UEFA Europa League - sezona 2009/10

Locked
User avatar
Casual
Posts: 253
Joined: Mon Jul 13, 2009 11:25 pm
Location: Ravnica

Post by Casual »

Jednostavno, srece nismo imali! Lepo su rekli da se onakvi golovi ni na treningu ne primaju. I dalje ne mogu da dodjem sebi i da shvatim kako smo samo primili onakve golove!
Pohvala je to sto smo igrali zaista napadacki, celu utakmicu smo igrali 4-4-2, i kad smo vodili nismo cuvali rezultat(iako smo mozda i trebali), nisam tolko pametan.
Sve u svemu, igramo otvoreno, napadacki, ako odbranu uigramo, bice od nas nesto.
I nemojte tolko kritikovati Brku, stvarno toliko nesrece i nepravde se dogodilo u ovoj utakmici da nema smisla stvarno. Pa onda onaj penal... Pa na kraju onaj slobodni udarac Tadica koji sam video vec u golu... Ne verujem i dalje!
Volem Vošu!
Panucci
Posts: 73
Joined: Wed Jul 08, 2009 2:12 pm
Location: Novi Sad

Post by Panucci »

evo...noc je, koliko toliko prospavana, ali u stomaku dalje kuva...ostaje onaj gorak ukus...bili smo tako blizu, eeeej, pa setite se kad je Vojvodina poslednji put napadala kad je imala rezultat koji joj odgovara??? (pri tome mislim na situaciju kod 1:1)
Momci su odigrali hrabro...jako su me prijatno iznenadili...nemojmo zaboraviti da imaju 1 i po utakmicu u nogama (kad se saberu sva imena sa kojima smo igrali pripreme, po kojim temperaturama...)
videla se zelja..videla se borbenost....videlo se puno lepih poteza, ideja, dodavanja...ponovicu jos jednom, ako ovako budemo igrali prvenstvo, ostvajamo titulu...i navijam svim srcem da se to konacno desi, predugo je proslo...
i jos nesto...prelistajte malo postove kada je bila polemika oko novog kapitena...koliko ste svi kovali Brkica u zvezde, brka kapiten, brka vojvodinas, brka ovo-ono....pogledajte koliko igraca naseg kluba samo cita ove postove, a kamoli da prozbori koju sa nama...
ZELJKO BRKIC je decko koji zasluzuje sve nase pohvale i divljenje zbog svog odnosa prema nasem klubu...imao je jednu losu intervenciju, jebi ga...to se svakom desi..SVAKOM, pa i vama sto ga toliko sada pljujete, sigurno ste bar jednom zajebali u zivotu...jeste pogresio, to je nesporno...i tu je kraj...njemu je sigurno daleko teze bilo i sinoc i bice u narednim danima, nego svima nama zajedno....zato bih vas sve najlepse zamolio da prestanemo sa paljbom po coveku...
IDEMO DALJE, HRABRO, BORBENO, DO NOVE TITULE!!!
Ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

па добро видим да сви овде браните Бркића од пљувача, ал нешто не видим да га неко посебно напада, можда је неко и реаговао у афекту, ал мислим да се сви и даље слажу да је Брка одличан голман и да код већине нема дилеме да је он прави капитен, тако да опуштено, не мрзи нико Бркића.
User avatar
igoork
Posts: 781
Joined: Tue Jul 21, 2009 11:09 pm
Location: Na brdovitom Balkanu

Post by igoork »

Zeljafcv wrote: Резиме: Казнити Алексића, јер виђен је у новосадским дискотекама како банчи, а не окривити Бркића, наставити са нападачком игром, купити штопера и нападача, жалба Уефи, дугорочно акција за ЕВРОПСКИ КАРАЂОРЂЕ!
To sto su nesposobni u klubu da coveku srede vizu to je njima na sram a ne Danijelu! A da verujte mi to je ziva istina kakav crni umor...Imam info nije bitno odakle...
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Za takav propust neko MORA da odgovara da li Aleksic ili neko iz kluba,nije na meni jer nisam upoznat sa istinom!
Željko Brkić jedan je od nas!!!
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9956
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Evo i mene :lol:
Mec sam gledao pod jakim bolovima,pa sam molio boga samo da utakmica bude zanimljiva i da me odrzi budnim,i na srecu i bila je takva.
Sto se same utakmice tice,nicim nisam iznenadjen,cak stavise,rekao bih bas prema ocekivanjima.Vec duzi niz godina Bundesliga je ono sto pratim,a velika je slicnost izmedju nemackog i austrijskog shvatanja fudbala,samo sto Austrijanci imaju slabiji kvalitet.Moja analiza nemackih timova,reprezentacije,mentaliteta.... je pokazala da nemci najveci presing na protivnika (a i najvise golova daju) vrse od 60-75. minuta.Cudi me ga Herr Steppi nije pripremio ekipu za tako nesto.
Imam osecaj da je Steppi pripremao ekipu za 2:1,smatrajuci da je tad mec resen.Tako je i bilo,poveli smo 1:0,a posle i 2:1,mada ne iz kontre kako je Steppi zeleo,ali moglo se na njemu videti zadovoljstvo,rekao bih vece sto je TADIC dao gol,nego sto Vojvodina vodi.Mislim da je taj gol i kljucni deo meca.Suvise rano je pao.I sam Steppi je verovatno ocekivao da cemo u zadnjih 15 minuta uci sa 1:1 i da ce austrijanci tad krenuti na sve ili nista,pa ako ga damo iz kontre to je to.Medjutim,cini mi se da je bilo bolje (po nas) da Tadic u tom trenutku nije dao gol.Jer Austrija je tad dobila "cilj misije",znali su sta im je ciniti.A mogu vam reci da je tad 30% lakse uz domace navijace (koji te "ponesu" jos),i zvezda je to sinoc pokazala.Stalni presing Austrije je kao normalnu posledicu prouzrokovalo greske nasih igraca iz prostog razloga sto Vojvodina retko kad igra takve meceve.Posto su svi nasi treneri u Srbiji vrsni stratezi,retko cija ekipa igra totalni fudbal,vec su to sve takticka nadmudrivanja i sasvim je normalno da ekipa gresi kad je tako pritisnu.Sto se tice Brkicevog kiksa,samo cu reci,tipicna srpska golmanska skola.Ceo zivot imamo lose golmane na centarsuteve i smatram da problem nije napravljen jucernjasnjim Brxovim kiksem,vec je kao moguca posledica izazvan pre dugo,dugo godina.Tako da ne zameram Brkicu,na toliko centrifuga,jedan kiks srpskog golmana spada u prag tolerancije.Rekoh pre meca sve ispod tri komada ce biti uspeh i nazalost,bio sam u pravu.Smatram da je prevagu na terenu odneo veci broj kvalitetnih pojedinaca u ekipi Austrije.Jednostavno,oni imaju tako slozenu ekipu da su spremni da uvek igraju na gol vise.Znaju da imaju pojedince koji uvek mogu dati 2-3 gola na mecu i baziraju se na njima,a zapostavljaju odbranu.I smatram da smo u tom segmentu i izgubili mec,jer mi nemamo igrace koji nam mogu garantovati ne 3 vec i 2 gola po mecu. Nas trenutni problem je u tome,sto nemamo odbranu a napadacki deo ekipe nije spreman da igra na gol vise i to je to.

