19. kolo: Vojvodina-Mladost (Apatin) 1:1

FK Vojvodina - Mladost Apatin

1
20
95%
x
1
5%
2
0
No votes
 
Total votes: 21

Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

19. kolo: Vojvodina-Mladost (Apatin) 1:1

Post by Stara Garda »

Novi Sad
Stadion "Karađorđe"(dom fudbalera Vojvodine)
početak u 13.30h

Veoma važna utakmica za nas,jer sa novom pobedom mislim da pravimo nedostižnu prednost od 5 bodova(tesko kolo za neke nase pratioce).
Posle ove utakmice ostaju samo 3 utakmice(u NS Smederevo,a na strani cz i Zemun),zato će pobeda biti veoma važna i za nastavak lepe serije od 5 uzastopnih trijumfa.
Last edited by Stara Garda on Sat Mar 03, 2007 10:40 pm, edited 1 time in total.
Cika_toma

Post by Cika_toma »

bice jako tesko, ali 1:0 Davidov...
do kraja, 3 pobede i jedan X (na Marakani)
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Jako vazna utakmica!Moramo nastaviti pobednicki niz...
Vidimo se na utakmici 8)
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Mladost će biti oslabljena, neće im igrati veliki broj značajnih igrača.Sigurno da neće biti lako, ali mislim da ako rano postignemo gol, možemo i do ubedljivije pobede.
Nadam se velikom broju ljudi na stadionu, i dobroj atmosferi.
:!: Napred Voša :!:
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Samo da ne bude kiše.
Očekujem da vratimo dug iz Apatina, tj da se revanširamo, barem, istom merom 2:0.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
kuzma liman
Posts: 545
Joined: Wed Aug 02, 2006 7:42 am

Post by kuzma liman »

3:0 hatric despotovica 8)
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Ako budemo igrali koncentrisano kao do sada možemo ih dobiti. Kao i Turija mislim da ćemo im vratiti istom merom.
" Dečko je pun zmajova! "
limanfkv
Posts: 2861
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

1-1 Sikimic - Dragic
SUDIJA: GREM POL
Gledalaca milion

1.poluvreme
Jebi ga bojao sam se da se ovako nesto moze desiti.Po meni 2 boda je izgubio Rajevac koga je kolega iz Apatina oduvao taktikom u 1. poluvremenu.Startna postava nije odigrala kako je trebala.Odbrana ocajna, katastrofalne greske,srednji red slabasan,davili smo loptu,Buac ocajan...Previse tokom cele utakmice gadjanja Sikimica koji pored odlicne odbrane nije mogao drugacije.Skolski gol glavom, naseg bivseg igraca Dragica... Kahriman nemocan.Ocigledan poraz Rajevca.

2.poluvreme
Mnogo bolja igra Vojvodine izlaskom Buaca, mnogo mnogo mnogo promasenih sansi.Sesnaesterac Apatinaca bio je bukvalno preoran,ali se bunker nije mogao razbiti 2 puta. Dosta bolja igra ,ali lopta nije htela u gol. Stoka je vec u 50. minutu pocela da leze i da se valja prilikom svakog napada, sto je jos vise dizalo adrenalin kako na tribinama,tako i na stadionu.Poslednjih 30 minuta Vojvodina je igrala totalan pritisak kakav davno nisam video. Pokusavali su i iz daleka i sa strane ali najvise na Sikimica koji mi je nekako delovao nejak pored odbrane Apatina. Despotovic se kod 0-1 cini mi se povredio mada nije igrao na nivou do tada.
1-1 Pantelic na dodatu loptu prolazi po strani, na peterac dodaje pored supermena Zakule i gol daje Sikimic.Erupcija ma sta erupcija ludnica na stadionu.I onda....Pa ja mislim da samo Kahriman nije imao gol sansu.
Na kraju lakrdija od nase lige i sudija.Svemocni Golman Zakula naravno zadrazava loptu u nekom 90. minutu i sudija GREM POL svira indirekt - DOTRCAVA I POKAZUJU ZUTI KARTON br.1,golmanu Zakuli.Tu se igraci Mladosti raspravljaju jedno 5 minuta i neko dobija crveni karton.Prilikom indirekta velika je steta sto niko nije ispratio iskusnog Pantelica koji je hteo na frku da doda loptu,medjutim odmah su stali gosti.Indirekt se izvodi traljavo i lopta odlazi u gol aut.Zakula opet odugovlaci i dobija ZUTI KARTON br.2,ali ne i crveni.

Sve u svemu jedna prava fajterska utakmica, onako za zivce.Pored rezultata, prelepo popodne na Karadjordju koji je bio odlicno popunjen.Jebi ga mora se nekad i kiksnuti.Samo nek momci ponove borbenost sa kraja utakmice i nema zime za nas 8)
Ko nije bio svasta je propustio...
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

limanfkv wrote: Ko nije bio svasta je propustio...
Ne spominji mi molim te.
STOP MAFIJI!!!
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Malo nas je ovaj bod "spustio" na zemlju. Ko zna zasto je to dobro.

