RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ројевић: Тренер мора да зна кад је време да се повуче, вратићу се у моју Вошу

Image

„Ово је мој клуб и тако ће увек да остане. Играчима је потребна шок терапија, свежа крв, да се тргну“, рекао је Ројевић.
За многе шокантна вест прострујала је у среду увече рукометном Србијом – Борис Ројевић је поднео оставку на место тренера Војводине. После скоро седам година на Сланој бари, жетве пехара, освојених 20 трофеја (од тога пет титула првака Србије, као и вишеструко пута Куп, Суперкуп и Свесрпски куп), Врбашанин је дигао сидро, напустио кормило 11-струког узастопног шампиона наше земље.

Добио је шансу као неафирмисани стручњак 2018. године и уписао се златним словима у историју клуба. Водио је Вошу и до европског трофеја (ЕХФ купа) пре скоро две године. Четири пута је биран за најбољег тренера наше земље (последњи пут прошле године). Пораз од Порта (20:29) у првом мечу друге рунде Лиге Европе, бескрвна игра момака у црвено-белим дресовим, била је само искра да трофејни стурчњак каже „доста је било“.
„Није пораз од Порта била кап која је прелила чашу. Пораз је био очекиван, Порто је у овом тренутку много бољи тим од нас“, у први мах ће Ројевић и додаје:
„Кувало је то у мени последњих два месеца. И раније сам размишљао да поднесем оставку. Тренер мора да зна када је време да оде, мислим да је ово прави тренутак и за клуб и за мене, да свако пође својим путем. Играчима је потребна шок терапија, свежа крв, да се тргну. Освојили смо два трофеја у сезони, имамо шансу за још два, другу годину заредом смо се пласирали у Топ 16 Лиге Европе. Морам да кажем да ме је сломило све ово што сам доживео последњих месеци. Погодило ме као човека начин на који сам смењен са кормила репрезентације. Вођена је месецима прљава кампања против мене како директним притисцима, тако и у медијима. Нисам хтео да им дам до знања да су ме сломили, нисам желео да поднесем оставку, али као човека је то на мене утицало. Трпела је моја породица због тога. Рекао сам Дарку Јевтићу и Марку Вујину да не могу више, да је најбоље да одем. Дошло је и до засићења с моје стране. Овако је најбоље за све“.

Указивали сте и пре меча да екипа није у форми, да прирпеме нису могле да се одраде на прави начин.
„Ја сам неко ко много полаже на тренинг, на рад, а то овог пута нисам могао да урадим. Увек је Војводина под мојом командом најбоље играла у финишу сезоне. Вероватно је моја грешка, али и људи у клубу, што смо у екипи имали велики број играча који се враћају после тешких повреда. После паузе од 17 дана често нисам имао 7-8 играча на располагању. Два месеца нисам могао да одрадим прави, комплетан тренинг. Поједини нису тренирали две до три недеље. Стално су повреде реметиле ритам, нисмо могли на прави начин да се приремимо за наставак сезоне. У таквој ситуацији знао сам шта нам се спрема у Порту. Играчи нису могли ни физички ни психички да издрже то. Једноставно, нисмо били спремни за ту утакмицу“.

Шта даље?
„Пре свега желим да се одморим. Све ово ме је јако погодило, исцрпело и физички и психички“.
Виђени сте на клупи Охрида?
„Имам неколико понуда, али ништа нисам одлучио. Видећемо још. Оно што је извесно да до лета нећу радити нигде“.

