14. kolo: Cukaricki-Vojvodina 0:1

User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

14. kolo: Cukaricki-Vojvodina 0:1

Post by budababa »

Iako nije sigurno da li ce se ova utakmica uopste odigrati, otvoricemo temu za svaki slucaj. U javnost stizu kontradiktorne vesti:
Mondo wrote:SL: Radu bodovi, Čukaričkom suspenzija
Utorak, 18. novembar 2008. 16:41


Komesar za takmičenje Jelen Super lige Srbije Branislav Delić doneo je u utorak odluku da se utakmica 13. kola između Rada i Čukaričkog registruje službenim rezultsatom 3:0, u korist tima sa Banjice.

Čukarički je ostao bez bodova za "zelenim stolom" zbog neisplaćenog duga prema bivšem igraču Mirku Poledici u visini od 72.000 evra.

Utakmica u nedelju nije odigrana, jer Čukarički do petka 14. novembra nije uplatio dugovanja.

Čukarički je suspendovan do daljeg.
Blic wrote:Čukarički igra, pare za Poledicu deponovane
19.11.2008. - 08:16


„Slučaj Poledica“, zbog koga je klubu sa Banovog brda pretilo izbacivanje iz Superlige, našao je solomonsko rešenje dogovorom na relaciji Čukarički Stankom - FSS. Odbor za hitna pitanja FSS dozvolio je klubu nastavak takmičenja, s tim da u kasu FSS deponuje 50.000 evra, koliko potražuje njegov bivši igrač. Ako Čukaričani izgube na sudu ili spor ne bude rešen do pretposlednjeg kola prvenstva, ta suma će biti uplaćena Poledici.

Dobar deo posla obavio je Zoran Anđelković Baki, poznati funkcioner Socijalističke partije Srbije, juče promovisan u zamenika predsednika Upravnog odbora Čukaričkog, koji je uz direktora Spasenovića razgovarao sa predstavnicima Saveza. Nešto pre toga, on je imenovan za predsednika Upravnog odbora „Železnica“.

- Hvala čelnicima Saveza Tomislavu Karadžiću i Zoranu Lakoviću na razumevanju i rešenju koje je dobro za fudbal. Regularnost je najvažnija, naš klub će u subotu igrati sa Vojvodinom, a pravdu ćemo i dalje tražiti na sudu - rekao je Anđelković.
Generalni menadžer kluba Darko Ramovš tvrdi da je Poledica prevario klupsku sekretaricu i uzeo primerak ugovora o radu, koji nije potpisao za šest meseci koliko je proveo u klubu.
- Sada maše tim papirom i pokušava da naplati celu sumu, iako mi posedujemo preostala dva primerka, naravno nepotpisana.
U Čukaričkom su i juče smatrali da bi neodigravanje utakmice sa Radom ugrozilo regularnost lige, ali nisu imali primedbe na stav kluba s Banjice.
- Zvao me je pre zakazanog početka Radov predsednik Ranko Stojić i predlagao da se utakmica odloži, ali to nisam mogao da prihvatim. Rekao sam mu da smo ušli u ozbiljan spor i da ne možemo da se dogovaramo privatno, mimo odluka takmičarskih organa - rekao je prvi čovek Čukaričkog Aleksandar Mihailović.
Po "Blicovoj" vesti, koja je svezija, utakmica ce se ipak odigrati, ali ostaje pitanje verodostojnosti ovih navoda, posto informacija nije objavljena ni na jednom drugom sajtu, niti u mediju.
Last edited by budababa on Wed Nov 18, 2009 11:14 am, edited 1 time in total.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8924
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Ostaje nam da se nadamo da se utakmica nece odigrati - kako su nam rasni strelci (Lazetic, Purke & drustvo) sve mi se cini da nam je to jedina sansa da nekog dobijemo 3:0 ove jeseni... :roll:
Somborac
Posts: 641
Joined: Sat Jul 29, 2006 3:35 pm
Location: Sombor

Post by Somborac »

