Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Deep Purple

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Karlsson wrote: Mon Aug 01, 2022 11:37 pm Zbiljić je rekao da su troškovi godišnje 4 miliona evra što znači da je i budžet porastao, a to se i vidi po igračima koji su došli jer niko nije došao da greje klupu već da odmah uskoči u prvih 11 i da pravi razliku.
U slučaju ulaska u Evropu budžet po planu kluba skače sa 4 mil na 8 mil. Novac od UEFA nagrade će biti investiran u dodatno jačanje igračkog kadra. Ovo je važno da se pojača igrački kadar i juri koeficijent koji će nam pre ili kasnije padanjem lige po koeficijentu odnosno na UEFA rang listi biti preko potreban. Ovo je ta sezona gde mora da se bude bolji od konkurencije.

Prelazni rok nije gotov u slučaju odlazaka svih prekobrojnih stižu neke nove akvizicije.
Karlsson

Post by Karlsson »

Deep Purple wrote: Tue Aug 02, 2022 9:14 pm
U slučaju ulaska u Evropu budžet po planu kluba skače sa 4 mil na 8 mil. Novac od UEFA nagrade će biti investiran u dodatno jačanje igračkog kadra. Ovo je važno da se pojača igrački kadar i juri koeficijent koji će nam pre ili kasnije padanjem lige po koeficijentu odnosno na UEFA rang listi biti preko potreban. Ovo je ta sezona gde mora da se bude bolji od konkurencije.

Prelazni rok nije gotov u slučaju odlazaka svih prekobrojnih stižu neke nove akvizicije.
Znam da je Zbiljić rekao da su prihode od Evrope u grupnoj fazi 6-8 miliona, ali nije spomenuo da bi sav taj novac otišao na budžet. Bilo bi i neozbiljno i neprofesionalno da se odmah zarađeni novac od Evrope potroši iste godine i da se ništa ne sačuva za iduću sezonu, jer šta u slučaju da ne povežemo dve godine u Evropi? Morali bi drastično da kratimo budžet preko leta i da se oslobađamo najplaćenijih i najboljih igrača?
Vidljivo je da nam je budžet jači nego prethodnih sezona. Ne znam kada smo imali jači kadar. Po imenima je jedino možda jači bio onaj iz 2013. kada je Bata umro pa su njegov sin i Kežman na kratko preuzeli klub i doveli svakakva imena, ali ni približno ovako uigran. Nikolić, Malbašić i Baraj su ozbilni igrači za našu ligu i sigurno igraju za ozbiljne pare. Carević isto nije došao da igra za siću. Još su Zukić, Topić, Đorđević, Kabić, Bjeković, Nešković ove godine produžili ugovore sigurno za veću platu nego što su do sada imali.
Zato ako se poveća budžet sledećeg leta i za milion evra i to je super, jer nikome od prvotimaca ne ističe tada ugovor, što znači da bi taj novac išao isključivo na nove igrače. A sigurno da ćemo i na zimu nekoga dovesti.
Po meni sada bi glavni prioritet bio potpisivanje profi ugovora sa Miloševićem, produženje sa Simićem i sa Miletićem ako se ozbiljnije računa na njega.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Simica wrote: Tue Aug 02, 2022 9:04 pm Sampdorija angažovala Ivanovića

Omladinac Vojvodine u sredu stavlja potpis sa Italijanskim prvoligašem
Mihailo Ivanović 2004 godište, sutra odlazi u Đenovu da overi potpis sa Sampdorijom. Radi se o standardnom reprezentativcu Srbije. U minuloj sezoni u dresu omladinaca Vojvodine, blistao je na terenima širom Srbije. Ivanović je debitovao za prvi tim Stare Dame 23. maja protiv TSC u Novom Sadu. U četvrtak će Ivanović odraditi lekarske preglede, a prvom timu Sampdorije će se priključiti nakon toga. Za početak Ivanović će igrati za mladu ekipu Sampdorije koja se takmiči u Primaveri.

www.omladinskeligesrbije.rs
Ništa od malog neće biti.Bolje što smo ga prodali.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Karlsson

Nama je ove sezone budžet za funkcionisanje celog kluba 4 mil eur, to je suma koju Zbiljić može da namakne.

Valjda je ideja da se na ovogodišnji budžet sledeće sezone doda još četiri miliona. Kroz ulazak u LE/LC i prodaju.

