Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Voja
Dežurni spiker

Re: Uprava

Post by Voja »

fare wrote: Thu Jan 04, 2024 5:36 pm Jel smo mi dobili neke pare za SMS pošto evo izgleda se ponovo vraća u seriju A?
Nisam u toku, o cemu je rec?
Image
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Voja wrote: Thu Jan 04, 2024 6:49 pm
fare wrote: Thu Jan 04, 2024 5:36 pm Jel smo mi dobili neke pare za SMS pošto evo izgleda se ponovo vraća u seriju A?
Прича се да му је дојадила Арабија упркос парама, Интер се интересује за њега и вероватна следећа дистинација СМС-а.
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Mare_Liman wrote: Thu Jan 04, 2024 7:03 pm
Voja wrote: Thu Jan 04, 2024 6:49 pm
Прича се да му је дојадила Арабија упркос парама, Интер се интересује за њега и вероватна следећа дистинација СМС-а.
Mislim da je to bullshit novinarska priča. Pogotovo jer mu šinter ne bi mogao više od trećine plate koju sada ima ponuditi, ako i toliko.
Io odio Belgrado
hvylarn

Post by hvylarn »

Mene interesuje, ko je u mogućnosti da mi približi pojedine stvari u zvaničnoj strukturi kluba.

Prvo - ko su ti oterani pojedinci i koje su im bile uloge u timu?
Drugo - Mlađi veterani (svi znamo ko su) - koja je zvanična uloga u klubu? Savetnici je dosta širok pojam. A ako neko savetuje, ne bi trebalo da ima uticaj u krajnju odluku, a po svemu sudeći imaju i pitaju se za sve.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

hvylarn wrote: Fri Jan 05, 2024 1:52 pm Mene interesuje, ko je u mogućnosti da mi približi pojedine stvari u zvaničnoj strukturi kluba.

Prvo - ko su ti oterani pojedinci i koje su im bile uloge u timu?
Drugo - Mlađi veterani (svi znamo ko su) - koja je zvanična uloga u klubu? Savetnici je dosta širok pojam. A ako neko savetuje, ne bi trebalo da ima uticaj u krajnju odluku, a po svemu sudeći imaju i pitaju se za sve.
Pre svega da imam sve informacije podelio bi ih u vezi imena i svega. Mada msm da će se uskoro sve iskristalisati i da ćemo biti u prilici da vidimo ko više nije u klubu.

Naveo bih ti primer Valensije koja je jedan od većih klubova u Španiji koja je bila u rukama menadžera (ne znam da li je još uvek) i gotovo nijedna odluka u njihovom klubu nije mogla da se donese bez prethodnog informisanja i konsultacije sa menadžerima jer su gotovo dve ili tri agencije držale sve njihove igrače u timu. Bukvalno su trenere smenjivali i postavljali. Ne mora neko da bude u klubu niti da ima neku veću funkciju da bi mogao da utiče na neke odluke.

Najveći problem modernog fudbala je taj što ti hteo ili ne moraš da radiš sa menadžerskim kućama, da im nešto učiniš da bi oni tebi vratili. Imaš lige koje su komplet menadžerske a da ne pričamo o klubovima.

Recimo često se dešava da neki klub dovede od igrača nekog rođaka ili brata da bi učinio toj menadžerskoj agenciji ili i samom igraču. I to se dešava na svim nivoima od Nemačke, Engleske pa do nas.

Kompleksna je to cela priča, svedoci smo da i Tsc mora da ima nekog Mađarskog fudbalera recimo u ekipi.

Čak često ti dovedeš nekoga zarad nekog totalno trećeg kluba da bi se tebi otvorila neka mogućnost.

Recimo meni deluje da smo mi doveli Kerkeza ili Bogdanovića zarad neke saradnje ili mogućnosti u budućnosti.

Recimo vidim da Vavan polaže prava na njega i sad mi pitamo recimo zainteresovani smo za Paločevića, kakve su mogućnosti da ga dovedemo? I dobijemo odgovor treba da uzmete Kerkeza da bi nam se ukazala prilika za Paločevića ili radi boljih odnosa.
Karikiram sad ovo je više imaginarni scenario, razmišljam naglas.

