Naš predsednik

Locked
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

Sve to stoji, ali vreme desavanja je stvarno fenomenalno... zasto imam osecaj da je kacar zavrsio u beogradu da svega ovoga ne bi bilo...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Keva wrote:Sve to stoji, ali vreme desavanja je stvarno fenomenalno... zasto imam osecaj da je kacar zavrsio u beogradu da svega ovoga ne bi bilo...
:!:
Turija wrote:U Vojvodinu je ove zime ušao neočekivano ogroman novac, sa gotovo izvesnom tendencijom da se taj priliv igrača i novca dalje nastavi.I, s obzirom na izgled FC Vujadin Boškov i kopču sa Evropom, sledeće godine bi Vojvodina bila jedini kandidat za Titulu.To je ta tačka na kojoj padaju maske o namerama da se ojačaju nekadašnji fudbalski centri u Srbiji.Jer, oni njih žele ojačati kao baze blizanaca, a ne kao rivale za kvalitetnu Prvu Ligu i ostala takmičenje (od kojeg bi i oni sami imali nemerljive koristi u evropskim utakmicama. Međutim, provincijska logika najjači u svom selu, pa makar najslabiji u bilo kom gradu, odavno je okovala carski grad stanbol), tako da se obračun ne vrši nad sredstvima, već nad nosiocima sredstava, pa zavisno od interesa neko postaje svetac, a neko đjavo.Jedino je izvesno da nema neizvesnosti šta će ko biti.
:!: :!:
mile bronx
Posts: 259
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:56 pm
Location: liman

Post by mile bronx »

PRIJATELJ wrote:A sami se presaberite i kazite mi ko je siguran da je sve cisto u nasem igranju zadnjih godinu i po dana.Bolje nemojte nista govoriti,nije vreme a ni mesto a i interes kluba je iznad svega.
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

ljudi nemojte da ovo sad ode skroz u drugu krajnost,da pocnemo
da se bavimo nekim stvarima o kojima nemamo ama bas nikakve
dokaze i da se ponasamo slicno kao "navijaci"ili tzv.simpatizeri rezimskih klubova koji su posecivali razne forume kada su svakim danom stizale informacije oko (ne) prelaska kacara i despota u zvezdu!
prvo su bili odusevljeni i na sav glas velicali pomenutu dvojicu
da bi kad su shvatili da od njih ipak nece biti nista preko noci promenili
svoje misljenje!
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Obavestenje!

U ovom teskom trenutku za FK Vojvodinu, pokazi svoju pripadnost klubu i grupi,pojavi se sutra u 12h na platou kod Spensa da pruzimo podrsku nasem predsedniku!

MI SMO JEDNO TO JE NASA SNAGA!!!!
van der iV a.k.a Totti
Posts: 635
Joined: Sun Jan 23, 2005 11:04 am
Location: Point Place

Post by van der iV a.k.a Totti »