Zanimljiv putokaz bi mogao biti i njihov izbor spica,Okotie je mnogo mladji od Diabanga,kojeg znam vec duzi niz godina iz Bundeslige dok je jos pre desetak godina nastupao za Arminiju (cini mi se) i zadnjih godina za Bochum.Diabang je dobar igrac,dobar centarfor,ali... austrijanci su svesno sansu dali Okotiu i bukvalno sami stvorili igraca.Mislim da je jedno vreme bio u B timu na pozajmici,ali jos jedan pokazatelj sistematizacije u radu sa mladima. Ko razume,shvatice... :wink:

Koliko primetih,da smo pobedili videli bi Daria Srnu na Karadjordju,ustvari Austrija je izvukla Metalurg a ne Sahtjor :wink:

SLAVIA PRAG-Crvena Zvezda
Image
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

FK AUSTRIJA – FK VOJVODINA 4:2 (1:1)

Bec,6.avgust 2009.godine
Revans utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope (prvi duel 1:1)
Austrija (trener Karl Daxbacher)-Almer,Klein,Ortlechner,Bak,Dragovic,Vorisek (85.min Hattenberger),Junuzovic,Baumgartlinger (60.min Sulimani),Acimovic (kapiten),Jun (80.min Diabang),Okotie
FKV (trener Dragoslav Stepanovic)-Brkic,Vulicevic,Grozdanoski,Karan,Pekovic,Ajuru,Tumbasevic (84.min Stoica),Djurovski (84.min Hucisvili),Stjepanovic (72.min Smiljanic),Tadic,Mrdja (kapiten)
Strelci - 0:1 Mrdja 31.minut
1:1 Jun 45.+ minut
1:2 Tadic 58.minut
2:2 Sulimani 63.minut
3:2 Diabang 81.minut
4:2 Okotie 90.+ minut
Zuti kartoni –Vulicevic 59.min, Diabang 81.min, Ortlechner 89.min
Sudije-ukrajinska trojka koju je predvodio Oleg Oriekhov


Hor beckih decaka bio je dovoljan da zaustavi novosadske tamburase i to u vreme odrzavanja najveceg sabora trubaca na svetu,uz povremenu i nesebicnu pomoc ukrajinskog dirigenta i to sve u gradu koji nosi,s pravom,epitet muzicke prestonice Evrope i sveta!
Osecanja svih navijaca Stare dame srpskog fudbala su pomesana-kako se nesto ovako desilo,zasto,gde smo i kada mogli bolje,vise,jace...180 minuta borbe u kojoj smo za nijansu bili bolji a ne prolazimo dalje...Koliko gresaka za tih 180 minuta,a narocito za ovih beckih 90,da to ovo evropsko nadmetanje ne moze da „trpi“!!!
Bec ce ostati poslednje evropsko gostovanje ovog tima u ovoj sezoni!Posle Beca idemo u Kulu i gotovo smo sami najveci krivci sto to nije drugacije!Pouke iz svega moramo traziti pod hitno,da se i u borbama za domace trofeje ne ponovi (ponavlja) nesto slicno!Medicinskim recnikom-sto pre uspostaviti pravilnu dijagnozu,prepisati dobre i kvalitetne lekove,da bi terapija bila kratka (i zestoka),a rehabilitacija uspesna i brza!Govorili su davno istocnjacki filozofi da je jedna od najvecih vrlina pobediti samoga sebe-evo,mi to uradismo,a imena naseg kluba na loptici u bubnju nece biti danas na zrebanju u svajcarskom Nionu!Tja...

Sta je nemacki (da se austrijanci ne naljute) mentalitet-igra se do kraja,nista nije gotovo dok se ne cuje pistaljka (2 od 4 gola dobismo u zaustavnim vremenima),kad izgleda da je kraj-oni to pretvaraju u pocetak,mudro im 2/3 izmena postize 2 prelomna i odlucujuca gola,kad jednom ne ide drugi ga ispravlja,snage koliko poseduju rasporedjuju za citav mec...Sta tek reci za predstave Acimovica (kako kapitenski komanduje) i Okotia...koliko je u prvom duelu „islo“ Juna,Voriseka i Baumgartlingera,toliko je juce dosta kvalitetno odigrao Junuzovic...CIST DOKAZ da je fudbal kolektivna igra i da svih 11+izmene igraca moraju dati svoj doprinos!Mi i dalje gledamo koga ce i kad (jednog od nasih) „krenuti“ pa da igramo na njega!