Било је трзавица током сезоне са челним људима клуба. Потпредседник Марко Вујин вам је реплицирао када се после пораза у дербију са партизаном на Бањици индиректно прозвали управу, тражећи појачања за наставак сезоне. Многи сматрају да вас на почетку сезоне клуб није заштитио после прозивки на ваш рачун и оштрог саопштења из Хумске?
„Све је то сада иза нас. Било је различитх мишљења, али тако и треба. Сви смо имали један исти циљ, да Воша буде боља. Пребродили смо те сукобе, ако је то могло тако да се назове. У пријатељским односима сам се растао са свима у клубу и захваљујем им се на сарадњи. Воша је мој клуб и тако ће увек да остане. Као што сам раније рекао да ћу се вратити на клупу репрезентације Србије, тако и сада знам да ћу једног дана опет да водим моју Војводину“, закључио је Ројевић.
Turija

Post by Turija »

Posteno od Rojevica. :lala:

Neke objektivne razloge je izneo javno, neke verovatno nije ( i to je uredu, ne treba bas sve, jer steti Vosi). Da ga nisu zastitili - NISU.
Na cast im, koju nemaju, kao svaki karijerista.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

churguzijanac

Post by churguzijanac »

Turija wrote: Sat Feb 15, 2025 3:31 pm Posteno od Rojevica. :lala:

Neke objektivne razloge je izneo javno, neke verovatno nije ( i to je uredu, ne treba bas sve, jer steti Vosi). Da ga nisu zastitili - NISU.
Realno, tim je pao.Dva poraza od partizana u ligi i igra ispod svakog nivoa u portu, a i pre porta vec se videlo da je ekipa daleko od forme i igre s obzirom na imena koja imamo u sastavu.
Ovaj Matić mi ne uliva baš neko poverenje.Više bi voleo Veselina Vujovića ili nekog stranca, po mogućstvu Danca da vidim na trenerskoj klupi.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

churguzijanac wrote: Sun Feb 16, 2025 7:19 pm
Turija wrote: Sat Feb 15, 2025 3:31 pm Posteno od Rojevica. :lala:

Realno, tim je pao.Dva poraza od partizana u ligi i igra ispod svakog nivoa u portu, a i pre porta vec se videlo da je ekipa daleko od forme i igre s obzirom na imena koja imamo u sastavu.
Ovaj Matić mi ne uliva baš neko poverenje.Više bi voleo Veselina Vujovića ili nekog stranca, po mogućstvu Danca da vidim na trenerskoj klupi.
Не мора да буде тренер странац јер РК има добру омладинску школу као ОК што се тиче тренера ставио бих Кукића из Пролетера који је био помоћни тренер Ројевићу.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ДОЧЕКУЈУ МЕЛСУНГЕН У ТОП-16 ФАЗИ ЛИГЕ ЕВРОПЕ (20.45): Без страха на лидера Бундеслиге

Image

Актуелни шампион Србије у рукомету, екипа Војводине другу годину заредом нашла се међу 16 најбољих екипа Лиге Европе. Након прошлонедењног пораза од Порта (20:29) који је свакако имао улогу фаворита чини се да ће Новосађани и ове сезоне остати без пролаза у наредну фазу такмичења.
Наравно нада још тиња, а евентуална победа ривалом у уторак дала би крила црвено-белима. Воша се у уторак од 20.45 сати састаје са Мелсунгеном и покушаће да пред домаћом публиком на Сланој бари направи подвиг. Поред ситних повреда, проблем за Вошу је свакако тај што Борис Ројевић неће бити на клупи, пошто је одлучио да заврши више него успешан шестогодишњи мандат на клупи Новосађана. Утакмицу против Немаца водиће Милутин Лучић.

Војводина је решила питање тренера и ту функцију преузеће некадашњи селектор Србије Владан Матић који ће од сутра водити тренинге српског шампиона и биће на клупи наредног уторка на утакмици са Мелсунгеном која се игра од 20.45 сати.
О Вошином ривалу довољно је рећи да су једни од фаворита за освајање Лиге Европе и да су лидери Бундеслиге. „Црвени“ доминирају у домаћем првенству и имају 16 победа након 19 кола.

Помоћник Бориса Ројевића, а привремено први тренер црвено-белих Милутин Лучић обећао је борбу и игру без страха.
Не треба трошити речи на Мелсунген. Они свакако заслужују да буду у Лиги шампиона и ово је сјајна прилика да видимо се одмеримо са овако добром екипом. Јасно је да се нећемо предати без борбе, без страха ћемо дамизађемо на терен и пробаћемо да остваримо позитиван резултат. Желим да момци уживају у оваквим утакмицама и стекну искуство. Имали смо већ Кил ове сезоне у Новом Саду, а сада нам долази и Мелсунгеном, стога се надам да ће трибине да буду пуне, обећавамо им борбу и квалитетан рукомет – поручио је Лучић.

