11. kolo: Vojvodina-Banat 2:0

User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Sto se tice ekipe Banata moram da kazem da su me apsolutno razocarali. Iako su imali ogromnu premocu visini igraca to nisu uspeli da iskoriste. Branili su se sve do 55. minuta i kada su krenuli napred videlo se da mogu da igraju fudbal. Stvarno je stetat sto se u nasoj ligi igra fudbal -Ko da prvi gol, pobednik-.!!! :lol:
pocetak utakmice
http://img359.imageshack.us/my.php?imag ... ecalo2.jpg
Aleksic je bio konstatna pretnja golu Banata
http://img356.imageshack.us/my.php?image=aleksicfu4.jpg
van der iV a.k.a Totti
Posts: 635
Joined: Sun Jan 23, 2005 11:04 am
Location: Point Place

Post by van der iV a.k.a Totti »

Brane wrote:Sjajno, kakav izvestaj. K'o da sam bio tamo 8)
:!:
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

DNEVNIK wrote:NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.000, sudija M. Gogić (Novi Sad), strelci: Stojanović u 48. i Aleksić u 50. minutu. Žuti kartoni: Mijatović, Pantelić, Trivunović (Vojvodina), Radosavljev, Stević (Banat). Crveni karton: Ristović (Banat).
VOJVODINA: Brkić 6, Lakić 7, Kizito 6, Tumbasević 7, Mijatović 7, Lovrić 7, Medojević 6 (Trivunović 8), Grozdanoski 7, Buač 6, Aleksić 8 (Stjepanović -), Stojanović 7 (Pantelić 7).
BANAT: Zečević 7, Milutinović 6, Desnica 6, Vidojević - (Markoski 6), Petković 7, Đukić 6, Radosavljev 6, Zorić 6, Radosavljević 5 (Ristović 5), Stević 6, Stanić 7 (Srećo 6).


U malom vovjođanskom derbiju fudbaleri Vojvodine su pobedom protiv Banata potvrdili kvalitet. Meč je rešen za svega dva minuta. Prvo poluvreme proteklo je u nadigravanju, uglavnom na sredini terena. Šansi je bilo, ali objektivno nerešen rezultat u prvih 45 minuta je realan odnos snaga.

U nastavku već u 48. minutu domaći tim je obezbedio vođstvo. Nenad Stojanović je izveo slobodan udarac s 25 metara i bio je precizan. Lopta je završila u mreži nemoćnog Zečevića. Samo dva minuta kasnije Nov osađani su udvostručili vođstvo (kako se izvode građevinski radovi na južnoj tribini stadion je bez semafora) najmlađi igrač na terenu Danijel Aleksić je skoro sve sam uradio. Iskoristio je snjmušenost u odbrani gostiju i maestralno završio akciju - pogotkom.

U narednim minutima i domaći i gostujući tim stvorili su nekoliko izglednih prilika. Prvo je Stević, a zatim i Petković se našli u šansi, ali gola nije bilo. Zatim u 75. minutu i Vlatko Grozdanoski, mekedonski internacionalac u dresu Vojvodine bio na domak pogotka, ali odbrana gostiju je bila uspešnija. Aleksić, Pantelić i Buač takođe su bili u prilici da se upišu u listu strelaca, ali nisu imali sreće, odbrana gostiju energično je reagovala.

Mladi trener Vojvodine Dragan Radojčić je posle utakmice zadovoljno konstatovao da je bitno osvajanje bodova, a sve drugo je manje važno. Zahvalio se Radojčić podršci vernih navijača iako, i ovoga puta Gradski stadion u Novom Sadu je uprkos lepom novembarskom danu delovao sablasno.

- Bila je to teška utakmica. Posle poraza od Rada na Banjici imali su imperativ da utakmicu dobijemo. I to je u neku ruku opteretilo moje igrače u prvom poluvremenu, ali u nastavku je bilo onako kako smo i želeli, postigli smo dva gola, osvojili tri boda i sa istim ambicijama nastavljamo trku za vrh prvoligaške tabele - kazao je Dragan Radojčić.

- Golove smo primili iz grešaka i naravno poraz je bio neminovan, ali to nije razlog da sportski ne čestitamo boljem u ovoj utakmici igračima Vojvodine - rekao je trener gostujuće ekipe Saša Nikolić.

Već naredne subote Vojvodina je pred novim izazovom, očekuje je meč na beogradskoj Marakani i susret sa Crvenom zvezdom. Kako saznajemo i u ovom meču na klupi Vojvodine će biti trener Dragan Radojčić a najavljuje se da će u narednih nekoliko dana ispred njegovog imena i prezimena biti izostavljeno ono vršilac dužnosti.