Mi ovu utakmicu moramo dobiti, bilo za zelenim stolom ili na terenu. Aleksic nece biti spreman zbog povrede, pa nam ostaje da se nadamo da Bata kaze bandi da Sep treba da dobije priliku, ili da gledamo Purketa Stojanovica kako od sedam vazdusnih duela, sest puta ni ne skoci :roll: Covek igra na iskustvo :lol:


PS utakmica izmedju zvezdane(kojoj mi dajemo protivnike) i javora prvobitno je trebala da bude prenosena, ali posle nekoliko intervencija iz cerge je rts odustao :lol: zanimljivo ce biti obratiti paznju na sudjenje
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Hmmm...Kod nas je svaka sledeca utakmica odlucujuca!Nista se ne mora, pa tako ni ova utakmica dobiti kao sto nismo ni protiv Rada ni protiv Hajduka!Treba ipak istaci da je Cukaricki odlicna ekipa(po meni) sa sjajnim strucnjakom i velikim gospodinom, ali takodje mozda ekipa u najlosijoj formi u Superligi trenutno, i ekipa koja je psihicki mozda u vecem rasulu nego mi jer vidim sta se sve desava kod njih sa platama,otkazanim utakmicama, sudskim sporovima...O nama je sve vec receno i nema sta da se doda,kao i od svakog gostovanja ni od ovog nista ne ocekujem-ni da dobijemo ni da izgubimo,veliki upitnik!Jedino sto ocekujem i sto se nadam da u klubu prestanu da se desavaju neke NEfudbalske stvari, a tad cu na svako gostovanje da idem sa mnogo vecim ocekivanjima!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

POLITIKA wrote: Пронађено привремено решење у спору између клуба са Бановог брда и њиховог бившег играча Мирка Поледице. – Наставља се „рат” тужбама
Мирко Поледица

Спор између Чукаричког Станкома и фудбалера Мирка Поледице, који је кулминирао отказивањем сусрета са Радом на Бањици због суспензије суперлигаша са Бановог брда, на добром је путу да се привремено реши, до одлуке Другог општинског суда у Београду, који води поступак по тужби клуба.

Одбор за хитна питања ФСС прихватио је предлог Чукаричког да у року од два дана уплати депозит од 52 000 евра, у динарској противвредности, које потражује Поледица или да достави меницу са гаранцијом „првокласне” банке. Новац или меница биће депоновани у Савезу до претпоследњег кола првенства 22. маја. Уколико суд не донесе другачију одлуку новац ће тада припасти играчу.

Заврзлама је последица чињенице да је Чукарички једини од 12 клубова наше најјаче лиге регистрован као друштвено предузеће, док сви остали имају статус удружења грађана. Због тога сви његови играчи поред потписа професионалног уговора дужни су да потпишу и уговор о раду, јер клуб са Бановог брда подлеже не само Правилнику о фудбалском такмичењу већ и законима који важе за друштвена преузећа.

Све је почело, како је казао генерални менаџер Чукаричана Дарко Рамовш, јер је Поледица једнострано раскинуо уговор. Он је у прошлој сезони био једно од највећих појачања Чукаричког после одласка тренера Бранка Бабића и десеторице играча. По доласку тренера Драгослава Степановића незадовољан статусом у екипи леви бек Чукаричког је захтевао да напусти клуб, а када договор није постигнут решење својих права потражио је у фудбалским форумима преко адвоката и тада је ситуација почела да се компликује. О томе су поред Рамовша на конференцији за медије говорили и генерални директор клуба Драгољуб Спасеновић и адвокат Заран Агатоновић.

Критике су упућене и на рачун Дисциплинске комисије и дисциплинског судије Заједнице Николе Латиновића који су, како тврде у Чукаричком, свој посао обавили аљкаво, јер нису констатовали очигледне пропусте у процедури приликом тумачења нормативних аката, што Чукаричани поткрепљују великим бројем докумената.

На сусрету са новинарима представљен је и нови потпредседник Управног одбора клуба Зоран Анђелковић. Анђелковићу је већ једном био у клубу са Бановог брда, а слови за једног од оснивача Фудбалске школе Чукаричког која је међу најпознатијима у Србији.!
Cika_toma

Post by Cika_toma »

siguran sam da je sportska strucnost i kompetencija Bakija Andjelkovica bila presudna za formiranje i sticanje ugleda (???) skole FK Cukarickog...