Koliko fudbalera ide samo kao kusur, skoro je na mozzartu bila vest kako su neka tri igrača iz Španije otišla u Francusku samo kao kusur za nekog igrača i neke provizije.
A sad ti momci igraju polu-profesionalni i amaterski fudbal u Španiji a bili su u Lionu pre godinu dana.

Postoje korovi koji se ne seku brzo, recimo ja kupim klub i zatekne me situacija da postoji dogovor sa ovom menadžerskom kućom nekim pojedinačnim agentom, te ovo, te ono i to budu repovi onog prethodnog ko je pravio te dogovore. Ne možeš ti tek tako da prekineš sve te odnose i da kažeš okej to nisam ja dogovorio.

Ne pričam ovde o Vojvodini nego u globalu. I to što je neka kuća menadžer nekom igrači ne znači i da ona polaže orava na njega.

Recimo možda Lane ima deset igrača u Oml pogonu i tri u prvom timu znači ti sa njim moraš da imaš neki saradnju.
Naravno ovo su sve insinuacije ali je to jedna jako duboka tema.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Upravo tako.
Ko se seca, i Filip Markovic, ni kriv ni duzan, poslat u Benfiku, jer su jako zeleli Lazara.
Posle toga se potucao svuda nizbrdo, i onda zavrsio tu gde mu je po kvalitetu mesto - kraj karijere s tipa 30 godina.
budababa

Post by budababa »

Deep Purple wrote: Fri Jan 05, 2024 2:24 pmRecimo možda Lane ima deset igrača u Oml pogonu i tri u prvom timu znači ti sa njim moraš da imaš neki saradnju. Naravno ovo su sve insinuacije ali je to jedna jako duboka tema.
Zato i jesmo tu gde smo, sedmi na tabeli, slepo verujemo u nekog Zbilju-mraza da će u novoj godini volšebno da napravi magiju i spremi teren da naredne sezone idemo na titulu. U ovom klubu samo još kafe kuvarica nema svog igrača, svi ostali su se zapljunuli.

I volimo da pravimo spasitelja od nekog "velikog vojvodinaša" koji će nas sutra zajebati čim mu se pruži prva ozbiljnija prilika, bio on Kizito, Kabić, Ćomi, Poletanović, Škuletić, Marko Nikolić ili neko petnaesti... Isto tako neće u interesu kluba raditi ni Krasić, ni Lane, ni Maradona, ni Kuntić, ni Zbiljić, ni Vuković, ni Mandarić, ni naše mame i tate ako dođu na to mesto, jer je to mesto otvoreno samo za one koji se uklapaju u sistem, a sistem je napravljen da izvlači pare iz ovog i svakog drugog kluba na ovoj planeti. Negde manje, negde više, a u kriminogeno-korumpiranim sistemima poput našeg ponajviše. Čuvajmo živce, i srećna nam nova!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Milan

Post by Milan »

Čuvati živce u Srbiji? A dodatno i kao navijač Vojvodine… :D :D :D

srkins wrote: Thu Jan 04, 2024 12:15 pm Ja mozda pogresno shvatam sve ali kakva je to kazna ako mi njega pustimo u zvezdu ,zvezda dobila igraca on vecu platu a mi nista pa tu smo jedino mi kaznjeni . Imamo talenata na izvoz pa cemo ih deliti blizancima . Za takvo ponasanje kazna je tribine da ne vidi minuta ni u prvom ni u omladinskom timu dok se lepo ne izvine za ponasanje davati decku redovno platu ali terena da ne vidi takodje ni ostali Lanetovi igraci.. Ovo sto se predlaze je samo cinjenje usluge zvezdi

101% se slažem sa ovim stavom. Suprotno bi nas dovelo u situaciju da svako ko pomisli da ode zna da samo treba malo da zatalasa i klub će mu dati papire i reći da se tornja. Ozbiljni klubovi rade upravo ono što je iznad rečeno i tako stavljaju do znanja ostalima da ni ne pomisle na takvu zajebanciju…
POŠTO OBRAZ ???!!!
Minja
Administrator

Post by Minja »

Раније сам писао да је Србија неспремна да има професионалан фудбал. Немамо ми ни вољу ни жељу а ни могућност, да не пишем нешто горе, за профи фудбал. Једноставно, то овде не може. Буда је, као у стара добра времена у пар реченица написао роман-трагедију наших малих живота. Пратити фудбал у Србији је бесмислен посао. Имати подмладак такође постаје бесмислен посао.

