13. kolo: Vojvodina-Javor 1:0

User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

13. kolo: Vojvodina-Javor 1:0

Post by Владика »

15. XI u 13 i 30
stadion -Karadjordje

Narodna tradicija cuva predanje da je broj 13 nesretan.Mnogi faktori prete da ovaj broj zaista bude baksuzan za Staru Damu srpskog fudbala. Bolni poraz od zvezde, ponizenje u kupu od Hajduka, sjajne igre Javora u ovom prvenstvu i nerazumni i ishriteni potezi pojedinih clanova uprave najavljuju jedan tezak i neizvestan mec. Sta mozemo da ocekujemo od igraca nakon zahteva da potpisuju izjave lojalnosti(kao nekada Srbi u tudjmanovoj hrtvatskoj)? Licno sam uveren u pobedu jer smo se bar do sada pokazali kao nemilosrdni domacin.
Evo kako je tekao prvi susret izmedju ova dva tima
Turija wrote:Dnevniik
Javor - Vojvodina 1:0 (0:0)

IVANJICA: Stadion Javora, gledalaca 2.500, sudija: Stanković (Beograd), strelci: Mutavčić u 63. minutu. Žuti kartoni: Simić, Mutavčić (Jvor), Stojanović, Kizito (Vojvodina).

JAVOR: Supić 8, Vulićević 7, Đokić 7, Milović 7, Ignjatijević 7, Ađuru 7, Cvetković 7, Luković 7 (Mutavčić 7), Nikitović 7, Simić 7 (Trifunović), Rakić 7 (Dragović ).
VOJVODINA: Brkić 7, Pavlović 6, Đurić 7, Lovrić 6, Kizito 7, Popović 6, (Tumbasević 6), Trivunović 6, Tadić 7, Grozdanovski 7 (Stojanović 6), Buač 6 (Aleksić ), Pantelić 7.

U nezgodno vreme, pred revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija s Hapoelom u Tel Avivu Vojvodina je pretrpela poraz u Ivanjici u utakmici u kojoj nije bilo previše izglednih prilika. Prvo polureme uglavnom između dva šesnaesterca, ali u završnici tog dela susret Vojvodina je pokušala da dođe do rezultatske prednosti posle dva uspešna driblinga Tadića, posle pokušaja Pavlovića i Trivunovića koje je zaustavio golman domaće tima Supić Uspeli su Novosađani da u tom periodu postignu i pogodak, ali ga je sudija Stanković poništio zbog faula u napadu.

Početak drugog poluvremena nagovestio je i promenu rezultata. U 61.minutu Cvetković je s 15 metara pripretio čuvaru mreže Vojvdodine Brkiću. Samo dva minuta kasnije Javor je izveo korner s desne strane lopta je okrznula stativu na nju je u gužvi naleteo rezervista Mutavčić i glavom zatresao mrežu gostiju.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča jer do isteka 90 minita Vovdoina je stihjiski napadala ali nije u napadu pripretila sigurnom Supiću i čvrstoj odbrani Javora.

Ž. Rakić

PS
Ipak nije igrao najavljeni sastav, ali je izvedeni izgleda odigrao veoma slabo, pošto je beležnica Živojina Rakića, ostala gotovo prazna.
E, sad će trebati pažljivo pogledati taj naš poništeni gol u prvom poluvremenu, zbog ,,faula u napadu" :?: No, bez obzira na sve, morali smo odigrati hrabrije.
Last edited by Владика on Thu Dec 18, 2008 1:24 pm, edited 1 time in total.
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Jednom odgovornom, angazovanom igrom, igrom gde svako grize na terenu i daje i vise od 100% svojih mogucnosti, moze da se omeksa onako debilna odluka rukovodstva da se do kraja godine igra bez ijednog dinara. Na igracima je da pokazu da nisu zaboravili fudbal da igraju od proleca. Pobeda nad teskim rivalom je ono sto svima treba u klubu. Igracima da vrate samopouzdanje, rukovodstvu da se dozove pameti i da se odredi neka realnija kazna za sve u klubu a ne samo za igrace, jer nisu oni jedini krivci.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

