OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА ОД 22. ДО 24 СЕПТЕМБРА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Четрнаести по реду међународни турнир “Меморијал великана” биће одигран од 22. до 24. септембра. Због радова у хали Спенса, овога пута одличне екипе из иностранства Војводина ће угостити у Спортској хали Петроварадин.
На 14. турниру учествоваће грчки ПАОК, словеначки Салонит и бугарски Левски.
Биће то прилика да се још једном кроз игру сетимо одбојкашких легенди Жарка Петровића и Радована Дабића. Такође, екипа Војводине имаће прилику на овом турниру да кроз јаке мечеве бруси форму за предстојећу сезону.

Програм

Петак, 22. септембар
Левски – ПАОК 17ч
Свечано отварање
Војводина – Салонит 19.30ч


Субота, 23. септембар
Левски – Салонит 17ч
Војводина – ПАОК 19.30ч

Недеља, 24. септембар
Салонит – ПАОК 11ч
Војводина – Левски 13ч
Церемонија доделе признања

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Упркос резултату, добар утисак у Галацију – сви играчи добили прилику

Аркада куп у Румунију првотимци Војводине завршили су поразом од домаћина 1:2 (28:30, 22:25, 15:13) и на тај начин заузели четврто место. Поново су црвено-бели играли сетове на разлику и били надомак тога да их реше у своју корист. Оно што јесте добит Новосађана, у односу на остале учеснике, јесте то да су наступили са далеко млађим играчима, а тренер Марко Наранчић пружио је шансу свима. Тако је и последњег дана дао прилику трећем коректору Бранку Копитићу, који је приказао добру партију. По традицији турнира, последњег дана оба меча играла су се у три сета, без обзира на резултат (и у случају када је једна екипа водила 2:0, одигран је још један сет).

Турнир је освојила Аркада са све три победе, друго место припало је Динаму, а треће Стеауи. Организатор овог турнира, клуб из Галација, наставио је традицију да на церемонији свечаног затварања на неки начин свим учесницима ода признање, па је тако и овог пута подељено мноштво малих и великих трофеја и награда. Међу награђеним играчима Војводине нашли су се: Матија Милановић, Жарко Кисић, Лазар Бајандић, Игор Лагунџин, Жарко Убипарип, Андреј Рудић, Стефан Кокеза, Стефан Негић, Милан Зечевић и тренер Марко Наранчић.

Оно што је важно за новосадску младост јесте то да се у Галацију заиста наиграла, јер је готово све сетове играла на разлику, сем два сета првог дана када је умор дефинитивно утицао на нешто лошију партију. Уз све то, неки сетови били су прилично дуги.

Сви резултати турнира – прво коло: Војводина – Динамо 0:3, Аркада – Стеауа 3:0. Друго коло: Војводина – Стеауа 1:3, Аркада – Динамо 3:1. Треће коло: Динамо – Стеауа 2:1, Аркада – Војводина 2:1. Пласман: 1. Аркада, 2. Динамо, 3. Стеауа, 4. Војводина.

Image

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

СУТРА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОК ВОЈВОДИНА: Бирају се председник и Управни одбор

Ванредна седница Скупштине Одбојкашког клуба Војводина одржаће се сутра, од 18 часова, у клупским просторијама у улици Максима Горког 22-24, у Новом Саду. Том приликом биће изабрани нови председник и чланови Управног одбора.
Пошто су многи чланови УО поднели оставке, ово тело је распуштено. Наиме, број чланова Управног одбора треба да износи од седам до 10 људи, па зато морају да се изаберу нови чланови и председник, а Скупштина то мора да верификује - казао је Никола Салатић, генерални директор ОК Војводина.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Меморијал великана буди емоције и успомене

Традиционални међународни „Меморијал великана“ још једном ће бити лепа увертира у нову сезону. Турнир посвећен легендама Жарку Петровићу и Радовану Дабићу окупиће одличне иностране екипе, грчки ПАОК, бугарски Левски и словеначки Салонит. Биће то прилика и да се у три дана кроз шест атрактивних мечева игром ода почаст великанима, али и да се новосадској младости, једној новој Воши, пружи подршка, која ће јој у новој сезони бити још потребнија.