Za razliku od njih,a u odnosu na prvi duel (Klein na desnom beku zamenio bolesnog Standfesta),mi smo izvrsili sledece izmene-Tumbasevic i Grozdanoski od pocetka,a bez Lovrica i Stoice-Rumun ni nema snage za ovakve 90-ominutne predstave pa ni ne cudi,ali ova izmena i rotacija u zadnjoj linije je i vise nego za cudjenje!Nas najkvalitetniji (trenutno i u odnosu na ove koji su „spremni“) half ostaje na klupi...a da je skripalo i sevalo u toj liniji bilo je vise nego ocito...pa primili smo 4 komada (ovaj zadnji i da zanemarim jer je bio onako „hokejaski“ kad nema golmana na golu) posle ogromnih gresaka i lose skok igre...
Prvi deo utakmice je dosta kvalitetno odradjen-forsirali smo napad preko leve strane (Tadic+Grozdanoski),nismo im dozvolili skok igru (ali im to sve nadoknadismo u drugom delu) a to smo resavali vrlo prosto-odmah faul na sredini i nema sirenja igre,oni su takodje najveci teret (Acimovic+Okotie) bacili na nas desni bok,pa su najvise „trpeli“ Vulicevic,Karan i Stjepanovic,koji je juce apsolutno podbacio i u ofanzivnom i u defanzivnom delu igre (on i Tadic su u potpunosti zamenili uloge iz prvog meca,a na nama je da sad cekamo kada ce obojica odigrati kako treba i valja).Iz tri dobre prilike mi smo postigli gol,a oni to uradise iz jedne i po i to u trenucima kad to NIKAKO nismo smeli da dozvolimo (sve u recenziji koja sledi)!Drugi deo utakmice-do 63 minuta i njihovog novog izjednacenja sve jos kako-tako,ali i taj rezultat nam je garantovao prolaz,ali tada izbija sve u krupni plan-halfovi,nedostatak snage,lose (a i nemamo ih) izmene,Brkin maestralan kiks...sve se skuplja i mi tonemo!Ocekujem ja (a i VI) ofanzivnu Vojvodinu,ali je nasa defanziva juce bili KATASTROFALNA!To nase cascavanje,uljudni austrijanci nisu zeleli da odbiju!!!

Igranje(a) rukom u sesnaestercu domacina od strane istih videsmo svi,ali ne i onaj koji je to i trebao-Ukrajinac Oriekhov sa sve pomocnicima...Kad bi mu (im) bar Rusi zavrnuli (a sa njima smo u gasnom sporazumu) gas predstojece zime,pa da dok se smrzava shvati (ako to vec nije naucio) da ako lopta ide ka golu,a protivnicki igrac je zaustavi rukom,to MORA biti penal!!!
Mislio sam da posle prvog duela i komentara Nedeljka Kovinjala ne moze gore...kako sam naivan i zelen i ako prevalih tridesetu...iznenada i bez najave na scenu stupa Djordje Krajinovic.Licno bih i sahranu vatrenije komentarisao...ali da i nije to najveci problem-on cita neke statisticke podatke sa papira (koliko Dragovic i Bak imaju godina i kolika je ta razlika racuna sa sve digitronom),a Mrdja ulazi u prvu kolosalnu priliku (18 minut)...ma to ga ne dotice ni malo,cilj mu je da zavrsi matematicku racunicu i svoju zapocetu pricu!Kao da mi ne znamo da to racunamo sami,ako bi nas i zanimalo!Zivelo malo mocno dugme na daljinskom upravljacu iznad koga pise „MUTE“!!!

PRVI DEO MECA:

Do 5.minuta klasicno i lagano otvaranje duela uz dve dobre reakcije Pekovica,a onda u tom 5.minutu odlicna sansa za domace-Okotie po levom krilu fantasticno izigrao Karana i kad se nasao nadomak gol linije sjajno vraca ka Junu koji sa 7 metara salje loptu pored desne stative Brkica-sam je promasio,reakcije nase odbrane NEMA!
6.minut-vracamo poluprilikom-Grozdanoski prodor po levom boku zavrsava mudrim ubacajem po zemlji ka kapitenu,ali Dragovic mu okrece ledja i prati da lopta zavrsi u ruke Almera
7.minut-Grozdanoski freneticno dva puta „radi“ klizeci start Kleinu i dobija aut za ulozeni trud!Bravo Vlatko!
9.minut-klizeci cini,poucen Vlatkovim iskustvom,i Mario nad Junuzovicem
10.minut-dubinska lopta veznog reda austrijanaca u nasih 16 ka Junu-Pekovic stize da je izbije u aut!Radimo to udvajanje Juna i Okotia sa ciljem da Adjuru pokupi loptu nakon tih duela!
11.minut-dobar napad po levom boku Tadica i Mrdje-dupli pas nakon kog Dusan driblingom izborio korner!Loptu nakon istog Stjepanovic salje na glavu Karanu,a ovaj je prosledjuje pored gola.
13.minut-jos bolja akcija nasih-na sredini Djurovski i Tumbasevic kombinuju,a ka golu krenuli iza ledja halfova i Mrdja i Stjepanovic.Pravovremeno im se salje pas,ali loptu austrijanci zaustavljaju,a time i mogucnost 100% sanse!U kontri Junuzovic oprobava sut sa 20-tak metara,ali lopta ide preko gola!
15.minut-Junuzovic i Klein igraju akciju po desnom boku,sve odlicno obustavlja pravovremenim delovanjem Adjuru.
18.(gorepomenuti) minut-Tadic i Grozdanoski igraju po levom boku i sledi ulazak sa istog u 16-ide vracanje lopte Mrdji,bas onako lepo,kao na treningu,po travi,direkt u noge.Razdaljina je 15 metara,prima je,namesta se na sut i sve to koristi Dragovic da isti blokira-ODLICNA sansa,nema sta!Moj kapitenu...
20.minut-opasno je pred nasim golom.Ka njemu se sa levog boka stustio Okotie,ali kad je imao priliku da opali po lopti,pokusava da dribla,pa to koristi Vulicevic da ga zaustavi.
Na TV-u ide podatak da je u prvih 20 minuta posed lopte 52%:48% u nasu korist.
25.minut-opet sansa za naseg kapitena-posed lopte drzi Klein ali ga Tadic „pritisnuo“ i izborio aut.Igraju ga Grozdanoski i on,dupli pas i sledi novo Vlatkovo ubacivanje.Mrdja prima loptu i gadja kontra cosak (golmanov levi) ali opet stize Dragovic da ga izblokira (ni punih 18 godina a vec sve stize)!Kapiten ceka trecu-srecu!
27.minut-u krupnom planu vidimo i Mrdjin tur kojeg lekarski deo tima prska sprejom-HVALA austrijskoj televiziji na tome,ali ja hocu da vidim njegov gol(ove)!!!
28.minut-kako je samo Bak „oduvao“ naseg kapitena u duelu (eto dokaza da godine i fudbal imaju neku drugu relaciju,pa 36-godisnji Bak nije fudbalska baka)-ovaj ostaje na travi u 16 da se previja!
29.minut-dobra akcija domacih-Acimovic i Vorisek kombinuju,a ovaj se „prosetao“ pored Karana.Lopta ide ka Junuzovicu koji krece sam ka Brkicu-ipak ocigledan ofsajd,pa sudije prekidaju sve!
30.minut-jos bolja sansa-sad kombinuju Junuzovic i Okotie koji ulazi (opet sa boka) u 16!Kamera je tako namestena da i mi vidimo da je na penaltiku potpuno sam Jun,ali Okotie,na srecu,nije to primetio...lopta za nas.
31.minut-VODIMO prvi put-probijamo desni bok,Djurovski daje loptu ka Slavenu,ovaj mu je vraca,ali je Mario prvi put propusta (nastavlja kretanje ka napred) i ona dolazi do Adjurua,koji ponovo pokusava,onako britko,da je posalje istom,a Mario je sad po drugi put propusta,a Mrdja i nema kud nego da iz trece sanse zatrese desni cosak Almerovog gola!“FIRMA“ je tu odmah iznad i pocinje slavlje,Mario ljubi grb na dresu,a taj sektor se vise i ne vidi od dima!0:1!!!
36.minut-vec je opasno pred nasim golom-Okotie probija levi bok pa salje loptu skroz na suprotnu stranu ka Junuzovicu,ovaj je produzava u sredinu ka Baumgartlingeru koji iz prve u napred salje ka Junu,ali loptu kupi Brkic.On je jedini nas igrac koji je dotakao loptu u citavom ovom vezu austrijanaca!
37.minut-Okotie ponovo nadire po levom boku,ne smeta mu sto su u njegovoj neposrednoj blizini i Vulicevic i Karan i Adjuru-sut ide pored gola!
39.minut-akcija Tadica po boku,a loptu vraca,nakon sto je usao u 16,Adjuruu koji sa 20-tak metara ocajno sutira,a situacija je vise nego dobra!Akcija se za Tadica zavrsila tako sto se sudario sa Djurovskim!
40.minut-sut sa distance oprobava i Baumgartlinger,ide lopta preko gola.
Do 45.minuta drzimo loptu u posedu i u tome prednjace Tadic,Grozdanoski i Djurovski,ali tada nakon akcije Acimovica,glavom gol prebacuje Okotie i najavljuje sta ce se desiti u sledecem napadu
45.+ minut-KAD PRE opet u sansi-Okotie lomi po boku Vulicevica koji ostaje na travi,centrira,lopta pogadja Karana i taman se toliko podize da je vise ne stignu ni Brkic,ni Pekovic,ni Grozdanoski...Junu ne ostaje nista nego da sa 36,72 cm je samo cusne uz levu stativu!1:1!!!
Odmah i kraj poluvremena-pa zar ne mozemo ni to malo da izdrzimo?Hitam da otvorim pivo (domace,na zalost nemam austrijsko Ottokringer) i njime savladam (ili bar ublazim) stres!

DRUGI DEO MECA:

48.minut-Djurovski tuce po golu sa dobrih 35 metara.
49.minut-dobra akcija domacih-ucestvuju Junuzovic,Acimovic,Bak -Tumbasevic otklanja privremeno,a na loptu natrcava Vorisek i salje je pored gola.
51.minut-100% sansa za Juna nakon akcije Acimovica i Junuzovica,nakon cega je Ceh prevario Karana,a Brkic morao sve da brani (mada mu je to i posao).Acimovic iz kornera tuce direkt po golu,pa Brkic mora opet da loptu izbaci u isti!
56.minut-opet tuce Djurovski sa oko 30 metara nakon faula nad njim i akcije u kojoj su jos ucestvovali i Vulicevic i Adjuru.Mrdja u nastavku pogadja stativu pored Baka,sto je ipak bila posledica lose procena golmana domacih.Nakon kornera jedan igrac domacih igra rukom u 16-nema penala,niti novog vodjstva!
58.minut-evo ga,ipak,sad-Mrdja se nalazi na cosku 16-erca a ispred njega je Bak,uspeva da doda loptu do Tadica ka kome krecu Dragovic i Klein!Sve im je uzalud-Dusan rezantno pogadja kontra stativu i lopta odseda u mrezi Almera!1:2!!!
59.minut-zuti karton za Vulicevica nakon njegovog starta nad Acimovicem.
60.minut-detalj utakmice-dosta loseg Baumgartlingera menja Sulimani.
63.minut-dosta mu je 3 minuta igre-akciju po levoj strani igraju Acimovic i Ortlechner,ovaj poslednji centrira i lopta ide u Brkiceve ruke-NE,slabo procenjuje njen let,a ona pada na glavu Sulimanija.Grozdanoski se ovome nije ni nadao,pa nije ni skocio!2:2!!!
65.minut-kakav nalet domacih u kratkom periodu-pletu Acimovic,Vorisek i Sulimani koji izborio korner.Nakon istog sledi maestralna prangija Junuzovica (klizecim pokusava da to zaustavi Djurovski) sa oko 25 metara i odlicna parade Brkica.Ista akcija nakon kornera i opet sut Junuzovica,ali sad blokiran-novi udarac sa ugla.Acimovic iz istog sjajno ubacuje na peterac,skace Okotie,ne kaci loptu i ona prolazi pored svih u gol-aut!Jos imamo rezultat za prolazak!
68.minur-Karan sjajno zaustavlja pokusaj pasa Acimovica ka Okotiu.Da je lopta stigla do njega,bilo bi drame!
72.minut-akciju Tadica i Grozdanoskog okoncao Djurovski novim sutem direktno u Almera,a imao je bolja resenja.Odmah i izmena-Smiljanic menja ocajnog Stjepanovica (verovatan pokusaj da ovaj svezinom pripomogne Vulicevicu u brojnim okrsajima po toj strani VS Acimovica i Okotia).
73.minut-Tadic iznudio prekrsaj Kleina,kome pripomogao Sulimani,negde na roglju 16-erca!Iz istog po golu tuce Tumbasevic,ali zivi zid (Jun+Sulimani) izbacuje u korner (lopta otisla vrlo blizu gola u spoljni deo mreze).
77.minut-Acimovic opet pokusava da direktno iz kornera (izborio ga Jun) prevari Brkica.
78.minut-Tumbasevic bespotrebno gubi loptu na sredini (imao 46 mogucnosti da se ranije oslobodi lopte),kontru igraju Acimovic-Okotie-Sulimani koji fantasticno sa desne strane prebacuje igru skroz na levo ka Junuzovicu,ciji je pokusaj,iako veoma mudar,ipak,lak plen za Brkica!
80.minut-opet “sjajna” izmena Daxbachera-Diabang menja Juna,
81.minut-njemu je sad potreban „samo“ minut-prodor Sulimanija po desnom boku i centarsut-ni sam ne shvatam kako je ovaj tamnoputi napadac ostavljen sam kao duh.Samo se poklonio i “nezno” potrazio put lopti uz desnu Brkicevu stativu,koji ju je samo pogledom propratio.Sve se okrece-od ovog minuta austrijanci idu dalje!3:2!Dobro sam osmotrio-kod Diabanga je Karan ali stoji daleko,iza nalece Dragovic,a jos u nastavku stoje Vulicevic,pa Acimovic-SUVISE MALO DA BI SE GOL SACUVAO!KAKVA JE TO ODBRANA GOLA I SESNAESTERCA?Diabangu odmah i karton zbog skidanja dresa kod proslave!
84.minut-kasno,kasno,kasno-Stoica menja Tumbasevica,a Hucisvili Djurovskog.
85.minut-Hattenberger umesto Voriseka (samo jos i ovaj da ga ne da).
88.minut-opet Acimovic isprobava Brkiceve reflekse.Kako samo covek tuce onu loptu,kao da mu je najveci neprijatelj!On licno i prednjaci u cuvanju ovog rezultata,lopta mu je u nogama veci deo vremena,a on je stalno gura u napred-tako se i brani gol!
89.minut-karton i za Ortlechnera.
Cetvrti sudija pokazuje da ce se igrati jos 3 minuta-a slede jos dve situacije vredne paznje.
90.+1 minut-Dragovic igra rukom u 16-ercu.Penal nad penalima…sudija je nem!!!
90.+2 minut-Stoica lomi Hattenbergera na desnoj strani,nakon auta za nas,a ovaj pravi prekrsaj na okviru 16-erca.Tadic pokusava da gadja kontra stranu-nije lose i Almer mora paradom da spreci pogodak.Igra se i dalje odvija u nasim pokusajima da loptu sto pre vratimo u kazneni prostor,u koji je pristigao i Brkic,ali jednu takvu domacini daleko salju od gola a prihvata je na polovini terena Okotie,koji uz daleku pratnju Vulicevica,krece ka praznom golu i postavlja konacnih 4:2!!!
Ukrajinac odmah i svira kraj!!!

Izvinjavam se u koliko ima gresaka u tekstu-mec je uvek bolje pratiti uzivo,jer se mnogo bolje i vise vidi!
Evidentno je da nas tim boluje od nekih decijih bolesti i da to treba sto pre leciti (mada,mozda je to njihov doprinos Svetskoj nedelji dojenja koja je u toku?!).Ipak posle svega ostaje gorak ukus u ustima koji cu ja,licno,pokusati za vikend da iskorenim vrcanjem meda,a nepotreban jed iskorenim boravkom u prirodi.Na vama je da to ucinite isto,onako kako to vama odgovara i kako vam volja!
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

Prošla je noć, mislim da sad mogu realnije da sagledam našu igru, pa evo jedne male analize, ocene ću davati po skali od 5 do 10, kao na faksu :lol:!

