14. kolo: OFK Beograd-Vojvodina 0:0

stormer
Posts: 233
Joined: Fri Jul 21, 2006 7:17 pm
Location: Novo Naselje

Post by stormer »

Da bi se osvojila titula moraju da se iskoriste prilike. Nama to fali... ne koristimo (kako-tako) izgradjene prilike... videlo se to na mecevima sa Cukarickim i danas sa OFK-om... To nam treba ako hocemo titulu!
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Post by :) »

Ne max, ja isto mislim da je rekao da nije video da je OFK tako nadigran na svom terenu ili bio tako primoran da se brani na svom terenu. I ne mislim da je Kiza (jel u jednom trenutku na ekranu pisalo Dusan Kizito :D ) lose igrao. Valjda ce krenuti Tadica jednom... Svi su danas dobro igrali, isticali u pojedinim trenucima utakmice, doduse na momente, al kad spojis te momente dobijes nasu potpunu dominaciju. Vise se ne bojim u zadnjem kvartalu utakmice da cemo primiti gol, bilo da vodimo bilo da je nereseno, naravno presecem se kad bude sansa ali ranije to tako nije bilo. Sigurnost u igri i vera u mogucnosti ekipe je trenutno nas najveci kvalitet.
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

auu izgleda da nismo gledali istu utakmicu sa pojedincima...
Pa Kiza je igrao fenomenalno kao i Sarac koji je igrao kao da ima 20g!
Pa cak ni Tadic nije bio los imao je par finti i sl. Buac borben Despota nece...Janko mozda i najlosiji danas suvise petlja s loptom i previse je zajedno sa Trivunom gnjavio loptu na najgorem delu terena gde lopta nije ni odskakala!
Kacar odlican a i Mir.Milutinovic je igrao za svaku pohvalu.
Po meni za bod je krivac Brzic koji je trebao oko 70.og min staviti Kacara napred i ubaciti Stojceva a ne pred sam kraj.I to ne kazem sad kad je sve gotovo to sam govorio jos u prvom poluvr. da ako rez bude 0-0 do 70min da Brzic mora da uradi to.Pitajte mog caleta ako ne verujete :)
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

shecky wrote:auu izgleda da nismo gledali istu utakmicu sa pojedincima...
Pa Kiza je igrao fenomenalno kao i Sarac koji je igrao kao da ima 20g!
Pa cak ni Tadic nije bio los imao je par finti i sl. Buac borben Despota nece...Janko mozda i najlosiji danas suvise petlja s loptom i previse je zajedno sa Trivunom gnjavio loptu na najgorem delu terena gde lopta nije ni odskakala!
To im je bio plan da u drugom poluvremenu otezaju OFK-i da se brani.Mislim da ne bi trebalo da osodjujemo ni Brzica ni igrace jednostavno dali su sve od sebe ali nije htela da udje ta jedna lopta kojom bi nam bilo mnogo lakse u nastavku!
Evo zvijezda gubi 1-0 :wink: Penal 86 :wink:(po mom misljenju)
Željko Brkić jedan je od nas!!!
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Steta,dobro bi nam dosla ta pobeda pogotovo sto OFk ide sada Partizanu u goste i uvek su u Humskoj mucili grobare.Eto Zvezda gubi na poluvremenu i mozda tu nisu stvari tako lose.
U svakom slucaju mislim da smo dobro odigrali utakmici,imali izglednije prilike i vise kontrolisali loptu,ali nije nas htelo.
I ja mislim da je Kiza odlicno odigrao,neverovatno je kontrolisao loptu,potpuno je nadigrao onog nabedjenog reprezentativca Stevanovica,uostalom on je Despotu i namestio onu stativu.Despot ponovo solidan,borben,ulazi u sansu,ali zaista nema srece,nece ga gol mada je u drugom poluvremenu u onoj situaciji iskosa mogao bolje reagovati.Miroslav Milutinovic odlican u napadu,zaista ali i dalje puno gresi u odbrani i to nas je moglo kostati pogotovo onda kada je izgubio loptu nakon cega se stvorila ona sporna situacija sa Marjanovicem.Kikseva je imao i Stosic,Babovic ga je mucio,a Sarac i Kacar su odigrali bez greske.U stvari jedinu gresku Kacar je ispravio tako sto je napravio faul za zuti nad Babovicem,nuzno zlo.Za Stosica imam razumevanja jer je cas bek,cas stoper mada je i on solidno odigrao,ali Milutinovic treba da zna da mora da igra u oba pravca,nije ovo prvi put da se koncentrise na samo dobru igru u napadu.Inace,nas vezni red je dobro odigrao i tu smo dominirali i nemam zamerki sto se toga tice.Na kraju mora se pohvaliti i dobra partija Kahrimana koji nije nijednu gresku napravio,ali zna se da on ne moze da veze vise takvih partija u kontinuitetu.
Sada slede Napredak i Lucani dve utakmice koje moramo dobiti i sa tih 6 bodova ja tvrdim da cemo biti mozda u najboljoj poziciji jer nam onda sledi dobar raspored.Naravno olaksala bi nam i Zvezda malo ako ne dobije Hajduk,za grobare se ne brinem njima tek slede teze utakmice a sigurno ce kiksati a od Zvezde redovno gube.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Post by :) »