Због радова у малој сали СПЦ Војводина, ове године турнир ће бити одигран у Спортској хали Петроварадин. Улаз је бесплатан.

О самом турниру, тренутној форми екипе, плановима и амбицијама, на конференцији за медије говорили су генерални директор Никола Салатић, шеф стручног штаба Марко Наранчић и капитен Жарко Кисић.

Жарко Петровић и Радован Дабић били су и моји пријатељи, тако да су емоције уочи овог турнира увек помешане. Када останете без пријатеља и врхунских одбојкаша, онда је то тако – почео је Салатић и наставио: – Захваљујемо се Граду Новом Саду и Управи за спорт и омладину, који су покровитељи меморијала. Ми смо успели да на челу са спортским директором Ђорђем Ђурићем и генерални секретаром Драганом Чучковићем поново доведемо врхунске екипе и то ће бити од великог знача за наш тим у склопу припреме за нову сезону. Наши циљеви су увек исти, али ћемо имати разумевања и стрпљења за младу екипу, која је будућност не само нашег клуба, него и српске одбојке. Ништа не може преко ноћи и биће потребно време да покажу пун потенцијал. Послали смо и два, три играча у друге суперлигашке клубове да стичу искуство и сазревају. План је да у новој сезони најбоље играмо у плеј-офу, а да за две до три године будемо респектабилни у Европи, подразумева се и да будемо носиоци српске одбојке.

Са посебном емоцијом меморијал дочекују и Кисић и Наранчић.

Радован Дабић био је мој тренер. Под његовим вођством освојили смо шампионску титулу. Много тога лепог нам је усадио и зато ћемо играти за њега и за Жарета. Турнир у Румунији показао је да имамо изузетан потенцијал. То говорим као неко ко је био актер на терену. Фали нам још рада и самопоуздања у завршницама. Резултатски то можда не изгледа тако, али је изнутра јако добро и треба да будемо стрпљиви и сложни. Труд и рад се увек исплате – поручио је Кисић.

Стратег црвено-белих истакао је значај меморијала на више поља.

За нас меморијал бити генерална проба. Имаћемо прилику да подигнемо ниво игре, јер ћемо имати три меча са јаким екипама. Турнир ми много значи због чињенице да је посвећен великанима. Ако бих нешто волео, то је да имам однос са играчима као што је Раша имао са нама. Форма се диже из дана у дан, ми смо тиме задовољни, али је то резултатски још увек веома шарено. Зато ће јавност морати да има разумевање и стрпљење, да пружи подршку младим играчима, јер је наш таргет фебруар/март. Ми у саставу имамо играче рођене 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, свега је пар оних који су условно искуснији. Тако да ће сигурно бити потребно време да прележимо дечије болести – закључио је Наранчић.

Петак, 22. септембар
Левски – ПАОК 17ч
Свечано отварање
Војводина – Салонит 19.30ч
Субота, 23. септембар
Левски – Салонит 17ч
Војводина – ПАОК 19.30ч
Недеља, 24. септембар
Салонит – ПАОК 11ч
Војводина – Левски 13ч
Церемонија доделе признања


Image

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РАСПОРЕД СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ, СЕЗОНА 2023/24(јесењи део)

1.коло, 6/8.октобар, Војводина - Јединство (Стара Пазова)

2.коло, 13/15.октобар, Војводина - Млади Радник (Пожаревац)

3.коло, 20/22.октобар, Ниш - Војводина

4.коло, 27/29.октобар, Војводина - Таково (Горњи Милановац)

5.коло, 3/5.новембар, црвени близанац - Војводина

6.коло, 10/12.новембарар, Војводина - црни близанац

7.коло, 17/19.новембар, Карађорђе (Топола) - Војводина

8.коло, 24/26.новембар, Војводина - Спартак (Суботица)

9.коло, 1/3.децембар, Раднички (Крагујевац) - Војводина

10.коло, 8/10.децембар, Војводина - Борац (Старчево)