1. Brkić - Verovatno njegova najlošija utakmica u dosadašnjoj karijeri, bio je na velikim mukama, dosta dobrih intervencija ali direktan krivac kod drugog gola, međutim sad svi treba da mu pružimo podršku i odlično je za njegovo samopouzdanje što je dobio poziv za A selekciju, pravi melem na ranu. Ocena 6
2. Vuličević - Konačno smo rešili pitanje desnog beka. Za borbenost najviša ocena, ali u pojedinim trenutcima kao da mu je nedostajalo snage, svežine, u nastavku sezone očekujem da se više ubacuje po toj desnoj strani u naš napad, fale nam centaršutevi sa bokova. Možda je to sve tako izgledalo zbog bolesti i povreda, ali često je bio ostavljen sam i sa dvojicom protivničkih igrača na toj strani, a jedan od njih je bio mozak ekipe Austrije Milenko Aćimović. Ocena 8
3. Grozdanovski - Univerzalan, iskusan igrač, iako nije igrao na svojoj poziciji bio je jedan od najboljih sinoć. Svoju stranu dobro zatvorio a stigao i koji put da se ubaci u napad. Mislim da bi se za njega moralo naći mesta u prvih 11. Ocena 9
4. Peković - Snosi deo krivice za prvi i treći gol koji smo primili. Kod prvog, krenuo da izbaci loptu ispred protivnika i na kraju promašio ceo fudbal, time zbunio i svog golmana, pa su obojica samo ispratili kako sa dva metra od gola protivnički igrač ubacuje loptu u mrežu. Kod trećeg gola izleće iz linije na protivničkog igrača ostavlja svog, lopta ide na stranu, centaršut, čovek sam u srcu šesnasterca lagano nam daje gol, pored njega nema ni Karana ni Pekovića. U nastavku sezone ako obezbedimo neophodna pojačanja na poziciji štopera očekujem ga na klupi kao rezervu štoperskoj liniji. Ocena 6
5. Karan - Slično kao i njegov kolega Peković, odigrali u skladu sa svojim mogućnostima, jako čudna odluka Stepija da ne stavi Lovrića, nego dvojicu sporijih igrača u zadnju liniju. Ni on se nije dobro postavio kod trećeg gola, lopta ih je obojicu preletela i epilog već znate. Ima neki potencijal, ali trenutno nije za prvu postavu kluba koji hoće titulu, međutim njegova prednost u odnosu na Pekovića su njegove godine. I on na klupu za rezerve i da čeka svoju šansu. Ocena 6
6. Ađuru - Odličan u defanzivnim zadacima, puno pretrči, verovatno najviše u našem timu, šteta što nema onih izveštaja o pređenoj kilometraži. Ono što mu nedostaje jeste mirnoća kod predaje lopte koju je prethodno oduzeo. Snažan, borben, puno trčanja ali kao da mu fali malo tehnike, setite se i onog šuta u prvom poluvremenu kad mu je loptu ostavio čini mi se Tadić, ode do našeg kopa. Nadam se da će Stepi uspeti da podigne njegovu igru na još viši nivo, kako bi ovaj u svakom slučaju koristan igrač bio opasan i u ofanzivnim zadacima. Jedan od boljih. Ocena 9
7. Tumbasević - Može mnogo više nego što je sinoć pružio, nekako se nije video na terenu, ni u defanzivi ni u ofanzivi, bar sam ja stekao takav utisak. Potreban je timu, verovatno će imati svoje mesto u mečevima gde će Stepi želeti neku zatvoreniju formaciju, znači u nastavku sezone očekujem ga više na klupi nego u prvih 11. Ocena 7
8. Stjepanović - Igrač koji ima tehniku, dribling, prodor, što je dokazao u prvoj utakmici (nekad i preteruje), ali šta se sinoć desilo sa njim to samo on zna. Jedan od najlošijih na terenu, mislim da bi Grozdanovski sinoć mnogo više pružio na toj poziciji samo da nije morao da kripi rupu na levom beku zbog Kizine povrede. Stjepa je igrač koji sigurno treba da ostane tu oko prvih 11. Ocena 6
9. Mrđa - Verovatno se mnogi neće složiti sa mnom, ali ja mislim da je Mrđa najbolji domaći špic u ovoj našoj ligi. Izuzetno pokretljiv, uvek traži loptu, ume da je sačuva kad je dobije i sačeka ostatak ekipe pa kao sinoć asistencijom Tadiću omogući saigraču da postigne pogodak. Pored gola i asistencije kod drugog, imao je još jednu dobru šansu u prvom poluvremenu i stativu u drugom. Uz Đuru i Grozdu sinoć najbolji na terenu. Ocena 9
10. Đurovski - I kod ovog igrača se mnogi neće složiti sa utiskom koji sam ja stekao. Međutim mislim da su činjenice na mojoj strani. U ovom dvomeču sa Austrijom, Mario je dao jedan gol u prvoj utakmici iz prelepog slobodnjaka i posle prelepe akcije sa Đurom i pasa za Mrđu praktično namestio na tacni prvi gol u drugoj utakmici. Svi se žale na njegovo slabije angažovanje u defanzivi, ali ja mislim da je on sinoć od Stepija i dobio tu slobodu, ne mislim da se uopšte ne vraća, ali valjda su dovoljna dvojica defanzivnijih igrača (Tumba i Đura), puno bi bilo očekivati od Marija da se vraća nazad i da ima dovoljno snage da stvori višak u ofanzivi (jedan od retkih naših igrača koji to može) i dobrim pasevima otvara prostor za ostatak ekipe. Puno bolje je odigrao prvo poluvreme nego drugo, posle je i zamenjen, valjda je i Stepi video da ne može više. Znači da mora još da radi na fizičkoj spremi, a onda bi trebalo da poboljša svoju igru i u drugom pravcu. Ocena 8
11. Tadić - Dugo smo ga čekali, ali evo konačno je i on proradio. Posle očajne partije u prvoj utakmici sušta suprotnost u drugoj. Možda su tome najviše doprinele kritike od strane Stepanovića na račun njegovog angažovanja. Bilo je tu par prodora, nameštena prilika za Mrđu a kasnije i lepo ostavljena lopta Đuri za šut u prvom poluvremenu i naravno gol u drugom. Mislim da dečko može još bolje nego sinoć, e sad ako je neko forsiran i pružana mu šansa onda je to Tadić, tako da bi on sad morao u kontinuitetu da pruža partije barem kao ova sinoć da bi zadržao mesto u prvih 11. Ocena 9