U svim dosadasnjim utakmicama kod kuce bio sam ubedjen u pobedu,jer kod kuce imamo neku agresivnost,samopouzdanje-licimo na nesto sto je prihvatljivo...No medjutim posle niza izjava pojedinih clanova uprave i nekih poteza mislim da i ono samopouzdanje koje smo imali na domacem terenu nestaje sa takvim izjavama-sahranjuju fudbalere...I masinu bi pogodile ovakve stvari koje najavljuju i pricaju iz uprave a ne coveka!Od mece ne ocekujem ni da pobedimo ni da izgubimo, idem na mec sa velikim upitnikom-ne znam sta da ocekujem,dal najlosiju partiju sezone sto me ne bi iznenadilo posle svega sta se desavalo ili da nastave pobednicki niz kod kuce kao i do sada!A na utakmicu ako dodje 200 ljudi bice dobro!
Somborac
Posts: 641
Joined: Sat Jul 29, 2006 3:35 pm
Location: Sombor

Post by Somborac »

Hajde da se za pocetak svi pojavimo na Karadjordju :!: To je trenutno najvaznije!
User avatar
Turija
Posts: 10835
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Sa dosadašnjim igračima smo nekako s mukom, barem kod kuće, osvajali bodove, dok smo u gostima bili redovna mušterija domaćinima. Međutim, grdno se varaju oni koji misle da ćemo sa klincima uspeti da ostanemo u ligi.
Zbog svih ovih nebuloznih izjava i događaja za dečiji Zabavnik, sutra možemo biti ponovo mušterija Javoru. Bez obzira kakav sastav izađe na teren. Čak i ako bude igrala najjača postava- igrači koji će tek večeras saznati na čemu su, ne mogu utakmicu odigrati dobro.
Ja mislim da ovakve odluke, i cirkus, ne bi napravili ni osnovci nižih razreda, tj da noć pred utakmicu presuđuju ekipi koja ujutru treba da izađe na megdan velikom dužniku.Kad su već sve to zakuvali, i to na najgori mogući način, morali su dati igračima bar 24 časa oporavka od psiho maltretiranja, da se iole povrate u normalano stanje.A o motivaciji- bolje i da ne pričamo.Taj sastanak (ako je već zakazan) nije smeo biti odložen za danas.Za jedan dan više , za jedan trening više, bar bi se malo sredili utisci i živci.
Ali, što reče Voja, sad mi je već gotovo svejedno kako će Vojvodina proći. Jer, to odavno više nije ona Naša Voša.Mnogo šta polako više ne osećamo kao naše, pa tako i Vojvodinu.Gazde su ušle u posed, pa.....(bar ne moramo da brinemo za tuđe) .Svoje nemamo - tuđe nećemo ( jer to nikad, ni u snu, nismo poželeli).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

DNEVNIK wrote: Sport

VOJVODINA DOČEKUJE IVANJIČANE

U Fudbalskom klubu Vojvodina meč s Javorom dolazi u nezgodan čas. U današnji duel na stadionu “Karađorđe” Novosađani ulaze pod utiskom eliminacije iz Lav kupa Srbije na beogradskom Lionu. Pored toga, Popoviću i drugovima još je u glavi poraz iz Ivanjice, kada je Javor pobedio 1:0.


Uoči današnjeg meča trener Dragan Radojičić kaže:
- Ono što je bilo je iza nas. Želimo da potvrdimo kvalitet i da se borimo za vrh tabele dok god postoji teorija, a ona je, kao i praksa, još uvek uz nas kada je domaće prvenstvo u pitanju.