PRIJATELJ wrote:Joe,slazem se sa tobom da su interesi kluba najvazniji ali moramo da shvatimo da postoji nesto na cega mi u nasem klubu nismo naucili i preko toga se ne moze preci.Ovaj mentalitet ljudi,nije naucio na poremecene vrednosti i razne sisteme rada,koji nisu radjeni do sada.Imali smo mi uprava i do sad koji su radili svasta u interesu kluba ali je to bilo u okvirima tadasnjih normi.Bilo je i tada svakakvih utakmica i sudija ali se to radilo uglavnom po politickoj liniji.Ovo sto je zadesilo nas fudbal zadnjih 15 god.je strasno i jos strasnije je ako se mi pokusamo uhvatiti u to kolo.Sve jednom dodje na naplatu.Pa mnogi fudbalski klubovi-velikani su odlazili u nize lige zbog tih stvari a sta mislis sta bi bilo sa nama koji smo trn u oku Beogradjanima.Ja potpuno podrzavam svakoga ko brani cast kluba ali ostajem pri svom misljenju u ovom slucaju.Samo polako,ne treba prenagljivati.Iskreno bi voleo da se dokaze da je ovo podmetacina,farsa,da Bata bude oslobodjen i klub cist.Ali ni tada ja necu promenuti misljenje o njemu i o ovoj upravi.Pa direktori su nam uhvaceni fudbalski sudija u primanju para,udaljen sa sudijske liste i magacioner osumnjicen(nedokazani ali je sve na stend-baju)mesetar i lopov.Pa zar ne mislite da je Bata vec davno mogao da ih zameni sa postenijim i kvalitetnim ljudima.Ali Cvetko ga je doveo sa navijacima u klub a Rabren mu ne izlazi iz dupeta.Zato meni u ovom klubu ne trebaju tipovi tipa Arkana,Mite Bezanije,Bate Trlaje,Raje Bozovica.................Ako se uhvatimo u to kolo,izlazak ce biti bolan.A sami se presaberite i kazite mi ko je siguran da je sve cisto u nasem igranju zadnjih godinu i po dana.Bolje nemojte nista govoriti,nije vreme a ni mesto a i interes kluba je iznad svega.Pozdrav
Sve je to divno i krasno i vrlo je lako na recima biti najpametniji i najposteniji.Ali treba biti i realan-KAKVA JE BILA NASA BUDUCNOST PRE 2 GODINE??Jeli su se prasici od Govedarice(legenda u svakom smislu te reci),prodavali se mobilni da bi se platila stanarina itd.Iskreno,mislim da nije bilo Bate,mi ne bismo imali o cemu da pisemo na ovom forumu,JER BI SE UGASILI KAO KLUB!!!Ne moze se ziveti u proslosti i od stare slave!Ta vremena su prosla,nazalost.Sada je sve novac i ko ga ima taj postoji,ko ga nema,zalim slucaj.Udje jedan Abramovic u Celzi,neki mutni Ameri u Manchester i Liverpool,Arapi u Arsenal i sta je tu cudno?Sve su to mutni likovi,pa nikom nista.Stadioni im puni,igraju vrhunski,jer to se trazi.A vama smeta jedan Bata koji nas je digao iz mrtvih i napravio solidan pomak...
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Mene u principu ne interesuje ko je u upravi kluba sve dok:

- zna da radi posao kojeg se prihvatio
- radi ga pre svega u korist kluba a tek onda za svoju ili neciju drugu korist

Uopste me ne interesuje ni ko je ni sta je ni kakvim se sve drugim poslovima bavi niti sta je radio pre toga niti sta ce da radi posle. Bitno je ono sto uradi u klubu i da ga ostavi na boljoj poziciji nego sto ga je zatekao.

Pri tome, dve stvari su mi kao navijacu Vojvodine (a ne nekih drugih klubova da ih sad ne imenujem) najvaznije - a to je da bude sto manje mutnih radnji na terenu, guranja "zasluznih" igraca preko veze, prodaja utakmica i slicnih sranja, i da pare koje pripadaju klubu u njemu i ostanu a ne da se prelivaju na ko zna cije privatne racune. Ako uz to padne i koji trofej - banja, ako ne jebiga guramo dalje cistog obraza.

Na celo kluba moze doci i crni djavo licno, ako se ponasa na ovaj nacin sto sam gore napisao prema klubu i svima nama u krajnjoj liniji.

E sad, problem je sto iz ove situacije ne mozemo da izadjemo cistog obraza, resila se ona ovako ili onako. Cak i da se ne dokaze umesanost BB u bilo kakve mutne radnje ovakvim javnim hapsenjem sto se granici sa cirkuskom predstavom u javnosti je vec stvorena zeljena slika a to je Vojvodina kao mafijaski klub koja silom otima bodove braci blizancima (koji su narafski cisti k'o suza). I bas zbog toga cela prica i smrdi, jer je dosla u trenutku kada smo postali dovoljno jaki da vise ne mogu blizanci da racunaju na sigurne bodove u utakmicama protiv nas i da mozemo da kazemo NE kada dodju sa (mizernim) ponudama da nam odvedu najbolje igrace (a ne tako davno su ih i kidnapovali!). Prvi put posle dugo vremena se pojavio neko ko moze da ugrozi njihov monopol i bum! odmah jedna ovako javna afera, odmah je Vojvodina najgora i najveci problem u srpskom fudbalu... Da se sasece u korenu svaki pokusaj otpora i da se da znak svim drugima koji bi se usudili da slucajno dignu glavu u izazov blizancima u buducnosti.