11.коло, 15/17.децембар, Рибница (Краљево) - Војводина
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ненад Новаковић нови председник Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина

Ненад Новаковић, новосадски привредник, власник фирме "Булевар компани", нови је председник Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина. То је епилог ванредне седнице Скупштине клуба. Новаковић је изабран са 22 гласа за, од 25 чланова Скупштине. Присутно је на седници било 15 чланова, док је седам послало писмену сагласност. Нови председник УО је предложио потпредседниике и чланове, што је Скупштина прихватила, опет, са 22 гласа, значи готово једногласно. Тако су нови потпредседници УО Слободан Бошкан и Соња Кружевић, а чланови Дарко Мајсторовић, Ненад Ћаћић, Драгана Латковић, Душан Шикопарија, Владимир Вукојевић, Радован Ковачевић, Ђорђе Раковић, Мирослав Миланков и Владимир Шишка.

Нови председник Управног одбора Ненад Новаковић је већ годинама упућен у рад ОК Војводина, јер је део спонзорског пула. Част и задовољство ми је да управљам клубом са тако богатом традицијом и овенчаним толиким бројем трофеја. Тим је потпуно нов, ове године ће у Војводини играти играчи који су поникли у млађим категоријама клуба. Иза нас је период од шест, седам година успешног рада са буџетима који су били у рангу земаља у региону и Европе. Прошле године су неки очекивани резултати изостали, па је ове године буџет самањен. Моја обавеза је да обезбедим несметано функционисање клуба и финансијску стабилност за рад првог тима и млађих категорија. Циљеви су готово исти, можда су за нијансу кориговани, јер је тим потпуно нов и млад, али за клуб ове традиције су и даље високи - рекао је Новаковић.

Генерални директор Никола Салатић је истакао да је клуб још на почетку сезоне сазвао сада стари Управни одбор и изнео своје финансијске могућности и потребе. -Увидели смо да је раскорак у могућностима и потребама у виду једне трећине и тражили смо начин да то надоместимо како бисмо могли нормално да функционишемо. Наш буџет је ове године скоро дупло мањи него прошле године. У овом буџету нам је фалило неких педесетак милиона и нашли смо човека и људе који ће нам помоћи у решавању тог проблема и овом приликом им се захваљујем, јер су преузели обавезу да попуне буџет који нам недостаје ове године. То је велика ствар за ОК Војводина - казао је Салатић.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ненад Новаковић нови председник УО

Image

Ненад Новаковић нови је председник Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина. Он је изабран на ванредној седници Скупштине клуба, која се сазвана због оставки већине чланова сада већ старог Управног одбора.

Нови потпредседници Управног одбора су Слободан Бошкан и Соња Кружевић, док су међу осталим члановима УО Дарко Мајсторовић, Владимир Вукојевић, Радован Ковачевић, Драгана Латковић, Ђорђе Раковић, Мирослав Миланков, Душан Шикопарија, Владимир Шишка и Ненад Ћаћић.

Ненад Новаковић је рођен 1985. у Угљевику, а у Новом Саду живи од 2004. године. Завршио је основне студије на Факултету техничких наука, тренутно је на докторским студијама, а уједно је продекан студент ФТН. Основне делатности су му градња и угоститељство, власник је Новак АТ инвеста, фирме Булевар цомпанy, као и Брунцх угоститељског ланца.

Image

Изузетно ми је задовољство и част што сам именован за председника Управног одбора најупешнијег клуба у држави и што имам прилику да наставим да помажем развој овог колектива, са великим акцентом на млађим категоријама. Чињеница је да је тим подмлађен, да ће бити потребно време и стрпљење, али сигурно ће и млади играчи имати обавезу да у дресу Војводине остварују врхунске резултате. Спортски део добро ради, а ми у Управном одбору смо ту да обезбедимо адекватне услове – истакао је Новаковић.

Преузето са сајта одбојкашког клуба Војводина

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина и Левски успешни првог дана

у у којој су били упорнији и сигурнији – 28:26. Иако је словеначка екипа имала предност у првом делу другог сета, улазак искусног Жарка Кисића променио је то, па је уследио период доминације домаћина турнира – 25:18.