Rezerve neću da komentarišem, suviše malo vremena su proveli na terenu za neku ozbiljniju ocenu. Kao što vidite 5 i 10 nikom nisam dao, možda je po nekima i bilo kandidata za 5, ali po meni bi to bilo suviše oštro.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Poštovani,


Pregovori između FK Vojvodina i Radio - televizije Vojvodine o prenosu revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Austrija –Vojvodina bili su neizvesni do samog početaka utakmice, zbog čega nismo bili u mogućnosti da Vas blagovremeno, putem sredstava javnog informisanja, obavestimo da li ćemo prenositi ovu značajnu utakmicu.



I pored svih poteškoća, promotivni spotovi sa informacijom da će RTV ipak prenositi meč Austrija – Vojvodina bili su emitovani nekoliko sati pre početka utakmice, a obaveštenje o prenosu utakmice bilo je objavljeno na našem web potrtalu www.rtv.rs već u 15.00 časova



Zahvaljujemo se na pohvalama i sugustijama koje ste nam uputili, a menadžerski i uređivački tim Javnog servisa RTV uzeće u obzir sve vaše primedbe i izaći Vam u susret kako bismo i ubuduće bili Bliži Vama!


Srdacno,

---
Služba za odnose s javnošcu
Radio - televizija Vojvodine
Ignjata Pavlasa 3
21000 Novi Sad
Srbija

Tel/fax: +381(21) 420.132
Tel: +381(21) 42.55.88 lok. 392
E-mail: pr@rtv.rs
www.rtv.rs
Mislim da bi bilo lepo da im se svi zahvalimo uz dobronamernu sugestiju za promenu komentatora :wink:
ssnigd
Posts: 3442
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Isti mail je i meni poslan, a naravno sugestirao sam im za komentatora
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Turija
Posts: 10848
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

I Vojvodina i Dinamo Tbilisi, izgubili su samo zato što su se uplašili pobede nad poznatijim protivnikom (uz činjenicu da su im i sudije bile skriveni protivnik, ali ne presudan).
Utakmicu su i jedni i drugi izgubili kada su poveli 2:1 i mislili samo o njenom završetku. Čekali kraj, pa makar izgubili utakmicu(da je Austriji trebalo 5 golova, primili bih ih- da je zvezdi trebalo 6, primio bih ih Dinamo.Naši i Dinamovi igrači su bili kao mala deca.Da ih je tada neko pitao kako se zovu i za to bi se zbunili).
Nažalost treneri im tu nisu ništa pomogli, već su se ponašali kao i oni na terenu.I Stepanović, i trener Tbilisija (ne mogu da verujem da čovek nije zamenio svog levog beka, odakle je zvezda davala golove i pravila konstantnu opasnost), iznenađujuće su loše odradili poslednjih 20 minuta utakmice, ne čineći ništa da promene situaciju na terenu, odnosno prepustili se stihiji i sudbini, ne odstupajući od svoje početne pretpostavke.
Ne mogu da se ovde ne prisetim Finala Svetske Lige u odbojci, kada je Brazil bio pred krahom (u naletu naših odbojkaša), a Rezende (nije džabe najtrofejni Selektor ) je sa izmenama napravio takvu pometnju u našim redovima da do kraja meča naši nisu znali šta ih je zadesilo.A, gospodin Trener je uradio sledeće:
kada je video da je postava i igra Brazila pročitana ( da im ništa ne ide od ruke), povukao je iz igre svog prvog tehničara (u tom momentu na mreži) i uveo visokog blokera.Kada je Brazil osvojio servis, svi su očekivali povratak prvog organizatora igre. NE, REZENDE GA JE OSTAVIO NA KLUPI (jer je znao da su su ga naši igrači uhvatili u ritmu) I UVEO REZERVNOG TEHNIČARA U ZADNJU LINIJU (dakle, ostao i dalje sa 3 napadača na mreži), promenio totalno ritam, raspored, razmišljanje, tempo i akcije.Kolaković je priveo utakmicu kraju, na isti način kao i Stepanović (ne dirajući ništa - jer dotle, dobro nam je išlo) i nije mu ostalo ništa drugo, nego da čestita Pobedniku (REZENDEU) i da se čudom čudi šta se to dogodilo njegovoj ekipi.
Forumaši, obratite pažnju kako Rezende vodi Brazil (ako to do sada niste činili).Rezende je taj nevidljivi sedmi igrač Brazila, zapravo PRVI.
Čovek je TRENERSKI GENIJE.Moja kapa dole, za sva vremena takvom stručnjaku.
Za kraj, moram da kažem, dopalo se nama ili ne, da su samo gani igrali do poslenjeg atoma snage.I, kad već nisu mogli, a to se desilo oko 60 minuta, morali su (verovatno ih publika na to primorava), silili su, silili i uspeli.Šta hoću da kažem?Imali su volju i kad noge ne mogu, imali su pritisak da moraju.Taj pritisak potiče od njihovih navijača.Mi to još uvek ne možemo, ali ima ko može i mora:
uprava i trener.
Da bi imali podršku i javnosti, i igrača Vojvodine, nadležni moraju biti maksimalno korektni i pošteni u namerama i u odlukama.Zdrava konkurencija i atmosfera je temelj uspeha svake ekipe.Ko je bolji mora igrati, bez obzira kako se preziva.
Dok ne bude tako, i ovo malo navijača, entuzijasta, će sve češće ostajati kod svojih kuća u vreme odigravanja Vošinih utakmica.A deca (nečija) neka se nesmetano loptaju subotom popodne.Na žalost našu, navijačku.