Sto se mene tice u ovom slucaju BB je nevin dok sud suprotno ne dokaze. Ako se dokaze njegova krivica neka robija, ali neka se onda tu ne zavrsi prica jer ima jos jako jako puno njih koji bi po istom osnovu trebali da mu prave drustvo tamo, ni slucajno nije on jedini i najgori u nasem fudbalu, neka se ide do kraja i sve da se rascisti. Ako se pak ne dokaze njegova krivica treba videti ko stoji iza ove hajke protiv Vojvodine i JEBATI MU MILU MAJKU!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

VOJVODINA LETI U "BETON" LIGU?!

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković kaže da će „lale" biti prebačene u najmanje dva ranga niže takmičenje ako se dokaže da su podmitile sudije na meču protiv Mladosti iz Lučana

Novosadska Vojvodina mogla bi da bude prebačena u poslednji rang takmičenja! Prema rečima generalnog sekretara Zajednice superligaša Miodraga Jankovića, ukoliko budu dokazane sumnje policije da je novosadski prvoligaš lažirao meč protiv lučanske Mladosti, „lale" će biti prebačene u najmanje dva ranga niže takmičenje, a postoji i mogućnost izbacivanja u „beton" ligu!

- Moramo da sačekamo da se okonča istražni postupak da bismo mogli da reagujemo. Disciplinski sudija zajednice Superligaša može da reaguje u slučaju da od državnih organa dobije validne dokaze o nameštanju utakmica. Kako je predviđeno članovima 63 i 66 Disciplinskog pravilnika, „klub koji obećava ili pruža poklon ili drugu materijalnu pogodnost sudiji kako bi lažirao utakmicu biće kažnjen oduzimanjem devet bodova ili kaznom do devet negativnih bodova, kao i vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja ili najniži rang takmičenja" - kaže Janković.

Predsednik FK „Vojvodina" Ratko Butorović, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je zbog sumnje da je potplatio sudije Mihaila Jeknića, Gorana Kovačića i Borislava Kašanskog kako bi omogućili njegovom klubu da dođe do pobede u meču 16. kola protiv Mladosti u Lučanima. Ta utakmica završena je pobedom Novosađana od 1:0.

Tehnički direktor Vojvodine Radisav Rabrenović tvrdi da njegov klub nije namestio nijednu utakmicu, pa ni tu u Lučanima! Rabrenović ističe da ne strahuje od prebacivanja u niži rang takmičenja jer ne postoji način da se dokaže „nešto što se nije ni dogodilo".

- Ta utakmica bila je potpuno čista, kao i svaka druga koju je Vojvodina odigrala! Nema tu šta da se dokazuje! Nadležne fudbalske institucije su taj slučaj zatvorile, a ne znam s kojim pravom sad državne institucije hoće da se bave time. Nismo mi na gradskom budžetu! Živimo od prodaje igrača! Pa, ne može država da se bavi svakim nedosuđenim penalom! Onda bi 80 odsto utakmica moralo da bude poništeno! Međutim, nekome smeta što smo postali jak klub. Sad im se digao k...c da nas unište! Ipak, mi smo gospodski klub i iz ovoga ćemo izaći još jači. Ne znam što se država ne bavi ovima što javno, po raznim „Insajderima", priznaju da su učestvovali u takvim stvarima - kaže Rabrenović.

Vest o hapšenju Butorovića fudbalere i stručni štab novosadskog kluba zatekla je na pripremama u Medulinu. Rabrenović ističe da fudbalerima nije pravo zbog toga što neko sumnja u ono što su pošteno zaslužili.

Igrači su ogorčeni jer znaju koliko su znoja prolili da bi dobili tu utakmicu. Pa, nama je ove sezone sviran samo jedan penal, a nijedan igrač protiv nas nije dobio crveni karton. Ne vidim nijedan razlog da se ta ili bilo koja druga naša utakmica sada dovodi u pitanje, jer smo je dobili željom i angažovanjem - ističe Rabrenović.

Binić: Ružno je što onako hapse batu

Nekadašnji as Crvene zvezde, a potom direktor i predsednik Obilića Dragiša Binić, gledao je s nevericom na televiziji hapšenje Ratka Butorovića, prvog čoveka Vojvodine.

- Mnogo je ružno da se predsednik jednog kluba hapsi na onakav način! Sve sam video na televiziji i stvarno mi nije jasno šta su hteli da pokažu. Zar nisu mogli da mu pošalju poziv za saslušanje, Ratko Butorović bi se zasigurno odazvao i one scene bile bi izbegnute - kratko je prokomentarisao za Press Dragiša Binić. Podsetimo, u drugoj epizodi emisije „Insajder" na TV B92, Binić je pričao o „formuli tri za tri", prema kojoj domaća ekipa uvek pobeđuje, uz konstataciju da takva praksa ničemu nije vodila.

