Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Turija
Posts: 10863
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Milan wrote:
Marcello wrote:Odmah sam se setio one naše čuvene table, kod "Krompi"-ja, sa fotografijama od prethodne nedelje!
Odrastao sam uz tu tablu! Bukvalno sam svaki dan buljio u nju. Slike sa novih utakmica su se stavljale sa ulične strane, a ove starije su se prebacivale pozadi. Nostalgija... :cry:
Nisam baš odrastao, ali sam proveo mladost uz nju, gledajući dobro znanu Tozinu vicešampionsku generaciju Vojvodine: Svilar, Vujkov,Mokuš, Trifunović, Novoselac, Jurčin, Rutonjski, Lerinc, Nikezić, Vučeković, Ivezić, Ličinar, Pavković....kojoj nije smetao nijedan bunker gostiju u Novom Sadu i bio je načet golom -dva, već u 20 minutu...kakav se atomski fudbal tada igrao na ,,Gradski Stadion Vojvodine"
Ah, vremena, vremena, nije bilo da nema (što peva Balašević)
Uglavnom utorkom su bile postavljene slike sa utakmice, a onda još par koraka dalje prema Tanurdžićevoj Palati, po Dnevnik, Sport i Sportske Novosti, sve odjednom....
Kasnije je još živela ideja, pa smo mogli kroz reči i sliku pratiti generaciju Braneta Novakovića, Džimija Marića, čini mi se sve do druge Šampionske (ako se neko bolje seća, zamolio bih me ispravi).
Danas ne verujem da bi tako nešto moglo, jer bi tabla bila razbijena za sat-dva, čak i u po bela dana.A, nekad nije moglo da se divlja po Novom Sadu :hurray: , ali dobro, vremena se menjaju :oops:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Siva Eminencija
Posts: 287
Joined: Fri Jan 23, 2009 7:00 pm

Post by Siva Eminencija »

JPG reklame poslate , obratite se Podbari za preuzimanje .
Pozdrav
User avatar
Milan
Posts: 4310
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Turija wrote: Kasnije je još živela ideja, pa smo mogli kroz reči i sliku pratiti generaciju Braneta Novakovića, Džimija Marića, čini mi se sve do druge Šampionske (ako se neko bolje seća, zamolio bih me ispravi).
Koliko se ja sećam, jedna od poslednjih sezona (možda i poslednja) koja je bila postavljana je ona kada smo rastavili onaj zvezdin tim iz Barija.

Sada sam se setio i čoveka koji je to postavljao. Bio je baš gospodski obučen sa sve šeširom na glavi. Uvek se uredno javljao, strpljivo kačio sliku po sliku i nije mu smetao klinac koji mu je visio iznad glave.
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

dulajlo wrote:bilo bi dobro ako bi neko iz marketinga kluba ili (manje verovatno) iz dnevnika, mogao da nam posalje jpg reklame pa da svi spamujemo po fejzbucima, majspejsovima, twiterima, forumima i slichno.
Image
User avatar
buraz
Posts: 130
Joined: Mon Aug 17, 2009 9:29 pm
Location: Novi Sad

Post by buraz »

Mislim da ne bi bilo lose napomenuti da ce karta vaziti i za utakmice mlade reprezentacije, ako se ne varam!
Jedna je crvena a druga je bela....
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 3922
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Post by Red Marquis »

Da li to za mladu reprezentaciju važi i za nas koji imamo propusnicu za sever?
User avatar
budababa
Posts: 4016
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Red Marquis wrote:Da li to za mladu reprezentaciju važi i za nas koji imamo propusnicu za sever?
Do sada je bilo tako...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
021
Posts: 862
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Želeo bih da pohvalim marketing napore koje klub ulaže, a koji se pre svega tiču prodaje sezonskih ulaznica, ali i kompletne aktivnosti marketinga. Napravljen je značajan iskorak u odnosu na ranije sezone. Konačno se mogu uočiti naznake strateškog razmišljanja, vidi se da postoji neko u klubu ko svesno vodi računa o ovim pitanjima. Bez obzira što su ovi pokušaji pomalo nespretni i nepotpuni, evidentan je trud koji klub ulaže ne bi li se približio svojim navijačima.

