) , zatim naši mladi momci su pojačali konkurenciju i nemamo nijednu poziciju u timu koja je nepokrivena.Doveli smo i solidnog, mladog trenera.
A na pomen Zvezdinih pojačanja se valjam od smeha.Koroman i Tošić?
:lol: :lol: :lol:
Još puno takvih pojačanja doveli, čak predlažem da ih i častimo u znak zahvalnosti.I ovaj Milovanović se izgubio i nigde ga nije bilo.A tim im je bio totalna kršina i to će isplivati sada na videlo jer ovoga puta neće moći da nameštaju toliko utakmica.Ma morali su oni i prošle godine da budu prvi, ali ne vredi, takav nekvalitet jednostavno to nije mogao da postigne, dobili su one naše jadnike u kupu i to im je bio maksimum.
Koliko je sada Partizan slab moglo se videti protiv Jermena.
Dakle, sve uslove imamo da ovoga puta zaista nešto i uradimo, dobro je što se ne busamo u grudi raznim debilnim izjavama i da smo na vreme krenuli sa pripremama i to u našoj zemlji.
.
sve ovo sto si napisao iznad je busanje u grudi prijatelju. prosle sezone sam zaista ocekivao od vose, ako ne da uzme titulu ono bar da bude ravnopravan takmac. sad se pojavljuju identicni (pa jos gori ) komentari kako su blizanci jos slabiji a vosa jos jaca i bolja. u kom filmu? nakon svega vidjenog prosle godine? antwi, abubakar i ilic nazalost nisu bolja pojacanja od koromana, tosica, vesovic i milovanovica
tj kizita ili stevanovica.

naravno, videcemo kako ce sve to izgledati na terenu. glavni problem su stoperi. milovic i trajkovic su igraci ko nikad ne bi igrali u bg klubovima,a otisli su tadic i mrdja koji su zajedno dali 80% golova. ja sam samo realan i voleo bih da vidim vosu koja je ravnopravna u borbi za titulu.

mnogo ce zavisiti od trenera, ako napravi hemiju, moze da se napravi tim koji za pocetak nece gubiti kako izadje iz n sada,a onda u direktnim duelima sa ekipama iz bg resiti sve dileme

do tada, rad red i dicsplina i vez velikih izjava. ono mogu samo da skode
budababa

Post by budababa »

B92: Mrđa na putu ka Humskoj

Napadač Vojvodine Dragan Mrđa nalazi se na korak od prelaska u Partizan, saznaje B92.

Predsednici dva kluba Dragan Đurić i Ratko Butorović sastali su se u subotu oko 18 časova da dogovore uslove najvećeg transfera u Srbiji ovoga leta.

Dolazak najboljeg igrača JSL prošle sezone u redove šampiona gotovo je izvesan iako je Butorović ranije odbacio takvu mogućnost objašnjenjem da ne želi da pojačava rivala za titulu.

Dragan Mrđa rođen je 1984. godine u Vršcu. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi 2001. godine, prethodno je igrao u mlađim kategorijama "crveno-belih". Dve sezone je proveo na pozajmici u Jedinstvu iz Uba (2003-2005), a potom je od 2005-2007. igrao za belgijski Lirs, poslednju sezonu na pozajmici u Zulte Varegemu. Sezonu 2007-2008 igrao je za Himki, a onda je prešao u Vojvodinu za koju je na 56 mečeva postigao 35 golova.

Osam utakmica odigrao je i za seniorsku reprezentaciju Srbije i dva puta bio strelac. Bio je i član nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali nije dobio priliku da igra. Na sajtu transfermarkt.de njegova tržišna cena se procenjuje na oko 2.5 miliona evra.

Pored Mrđe u Partizan bi ovih dana mogao da se vrati i bivši kapiten Milan Lola Smiljanić koji bi mogao da dođe kao slobodan igrač iz Espanjola koji još uvek duguje "crno-belima" novac od transfera iz 2007. godine.

Milan Smiljanić je dve godine mlađi od Mrđe, a rođen je u švedskom Kalmaru. Profesionalnu karijeru počeo je 2005. godine u Partizaanu. Posle dve sezone u Humskoj gde je bio i kapiten, 2007. prelazi u španski Espanjol. Za tim iz Barselone je odigrao 49 utakmica, a poslednjih šest meseci bio je na pozajmici u Sportingu iz Hihona. Šest puta je igrao za Srbiju i postigao jedan gol. Njegova tržišna cena je oko 1.2 miliona evra.

Partizan u ovom prelaznom roku doveo Kizita (Vojvodina), Radišu Ilića i Galešića (HIT Gorica, Slovenija), pozajmio Ivana Stevanovica (Sošo), vratio sa pozajmica Živkovića (Metalac GM), Miljkovića (Teleoptik) i Bogunovića (Kadiz), iz Teleoptika i mladog tima povukao Šćepovića i Askovskog.

Prema izjavama celnih ljudi kluba i trenera Stanojevića, prelazni rok je gotov što se dolazaka tiče, očekuje se da još ode Radosav Petrović (Vest Hem), verovatno tokom sledeće nedelje.

Partizan u sredu igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika u Jerevanu. "Crno-beli" brane prednost od 3:1 iz Beograda.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
etxeberria

Post by etxeberria »

Jel moze neko da mi pomogne da nadjem onaj klip na youtubu gde djurovski i mrdja "vode" navijanje posle tekme na jna? :)
sam svoj najveci neprijatelj
Buca

Post by Buca »

Odma sam se setio pregovora sa zvijezdom oko Kacara 8)
Željko Brkić jedan je od nas!!!
igoork

Post by igoork »

etxeberria wrote:Jel moze neko da mi pomogne da nadjem onaj klip na youtubu gde djurovski i mrdja "vode" navijanje posle tekme na jna? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ltbTB6xlMJo

1:42 :cheers:
etxeberria

Post by etxeberria »

igoork wrote:
etxeberria wrote:Jel moze neko da mi pomogne da nadjem onaj klip na youtubu gde djurovski i mrdja "vode" navijanje posle tekme na jna? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ltbTB6xlMJo

1:42 :cheers:
to je to hvala :D
sam svoj najveci neprijatelj
Post Reply