Terzić: Nisu Srbi izmislili nameštanje

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, koji se trenutno nalazi u Zagrebu na Kongresu UEFA, na naše pitanje kako se oseća pred čelnicima svih saveza u Evropi dok se o fudbalskoj Srbiji govori kroz hapšenje funkcionera i sudija, odgovorio je:

- To se proteklih godina dešavalo u Italiji, Poljskoj, Nemačkoj i još nekim zemljama. Nisu Srbi to izmislili, ne dešavaju se takvi problemi samo nama.

Terzić je ostao pri dan ranije datoj izjavi da nema komentar o hapšenju fudbalskih poslenika dok se ne završi istraga.

- Ne želim i nemam šta da komentarišem, jer nismo još dobili zvaničan dopis iz MUP-a. Ako se dokažu optužbe, onda takvim ljudima nije mesto u fudbalu - rekao je Terzić.
Nema problema da idemo u beton ligu gospodo, ali neka onda svi koji su namestali idu sa nama. Samo sto se plasim da nece biti dovoljno velika ta beton-liga da bukvalno SVI klubovi u Srbiji u nju stanu!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

unknown wrote:BATA PLAÆAO SUDIJE I POLITIÈARE!

Ratko Butoroviæ, predsednik FK „Vojvodina", koji je uhapšen zbog sumnje da je nameštao fudbalske utakmice, pored sudija podmiæivao je novinare i politièare! Kako Press saznaje, policija je prilikom pretresa njegove kuæe pronašla svesku sa upisanim imenima nekoliko novinara, ali i bar dvojice uticajnih novosadskih politièara koji su bili na njegovom platnom spisku! Sagovornik Pressa iz vrha policije kaže da je hapšenje Butoroviæa i sudija samo poèetak akcije protiv srpske „fudbalske mafije"!

Ratko Butoroviæ, zvani Bata Kan-Kan, kontroverzni novosadski biznismen i predsednik Vojvodine, uhapšen je u spektakularnoj akciji policije u utorak u svojoj kuæi u novosadskom naselju Telep. Butoroviæ se tereti da je uz posredovanje Milana Èabriæa, direktora SC „Vojvodina", i Gorana Kovaèiæa, bivšeg fudbalskog sudije, davao novac sudijama Mihailu Jekniæu i Borislavu Kašanskom, koji su nameštali utakmice u korist Vojvodine.

Policija je upala u Butoroviæevu kuæu u utorak u 14.30 èasova i izašla tek posle ponoæi! Posle detaljnog pretresa luksuzne vile, koja ima više od 1.000 kvadrata, inspektori su, izmeðu ostalog, pronašli i svesku sa imenima i inicijalima nekoliko novinara, uglavnom iz Beograda, ali i nekoliko novosadskih politièara koji su bili na Batinom platnom spisku!

- U toj svesci zabeleženi su novèani iznosi, odnosno „apanaže" koje su novinari dobijali od Butoroviæa! On je uglavnom zapisivao njihova imena ili samo inicijale, tako da æemo istragom utvrditi ko je sve dobijao novac od Butoroviæa. Interesantno je da su u toj beležnici i bar dvojica uticajnih novosadskih politièara! Sumnjamo da su ti novinari i politièari pomagali Butoroviæu i lobirali za njega. Zauzvrat su bili dobro plaæeni - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:
- Ova akcija usledila je posle višemeseènog rada policije. Butoroviæ je uhapšen u trenutku kada je predavao sudiji Jekniæu 4.000 evra za odraðen posao. Pretpostavlja se da je to samo deo novca za odraðene „usluge" sudija u korist Butoroviæevog kluba. Tek æe uslediti nova hapšenja fudbalskih mafijaša koji su nameštali rezultate utakmica i nelegalno uzimali ogroman novac za transfere fudbalera! Uskoro æemo otkriti i kako je funkcionisao „sistem" nameštanja utakmica u srpskom fudbalu!

Advokat Dragan Gojkoviæ, jedan od zastupnika Ratka Butoroviæa, izjavio je za Press da je postupak protiv njegovog klijenta pokrenut zbog davanja mita.