Srbenda wrote:Penal 86 :wink:(po mom misljenju)
'82. :!:

+ crveni karton 10 minuta pre penala, naravno na stetu Kuljana
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Ciganske i grobarske igrarije se nastavljaju.Samo pljuste kartoni za njihove protivnike,penali a radi i kupoprodaja. :lol:
Inace ta utakmica je zavrsena tacno u 18 casova,pa vi izvedite zakljucak,mozda je trebalo da se igra dok Zvezda ne da gol.Normalno je bilo da se zavrsi u 17.50,eventualno 52 ili 53,ali... :roll:
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Mada cujem da je bilo nekih incidenata i pucnjave.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Turija
Posts: 10837
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Sportskevesti
Falio samo ram
Od Tomislav Lovrekovic Objavljeno Danas Domaći Fudbal , Meridijan Prva Liga Neocenjeno
Početna strana Domaći Fudbal Falio samo ram
Početna strana Domaći FudbalMeridijan Prva Liga Falio samo ram
Tačnije golovi, da upotpune lepu fudbalsku sliku sa Karaburme. Makar jedan. No, ako kažemo da je samo u poslednjih 20 minuta derbi susreta 14. kola MSL viđeno više nego u svim ostalim susretima ove runde, onda je jasno da napadačima možemo i "progledati kroz prste".
Zasluge za dobar fudbal, velikim delom idu fudbalerima OFK Beograda, koji su u sve duele sa naša tri najjača kluba ove sezone ulazili željni nadigravanja i prave igre...
Utakmicu je obeležilo i par kurioziteta: recimo, trenutno najbolji strelac našeg šampionata, Gojko Kačar, igrao je od prve minute na poziciji klasičnog centarhalfa i bio je zadužen isključivo za defanzivu. Dalje, Dragan Šarac je, verovatno po prvi put od kako nastupa u novosadskom klubu, svojim nastupom zadovoljio navijače, iako je ponovo bio podosta neaktivan u igri "prema protivničkom golu", na svojoj polovini bio je neprelezan. Ono što je on propustio, majstorski je uradio nekadašnji kapiten Ugande, Jozef Kizito.
Osim toga, čini se da se na golu Novosađana, opet ustalila "menadžereva maza". Kada su, svojevremeno upitali Džordža Besta, veliku legendu engleskog fudbala i šmekera svetskog kalibra, šta misli o Dejvidu Bekamu, ovaj je kao iz topa odgovorio: "Nema skok igru, nema dribling, loš je u odbrani, spor je, ne zna da igra levom, ne zna da igra desnom, a i retko daje golove. Osim toga je izuzetan igrač". Pa, da parafraziramo legendu, još jednom se, uprkos jednoj fenomenalnoj intervenciji, videlo da Kahriman ne ume da proceni centaršut, loše deganžira, gotovo nema komunikaciju sa svojom odbranom, nema preterano dobar refleks, ali je osim toga sjajan čuvar mreže. Neka on samo još koji put gurne treneru na telefon menadžera da mu objasni kako neće da sedi na klupi, možda završi i u reprezentaciji...
U taboru domaćih, zapaženiju ulogu imao je Stefan Babović, koji se opet sporo oslobađao lopte, pomalo i davio igru (u maniru Vukčevića od pre par godina), ali je bio izuzetno raspoložen za driblinge i ponovo je demonstirao solidnu tehničku potkovanost. Osim njega, više nego dobar utisak ostavio je mlađani Krstičić (1990. godište), a maštu stranih scouta je ponovo zagolicao i prodorni Stevanović.
Što se same utakmice tiče, u prvih 45 minuta, nekoliko prilika na obe strane, najbolju za domaće je propustio Mitar Novaković, a na drugoj strani je, udarcem glavom iz teške pozicije, posle centaršuta Kizita, stativu pogodio Despotović. Nakon prvih 20 minuta, gosti su polagano preuzeli inicijativu, nametnuli svoj tempo i igru kratkih pasova, ali nije bilo previše upotrebljivih lopti ka špicevima, a kada se lopta nekako i dokotrljala do već spomenutog Despotovića, uglavnom bi bio neodlučan ili veoma brzo okružen dvojicom, pa i trojicom agilnih bekova "plavo-belih".
I drugi deo susreta nastavljen je u istom tempu, Novosađani su uglavnom pokušavali preko krila, na jednoj strani su kombinovali Kizito i Šarac, a na drugoj se u potpunosti razigrao Milutinović, sa par izvandrednih proboja, ali ostaje utisak da nije imao dovoljnu podršku u veoma borbenom Vladimiru Buaču. Tim sa Karaburme nije baš očarao, ali nije ni potpuno razočarao, sevnulo je nekoliko kontri, bilo je opasnih situacija, a OFK-a se ponajviše oslanjao na individalne kavlitete spomenute trojke.
Najzanimljiviji period je ipak finiš utakmice, kada je Brzić gurnuo sve adute u vatru, uključujući iskusnog Drakulića i Miloša Stojčeva, pritom prekomandujući i Gojka Kačara u napad, dok ni trener domaćih nije ostao dužan, ukazavši šansu prvom strelcu tima, Andriji Kaluđeroviću i Todoru Veselinoviću.
Kombinacije, verovatno i dva najkreativija pojedinca u Vojvodini, Kačara i Milutinovića, ali i par lepih akcija preko Kizita i Trivunovića, stvorili su Novosađanima nekoliko stopostotnih šansi, ali je Kačar u dva maha promašio loptu, a Despotović jedan put bio neprecizan, a drugi put prespor.
Pred golom Kahrimana, takođe nekoliko opasnih situacija - Veselinović u situaciji 1 na 1 neprecizan, Babović pomalo sebičan već u sledećem naletu, pa i šut Mitra Novakovića koji je prošao tik pored stative pored uspavane odbrane Novosađana.
Na kraju, 0:0, možda i najpravedniji ishod, imajući u vidu šanse na obe strane, Vojvodina i dalje bez poraza od 2. kola i bez izgubljenog meča na gostovanju, OFK-a je uspela da odoli i da zadrži solidnu poziciju na tabeli.
Navijača, inače, negde oko 1000, solidna prisutnost Firme koja je pošteno odradila ovo gostovanje i dosta dobro navijanje na obe strane po prohladnom vremenu