A, isto tako sam siguran da se sasvim slucajno, i totalno nevezano za tuzbu, isti sada "gura" na funkciju u klubu. Bice pojeo vuk - magarca...
mile bronx
Posts: 259
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:56 pm
Location: liman

Post by mile bronx »

Cuti, a zamisli da je Palilulac prvoligas. Posto je svojevremeno jedan od sadasnjih ministara bio predsednik tog kluba...
Vezano za temu, moglo bi se reci da i corava koka zrno ubode. Samo je problem sto je ova nasa koka to zrno nasla u Jagodini, tako da nisam optimista. Vise od boda, tesko. Jako tesko...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

JELEN SUPERLIGA SRBIJE:VOJVODINA DANAS IGRA S ČUKARIČKIM


U nameri da svoje fudbalere rastereti od beogradskog bremena, trener Vojvodine Dragan Radojičić pokušao je ovako da najavi današnje gostovanje kod Čukaričkog.
- Rekao sam im da današnje gostovanje ne posmatraju kao meč u Beogradu, već na Banovom brdu. Muka mi je već od te priče da smo u Beogradu nemoćni, pa se nadam da će danas naše gostovanje biti uspešnije. Do dorbog rezultata doći ćemo ako ispoštujemo sve dogovore, a na terenu pružimo maksimum. Jednostavno, želim da imamo pristup kao kada utakmice igramo u Novom Sadu i ne vidim zbog čega bi trebalo drugačije da bude – pita se Radojičić.



Što se igračkog kadra tiče, povređeni su kapiten Popović i mladi Aleksić, a pravo igranja s kartonima iskoristio je Stošić. Mogu da biraju Pantelić i Tumbasević, no, Radojičić se opredelio da mu crnogorski reprezentativac bude danas u kombinaciji, dok će Pantelića sačuvati za duel s Jagodinom.
- Redove smo kompletirali, s nama su mladi i A reprezentativci tadić, Brkić, Đurić i Mrđa, pa možemo da računamo na jak sastav za meč s Čukaričkim. Prema svemu sudeći, Stošića će na desnom boku zameniti Risto Lakić – veli Radojičić.
O rivalu Radojičić ima lepo mišljenje.

- Pobedio je Čukarički Partizan, igrao nerešeno sa Crvenom zvezdom i činjenica je da ga motivišu veliki klubovi. Izuzetno cenim iskusnog Nađa, pa mlade Bosančića, Marinkovića i Popovića. Očekuje nas žestoka borba, ali naš cilj je pobeda mada bi i bod bio solidan – veli Radojičić.
Novosađani su noć uoči meča proveli u beogradskom hotelu “Reks”, a očekuje se da na Banovom brdu zaigraju u postavi: Brkić, Lakić, Đurić, Mijatović, Kizito, Tumbasević, Trivunović, Buač, Grozdanoski, Tadić (Stojanović), Mrđa.

S. Savić
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

GRADJANSKI wrote:Premda se u Vojvodini govori isključivo o tome da će se sa Banovog Brda vratiti posle uspeha, ipak se uz takvu prognozu može staviti znak pitanja, ne samo zbog sve sile neuspeha Novosađana na gostovanjima, već i stoga što trener Dragan Radojičić ne može da računa na nekolicinu fudbalera za ovaj meč. Povređen je kapiten Aleksandar Popović, a čak pred trojicom fudbalera je da odsluže kaznu zbog žutih kartona. Miodrag Stošić ne može da igra, kao ni Miodrag Pantelić i Darko Lovrić, dok Danijel Aleksić nije dovoljno spreman.

- Mesto Popovića u veznom redu zauzeće Janko Tumbasević, dok će umesto njegovog zamenika na poziciji kapitena, Miodraga Stošića na desnom beku zaigrati Risto Lakić. Kapiten će biti Igor Đurić, a nakon gostovanja sa mladom reprezentacijom u Izraelu, u sastav će se vratiti Dušan Tadić - ističe trener Novosađana Dragan Radojičić.

