Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Kakva zajednicka investicija sa vlasnicima lokala. Ovi se jedino mogu obavezati da okrece svako svoj lokal. Od kud njima para ili interes za rekonstrukciju stadiona. Osim ako se pod tim ne misli da budu "kooperativni" dok traje operacija.
Cizma
Posts: 15
Joined: Tue Feb 16, 2010 6:04 pm

Post by Cizma »

Sutra je konferencija za novinare , videcete sve , a mozete se ovih dana obavestiti iz medija
User avatar
dapokalypto
Posts: 209
Joined: Mon Jul 14, 2008 10:49 am

Post by dapokalypto »

Cizma wrote:Sutra je konferencija za novinare , videcete sve , a mozete se ovih dana obavestiti iz medija
Siva Eminencijo, ti li si? 8)
JBŠ fabrike, svi na polje, svi na fudbal, da trenirate.. ajd zdra`o..
Cizma
Posts: 15
Joined: Tue Feb 16, 2010 6:04 pm

Post by Cizma »

Ipak nece biti na konferenciji danas ... ali ce biti u medijima ovih dana
User avatar
dulajlo
Posts: 261
Joined: Mon Aug 10, 2009 1:29 pm

Post by dulajlo »

Ispred blagajne na istoku uprkos prisustvu devojke koja prodaje karte, dva redara i gospodina iz privatnog obezbedjenja lezi, da izvinu drugovi i drugarice forumasi, g*vno. Sramota.
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 4102
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Post by Red Marquis »

dulajlo wrote:Ispred blagajne na istoku uprkos prisustvu devojke koja prodaje karte, dva redara i gospodina iz privatnog obezbedjenja lezi, da izvinu drugovi i drugarice forumasi, g*vno. Sramota.
...u koje ja umalo da upadnem danas :evil: Sramota stvarno.
Io odio Belgrado
User avatar
dapokalypto
Posts: 209
Joined: Mon Jul 14, 2008 10:49 am

Post by dapokalypto »

Red Marquis wrote:
dulajlo wrote:Ispred blagajne na istoku uprkos prisustvu devojke koja prodaje karte, dva redara i gospodina iz privatnog obezbedjenja lezi, da izvinu drugovi i drugarice forumasi, g*vno. Sramota.
...u koje ja umalo da upadnem danas :evil: Sramota stvarno.
Da ga nisam ja ugazio :D
JBŠ fabrike, svi na polje, svi na fudbal, da trenirate.. ajd zdra`o..
vlada90
Posts: 79
Joined: Tue Dec 04, 2007 10:39 pm

Post by vlada90 »

blic.rs wrote:Inicijativa za rekonstrukciju „Karađorđa“
Obnovu stadiona plaćaju FK Vojvodina i kafedžije

Novi Sad će dobiti rekonstruisani, potpuno opremljeni stadion, sa uređenim lokalima oko njega, a da za to neće morati praktično da izdvoji ni dinar iz kase, najavljuje gradonačelnik Igor Pavličić. On navodi da će gradske vlasti uskoro osnovati posebnu komisiju sa zadatkom da se pozabavi obnovom stadiona, ali i višegodišnjim nerešenih statusom lokala ispod njegove severne tribine.
Novac uložen u rekonstrukciju grad će odbijati od zakupnine: Stadion i lokali pod severnom tribinom

- Ideja je da se stadion rekonstruiše, a to bi platili FK Vojvodina kao najveći korisnik prostora, kao i zakupci lokala. U pitanju je potpuna rekonstrukcija, kojom ćemo nastaviti radove započete prošle godine, kada je grad uložio novac u uređenje južne tribine. Rekonstrukcijom bi se izgradile tribine, srušila stara upravna zgrada i sagradili reflektori, odnosno obavili poslovi neophodni da FK Vojvodina dobije stadion po propisima UEFA - rekao je Pavličić, najavljujući formiranje komisije.


Komisija će, prema Pavličićevim rečima, biti zadužena za izradu idejnog projekta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za lokale na stadionu „Karađorđe“, čiji korisnici nikome ne plaćaju zakup. S druge strane, trenutno nije poznato ni kome bi trebalo da plaćaju zakup: da li direktno gradu, „Spensu“ kao preduzeću kojem je povereno upravljanje stadionom ili pak „Poslovnom prostoru“.
Samo finansiranje projekta rekonstrukcije Gradskog stadiona planirano je tako da grad samo pomogne oko dokumentacije, a da za radove novac daju FK Vojvodina i zakupci lokala.


- Njima je u interesu da se prostor uredi. Oni će svi izdvojiti sredstva za uređenje prostora ispod tribina, pri čemu je naš zahtev da to budu jednoobrazni prostori i da ne bude šarenila, a ulaganje će im biti odbijeno na račun zakupnina koje bi trebalo da plate. Uradićemo, zapravo, istu stvar kao i sa bioskopom „Arena“: daćemo nekome gradski prostor da ga uredi i koristi, a da početno ulaganje odbijemo od zakupa - objašnjava Pavličić.