- Butoroviæ je u policiji negirao da je poèinio krivièno delo za koje se tereti i rekao da je u pitanju klasièna nameštaljka! Butoroviæ je èitavu prièu doveo u vezu sa situacijom u domaæem fudbalu, u kojem Vojvodina dominira, i ocenio da je u pitanju opstrukcija kako njega lièno, tako i Vojvodine - rekao je advokat Gojkoviæ, koji je roðeni brat novosadske gradonaèelnice Maje Gojkoviæ.

Butoroviæ je sinoæ saslušan pred istražnim sudijom, koji æe odluèiti da li æe posle istrage predsednik Vojvodine ostati u pritvoru ili æe se braniti sa slobode.

Kontroverzni biznismen, koji je roðak Mila Ðukanoviæa i vlasnik novosadskog hotela „Park", postao je predsednik FK „Vojvodina" 27. marta 2006. godine, a za kratko vreme postavio je posrnuli klub na noge. Kada je krajem prošle godine najavljeno da policija kreæe u „konaèni obraèun sa fudbalskom mafijom", inspektori za privredni kriminal i finansijska policija proèešljali su poslovanje FK „Vojvodina".IZVOR PRESS ONLINE...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

podbara wrote:
unknown wrote:BATA PLAÆAO SUDIJE I POLITIÈARE!

Ova akcija usledila je posle višemeseènog rada policije. Butoroviæ je uhapšen u trenutku kada je predavao sudiji Jekniæu 4.000 evra za odraðen posao.

..[/b]
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

podbara wrote:
podbara wrote:
unknown wrote:BATA PLAÆAO SUDIJE I POLITIÈARE!

Ova akcija usledila je posle višemeseènog rada policije. Butoroviæ je uhapšen u trenutku kada je predavao sudiji Jekniæu 4.000 evra za odraðen posao.

..[/b]
\
Ko je ovde lud ili jos bolje ko je ovde slep!? Stvarno je nezahvalno moralisati i komentarisati bilo sta u ovako bolesnom drustvu ali mi je cudno da manijacima i ubicama objavljuju inicijale dok su Batu sve sa kamerama spektakularno uhapsili. Drzava i mafija su dobile sta su htele,debili koji su zavrsili sestomesecni kurs i zaradjuju vise nego univerzitetski profesori svoju akciju i svi su srecni!
Nemerljiva je steta nacinjena klubu! Sta mislite kakvo cemo sudjenje imati na prolece? Stavite se u ulugu sudije,da li da svira sumnjivi faul ili da ceka zandare na vratima!
Bice tesko.....
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

podbara wrote:
unknown wrote:BATA PLAÆAO SUDIJE I POLITIÈARE!

uhapšen je u spektakularnoj akciji policije


Kada je krajem prošle godine najavljeno da policija kreæe u „konaèni obraèun sa fudbalskom mafijom", inspektori za privredni kriminal i finansijska policija proèešljali su poslovanje FK „Vojvodina".

IZVOR PRESS ONLINE...
Bash je bila spektakularna...

Hm.. nesto nije u redu sa nasim fudbalom, hajde da detaljno procesljamo spise FK Vojvodina jer kod njih sigurno nesto ne valja ovi ostali su cisti...
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Koliko sam obavesten oko 300 navijaca se skupilo u NSu,policija i zandarmerija cuvaju sud,njih oko 100 pod punom opremom drze kordone,tv i fotoreporetra bdo.... toliko za sada
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Jel' to Bata inace normalno docekuje ljude u pidzami, ako je uhapsen "u trenutku kad je predavao sudiji Jekncu 4.000 evra za odraðen posao"? I gde je taj sudija na snimku hapsenja onda? I koje je to novinare podmitio da mi je znati, ko je od njih "prijateljski" pisao o nama, pa svi su selili Kacara, Pekarica, Despotovica, Tadica za beograd??? Pa jos sveska sa "dokazima" - pa to nema ni u crtanim filmovima! :x
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

Pa ne to sto nas nisu otvoreno pljuvali i govorili kako kacar nije onom joveticu ni do **** , to se zove prijateljko pisanje o nama
Zao mi je sto nisam mogao da budem na skupu, imao sam skoro nesrecu ma sam josh polomljen :)
Sta se desava niko nista ne govori?
Locked