Danas će sigurno zbog kartona izostati Aleksandar Mijatović, kao i povređeni Danijel Aleksić, Dušan Tadić i Vladimir Vukajlović.
Kapiten Aleksandar Popović je optimista oko ishoda meča.
- Na našem terenu samo se mi pitamo. Imamo stopostotan učinak i želimo da ga nastavimo, iako za rivala imamo neugodan tim s odličnim trenerom. U seriji sastanaka rekli smo šta imamo. Verujemo u sebe i sigurni smo da ćemo navijače obradovati pobedom. Vreme je za prekretnicu- istakao je Popović.

Očekuje se da od prvog minuta u postavi bude DŽozef Kizito, a moguće je da uz Mrđu u napadu bude i Stojanović.
No, o tome će odlučiti Dragan Radojičić, a nama ostaje da nagađamo verovatni tim Vojvodine: Brkić, Stošić, Lovrić, Đurić, Kizito, Popović, Tumbasević, Buač, Stjepanović (Stojanović), Grozdanovski, Mrđa.
Današnji meč u Novom Sadu počinje u 13.30 časova.
S. S..
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

GRADJANSKI wrote:Posle kiše... Pred dolazak Javora u Vojvodini kažu da sem tri boda ništa drugo ne može da je izvuče na čistinu iz problema u koje je zapala posle gostovanja kod Zvezde i Hajduka. Te dve utakmice, kao i razgovori koji su vođeni nakon kup susreta na Lionu, bili su tema još jednog sastanka, održanog juče, na kome se nije taknulo u ultimatum postavljen u sredu, besplatan rad ili mesto na transfer listi.

- Nije se o tome govorilo - pruženo je objašnjenje, a da se situacija donekle primirila kazuje i to da je u četvrtak odložena sednica uprave, pa za sinoć zakazana - ponovo odložena.

Hoće li je biti ovih dana i pod kakvom temperaturom će sde razgovarati na njoj sigurno zavisi ne samo od subotnjeg rezultata, nego i od igre, u kojoj svojim saigračima neće moći da pomognu povređeni Aleksić, Tadić i Vukajlović, kao i Mijatović, koji je bio isključen u Beogradu.
User avatar
dapokalypto
Posts: 209
Joined: Mon Jul 14, 2008 10:49 am

Post by dapokalypto »

Pobedismo 1:0
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

POBEDA,jedino sto treba pamtiti iz ovog meca...Igra-koja igra,nismo imali nikakvu igru,posle prvog poluvremena znao sam da ukoliko damo gol da ce to biti iz prekida jer su ovi iz Javora danas jako lose odradjivali prekide a pogotovo golman koji je par puta proplivao kao dete...Koga istaci,sta reci???Mozda da kazem da je na mene najveci utisak ostavio Buki, mozda nas najkorisniji igrac danas...Zeleo sam da kazem da me je i Lovric zadovoljio ali onda dobi onaj glupi crveni karton...Djuri svaka cast na golu,ali u defanzivi ja njega ne primecujem-skoro sve lopte danas je skinuo Lovric!Mrdja-karastrofa,Stojanovic jos gori!Takodje zelim da kazem da sam sa velikim zadovoljstvom zvizdao kad je u igru ulazio Lazetic-koji je kasnije opravdao te zvizduke!Dakle nastavljamo po starom,kuci pobedjujemo-mislim da ni nama samima nije jasno kako jer nikakvu igru nemamo...Moram da dodam jos nesto-na danasnje goste i njihovu igru-Ja bih ovakvim ekipa zabranio da igraju prvu ligu,pa oni dok nisu primili gol bukvalno nisu presli pola(nisu imali zelju)Muka mi je vise od tih bunkeraskih ekipa i njihovih trenera!Kao sto je u NBA jedno vreme bila zabranjena zonska odbrana tako bih ja u fudbalu zabranio bunker-da ne smeju svi igraci biti iza lopte kad se brane!!!
SlobaNN
Posts: 273
Joined: Fri Nov 14, 2008 12:02 am

Post by SlobaNN »