Фудбалски клуб кошта милионе на годишњем нивоу. Тај дечак док прође кроз подмладак кошта хиљаде евра. Имаш их 50 или 100 да би један изашао. Помножиш и видиш колико тај један који ти треба кошта, и онда схватиш да он може да оде и да новац узме неко ко је само у њега нешто мало улагао и да је клуб поново и поново у тоталном минусу и дубиози и да увек долази нови и нови спасилац и тако у круг, ево већ деценијама.

Нека децу тренирају менаџери. Лично, распустио бих подмладак.
ernesto

Post by ernesto »

Vreme ce pokazati ljudi, Zbilja je pravi covek za nas.
Banujte me molim vas :beg:
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

ernesto wrote: Sat Jan 06, 2024 2:50 am Vreme ce pokazati ljudi, Zbilja je pravi covek za nas.
Definitivno na terenu pokriva više pozicija od odbrane do napada… :mrgreen:

Šalu na stranu, ako je istina po pitanju finansija, na poslovnom planu je pozitivno. Uzimam rezervu jer se u javnost uvek ide sa pozitivnim stavom, a papire niti sam gledao, niti lično imam vrmena za to.

Na sportskom planu ova polusezona je korak ili dva nazad u odnosu na prošlu. Struktura ekipe, menjanje trenera su izvedeni lošije. Ali kao što sam i ranije pisao, ako je istina prvi deo istina i ako je istina da se radi na poboljšanju i sportskog dela u nastavku se može ispraviti.

Kraj polusezone/sezone je tu da se izvedu zaključci. Niti treba da se mrači, niti svetli. Nakon odgledanih utakmica i u NS, i veliki broj u gostima moj utisak je to.

I opet, o g-dinu predsedniku neću da trošim reči. Nije on FKV, i za mene još se nije rodio taj koji može pljuniti pod prozor Kosti Hadžiju. Tako da dok takva osoba ne dodje, manite me…

Na globalnom primeru, izmedju ostalog i naše države možemo zaključiti da, ako se ne priča o ljudima koji vode, onda se zna da su stvari dobre i da funkcionišu. Oni samo rade svoj posao, koliko god bio kompleksan. Isticanje normalnosti ja neću nikada prihvatiti kao uspeh. Onda su 80% ljudi u Srbiji supermeni. Konsolidovan je poslovni plan - svaka čast, ali to ti/vam je i bio posao. Moje poštovanje zbog toga je tu, ali nemojte da pravimo od toga nauku jer nije. Potrebno je samo da se spreči čerupanje i opalac, već je bilje. Ovo potpisujem iz drugih sfera industrije.

Tako da novi tener, ambicije iste (ili su se redefinisale), igrački kadar čekamo, pa da se gledamo na stadionu. Na kraju ćemo da vidimo gde smo. I da se razumemo za mene ne mora jedino merilo uspeha da bude pobeda. Konsolidacija znači da se ide na bolje do te 25/26 kada je najavljena borba za titulu. Nije najavljena titula, već borba, a borba znači da si na 2-3 boda od prvog mesta, ako već nisi prvi. Ili će se cilj redefinisati i pomeriti?
Turija

Post by Turija »

Minja wrote: Sat Jan 06, 2024 2:26 am Раније сам писао да је Србија неспремна да има професионалан фудбал. Немамо ми ни вољу ни жељу а ни могућност, да не пишем нешто горе, за профи фудбал. Једноставно, то овде не може. Буда је, као у стара добра времена у пар реченица написао роман-трагедију наших малих живота. Пратити фудбал у Србији је бесмислен посао. Имати подмладак такође постаје бесмислен посао.