Image
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

podbara wrote:Izvinjavam se i za Bukijevu precku ali u isto vreme sam hvatao beleske, gledao na sat, fotografisao i naravno navijao. :shock:
Izgleda da sam ipak bio u pravu druze... :wink:
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
budababa
Posts: 4015
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Definitivno je tacno da prvo poluvreme nismo odigrali na nekom posebnom nivou, ali igra u drugih 45. minuta moze da ulije blagi optimizam pred novi mec polusezone na Marakani. Daleko od toga da je delovalo sjajno, ali borbenost igraca je podignuta na mnogo visi nivo (izdvojio bih posebno ono Pantino proklizavanje u aut kada smo vec vodili 2:0 i drzali konce utakmice u svojim rukama). Opet, nadam se da su kaznjenici dobili motiv vise da se u subotu vrate na teren i pokazu da su vazan sraf u masini za mlevenje protivnika. Iskreno, malo me uzasava pomisao da bi protiv zvezde mogli izaci sa stoperskim tandemom Lovric-Mijatovic. Uzdrzacu se od toga da nekog previse hvalim ili kudim i mudro cutati dok se ne zavrsi beogradskih 90 minuta u Ljutice Bogdana. A onda – po dve utakmice kod kuce i na strani je dovoljno dobar uzorak da se da ocena ucinka novog trenera.
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

budababa wrote: Iskreno, malo me uzasava pomisao da bi protiv zvezde mogli izaci sa stoperskim tandemom Lovric-Mijatovic. Uzdrzacu se od toga da nekog previse hvalim ili kudim i mudro cutati dok se ne zavrsi beogradskih 90 minuta u Ljutice Bogdana. A onda – po dve utakmice kod kuce i na strani je dovoljno dobar uzorak da se da ocena ucinka novog trenera.
Mislim da je taj problem sa štoperima uočio i sam Radojičić i da je zato dao takvu diplomatsku izjavu (kako već reče Podbara).Bez obzira koliko, samo naoko, su zadovoljavajuće odigrali protiv Banata štoperski par Mijatović i Lovrić, i te kako su se osećale pukotine u zadnjoj liniji (a tek u skoku :oops: ), gde se i Risto Lakić veoma lepo uklopio u šupljikavost odbrane.Čudi me da Lakić još uvek nije dovoljno fizički spreman, ali ako pak uporedim spremu Stojanovića, Mrđe, i još nekih igrača, koji su malte ne od početka sezone u Novom Sadu, onda me mnogo to i ne čudi.
Kako stvari stoje, Radojičić sigurno ostaje do kraja polusezone, a po mom mišljenju njemu će se pružiti šansa kakvu do sada Vojvodina nije dala nijednom našem treneru.Međutim, da ne ulazim u spekulacije tipa ličnog predosećaja, bolje da se uzdržim i da mudro ćutim (kako napomenu Budababa), sve dok ne prođe utakmica sa zvezdom (i te 2 utakmice kod kuće i na strani), pa da na validnom uzorku damo ocenu učinka novog trenera.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

DNEVNIK wrote:Bez Tadića, Mrđe (povrede), Popovića, Stošića i Đurića (slaba forma) Vojvodina je pobedila Banat u vojvođanskom fudbalskom derbiju. Dva gola Novosađani su dali u nastavku, kada su briljirali, pa sada svi trenera Dragana Radojičića kuju u zvezde, kako je eto, smelo odlučio da odmori zvučna imena, a šansu pruži “zaboravljenima” Lakiću, Stjepanoviću, Medojeviću i Trivunoviću.


- S Veseljkom Trivunovićem dobili smo sigurnost u organizaciji igre i tačan i tečan pas – objašnjava Radojičić. – Golove smo postigli na vreme i posle je sve bilo lakše.
U Vojvodini su izgleda na pravi način počeli da shvataju da se igrači ne dele na mlade i stare, već na one koji igraju, odnosno ne igraju, dobro. Otuda i povratak Trivunovića, pa mladog Medojevića čija je razlika u godinama porpilična ali su obojica dala pun doprinos osvajanju sva tri boda.