После 2:0 имали су Новосађани прилику да заврше раније дуел, међутим после пуно добрих акција и борбе са обе стране гости су заслужено стигли до 25:23. Показало се да ће у новој сезони Војводина једнако моћи да рачуна на све играче и да ће свако имати своју улогу. Тако се вратио крајем четвртог сета Станковић, а улазили су Лагунџин, Копитић и Елезовић. Било је неизвесно и у финишу четвртог периода, али је одличним сервисом Лагунџин дао ињекцију другарима и простора да се одбране, а онда и поентирају за коначну победу.

Другог дана турнира у 17 часова снаге ће одмерити Левски и Салонит, док ће у 19.30 Војводина играти са ПАОК-ом.

По традицији, између прве и друге утакмице уприличена је церемонија отварања Меморијала великана. Турнир је свечано отворио члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, уз присуство великог броја гостију, породица Петровић и Дабић, пријатеља и чланова Управног одбора и менаџмента ОК Војводина.

Данас од 19:30 часова Војводина игра против грчког ПАОК-а.

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

2.утакмица међунардног турнира Меморијал великана:
Војводина - ПАОК 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)

Новосадска младост блистала је другог дана Меморијала великана у мечу са екипом ПАОК-а. Сутра од 13 часова играће са Левским за прво место на турниру.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина и Левски за пехар Меморијала великана

Војводина и Левски играће за пехар 14. „Меморијала великана“. Оба тима остварила су победе и другог дана међународног турнира, па последње коло дочекују са максималним учинком. Иако су и бугарски и српски представник славили 3:0, мечеви у хали у Петроварадину били су права посластица за све одбојкашке сладокусце, посебно дуел Војводине и ПАОК-а. Словеначка екипа пружила је јак отпор бугарском тиму и да није поклекла у финишима сетова, ко зна колико би тај меч трајао. Још атрактивније било је у другом сусрету другог кола, у којем је новосадска млађарија у неколико наврата из минуса великом борбом и одличном игром стизала до предности, а на крају и до победе. Ломио се резултат скоро до самог финиша првог сета, али је блок донео Војводини важну предност. Сачували су пулени тренера Марка Наранчића концентрацију па су ставили тачку на овај период. Када је у једном делу другог сета била црвено-бела екипа у минусу улазак искусног дизача Кисића донео је мирноћу и сигурност, па је домаћин окренуо и стигао до важних 2:0.

Готово све време диктирали су Новосађани ритам и питали се у трећем делу меча. Играли су тимски Вошини момци, а поентерски су се истакли Копитић и Бајандић. Одличну партију пружио је и Лагунџин, који је добио у овој утакмици шансу уместо Убипарипа.

Оно што је најважније показали су црвено-бели карактер, потребну спортску позитивну дрскост, борбеност и заједништво. Тако је публика у петроварадинској хали заиста имала у чему да ужива.

Image

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина - Левски 1:3 (26:24, 19:25, 14:25, 18:25)

Екипа Левски освојила је Меморијал великана.
1. Левски (Бугарска)
2. Војводина (Србија)
3. Салонит (Словенија)
4. ПАОК (Грчка)
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина друга, Левском трофеј

Војводина је освојила друго место на четрнаестом међународном “Меморијалу великана”, пошто је у одлучујућем мечу трећег дана турнира изгубила од Левског 1:3.
После две одличне партије нису успели Новосађани да сачувају ниво игре, а након велике борбе у првом сету и вођства од 1:0 пулени тренера Марка Наранчића су пали и на крају морали да пруже руку бугарском представнику.