Војводина - Мелсунген (20.45)
НОВИ САД: СЦ Слана бара, капацитет: 2.000. Судије: Фотакидис и Кинацидис (Грчка).
ВОЈВОДИНА: Ф. Лучин, А. Трнавац, Сеса, Пуховски, Вуковљак, Пушица, Јовановић, Додић, Да Силва, Милић, Николић, Воркапић, Милета, Рађеновић, Станков, Драшко, Предовић, Кавчић.
МЕЛСУНГЕН: Симић, Моравски, Менсинген, Баруфет, Фереира, Криштопанс, Ендерлејт, Јонсон, Баленсиага, Игнатов, Кастенинг, Шипош, Солер, Свенсон.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Војводина за тренера узела бившег селектора Србије

Новосађани пронашли замену за Бориса Ројевића.
После пораза од Порта у првом колу друге рунде Лиге Европе Борис Ројевић је поднео оставку на место тренера Војводине. Због засићења, али и приватних обавеза стратег Новосађана је после седам година одлучио да се повуче са клупе шампиона.

Није дуго требало Војводини да пронађе ново решење на клупи, па је тако одабир пао на искусног стратега Владана Матића, тренера Чурга. Иако је овај Шапчанин имао важећи уговор са мађарским тимом, он је изразио жељу да промени средину, а управа клуба му у томе није правила проблем. Наравно, уз адекватно обештећење које су Лале платиће овом тиму. Владан Матић је последњи пут водио Чурго у суботњој победи против Ђонђоша, а после тог меча и клуб је на свом званичном порталу потврдио његов одлазак у Војводину.

Искусни стратег је до одласка у Мађарску две године провео у Металопластици, али је током лета решио да напусти овај тим и врати се у суседну земљу у којој је и започео тренерску каријеру. Међутим, уследио је позив Војводине који је променио курс сјајног тренера.

Матић је тренерску каријеру почео у Пик Сегеду, где је завршио играчку, потом је водио Ференецварош, Цеље, Татабању, Металопластику, док је од 2013. до 2014. предводио репрезентацију Србије. Такође је у два наврата седео на клупи Мађарске селекције, али као помоћни тренер.
Војводину очекује наставак борбе у Лиги Европе, где већ данас дочекује лидера Бундеслиге, Мелцунген. Поред тога Новосађани настављају борбе за Куп проф. Др Бранислсв Покрајац, као и такмичење у Суперлиги.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Пољуљана Воша тражи чудо на Сланој бари против лидера Бундеслиге

Image

Новосађани после турблулентих седам дана, тешког пораза у Порту, оставке Бориса Ројевића, дочекују вечерас (20.45, Арена Спорт 1, РТВ 1) суперјаки Мелсунген у другом мечу друге рунде Лиге Европе. Владан Матић још није промовисан, домаћина води Милутин Лучић
Српски шампион отписан је вечерас (20.45) на Сланој бари против Мелсунгена, лидера најјачег шампионата на свету, Бундеслиге. Војводина је без бода у другој рунди, а случају новог пораза шансе за треће место и нокаут рунду сведене су на минимум. Турбулентно је било претходних дана на Сланој бари.

Иза Новосађана је највећа криза у последњих пет-шест година. Убедљив пораз од Порта претходног викенда на старту друге фазе Лиге Европе (20:29) условила су трвењима у црвено-белом табору. Трофејни стручњак Борис Ројевић је напустио кормило у четвртак после 20 трофеја са клубом, уписан је златним словима у историју Воше.