Inače, marketing je mnogo više od reklame, iako se u svakodnevnom razgovoru ova dva pojma često (pogrešno) izjednačavaju. Posmatrano kroz prizmu instrumenata marketing miksa, proizvod (ili usluga) je ono što je osnovno i najvažnije. To je u našem slučaju mesto na stadionu, odnosno fudbalska predstava. Ona je takva kakva je, nažalost i glavni razlog zašto je broj gledalaca na našim utakmicama takav kakav je. Dobra je stvar što je osnovni proizvod proširen i na utakmice mlade reprezentacije.
Snižavanje cene ulaznica je pun pogodak. Mislim da bi taj potez sam po sebi bio dovoljan da udvostruči prodaju sezonskih, u odnosu na skromni prošlosezonski rezultat. Cenovno smo vrlo konkurentni, a nadam se da ćemo uskoro biti i necenovno.
Škripalo je u početku sa mestom prodaje, ali sada je sve u redu. Dobro je što su odmah uvideli ovaj problem, koji je ozbiljno pretio da potkopa ostale napore. Jer, džaba jeftina karta, kada se treba mučiti da bi se do nje došlo.
Što se promocije tiče, ona je unapređena širim medijskim prostorom koji klub dobija, kvalitetnijim PR-om, oglasima u štampi i većom zastupljenošću na internetu. Od spominjanih sredstava propagande, za početak bi bilo najbolje zakupiti nekoliko bilborda.

Poradilo se i na segmentaciji tržišta, uvođenjem porodičnih karata (uz standardne penzionerske). Međutim, tu nikako ne treba stati. Kreće škola, i bilo bi jako dobro usmeriti pažnju na mlađu populaciju. Za uvođenje zasebnih đačkih karata je nažalost kasno, ali za druge akcije sada je pravi trenutak. Treba krenuti sa kampanjama po osnovnim i srednjim školama, u Novom Sadu i okolinim mestima gde postoji sklonost ka Voši. Dovesti igrače, organizovati utakmice, školske turnire, deliti dresove, ulaznice, i naravno, oživeti Fer tribinu (novi Mali jug svakako nema funkciju). Ovo zahteva malo para i truda, a efekti su višestruki. Ukoliko želimo da stvorimo bazu za budućnost, to je jedina šansa. Pasivnim pristupom imamo male izglede spram blizanaca, koji su u svom nastupu mnogo agresivniji, što pali kod dece.

Naravno, sve ovo ima smisla jedino pod uslovom da se u dogledno vreme uradi nešto više na fudbalskom planu, gde smo, nažalost, još uvek ispod (srednje)evropskog proseka. Ukoliko ne budemo imali ekipu koja je kadra da izbori učešće u Ligi Evrope, sav sporedni trud pada u vodu, a stanje ostaje isto kakvo je sada. Imaćemo i dalje vrlo malo zadovoljnih navijača i pretplatna ulaznica za Vošu nikada neće biti tražena roba.
User avatar
Milan
Posts: 4310
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Da li se karte još uvek prodaju svakog dana na blagajni Karađorđa? Sada sam došao sa stadiona, ispred blagajne sam bio u 15:15h i nikoga nisam zatekao. Koliko se sećam, rečeno je da će se karte prodavati svakog dana (pa i nedeljom) od 10-17h...
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

021 wrote: oživeti Fer tribinu (novi Mali jug svakako nema funkciju).
Apsolutno!!!

Jedino, što, mislim da ne treba da se zamaramo sa naučnim pristupom marketingu...To, po meni, mogu da rade veliki svetski klubovi, čiji stadioni imaju 50 'iljada sedišta, a šatro, klub ima 100 miliona navijača.

Njihovi "trafordi", "bridževi", "kampovi" su uvek puni...Oni su se uključili u ozbiljnu trku otimanja novaca od Azijata i ljudi, koji se nikad u životu neće ni približiti njihovom stadionu. Njima ti navijači ne trebaju kao podrška, već samo kao kupci najnovije kolekcije suvenira. E, tu nastupa rat sa konkurencijom! Uzeti što više juana, ili čega već, iz ruku konkurenata! To je klasičan trgovački obračun, koji sa fudbalom ima izuzetno malo dodirnih tačaka.