Чињеница је да су се црвено-бели борили током целог меча, али једноставно у том моменту ништа није ишло како треба. Са друге стране Левски је цео турнир одиграо одлично, у мечу против Војводине био је добар у свим елементима, а посебно у пољу, јер је мало лопти остало које нису биле ухваћене. Покушавао је новосадски стратег да пронађе добитну комбинацију, па су сви играчи добили шансу, што је на крају и најбоље што су из овог турнира извукли црвено-бели.
Треће место припало је Салониту, који је изненадио екипу ПАОК-а савладавши је 3:0. За најбољег играча турнира проглашен је Аргентинац у редовима Левског Алехандро Торо. Признања и пехаре уручиле су супруга покојног Жарка Петровића, Вида Петровић, те ћерка Радована Дабића, Лана Дабић, Властимир Мастиловић начелник Градске управе за спорт и Мићо Радановић председник Градског спортског савеза Новог Сада

Image

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО НА МЕМОРИЈАЛУ ВЕЛИКАНА Значајно искуство за млади тим Новосађана

Одбојкаши Војводине освојили су друго место на 14. међународном “Меморијалу великана”, пошто су у одлучујућем мечу трећег дана турнира изгубили од Левског са 3:1. Треће место припало је, а четврто ПАОК-у. Меморијал је посвећеном Жарку Петровићу и Радовану Дабићу легендама Војводине. После две одличне партије у прва два дана, када су савладали Салонит и ПАОК, млади тим Новосађана није успео да сачува ниво игре, а након велике борбе у првом сету и вођства од 1:0 пулени тренера Марка Наранчића су пали и на крају морали да пруже руку бугарском представнику. Са друге стране Левски је цео турнир одиграо одлично. Покушавао је стратег Новосађана да пронађе добитну комбинацију, па су сви играчи добили шансу, што је на крају и најбоље што су из овог турнира извукли црвено-бели. Прве две утакмице смо одиграли изнад свих очекивања, док је у трећој дошло до малог пада, што је донекле и нормално јер имамо веома младу екипу. Мло ми је криво што нисмо успели да освојимо овај Меморијал, јер ми је Раша Дабић узор у тренерском послу. Али, генерално гледано мислим да смо спремни за почетак првенства - оценио је турнир Марко Наранчић, тренер Војводине.

Он је истакао да ће осцилације у игри бити нешто на шта ће Војводина морати да рачуна у наредном периоду, јер је то одлика младих састава.
Знали смо и почетка да ће бити осцилација, али и даље верујем у ову екипу и верујем да ће бити најбоља када то буде и најпотребније, а то је у плеј-офу. Играчи су већ доста напредовали у односу на то када смо се окупили почетком августа. Када упоредимо прве припремне утакмице и ове сада које смо одиграли на "Меморијалу великана" порасли смо као тим. Потребно је да све ово пренесемо и на званичне утакмице - закључио је Наранчић.
Одбојкаше Војводине већ у суботу, 30. септембра, очекује меч осмине финала Купа Србије, а ривал је екипа Новог Пазара. Такмичење у Суперлиги Србије почиње за викенд од 6. до 8. октобра, а први ривал Новосађана је Јединство.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 3322
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Одбојкаши Војводине играће Суперкуп против партизана 12.октобра од 19 часова у Крушевцу.
User avatar
zime89
Posts: 483
Joined: Tue Jan 20, 2015 12:07 am

Re: OK Vojvodina

Post by zime89 »

VOJVODINA 2 ove sezone nastupa u drugoj ligi sever

RASPORED :

1 Bačka Palanka - Vojvodina 2
2 Vojvodina 2 - Futog
3 Kulpin - Vojvodina 2
4 Vojvodina 2 - Partizan ( Bač )
5 Bavanište - Vojvodina 2
6 Vojvodina 2 - Sloven
7 Stražilovo - Vojvodina 2
8 Banat - Vojvodina 2
10 Kikinda - Vojvodina 2
11 Vojvodina 2 - Proleter
12 Vojvodina 2 - Bačka Palanka
13 Futog - Vojvodina 2
14 Vojvodina 2 - Kulpin
15 Partizan ( Bač ) - Vojvodina 2
16 Vojvodina 2 - Bavanište
17 Sloven - Vojvodina 2
18 Vojvodina 2 - Stražilovo
19 Vojvodina 2 - Banat
21 Vojvodina 2 - Kikinda
22 Proleter - Vojvodina 2
ZIME89
Post Reply