Нови тренер српског шампиона постаће Владан Матић. Занимљиво је да је и некадашњи клуб Шапчанина, мађарски Чурго, најавио одлазак Матића у Нови Сад, а тим са Клисе и даље ћути, нема званичне промоције.
Иако је било најава да би Матић могао данас да води Војводину против Мелсунгена, то се неће догодити. Други меч на клупи водиће доскорашњи Ројевићев помоћник Милутин Лучић који је дебитвао као главни тренер у петак када су Новосађани победили Дубочицу у Суперлиги Србије.

Воша мора да јури макар бод у наредне два меча са Мелсугеном, а јасно је да је каква-таква шанса домаћи терен него за седам дана у градићу у покрајини Хесен. Очекује се пуна дворана, више од 2.000 јуди на Клиси. Немачки тим, који сјајно с клупе предводи Шпанац Роберто Гарсија Парондо, некадашњи тренер шампиона Европе Вардара, касније селектор Египта, пре два дана је поражен од Магдебурга у шампионату, али је остао лидер у најјачем шампионату на свету.

На голу блиста ове сезоне Црногорац Небојша Симић, алтернатива му је је Пољак Адам Моравски. Ту је немачки репезентативац Тимо Кастенинг, Данац Арон Менсинг, горостасни Летонац Даинис Криштопанс, омалени Шпанац Ерик Баленсијага, Исланђани Арнар Арнарсон и Елвар Јонсон, Бразилац Рожерио Мораеш, дефанзивни специјалиста, Мађар Адријан Сипош... Неће бити у тиму левог крила, Хрвата Давида Мандића који се тешко повредио на Светском првенству прошлог месеца.

Оно што може да иде у прилог српском шампиону је да је Мелсунген играо пре само два дана исцрпљујући меч против првака Немачке Магдебурга на истоку земље, да су играчи уморни, плус дуго путовање. Зна се да је Немцима главно такмичење Бундеслига, да је важније од Европе. Са пет бодова је лидер Бундеслиге сигуран у наредној рунди Лиги Европе, мада се бори за прво место у Групи 3 са Килом и директан пролазак у четвртфинале. Битка за прву позицију решава се у граду на Балтику за две недеље. У Мелсунгену је било нерешено.

У Порту није било Борис Пуховског због повреде, али се искусни Белорус опоравио, играо је у петак против Лесковчана и биће појачање на спољним позицијама.

Вукашин Воркапић није имао дан прошлог уторка у Порту. Сада се очекује да прикаже партију каква се очекује од репрезентативца Србије.
„Пред нама је једна јако квалитетна утакмица против Мелсунгена, мислим да је то празник рукомета не само у Новом Саду, већ и у Србији. Долази нам екипа која је међу најбољим на свету, са квалитетним играчима. На нама је да дамо све од себе и да оставимо срце на терену. Желео бих да позовем навијаче да дођу у што већем броју и да буду наш осми играч и да нам дају ветар у леђа. Пробаћемо да направимо чудо на Сланој бари“, рекло је десно крило Новосађана.

Милана Милића дуго није било на терену. Вратио се крајем прошле године после тешке операције колена. И дале хвата ритам, а у табору Воше верује да ће некадашњи играч Нанта да заблиста у наставку сезоне.
"Настављамо борбу за пласман у Топ 12 Лиге Европе. Очекује нас јако тешка утакмица против Мелсунгена, водеће екипе у најбољој лиги на свету. Екипа састављена од веома добрих играча што и показују ове сезоне. На нама је да се што боље припремимо, да дамо наш максимум и покушамо да направимо изненађење и победимо. Позивам све навијаче и љубитеље рукомета да дођу и да нам пруже подршку, да пошаљемо још једном лепу слику о нашем клубу“, истакао је Милић.

За оба клуба, Мелсунген и Војводину, играо је некадашњи репрезентативац Србије, сребрни Орао из Београда 2012, Ненад Вучковић, додуше чак девет година у немачком тиму из покрајине Хесен (2008-2017), а једну сезону после повратка из Бундеслиге, управо из Мелсунгена, бранио је боје Новосађана.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЕФХ европа лига, група 3 - 2.коло
Полувреме
Војводина - Мелсунген 17:18
Post Reply