Uz malo sreće u PO za Ligu Evrope i uz ojačan igrački kadar na dva meča svašta može da se desi. Plus bi se igralo rasterećeno jer je sigurna ta Liga Konferencije. Naravno sve je ovo još daleko i da bi došli do toga to mora da se zasluži na terenu.

Ako se od te evrope dobije 6-8 miliona plus na to prodaja igrača plus možda i kroz neki pozitivan rezultat u grupnoj fazi, jasno je da neće sve otići na pojačavanje igračkog kadra.
Zato sam rekao da je ova sezona možda i najvažnija u novijoj istoriji kluba da bi se podigla lestvica i klub stavio na zdrave noge i da se uspostavi sistem gde klub finansira sam sebe.

Naravno ako ljudi koji vode klub trenutno žele da ga podignu a ne da iskoriste trenutak i ispumpaju pare. Za sad je Zbiljić zaslužio poverenje.

Baraj je negde rekao da se sve dobija u dan i da je sve što je obećano ispunjeno do sad.
Karlsson

Post by Karlsson »

churguzijanac wrote: Tue Aug 02, 2022 11:03 pm Ništa od malog neće biti.Bolje što smo ga prodali.
Zašto tako smatraš? Priznajem nisam ga gledao, ali dečko je sa 16-17 godina bio drugi strelac omladinske lige. Mlađi, a znatno efikasniji od zvezdinog Kahvića za kojim se diže tolika pomba. Podržavam transfer samo zato što imamo Miloševića. Verovatno Ivanović zbog toga i odlazi.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Karlsson wrote: Wed Aug 03, 2022 12:07 am
churguzijanac wrote: Tue Aug 02, 2022 11:03 pm Ništa od malog neće biti.Bolje što smo ga prodali.
Zašto tako smatraš? Priznajem nisam ga gledao, ali dečko je sa 16-17 godina bio drugi strelac omladinske lige. Mlađi, a znatno efikasniji od zvezdinog Kahvića za kojim se diže tolika pomba. Podržavam transfer samo zato što imamo Miloševića. Verovatno Ivanović zbog toga i odlazi.
Gledao sam ga kao klinca dok je igrao u BP za Krila Krajine.Retko sebično dete kad je u pitanju lopta.Ovaj mali Mirko Nikolašević je igrao u istoj ekipi sa njim iako je mladji godinu dana i daleko je odskakao po kvalitetu.

Ne znam, prosto imam osećaj na osnovu njegovog fudbalskog karaktera da neće dostići neke fudbalske visine.Mada možda i grešim i Ronaldo je sebičan :D

Plus, neko je vec pisao da kad odu tako mladi retko koji uradi nesto.Po meni pametnije bi bilo da je otisao na pozajmicu godinu dve seniorskog fudbala u drugoj ligi,pa onda u Vosu ako zasluzi i onda sa 22-23 putuj igumane.

I to sto se tice Sampdorije to je pozajmica sa mogucnoscu kupovine ako im se dopadne.Ako ne, nazad bato.

I tamo ce igrati isto omladinski fudbal, a po meni bolje ce da napreduje ako igra seniorski fudbal.
Karlsson

Post by Karlsson »

Dobro tad je bio klinac i verovatno mu je bilo dozvoljeno da radi šta želi. Valjda je u međuvremenu koliko toliko sazreo i kao osoba i kao igrač. Vojvodina je ozbiljan klub i sigurno mu se ne bi tolerisalo takvo ponašanje, već mu je skrenuta pažnja.
Nego sada vidim da Jeličiću na zimu ističe ugovor. Šta se biti sa dečkom?
slanobarac

Post by slanobarac »

Karlsson wrote: Wed Aug 03, 2022 3:04 pm Dobro tad je bio klinac i verovatno mu je bilo dozvoljeno da radi šta želi. Valjda je u međuvremenu koliko toliko sazreo i kao osoba i kao igrač. Vojvodina je ozbiljan klub i sigurno mu se ne bi tolerisalo takvo ponašanje, već mu je skrenuta pažnja.
Jeličić je pre neku nedelju produžio ugovor
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Karlsson