U Vojvodini navode i da se posebno respektuju iskusni Albert Nađ, opasni Nebojša Marinković i napadač Rudolfa Bestera, koji je Novosađanima napravio svu silu problema u prvom odmerevanju snaga.

- Tada ne samo da nam je Bester dao gol, već se predstavio u sjajnom svetlu i lako se moglo dogoditi da, zahvaljujući njemu, ne pobedimo sa 2 : 1 - priseća se Radojičić. - Iako su naši domaćini ophrvani nekim problemima, uveren sam da nas očekuje motivisan suparnik.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

1:0 Buki, koliko sam cuo kapiten na ovoj utakmici!
User avatar
dapokalypto
Posts: 209
Joined: Mon Jul 14, 2008 10:49 am

Post by dapokalypto »

Pobedismo 1:0
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Vojvodina je na Banovom brdu produbila veliku krizu u kojoj se nalazi Čukarički. Iako oslabljeni neigranjem četvorice standardnih prvotimaca, Novosađani su sve vreme dominirali i u 68. minutu stigli do zasluženog pogotka za pobedu.

Odbrana Čukaričkog napravila je grešku, lopta je praktično poklonjena Vladimiru Buaču, koji se oslobodio jednog čuvara, istrčao pred Bojana Isailovića i lako ga matirao.

Koji minut kasnije sve je bilo praktično gotovo, pošto je Milan Vilotić dobio drugi žuti karton i ostavio "brđane" sa desetoricom. Vojvodina je i pre i posle toga imala još šansi, najčešće preko Mrđe, ali je ipak morala da se zadovolji minimalnim trijumfom.
p.s. Kao izmene su usli u igru Vukajlovic i Lazetic :roll:
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Konacno da mi ulepsaju vikend i da mi Buac zacepi usta. Otvara se sansa za produzetak pobednicke serije i prelep uvod pred mec sa partizanima! Igraj Voso!!!!
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Docekasmo, Bogu hvala! Buki posle 1000 godina, red je i bio. Po izvestaju sa SOS-a, bili smo bolji citavu utakmicu,a Cuka nam je prvi udarac na gol uputila u sezdeset i kojem minutu. Malo posle gola oni su ostali sa igracem manje, sto nam je olaksalo posao. Samo da ne prokockamo ovo protiv Jagodine, previse cesto smo gledali taj scenario. Idemo dalje, cige su sada 3 boda iza nas, a titula i dalje 8 milja daleko...
Mondo wrote:SL: Remi u Ivanjici, Voša sjajna na Brdu

Fudbaleri Vojvodine osvojili su važna tri boda na gostovanju Čukaričkom, dok je Crvena zvezda opet izgubila priključak u borbi za drugo mesto, pošto je u Ivanjici odigrala 1:1 sa Javorom.

Jagodina i Rad takođe su remizirali, s tim da u okršaju prošlogodišnjih drugoligaša nije bilo golova.

Javor je 31. avgusta na Marakani slavio rezultatom 2:0 i time označio kraj karijere Zdenjeka Zemana u Zvezdi. Nikola Simić, koji je na tom meču bio strelac drugog gola, zatresao je mrežu crveno-belih i u revanšu, ali je u drugom poluvremenu izjednačio Brazilac Kleo.

Bilo je bojazni da će meč u Ivanjici zbog snega proteći u uslovima smanjene regularnosti, međutim, domaćin je odlično pripremio teren i nikakvih problema nije bilo. Doduše, sneg koji je složen pored tribina koristili su navijači oba tima, tako da su Delije gađale sve igrače Javora koji bi im se približili, dok je na meti Ivanjičana najčešće bio Ibrahim Gaj!

Domaćin je poveo u 21. minutu iz jedne od brojnih polukontri. Vulićević je centrirao, a Nikola Simić na drugoj stativi bio viši u skoku od Marjana Markovića. Zahvatio je loptu glavom i lako je poslao iza leđa Saše Stamenkovića.

Trener Zvezde Čedomir Janevski nije mogao da računa na povređenog Koromana, kojeg je zamenio Blažić, dok je zadnjeg veznog umesto mladog Nemanje Nikolića igrao Tomović. U prvom delu je inicijativa crveno-belih bila potpuno jalova i svela se na posed lopte i dva-tri šuta iz daljine.

