27. kolo: Vojvodina-Banat 4:1

User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Meni je jasno zasto Tadic igra-ovo leto ide, tj. klub ga prodaje i nisu ludi da ga drze na klupi i da mu obaraju cenu(iako mu i ovako opada zbog fenomenalnih partija)!
Ta rasparava izmedju igraca oko penala ni meni uopste nije jasna, pa majku mu valjda se na treningu vidi ko najbolje izvodi i taj se odredi za izvodjaca, a ne onaj ko prvi uzme loptu!
Neko je pokrenuo pricu kako to Dzimi uvek kad preuzme tim u sezoni to se odrazi dobro po nas, a kad odradi pripreme to ni na sta ne lici-ja bih rekao da imate trenere u pravom smislu reci, koji se vise baziraju na sam trenazni proces, koji ne vode toliko racuna o moralu i psihologiji(ne umeju) i ove druge trenere koji su psiholozi i dobri naratori koji dobro uticu na igrace, dizu im samopouzdanje, unesu malo zara u njihov pristup!
Ja bih dao primer Rajevca koji je ODLICAN trener ali dosta slab psiholog i motivator(tako su mi rekli), dok je Dzimi izuzetno los trener, a cini mi se dosta dobar psiholog, reklo bi se da dosta prica sa igracima(a vidim na konferencijama da nije mutav-kao Gaga koji ne ume da slozi prostu prosirenu)!
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Dnevnik
Banat u arhivi, stiže Javor

Dušan Tadić bio brži od Zorića i savladao golmana JovšićaNa konferenciji za novinare posle prvenstvene fudbalske utakmice u Novom Sadu lepo je bilo slušati trenere Vojvodine i Banata Zorana Marića i Žarka Soldu. Bez uvijanja predočili su događaje na terenu i složili se da je na kraju pobedio bolji.

Zoran Marić jasno je rekao čime je jeste, a čime nije zadovoljan.
- U ofanzivnim elementima delujemo veoma dobro. Lako ulazimo u šanse, postižemo golove, igramo lepo za oko. Dakle, sa te strane nemam nijednu zamerku. Kada je reč o defanzivnim učincima, onda imam razloga za veliko nezadovoljstvo. Bilo je perioda kada nas je Banat uzeo pod svoje, a sredinom drugog poluvremena zabrinuo sam se da li ćemo uopšte uspeti da pobedimo. Da li je tome razlog umor, pražnjenje posle pobede na Marakani ili nešto treće, ne znam. Potrudićemo se da zajednički otkrijemo uzroke i potom ih otklonimo – rekao je Marić.

NJegov koleka Soldo nije hteo da razloge rezultatskog neuspeha traži u sudijskim odlukama. Ovako je prokomentarisao dve sporne situacije na štetu svog tima.
- Da li je Kizito igrao rukom kada ga je lopta preletela, a do nje došao Pilipović, ne mogu da kometrišem. Nisam to jasno video i ne želim da se upuštam u nagađanja je li Kizito igrao rukom ili nije. Za mene je penal onda kada ga sudija svira. Na isti način razmišljam i kada je reč o situaciji koja je prethodila trećem golu Vojvodine. Naši igrači zastali su delić sekunde očekujući da će arbitar svirati prekršaj nad Đukićem. To je bilo dovoljno da Trivunović pošalje pas za Mrđu. Ne sme da se staje dok se sudija ne oglasi i dok god to moji igrači ne shvate, olako ćemo primati golove. Čestitam Vojvodini, stvorila je više šansi, pokazala veći individualni kvalitet, ali se mi u Novom Sadu nismo obrukali. želeli smo da se nadigravamo, a ne da se zatvorimo na svoju polovinu i na kraju opet ostanemo praznih šaka – istakao je Soldo.

Što se Vojvodine tiče, Banaćani su arhivirani. Sutra u Novi Sad stiže Javor, što za domaćina znači novi derbi. Opet je na redu duel drugog i trećeg, sličan onome koji su Marićevi izabranici odigrali nedavno na Marakani. Uostalom i Voša i Javor pobedili su Crvenu zvezdu po 1:0, pa je jasno da će sutrašnji duel biti pravak prilika da se vidi ko je trenutno u boljoj formi.
Treba li bolje pozivnice za publiku, koja će i sutra na raspolaganju imatu samo istočnu i severnu tribinu stadiona “Karađorđe”.

S. Savić
Foto: S. Šušnjević
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Locked