Kao prvo, pozdrav svima. Do sada sam samo bio citalac ovog foruma, ali od sada se moram ukljuciti da prokomentarisem utakmicu naseg voljenog kluba.
Vec na pocetku utakmice se videlo da je gostujuca ekipa Javora dosla sa namerom da ne predje pola terena i da po njihovoj mogucnosti bude 0-0. Zaista je tesko igrati protiv takvog bunkera, ja to razumem, i kada se slucajno ucacka neki gol (kao ovo danas) predje se u defanzivnu igru, zasto? Zasto nebi krenuli da daju jos jedan gol i da i oni i mi na tribinama ne strepimo do poslednjeg trenutka. Igra kao i prethodna svaka ide na bunarenje i centarsuteve i Djuric da skace glavom. Ne moze da se stvori neka akcija, da igrac izbije da sutne nogom na gol.
Danas je bila ocajna igra. Evo kako sam ja zapazio igru danas:
Brkic: skoro pa bezposlen, celo prvo poluvreme se zagrevao, jednom je bio nesiguran kod intervencije.
Stosic: Standardno, mnogo bi bio bolji na poziciji stopera.
Djuric: Dobra igra, zasluzeno krunisana golom.
Lovric: Nije bio los, ali crveni karton itekako ne potreban.
Kizito: Mozda i jedini igrac koji konstantno igra dobro, tako i danas.
Popovic: Dobro je u par navrata presekao napad gostiju, ali u napadu nije nikakav
Trivunovic: Ovog coveka nisam video na terenu
Grozdanoski: Pored Djurica mozda i najbolji nas igrac na terenu, dobra utakmica danas
Buac: Veoma se trudio, dobro je obavljao svoje zadatke
Mrdja, Stojanovic, kasnije Lazetic: Imam samo jednu rec za njih.Katastrofa
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Vojvodina 1(0)-0 Javor
stadion-Karadjordje gledalaca 983 :lol:
vreme-suncano ali prohladno, teren idealan za igru
strelac Djuric u 65. minutu

Brkic, Stosic, Kizito, Djuric, Lovric, Popovic, Trivunovic(od 71. minuta Tumbasevic), Grozdanoski, Mrdja(od 61,. minuta Pantelic), Stojanovic(od 80. minuta Lazetic), Buac