Stadion bi mogao da bude rekonstruisan do kraja 2010. godine, ocenjuje gradonačelnik, ali je realnije da to bude sledeće godine. Posle idejnog je, naime, potrebno napraviti i glavni projekat, a nakon toga slede i radovi, za koje je potrebno bar nekoliko meseci.


Lokalne vlasti su više puta pokušavale da reše pitanje koriš­ćenja lokala ispod severne tribine stadi­ona, ali se nije stiglo dalje od pravljena izve­­štaja. Grad nema dokumentaciju o tome ko je, kada i kome dao neke od prostora ispod tribine u zakup, a nezvanično se može čuti da se neki, navodno, nalaze i u vlasništvu pojedinih ugostitelja, kao i da su mnogi davani u zakup po nekoliko puta, pa se zapravo i ne zna ko je pravi zakupac.
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

Hmmm...eto ti ga sad!

Ne bih da budem uvek sumnjičav i "antiprotivan"....ali....

Pošto sam potpuno apolitičan tip (u srpskom dnevno-politikantsko - stranačkom smislu), hteo bih da pitam, da li se to, nama, bliže neki izbori ili neki sličan cirkus??? :mrgreen:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Званични сајт, вољеног нам клуба, донео нам јр 06.07 вест, да је олујно време направило велику штету на СЦ Вујадин Бошков. Иако је објекат ревитализован пре коју годину, није могао да се избори са непогодом коју су на нас пустила небеса. Остаје само питање колико је плаћена та "ревитализација Ветерника ", и да ли је слабост грађевина резултат неимарског не знања или је то био оштар шамар мајке природе?
Image
Pikado
Posts: 94
Joined: Thu Apr 22, 2010 6:38 am

Post by Pikado »

Sve ce to narod pozlatiti , a osiguranje isplatiti .
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 9036
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Neko je kanda skrtario na materijalu...
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2725
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

12. 07. 2010. | Radio 021
Pravi se projekat rekonstrukcije stadiona

Projekat novog izgleda stadiona Karađorđe je u fazi izrade, a najavljenu rekonstrukciju bi trebalo da finansiraju Fudbalski klub Vojvodina i zakupci lokala na severnoj tribini, kojima bi se uloženi novac odbio od zakupnina.

Korisnici lokala već tri meseca čekaju sastanak sa gradskim vlastima, kako bi saznali kakvi su planovi i da predlože svoje ideje za rekonstrukciju, piše Blic.

Grad nema preciznu dokumentaciju o tome ko zakupljuje lokale, a ko je vlasnik, a tokom godina su neki prostori i rekonstruisani, pa stanje ne odgovara onom u planovima.
DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=445480
14. jul 2010. | 14:34 | Izvor: B92, Sport | AK
Država pomaže obnovu stadiona

Republika Srbije otvorila je konkurs za renoviranje stadiona u Srbiji na koji mogu da se prijave svi zainteresovani klubovi i gradovi.


"Imamo šansu da na jeftiniji način i uz pomoć države konačno sredimo infrastruktoru", istakao je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Svi zainteresovani mogu da se prijave kod Ministarstva za ekologiju i Ministarstva ekonomije."Ovo je veliki i važan projekat. Želim da apelujem na klubove i lokalne samouprave da upute pismo nadležnim organima u predviđenom roku", rekao je Karadžić.

Pojedini fudbalski centri već su aplicirali.

"Do sada su se prijavili Užice, Čačak, Zaječar, Subotica i Jagodina, a očekujemo da u sredu to urade Niš i Kruševac. U petak se donosi odluka koji gradovi dobijaju pomoć. Kod pojedinih stadiona su potrebna manja ulaganja ili samo reflektori".

Konkurs nije zatvoren ima vremena za sve zainteresovane da se prijave.

"Znam da mnogi još vagaju i zato želim da se po svaku cenu ozbiljno uključe u ovu misiju. Uz pomoć lokalne samoupraveto još mogu Požarevac, Smederevo, Novi Sad, Inđija i Stara Pazova. Biće izabrano desetak gradova, što je sasvim dovoljno za Srbiju", rekao je Karadžić.

Uslovi su povoljni za klubove i gradove.

"Čitav aranžman je pun pogodak. Na ozbiljan i, što je najvažnije, jeftin način, uz podršku države, možemo da pokrenemo fudbalske centre. Znamo da se godinama nije ulagalo u infrastrukturu, ali jednom mora da se krene od nule ukoliko želimo da napredujemo", zaključio je predsednik FSS-a.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
User avatar
igoork
Posts: 781
Joined: Tue Jul 21, 2009 11:09 pm
Location: Na brdovitom Balkanu

Post by igoork »

Gde smo mi u celoj prici? :lol:
Cak se ranije spominjalo da ce u ovoj godini da krenu sa radovima. (Odnosi se na pricu za ove lokale na Severu i nas.)
Post Reply