a, vidite sad komentar monda, da čovek ne poveruje :oops: :twisted

MSL: OFK Beograd i Vojvodina podelili "plen"

U pretposlednjem meču 14. kola Meridijan Superlige ekipe OFK Beograda i Vojvodine odigrali su nerešeno (0:0) na Karaburmi.
U slaboj i samo na momente uzbudljivoj igri OFK Beograd i Vojvodina su zasluženo pobedili bodove. Težak teren je uslovio da malobrojni gledaoci nisu mogli da vide prevše zrelih kombinacija. Uglavnom se igralo na sredini terena izmedju dva šesnaesterca, a nekoliko šansi koje su stvorili igrači oba tima ostalo je nerealizovano.
U ovoj utakmici trener Vojvodine Ivica Brzić dosta je eksperimentisao i tokom meča pravio različite kombinacije, ali nijedna nije urodila plodom i nije ostvaren cilj - da se zatrese mreža golmana Ilića.
OFK Beograd je u većem delu utakmice delovao dosta nemoćno i neorganizovano na sredini terena, mada je u finišu utakmice sa dve-tri akcije mogao da dodje i do sva tri boda.
Posle poraza u prvom kolu šampionata Srbije protiv Partizana, Vojvodina je dvanaesti put zaredom ostala neporažena.