Naš cilj jeste da zainteresujemo, pre svega, NAŠE navijače da dođu. A, znajući kakav smo mentalitet - ufff...Cigani i oni još gori, neće doći nikad, što je dobro! Bar nemamo potrebe za deratizacijom (što onomad neko reče na jednom forumu, he he) na našem stadionu.

Odmah ću se izviniti na dugačkom postu, ali, da vam ispričam anegdotu od pre neko veče, za koju mislim da je naš suštinski problem!

Naime, uveče, na Štrandu, sretoh drugara, koji je visio na našem Istoku. Naravno, već 5-6 godina ga nema! Pravi, tvrdokorni Slaninar, koji se non-stop kačio sa našim drugarima, izbeglim iz tada - ratnih područja. "Kako možeš da navijaš za partizan!!! U Sarajevu si navijao za Želju, a sad za partizan. Ti treba da navijaš za VOJVODINU!!!"

Elem, pre neko veče, bukvalno ga molim da se vrati i ponovo okupi svoju ekipu standardnih na Istoku, a on meni odgovara ovako: "Budi siguran da neću doći! Ja na Karađorđe ne dolazim! Ja ne mogu da gledam onog Batu na našim tribinama. Ja više ne znam ni da li navijam za njih!"

Džaba sam ga podsećao da je u pitanju čisto pitanje tradicije, da ime stadiona nema svrhu bilo koga da otera ili promoviše, da ovo, da ono, da naši momci zaista igraju dobro...

Na kraju se pitam, da li je moguće, da ni tih 90 minuta ne možemo da se okrenemo F.K. "Vojvodini", pola belom - pola crvenom dresu, koji svi toliko volimo (taj moj drug, bez sumnje!)...Da nas je svaki, čak i najmanji prizvuk politike, toliko zatrovao i podelio!

Kad krenem na stadion, moja politika je samo FKV! Da li će neki ljudi to ikada ukapirati, pitam se...

:roll:

P.S. Na žalost, ovo nije usamljeni primer. Lično znam još barem 10-15 sličnih priča...

IZVINITE ZA OFF!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8932
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Marcello wrote:Na žalost, ovo nije usamljeni primer. Lično znam još barem 10-15 sličnih priča...
Jebiga brate, srpska posla. Na svakog Srbina dodje tri partije, nama je politika vaznija nego 'lebac da jedemo.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Nikoga ne treba terati da dodje ako ne zeli.Njihov problem i eventualni gubitak.
Ono sto je na svima nama jeste da se potrudimo da se konacno medijski probijemo i da svi ljudi budu na vreme upoznati sa svim stvarima vezanim za nas klub i navijacku grupu takodje.Tu prevashodno treba da bude ciljna grupa mladja populacija,a tu takodje razlicito treba delovati ako su u pitanju mladji ili stariji skolarci.
Ko zna sve informacije,a nece da dodje(ne zato sto je eventualno sprecen),takav nam ni ne treba.Ne brinite,nije veliki broj takvih u pitanju i zato slobodno mozemo da se opustimo,stvari se menjaju vrtoglavom brzinom,vidi se to i po broju novih clanova na forumu.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Milan
Posts: 4310
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Milan wrote:Da li se karte još uvek prodaju svakog dana na blagajni Karađorđa? Sada sam došao sa stadiona, ispred blagajne sam bio u 15:15h i nikoga nisam zatekao. Koliko se sećam, rečeno je da će se karte prodavati svakog dana (pa i nedeljom) od 10-17h...

Ponovo pitam. U NS-u sam samo vikendom, pa bih molio odgovor od SIVE EMINENCIJE. Može i na pm...
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
dapokalypto
Posts: 209
Joined: Mon Jul 14, 2008 10:49 am

Post by dapokalypto »

Nisam bio siguran gde da postavim ovo pa nek admini premeste ako treba..

Evo link http://www.limundo.com/aukcija-VOJVODIN ... ZAN-559940
http://www.limundo.com/aukcija-vojvodin ... 955-542906 pa sami pogledajte, mislim da ne moram puno da objasnjavam..
šumar
Posts: 253
Joined: Thu Feb 05, 2009 8:27 pm

Post by šumar »

Da li neko zna kako ide prodaja godišnjih karata?
Nije mi jasno da neko ne kupi sezonsku a navija za Vošu.
Post Reply