Ipak, strelcima pripadaju posebne zasluge. Nenad Stojanović pokazao je majsorstvo iz slobodnog udarca i potvrdio da Vojvodina ima više rešenja u špicu. O Danijelu Aleksiću izlišno je bilo šta govoriti. Postigao je svoj treći superligaški gol, pregazivši dvojicu centarhalfova Banata kao plitak potok.
- Faul? Ni govora, iskoristio sam njihov nesporazum, dokopao se lopte, zaobišao i golmana i poentirao. Presrećan sam. Igrali smo pod velikim pritiskom posle poraza od Rada. Sada nam se posrećilo, Partizan je ostao bez dva boda u Kuli, došli smo mu na pet bodova, a istovremeno zadržali značajnu prednost nad najbližim pratiocima – kaže Aleksić.

Sada Vojvodini sledi gostovanje na Marakani. Utakmica puna izazova, inspiracija za mlade igrače.
- Jedva čekam taj meč. Rad je pokazao da protiv Zvezde može da se igra u Beogradu. Čak je i oštećen. Mi smo Zvezdu pobedili u prvom prvenstvenom kolu, pa neka Beograđani razmišljaju o nama. Ubeđen sam da možemo do dobrog rezultata. Činjenica je da nam je mnogo lakše kada prvi postignemo gol. Tada smo rasterećeniji, pa ćemo i u Beogradu nastojati da prvi pošljaemo loptu u mrežu – poručuje Danijel Aleksić, nova zvezda našeg fudbala.
S. S.
GRADJANSKI wrote:Na kraju prvog dela prvenstvene trke, Novosađani su zabeležili pobedu koja ih ostavlja na drugom mestu, iza još nedodirljivog Partizana, a meč sa Banaćanima obeležili su efektnim potezima tandem Nenad Stojanović i daroviti Danijel Aleksić.

- Za nama je ostala veoma teška utakmica, pre svega stoga što je došla u nezgodnom momentu. Za nama su bleda partija na Banjici, pa određene pretumbacije u sastavu, ali su alternacije onih koji su sklonjeni odigrale maksimalno odgovorno, tako da smo uspeli da slomijemo otpor žilavog suparnika. Što je posebno važno, to je sjajan uvod za derbi na Marakani, gde nakon ove partije možemo očekivati da ćemo ponoviti dobru partiju, kojom ćemo svoj bodovni saldo mogli da uvećamo - ističe 29-godišnji napadač Nenad Stojanović.

Iskusni strelac ne beži od priče o tome da su Novosađani pokazali dva potpuno različita lica u ovom susretu, čiji su prvi deo utrošili na beskonačna i, bezopasna, dodavanja, dok su u nastavku prredstavili neuporedivo bolju, ofanzivniju igru.

- Banat je došao po bod i, kao uvek, bila je muka probiti bedem. Zbog toga smo, u prvom poluvremenu, utrošili onoliko lopti, ali čim ih je "otvorio" moj pogodak, sve je postalo neuporedivo jednostavnije. U prvi mah, kod tog gola, pomislio sam da će Janko Tumbasević izvesti slobodan udarac, ali sam mu rekao da sam pun samopuzdanja i da sam skoro siguran da ću pogoditi pravo mesto, što sam i učinio. Sreća je htela da se pobrinem i za drugi gol, koji je majstorski postigao Danijel Aleksić, a kao što se videlo, nismo se morali zaustaviti na 2 : 0 - kaže Stojanović, dodajući da je morao biti zamenjen u 55. minutu, zbog bola u "zadnjoj loži".

Juče je i šef struke Dragan Radojičić demantovao da je suspendovan trio koji je izostao iz utakmice sa Zrenjanincima, Aleksdandar Popović, Miodrag Stošić i Igor Đurić.

- Radi se jedino o tome da njih trojica nisu bili u kombinaciji za sastav za subotnji meč i nema ni govora o tom e da su suspendovani. Kapiten i dalje ostaje Popović, ali se Aleksandar Mijatović pokazao velikim majstorom za motivisanje saigrača i na dobrom je putu da postane jedan od vođa ove generacije.
User avatar
Milan
Posts: 4288
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Evo me na tekmi, i želim ovim putem da poručim i treneru i upravi i kome god treba a ko je za ovakvu igru,taktiku,igrače koji igraju odgovoran, da se lepo vrate u vukojebinu iz koje su došli i ostave na miru NAŠU Vojvodinu! Pa makar se ugasili kao klub. Bar ćemo se sećati svetle tradicije. Napravili su seoski klub od gospodskog!
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

haha, ovo je najjača poruka ikada, realno :)
onako i temu je promašio od nerviranja, ali je iz srca :)
svaka čast.
Locked