Vojvodina je osvajanjem jednog boda na nekoliko sati izbila na deobu druge pozicije na tabeli sa 27 bodova, koliko ima i Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje i koja se danas kasnije sastaje sa Hajdukom.

OFK Beograd se nalazi na četvrtom mestu tabele sa 22 boda, dok je Partizan, koji je u subotu nadigrao Banat u Zrenjaninu sa 2:0, na vrhu sa ukupno 32 osvojena boda.
OFK Beograd u narednom kolu Meridijan Superlige gostuje Partizanu, dok Vojvodina dočekuje u Novom Sadu tim Napretka.
REZULTATI 14. KOLA

Banat - Partizan 0:2
(Tošić 8, Lazevski 65)
Čukarički - Smederevo 2:2
(Tubić 23p, Blažić 58 - Čukić 25, Mirosavljević 47)
Napredak - Borac Čačak 0:0
Mladost Lučani - Smederevo 2:1 - prekinuto
(Mijailović 33, Prtenjak 52 - Mihajlović 3)
OFK Beograd - Vojvodina 0:0
Crvena zvezda - Hajduk Kula (16.00)

(MONDO)

Baš me zanima šta će reći za 105 minuta utakmice zvezda - hajduk 1:1 (0:1):?: plus sve ostalo.
Last edited by Turija on Sun Dec 02, 2007 7:40 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

ice wrote:Mada cujem da je bilo nekih incidenata i pucnjave.
Da ali u poluvremenu tako da utakmica nije bila prekidana.cigani sa severa su napali policajca u civilu a ovaj pucao u vazduh.
Željko Brkić jedan je od nas!!!
User avatar
Turija
Posts: 10837
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

evo i tog izveštaja objektivnog monda

Hajduk odoleo na Marakani, neredi na "severu"
Nedelja, 2. decembar 2007. 18:40
Ekipa Crvene zvezde uspela je samo da remizira sa Hajdukom iz Kule, u poslednjoj utakmici 14. kola Meridian Super lige - 1:1.
Četiri dana pošto su istog rivala kao gosti savladali rezultatom 2:0, crveno-beli su pred oko 10.000 svojih navijača izbegli prvi poraz u prvenstvu zahvaljujući spornom jedanaestercu, kog je u gol pretvorio Igor Burzanović u 73. minutu.
Kuljani, koji su ostali sa igračem manje posle prekršaja Save Pavićevića nad Ognjenom Koromanom u kaznenom prostoru, došli su u vodjstvo u 44. minutu preko Jovana Radivojevića.
Pored toga što je omogućila Partizanu da ponovo stekne nešto opipljiviju prednost od četiri boda, Zvezda je ovim nerešenim rezultatom napravila lošu uvertiru za četvrtak i utakmicu sa Boltonom, koju mora da dobije ukoliko želi da ostane konkurent za plasman u narednu fazu Kupa UEFA.
Posle 15 minuta ravnopravne igre na početku susreta, Zvezda je uspostavila terensku inicijativu i stvorila nekoliko šansi, ali daleko od toga da je bila dominantna. Izgledne prilike imali su Ognjen Koroman u 17. i 31, odnosno Segundo Kastiljo u 20, 39. i 45. minutu, medjutim, što zbog njihove nepreciznosti, što zbog dobrih intervencija golmana Andjelka Djuričića, mreža gostiju ostala je netaknuta.
Hajduk je prvi put konkretno zapretio u 26. minutu, kada je Radivojević šutirao snažno pored gola. Minut pre kraja poluvremena - šok.
Mladi reprezentativac Ljubomir Fejsa dubinskom loptom je "izbacio" Radivojevića, ovaj je stigao do nje pre dvojice čuvara i sa oko 16 metara iskosa savladao nemoćnog Ivana Randjelovića - 0:1.
Dobru predstavu pokvarili su potom incidenti do kojih je došlo na severnoj tribini. Pod nejasnim okolnostima došlo je do žestoke tuče u "kopu" Delija, intervenisala je Žandarmerija, koju su navijači gadjali stolicama i bakljama.
Organi reda su ipak uspeli da uspostave kontrolu i postave kordon na sredini "severa", a veliki deo publike sa tog dela Marakane pobegao je napolje. Žandarmerija se nakon smirivanja situacije povukla nazad na atletsku stazu, a meč je nesmetano nastavljen.
Ne računajući jedan šut Koromana, publika je do izjednačujućeg gola gledala jalovu nadmoć šampiona, a onda je Dušan Basta uposlio Koromana, koji je posle "remplovanja" sa Pavićevićem završio na zemlji.
Sudija Dimitrijević bez razmišljanja je pokazao na "belu tačku", a reprezentativca Crne Gore poslao u svlačionicu. Trominutni protest gostujućih fudbalera, naravno, nije urodio plodom i Burzanović je sigurno realizovao najstrožu kaznu - 1:1 i sasvim dovoljno vremena za totalni preokret.
Medjutim, od nove Zvezdine pobede nije bilo ništa. Hajduk se organizovano branio i crveno-belima nije bilo dovoljno ni pet minuta sudijske nadoknade vremena. Igrao se 92. minut, kada je Kastiljo sa 16 metara silovito tukao pod prečku, ali je Djuričić paradom za TV špice sprečio pogodak.
Ružan pečat na sedmi remi crveno-belih ove sezone - čak četvrti na Marakani (Čukarički, Vojvodina, Napredak i sada Hajduk) - stavio je nervozni Nenad Milijaš, koji je pred sam kraj utakmice zaradio crveni karton zbog burnog protesta.
TABELA POSLE 14. KOLA: Partizan 32, Crvena zvezda 28, Vojvodina 27, OFK Beograd 22, Borac Čačak 20, Mladost Lučani (-1) 16, Čukarički 16, Banat 16, Napredak 13, Smederevo 12, Hajduk 11, Bežanija (-1) 7 bodova.