Фудбалски клуб кошта милионе на годишњем нивоу. Тај дечак док прође кроз подмладак кошта хиљаде евра. Имаш их 50 или 100 да би један изашао. Помножиш и видиш колико тај један који ти треба кошта, и онда схватиш да он може да оде и да новац узме неко ко је само у њега нешто мало улагао и да је клуб поново и поново у тоталном минусу и дубиози и да увек долази нови и нови спасилац и тако у круг, ево већ деценијама.

Нека децу тренирају менаџери. Лично, распустио бих подмладак.
+1
Pogotovo ovo za dve poslednje recenice.

Neka menadzeri naprave igraca u svojoj skoli, pa onda da trguju sa Vosom. Bar ce biti cist racun. Neka naprave svoje pionirske, kadetske , omladinske selekcije, pa i seniorski tim i krenu od najnizeg ranga takmicenja, pa da se vidi gde je tu ko u prici, kad deca prerastu uzrast.
I ovako su danas svi klubovi u nasoj ligi trgovacki, ali bi bili racuni jasni. FKV ima ime , status, rang, istoriju...pa vagajte, sta koliko vredi u aranzmanu.

Kakvi pioniri mladji, stariji, kadeti mladji, stariji, njihovi treneri.
Skautirati talentovanu decu od 16-18 godina po amaterskim klubovima u drzavi ( pa i van nje, ako se moze i ima prilika), kao i mlade seniorske igrace i dovesti ih u takav podmladak Vojvodine.
Dakle, samo jedan podmladak u Klubu sa najboljim decacima, trenerom, njegovim pomocnicima i to je to. Cist kvalitet. Sav ostali balast odbaciti i neometano se fokusirati na Prvi tim, igru i rezultate.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@Turija, @Minja

Zvuči ludo, ali mi se kao ideja dopada i mislim da postoji mogućnost da se to i izvede.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Sve što ste napisali za menadžere i podmladak stoji. Ali onda dolazimo u malo paradokslnu situaciju, zar nismo na temi kriminala opljuvali terzu mađiju jer radi upravo to što ste predložili? Naravno, ima tu još slojeva, ali nije daleko od vaše suštine...

U današnje vreme mnogo zanimanja je razvilo svojevrsne parazite koji ih prate, menadžeri u fudbalu su verovatno najgori primer parazita. FIFA kao krovna organizacija bi morala time da se pozabavi, prilično radikalno, ali znamo kakve lobanje tek tamo sede
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Rabba wrote: Sat Jan 06, 2024 11:10 am Sve što ste napisali za menadžere i podmladak stoji. Ali onda dolazimo u malo paradokslnu situaciju, zar nismo na temi kriminala opljuvali terzu mađiju jer radi upravo to što ste predložili? Naravno, ima tu još slojeva, ali nije daleko od vaše suštine...
Ne, grešiš terza vodi totalno destruktivniju politiku.

Menadžere iz fudbala ne možeš izbaciti i to je tako.

Terzi je važan samo lični profit jer njemu nije stalo do igrača već do agencije koju gura. Legitimno bi bilo da se terza bori protiv menadžera ali se on bori za svoje interese. Odnosno da svi igrači budu pod njegovim okriljem i da se za sve on pita i da napravi bukvalno privatan klub i grabi profit za sebe. Da gura koga hoće.
Duboka je tema kao što sam već rekao ali to što terza radi je…

Menadžeri ne odgovaraju klubovima ali odgovaraju fudbalerima. Naravno ako te zastupa neko ko radi za dobrobit tvoje karijere.

Nemam sad vremena posle podneva ću imati pa ću malo više reći na ovu temu.

Imamo mi u Srbiji čoveka doduše u drugom sportu koji ne drži monopol već je napravio imperiju i igrači trče bukvalno njemu na uštrb klubovima ali u svoju ličnu i njegovu korist.
Post Reply