Post by Karlsson »

slanobarac wrote: Wed Aug 03, 2022 3:23 pm
Karlsson wrote: Wed Aug 03, 2022 3:04 pm Dobro tad je bio klinac i verovatno mu je bilo dozvoljeno da radi šta želi. Valjda je u međuvremenu koliko toliko sazreo i kao osoba i kao igrač. Vojvodina je ozbiljan klub i sigurno mu se ne bi tolerisalo takvo ponašanje, već mu je skrenuta pažnja.
Jeličić je pre neku nedelju produžio ugovor
Da, u pravu si. Sada sam se setio da je produžio na predstavljanju Traorea i Baraja. Eto mi kada više verujem Transfermarktu. :mrgreen:
Znači najkritičniji prvotimac je Veljko Simić kome ugovor ističe na zimu 2023. Miletiću ističe na leto 2023. Ne znam kakve su nam namere sa njim?
fare

Post by fare »

Jel to to što se tiče prelaznog roka (dolazaka) nikola više ništa ne priča?
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Par postova gore pise da ce biti jos dolazaka ako nekog prodamo, a izgleda smo Ivanovica prodali. :cheers:
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Mislim da ako se “udome” Stevanović i Kopitović sigurno dolazi neki štoper. Ja bih iskreno tražio pojačanje i u vezi, neki stranac razbijač iz nižih liga. I tjt.
Busnić dobija šansu na kašičicu, kad vodimo pa udje zbog sigurnosti poslednjih par minuta…

U ofanzivnom delu smo povratkom Nikolića popunjeni, verovatno nam odgovara ova pauza upravo zbog njega.

Bilo bi lepo ako neko sa foruma bude vodio decu ili bude sam pogledao taj otvoeni trening da nam kaže da li se vratio Nikolić u trenažni proces sa ekipom odnosno u kontakt igru.

Mada verovatno će izaći neki video prilog ili fotografije pa će se na njima nešto videti.

Mislim čim ga čekamo i pored silnih povreda u biografiji znači da je pokazao kvalitet. On je i pre potpisa ugovora bio kod nas na probi da se vidi u kakvom je stanju i zadovoljio je. On bi nam dosta značio kao rezerva u početku jer nam treba kvaliteta sa klupe.

Onaj Nikolić od pre 3-4 godine bi bio mega pojačanje ali trenutno niko ne zna na čemu je sa njim osim ljudi koji rade sa njim svakodnevno. Svakako u najmanju ruku značio bi za rotaciju.

Gde bi on recimo ulazio na mesto Simića a Simić predje na levo krilo a Malbašić na mesto centarfora i tako imaš totalno drugačiju napadačku strukturu u toku utakmica ali da ne dužim ima mali milion opcija.

Koliko bi sad nama u rotaciju značili igrači kao što su Drinčić od pre par sezona i Čović.

Mene ne bi začudilo da proba da se vrati Čović jer znam da Zbiljić ima visoko mišljenje o njemu. U ovakvom sistemu bi on bio fantastičan a ono prošlogodišnje bez sistema nije za njega.

Vidimda igra dobro u drugoj Kineskoj ligi, 10 mečeva 5 golova i 2 asistencije… Ali da ne idem van priče jer nema nikakvih priča oko provratia Čovića već samo moje razmišljanje.
slanobarac

Post by slanobarac »

@Deep
Kakve veze ima mišljenje Zbiljića o Čoviću?
Mislio sam da ekipu sastavljaju Jovanović i Rastavac
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Thu Aug 04, 2022 10:27 am @Deep
Kakve veze ima mišljenje Zbiljića o Čoviću?
Mislio sam da ekipu sastavljaju Jovanović i Rastavac
Pa i ako se sviđa Zbiljiću to ne znači da bi nas Čović pojačao bez saglasnosti struke. Makar smo do sad uvedili da se oni (Rastavac i Jovanović) pitaju.
Karlsson

Post by Karlsson »

Ja bih doveo Savu Arangela. Domaći igrač, mlad, talentovan i može neki dinar da se uzme za njega u budućnosti. Stranca bih možda doveo na osmici i mislim da nam ne treba niko više. Možda se odlaskom Vukčevića i Bastajića otvara još jedno mesto za krilo? Možda Čumić na pozajmici?
Sreća pa se Kabić brzo oporavio, jer sam na nekom portalu pročitao da će preskočiti celu sezonu (?!). Svakakve gluposti mediji pišu kada smo mi u pitanju. Ne mogu da se setim koji medij je napisao da su Nemanja i Uroš Nikolić braća i šta sve ne.
Post Reply