(MONDO, foto: MN Press)
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd
Posts: 3440
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Mislim sta reci, ej sta reci :!: :!: :!: Bog se okrenuo protiv nas.

Prvo kako smo krenuli u tekmu umalo da opet ne zinemo gol pa da po tradiciji vijamo rezultat u gostima, mada mozda bi tada i dali gol vise kao do sada. Drugo, kad su se momci malo trgli, eto ti- Despot pogodi u stativu, Tadic promasi loptu na 7m i onda Kizi na kraju golman sa 5 metara iscupa loptu. Posle ih u drugom stisli, ostavljajuci im par opasnih kontri i onda karambol promasaja, nepotrebnih dodavanja i komplikovanja u 16m, Milutinovic prodre po boku ubaci na peterac a 3 nasa igraca ni da pipnu loptu a Despot stoji nepokretan dok lopta lagano odlazi ka drugoj strani terena, kako je masa odlepila tada na Ranka. Definitivno imamo tim za titulu, fali nam jos samo malo srece, nismo li je valjda svu potrosili onda u Kuli.

Kahriman solidan. Bekovi vise nego odlicni. Buac borben kao i uvek ali neko bi mu morao reci da vise sutira na gol, a manje asistira posebno kad ima cistu situaciju. Ranko je lipsao danas, trcao je dosta, trudio se, falio mu je gol, mislim da je trebao biti izmenjen jer je vidno bilo da nije imao snage. Trivunovic pravi organizator igre. Sve u svemu velike pohvale igracima za odigrano danas
Taman kad pomislis ima Boga vratio nam se ponovo jer gube cigani, sudija se potrudio da ga ne bude i onako demonstrativno posle obicnog remplovanja dolazi do penaltika i pokazuje da je to penal. :x "Veciti" opet iz penala do boda, nek ovo samo bude dodatna injekcija nasim igracima da istraju do kraja, pa da slavi ceo Novi Sad. Zasluzujemo titulu i osvojicemo je :!:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Sta reci posle ovakve utakmice...
Vracam se iz Beograda nezadovoljan,ne zbog igre,vec zbog cinjenica da smo se korak udaljili od titule.
Danas smo imali prilike da vidimo borbenu Vojvodinu,igraci su izgarali od zelje!Lopta nije htela u mrezu!
Evo ovako:Despotovic je definitivno zreo za klupu!Svaka njemu cast za proslu sezonu,ali previse dugu zivi na staroj slavi.Mislim da je to jasno i Brzicu,ali najverovatnije klub zeli da ga proda,pa ce igrati prvu postavu do kraja polusezone.Kahriman dokazuje da je najbolji golman Vojvodine,ali znamo u cemu je njegov problem...odbrana sasvim korektna,pogotovo Sarac,jedino Stosic slabije odigrao.Tumbasevic bez ideje,Trivunovic fino kombinuje,Buac i Kiza borbeni,Tadic zalutao.
Brojnost Firme solidna,pevanje dobro samo na momente.