Novosadjani su tesko stigli do veoma teske pobede. Trenerski trijumvirat Radojici, Maric i Saraba su hrabro zapoceli mec sa dva spica, medjutim jasno se videlo od prvog minuta da nasi spicevi nisu fizicki spremni i da cemo imati veoma velikih problema sa veoma disciplinovanom ali i izuzetno defanzivnom ekipom Javora. Ipak nasi momci su vecu prvom minutu uspeli da stvore opasno situaciju ispred gola Javora kada je posle akcije Tiruvunovica i Grozdanovskog, Popovic oprobao svoj sut sa 20 metara. Da Purke Stojanovic zna da igra fudbal pokazao je u nekoliko momenata ali najupecatljiviji je bio u 5 minutu kada je petom efektno proigrao Mrdju. Mrdja je i pored velikog zalaganja upravo pokazao da je izuzetno slab kada se igra sa loptom u dubinu sto zbog oklevanja a nesto i zbog ponedostatka brzine.
Iako je prva postava Javora izuzetno visoka, Stara Dama je tokom citavog meca bila najopasnija posle kornera i prekida.
U 20. minutu Grozdanoski je zamalo velemajstorski postigao gol iz kornera ali nazalost umesto u mrezi lopta je svoj let zavrsila na drugoj stativi Javorovog gola.
Image
U 25. minutu videli smo i najlepsu akciju na mecu . Napad je zacet negde na polovini terena kada je Stosic dodao loptu do Trivunovica koji je sa ivice 16-erca uposlio Grozdanoskog koji je pobegao na drugu stativu i ostro vratio loptu na peterac medjutim Mrdja je za delic sekunde zakasnio.
U 35. minutu nakon kornera koji je izveo kapiten Popovic, Buac je pogodio precku. Inace Buac je danas bio zaista borben i puno je pretrcao medjutim slabo je bio ucinkovit u igri.
Image
Kljucni momenat meca zbio se u 61. minutu kada je u igru umesto Mrdje usao veteran Pantelic. NApadi VOjvodine postali su tecniji i brzi tako da je Javorov gol prosto visio u vazduhu.
U 62. minutu sjajno su kombinovali Buac i igrac utakmice Grozdanoski ali sut makedonskog reprezentativca zavrsio je tik pored gola.
I onda se zbio 65. minut. Precrtana akcija koja je toliko puta donela radost najvernijim navijacima VOjvodine. Korner je izveo ostro na prvu stativu Grozdanoski a u buketu igraca najvisi je bio Igor Djuric koji je postigao pobedonosni gol za Vojvodinu.
Image
Image
Nakon tog momenta situacija na terenu pocinje da se menja jer Javor lagano preuzima inicijativu( u 75, minutu su cak uspeli da postignu gol koji je opravdano ponisten zbog ofsajda) dok su se nasi povukli vrebajuci sansu iz kontranapada.
I na ovom mecu vremesni Pantelic je pokazao veliku nervozu zbog cega je opravdano dobio zuti karton a pored njega u sudijsku beleznicu upsani su jos Stosic,Lovric i Tumbasevic.
Image
Moj licni utisak je da odavno neka ekipa nije dobila toliko batina u Novom Sadu kao dans Javor a najgore je prosao igrac sa brojem 10.
Ulazak Lazetica u igru je jos jednom razgnevio navijace Vojvodine ali izgleda da je njegovo drugarstvo sa sinom Aleksandra Gajica mnogo vaznije za ulazak u igru od zalaganja na treningu ili realnog kvaliteta. Lazetic je u dva maha imao sanse da se upise u strelce kada se nakon kontranapada nalazio u izglednim sansama( u 85. minutu i 92. minutu) ali zbog ocigledne slabe fizicke spreme ovaj napadac nije uspeo da se upise u listu strelaca.
Najkomicnija scena na danasnjem mecu zbila se u 90 minutu kada je Lovric dobio drugi zuti karton. Naime Lovricu je ukazan prva pomoc zbog cega ga je Vosomobil inzeo sa terena ali on je samo posle nekoliko prelezanih sekundi skocio na noge i izsprintao 70 metara trazeci od sudije da ga pusti u igru. Umesto povratka na teren dobio je drugi zuti karton.
Sve u svemu izuzetno dosadan mec koji su ipak na momente uspeli da ulepsaju clanovi navijacke grupe Firma lepim koreografijama i vatrenim navijanjem.
p.s. Slike stizu!
Last edited by Владика on Sat Nov 15, 2008 11:12 pm, edited 3 times in total.
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Svaka cast na izvestaju
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
van der iV a.k.a Totti
Posts: 635
Joined: Sun Jan 23, 2005 11:04 am
Location: Point Place

Post by van der iV a.k.a Totti »

@podbara
Jos jedan lep i kvalitetan izvestaj!Bilo bi lepo kada bi i Red Firm ubacio i svoj tradicionalno dobar izvestaj,da bi se potpunije prikazala slika onima koji nisu bili na stadionu,jer ipak cetvoro ociju vide bolje od dvoje.
A ja sam tradicionalno razocaran igrom,mada sam jako zadovoljan sto je zapad izvizdao i izvredjao Mrdju i Lazetica,kao i nepismenog nam trenera,dosta smo tapsali onima koji to ni najmanje ne zasluzuju!
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Kapa dole za podbaru!

Interesuje me samo kojim metodom si dosao do brojke gledalaca na danasnjem mecu? :D
mada sam jako zadovoljan sto je zapad izvizdao i izvredjao Mrdju i Lazetica,kao i nepismenog nam trenera,dosta smo tapsali onima koji to ni najmanje ne zasluzuju!
Detalj vredan paznje!
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Hocu da se nastavi sa pljuvanjem Lazetica, presrecan sam zbog toga!
Locked