PS
da smo sinoć imali 11 Buača, ili Sepuja, u timu, bili bi u šeširu u Nionu.
Ovako, samo sa Đurom i Vuletom, jako je malo.Možda se nekom dopala igra Grozdanoskog, ali mali, po meni, igra špiclovski, i samo na momente (da se slučajno ne pretrgne). I zbog toga mi se ne sviđa (kao i Stjepanović i Tadić).I on je jedan od manekena, ali ne istaknutih.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

http://www.youtube.com/watch?v=Plr4FRog8x8
Izjava posle meca za one koji znaju nemacki(zasto sam bezao sa casova)!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8928
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Recimo da razumem nemacki oko 60%, barem ovu varijantu sto Stepi govori ali ovaj austrijski mi nikako ne ide. No da probamo:

Za pocetak trener Austrije je poklonio bocu vina Stepiju na sta ovaj kaze nesto na fazon eh da mu je to bilo pre utakmice... :lol:

Kaze Austrijanac kako je Stepi bio dobar domacin u Beogradu i da su jako lepo primljeni i da zato zeli da mu se zahvali sa tim poklonom.

Stepi kaze da se u zavrsnici prvog poluvremena ekipa povukla umesto da je isla napred kao sto je on zeleo, pa smo zato kaznjeni golom u 45. minutu, poredi situaciju sa Beogradom gde smo mi postigli gol na samom kraju prvog poluvremena. Kaze da je drugi gol primljen zbog kiksa golmana, ali boze moj zivot ide dalje...

Dalje kaze kako u fudbalu ima ekipa koja pobedi i ekipa koja izgubi. Kaze kako nema na svetu toga ko moze da prstom pokaze na nekoga i kaze "ti i samo ti si kriv za poraz jer si pogresio" jer svako u ekipi snosi deo krivice.

Austrijsi trener prica kako su imali dva srecna obrta na dve utakmice koje su gubili, ovu sa nama i ono u Lincu, kaze ipak da se ta dva slucaja ne mogu porediti jer je ovde bio mnogo veci ulog i kriticnija situacija.

Kaze kako je jako zadovoljan ucinkom rezerviste Diabanga i kako ga je on "jako obradovao".

Stepi kaze da smo mi bili mnogo blizi 3:1 nego Austrija 2:2 ali fudbal je cesto jedna jako cudna stvar.

Austrijski trener kaze kako je u zaustavnom periodu nastupila jedna totalno kriticna situacija po njih gde su se grcevito branili i jedino razmisljali kako da ne prime gol.

Kaze da se slaze sa Stepijem da kod rezultata 2:1 nije izgledalo da mogu da se vrate u mec, da u tom trenutku njegova ekipa nije uopste funkcionisala u fazi napada. Kaze kako se jako zabrinua ali nije gubio nadu jer nada uvek mora da postoji, takodje i kod igraca do zadnjeg zvizduka jer je utakmica sigurno izgubljena ako zavlada beznadje.

Stepijev komentar - "pa kad vi mozete da okrenete rezultat i pobedite 5:4 onda svaku utakmicu mozete da preokrenete!"

Stepi se na kraju zahvaljuje za vino, kaze kako ce mu dobro doci sledeci put kada vodi neku napetu utakmicu.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9956
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

"Leben gehen weiter" (zivot ide dalje) tu recenicu je Steppi rekao i pre "milion" godina kad je sa Frankfurtom za dlaku izgubio titulu od Stutgarta (cini mi se) :wink:
Image
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Vidim svima je half linija skrivila bar dva gola (prvi i treci) ali meni se bas ne cini tako.
Kao prvo, od spoljneg odbrambenog igraca se ocekuje da udje u sredinu ako je lopta na drugoj strani odbrane. Drugim recima da pomogne u markiranju igraca pocevski od lopte. Ako nas stoper izadje van svoje pozicije ili se jednostavno pojavi visak protivnickih igraca u nasem sesnajstercu, bek je taj koji markira igraca ostavljajuci svoj spoljnog igraca kao manje opasnog po gol.
Kod prvog gola, Grozdanoski je markirao Juna sa pogresne strane. Bolje reci zaboravio ga je pa nije stigao da ga markira i ostao mu je za ledjima umesto izmedju njega i gola.
Kod treceg gola Pekovic je izasao za svojim napadace van sesnajsterca a drugi igrac austrije je usao na centarsut. Vulicevic je ostao spolja sa svojim igracem a srce sesnajsterca sa dva plava igraca ostavio Karanu.
Generalno, oba igraca (Grozda i Vule) su odlicni ofanzivni bekovi s tim sto u defanzivi bas i ne stimaju. Za Vuleta je pre svega neiskustvo u pitanju jer verovatno nikad nije ni igrao protiv kvalitetnijeg napadaca u zivotu. Grozda i nije bek.
Da ponovim, ne zameram nikome. Bice bolje jer sam siguran da ce Stepi da ih nauci.
Locked