Cigani namestise tekmu,sad gledam penal je smesno dosudjen i jos dobije crveni karton...cirkus!
Ko je nas igrac sa brojem 11?Usao na kraju...
Napred Voso!
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Mondo je objektivan koliko i Tomin blog!Meni su Turija najbitniji tvoji kometari i od strane Ice i nema potrebe za podturanje nekih bezveznih tekstova.Jugovic Kac nam je ustupio svoj teren za treninge posto su nasi u Veterniku bili pod vodom a pre samo nekoliko dana taj koga ti podrazumevas pod objektivnim je pljuvao po njima!Ja smatram da takve komentare netreba dovoditi u vezu sa Vojvodinom i zbog tog forsiranja tekstova koji omalovazavaju druge sa ciljem da bi se mi kao pretstavili kao veci ili visi napustam forum jer vise takve gluposti nemogu da citam.Jos jedna stvar je neobjektivnost i pristrasnost koja krasi samo one na koje se stalno zalimo a eto sad ih uzimamo za primer kako treba da se ponasamo.

Posto se velika vecina slaze da je Kizito odigrao dosta dobro onda neka bude tako,ja ipak mislim da jedno krilo treba da bude dosta probojnije i da bude vise borbenije i ozbiljnije a ne da se igra fudbala kao da je to neka utakmica izmedju dve ekipe na male golice negde na ulici.Kizu kao igraca volim i jedan je od mojih igraca favorita u nasoj ekipi ali to me ne sprecava da pricam ono sta sam video na utakmici protiv OFK Beograda.

Kahriman koliko je imao srece toliko Despotovic nije ipak mora se reci da Despot ni jednom nije loptu ispratio samo pogledom dok se to nasem vrsnom golmanu desilo 4 puta.Naravno BB je zasluzan sto Kahriman danas nije primio gol a onaj poznati dvojac bi bio kriv da ga je primio.

OK i to da je Drakula probao da odigra na nekoliko pripremnih utakmica zadnjeg ili u odbrani ali sta je njemu prirodno mesto?Zar je on odjednom postao odbrambeni igrac?Zbog cega trener nije imao na raspolaganju drugih odbrambenih igraca?Za cega sluzi trener,sta je njegov posao?Na Kacara se postavlja sve veci i veci pritisak,gura se na silu u napad i to nikom ne ide u korist a meni je ipak najzalije njega,Gojka,jer ni njemu a ni klubu to uopste nije potrebno.

Meni licno nije uopste bitno ali posto kazete/mislite drugacije evo sta je od reci do reci komentato rekao:

Odavno se OFK Beograd protiv jednog protivnika nije na svojoj Karaburmi ovako branio,igrao ovako defanzivno,ali ko zna,mozda bas iz ovakve taktike dodje do neke kontre i OFK Beograd postigne gol.

To je rekao komentator a sta komentator kaze uopste nije bitno cak sta vise kad gledam utakmicu preko TV uvek mi je lepse gledati ako nema komentatora ili je na nekom jeziku kojí ne razumem.Ipak bio sam primoran da ga prokomentarisem jer kazete da je bilo drugacije.Vi sad pricate da je komentator rekao da smo ih nadigrali a tu rec nije uopste spomenuo!Mozda je problem u tumacenju njegovih reci ali ja ipak stojim pri tome da cak ni smisao njegove recenice nije da smo ih nadigrali vec da je u pitanju takticka varijanta.Totalno nebitno ali ispade ipak bitno

Sarac odigrao bolje nego na proslim utakmicama ali zar je to dovoljno da se kaze da je igrao dobro?Koliko je dodavanja imao?Koliko je dugih lopti poslatih od njega doslo do nasih igraca?Sve izgubljene lopte su mozda sanse ili mozda cak i postignut gol i moje misljenje je da treba obratiti paznju na to ko koliko poklanja lopti pritvniku.Borio se i ima prolaznu ocenu ali daleko od toga da mogu da ga zamislim u timu koji puca na sampionsku titulu.