U nastavku je Zvezda zaigrala znatno agilnije, a upravo je Tomović bio najzaslužniji za izjednačenje. Njegov šut sa 25 metara išao je pravo u ugao, golman Javora Supić uspeo je da ukroti taj udarac, ali je Kleo dobro pratio napad, natrčao na odbitak i opravdao poverenje trenera.

Vojvodina je na Banovom brdu produbila veliku krizu u kojoj se nalazi Čukarički. Iako oslabljeni neigranjem četvorice standardnih prvotimaca, Novosađani su sve vreme dominirali i u 68. minutu stigli do zasluženog pogotka za pobedu.

Odbrana Čukaričkog napravila je grešku, lopta je praktično poklonjena Vladimiru Buaču, koji se oslobodio jednog čuvara, istrčao pred Bojana Isailovića i lako ga matirao.

Koji minut kasnije sve je bilo praktično gotovo, pošto je Milan Vilotić dobio drugi žuti karton i ostavio "brđane" sa desetoricom. Vojvodina je i pre i posle toga imala još šansi, najčešće preko Mrđe, ali je ipak morala da se zadovolji minimalnim trijumfom.
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Evo,sad sam se vratio iz Beograda...
Utakmica totalno neineresantna u prvom poluvremenu,bez vecih sansi ni sa jedne strane.Drugo poluvreme totalna dominacija crveno belih,gol daje Buac.Imali smo dosta suteva sa distance,cak su vecina i isla u okvir gola,ali golman Cukarickog je bio na nivou.
Utakmicu je poceo Lakic na desnom beku i imao je dobrih momenata,ali takodje i jednu ogromnu gresku kada je Cukaricki lako mogao izjednaciti.
U prvom delu susreta,kao sto sam rekao,bez izglednijih prilika.Jedino sto vredi pomenuti je slobodan udarac sa nekih 20ak metara za nas tim,kada je lopta zavrsila preko gola.Uopste se u igri Cuke nisu osetili problemi koji prate klub poslednjih dana,igrali su sasvim solidno i nije nam bilo nimalo lako da im damo gol.Medjutim,na scenu stupa kapiten Buac,koji je divnim potezom zaobisao defanzivca domacina i lako smestio loptu u donji levi ugao golmana Isailovica.Kasnije se ispostavilo da je inspiracija Buaca odlucila utakmicu.Mozemo biti zadovoljni,igra nije bila ne znam kakva,ali 3 boda su konacno upisana na strani!
Pojedinacno gledano Buac najbolji danas,prava kapitenska partija.
Odbrana na nivou,kao i Brka koji nije imao mnogo posla.
Tumbasevic dobar pogotovo u defanzivi,Trivunovic solidan,ali bez neke zapazenije uloge.Raduje povratak Tadica na kog je povreda ostavila trag,ali ovo mu je tek prva utakmica nakon pauze.Mrdja ponovo slab,imao je par dobrih pokusaja iz daljine i to je sve sto je uradio.Oseca se da nije bas timski igrac,zelja mu je da zatrese mrezu po svaku cenu.Par puta je mogao da asistira igracima koji bi bili sami ispred golmana,medjutim on se i dalje namesta na sut :?
Prijatno me je iznenadio Lazetic danas,odigrao je desetak poslednjih minuta i bio je prilicno borben.Imao je sjajan sut sa dvadesetak metara kada je cuvar mreze Cukarickog jedva sprecio pogodak.
Leandro na klupi danas,Sepuje nigde...
Ostaje pozitivan utisak sa danasnjeg meca,s obzirom da smo igrali bez nekolicine vaznih igraca,mozemo biti sasvim zadovoljni postignutim rezultatom,a delimicno i igrom.
Zanimljivo je da je mecu prisustvovao i dobro poznati Misa Tumbas :lol: Imao je ponesto i da nam dobaci :lol: Navijaca oko 100 po mojoj proceni,navijanje dosta dobro s obzirom na veoma prohladno vreme.
Napred Voso!
Locked