Tumbasevic me jako podseca na Vukcevica(onog sa brojem 1).Ako tako nastavi da davi loptu nikad od njega nece biti igrac visoke klase.Inace predaja lopte na vreme je problem celog tima osim nekoliko igraca samo sto Tumbasevic voli da pokaze da zna da drzi loptu a tim,ekipu ko sisa,vazno je pokazati da ja mogu nekoga predriblati a nije vazno sto u iz 5 driblinga izadjes kao gubitnik.

Slabo se krecemo i kasno se oslobadjamo lopte.Kad idemo u napad kao da neznamo sta hocemo,neznamo da napravimo pritisak,da vijamo i idemo na pobedu.Pljujte me ali moj utisak je da nas je OFK citavih 30 poslednjih minuta pustao da postignemo gol ali nismo znali da ga damo.Mi u timu imamo Kacara ali nemamo Ronaldinja da kao od sale prolazi kroz tri igraca protivnickog tima a danjasnjih poslednjih 30 minuta je i Sarac mogao predriblati trojicu igraca protivnickog tima.Ovo je ipak vise moje misljenje i nikako tvrdnja ali u pojedinim trenucima mi je,pogotovo poslednjim,utakmica delovala smesno i to vise zbog naseg neznanja.

Zelja za pobedom danas je bila vidljiva kao i na nekoliko prethodnih utakmica i to je ono sta me raduje.To je jedna od najbitnijih stvari ali ne samo kad se boris za tiulu vec i kad si na sredini tabele ili kad se boris za opstanak.Zar je i kod nas postalo bitnije isticanje pojedinaca iznad kluba zarad trenutne koristi,mislim na igrace?Sto se tice rukovodstva davno sam rekao sta imam,sramota me je da moju Vojvodinu uporedjuju sa nekim sitnim kriminalnim klubovima samo zbog jednog coveka.Neke stvari ni 100 titula nemoze oprati,bar za mene jer ja nevolim Vojvodinu zato sto je prva nego zato sto je moja.Ipak,cini mi se da sam i tu u manjini jer se stvari precutkuju i obrcu zarad trenutne koristi.Jedno vreme sam iskreno mislio da je ovaj forum slobodan i zbog toga sam ga zavoleo ali sam se nazalost poslednje vreme jako razocarao.Nije mi prvi put da se tako razocaram ali ostaje mi ipak nada da je poslednji put.

Kacara gurati na silu da postigne gol je velika greska,kakav je to sad sistem da se stoper gura da postigne gol?Uopste me ne interesuje sta pisu novine i sta bi Kacar voleo da igra vec me interesuje sta nas trener misli.Moze biti da je zadatak da igramo ravnopravno sa malom zadrskom tj daj protivniku inicijativu pa ako damo gol dobijamo utakmicu a ako ne slacemo Kacara u napad poslednje minute i on ce kao da je sa neba poslat odma postici gol i svima lepo.Ako hocemo da pobedimo ili da diktiramo utakmicu posalji Kacara neka igra centarfora a ne kad treba vaditi vruce kestenje iz rerne prekomandovati Drakulica u odbranu a Kacara u napad.Sto ne igramo sa dva napadaca ako hocemo titulu?Ma,ja sam lud,niti cujem sta ljudi kazu niti vidim kako igramo.


Pozdrav svima!Lepo mi je bilo druziti se sa vama!

Samo borbeno!
CICA GLISA
Posts: 28
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:14 pm

Post by CICA GLISA »

POZZ svima ... ja sam " nov " ovde ako bi se moglo reci , mada vec duze vreme pratim ovaj forum ....

Sto se tice utakmice , mislim da smo danas odigrali jako borbeno i da smo nadigrali OFK-u u apsolutno svim elementima igre , a to mozete i po statistici da vidite , nismo imali srece ali ja sam ubedjen da ce nam se to vratiti kada bude bilo najpotrebnije ...

sto se MAX-ovog komentara tice , mislim da apsolutno pojma nemas sta pricas druze i nije mi uopste zao sto ides , kao volis vojvodinu a ostavljas takav komentar NEOBJEKTIVAN TOTALNO , no , ja necu da se prepucavam ... pozz svima
Locked