Da nam je ko ponudio pre nedelju dana 1 bod na Karaburmi i 3 protiv Apatina,verovatno bi zadovoljno trljali ruke i pristali tako da ni obrnut redosled dogadjaja nije tragedija.Ipak je Mladost trenutno 3,4 tim ove lige.
Jedino sta moze da brine je 60 minuta nase katastrofalne igre,sve linije slabe,jalove...Tek u 60. minutu se ceo tim dize bodren celim stadionom pod vodjstvom fenomenalnog severa.Sanse ko na traci,ali nismo imali srece(vec smo je negde istrosili) ili nam se to opet vrati kad se najmanje budemo nadali(sto da ne,u finalu Kupa).

Ono sta me raduje je sjajnih 4000 gledalaca na stadionu i povratak vere u "staru damu" srpskog fudbala.
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Pošto je danas nas mnogo gledalo utakmicu, (pun Zapad i dobar Sever) ne bih opisivao događanje na terenu, već izneo neke svoje utiske:
(pre svih, al smo omanuli u prognozi :cry: )
1.Previše opušteno i previše samouvereno smo ušli u meč i to nam se osvetilo.
2.Prvo poluvreme očajno.Potpuna nemoć da se napravi valjana akcija od strane svih igrača.I, naravno kazna.0:1. Dragić glavom posle kornera, ne baš jako, sa neki 12-13m, iznenadio je totalno na golu nespremnog Kahrimana, koji je kasnio čitavu večnost pri intervenciji. Nije bio ni blizu da dotakne tu loptu.
3.Velika je greška što nije igrao Kačar.Njegova borbenost bi promenila i verovatno pokrenula ekipu u prvom poluvremenu, kao što ih je probudio negativan rezultat i ulazak Markovića i Dobrića, kasnije Nastića, te otvorio igru u napadu.
4.Velika je greška (i zabluda) što igramo samo sa 2 vezna (Davidov i Popović su premalo da napravimo igru na gol protivnika). Od Despotovića i Sikimića se tada traži da na nekih 30 ak metara učestvuju u organizaciji igre i skidanju visokih lopti, za šta oni nemaju kapacitet.Obojica se pogube u takvoj igri.Bolje bi bilo da u napadu igra samo jedan. Treba da Pantelić bude ofanzivniji( jer može da sačuva loptu i ugrozi gol)Danas smo iz jedne takve njegove akcije i spasili bod u utakmici.
5.Realizacija nam je očajna.Toliko promašiti izglednih šansi u drugom poluvremenu je ALARMANTNO.Najgore je što su svi igrači promašivali, ne šanse, VEĆ OKVIR GOLA Žakule, ili, traljavo šutirali u njega, kao mala deca (npr. Sikimić iz čistog zicera po sredini gola neometan)
6.Previše dugo se nameštamo, slabo se prima lopta i sporo dovodi pod kontrolu naših igrača.
7.Užasna skok igra igrača koji važe za skakače (Sikimić, Despotović, Pekarić, Đurić, pa i Stošić) koji su bili inferiorni u skoku sa ne previše visokim Apatincima.Mislim da je u pitanju loše pozicioniranje i tajming za skok.O dodavanju glavom iz skoka i pozicioniranju igrača na terenu, Mladost nam je održala lekciju.Nemaju neki poseban kvalitet, ali mnogo bolje stoje raspoređeni i bolje pokrivaju teren.
Mnogo naših je danas podbacilo:
Kahriman ( nesiguran, da nije primio taj gol bilo bi i danas 1:0 za Vošu), Davidov (ni senka od partija na kraju prošle godine), Đurić (mnogo,,mnogo nesiguran na nogama), Pekarić (hoće, ali ga baš nešto ne ide, kakav je zicer promašio poput Sikimića iz nešto malo teže situacije- iskosa), Stošić (dugo se nije otvarao, a kad se otvorio promašio dve dobre prilike), Petković (slab, previše hteo i previše mu se davalo slobode i kredita, pa je bilo ,,bunaruša,, i nejasnih ideja sa loptom),Buač (preslab i nemoćan, bez ideje), Despotović i Sikimić (Ništa. More izgubljenih lopti u vazduhu i na zemlji).
Ostade da su danas mene zadovoljili samo Popović i Pantelić, od startera, a od rezervista, donekle, Dobrić (2 dobra šuta za malo pored gola), Marković (nije opravdao moje očekivanje ali nije razočarao), trudio se, dok je Nastić suviše malo proveo na terenu za bolji utisak.Povodom njegovog igranja, moj intuitivni osećaj je da se on kojim slučajem našao u onim šansama po desnoj strani u kojima su bili Stošić i Marković, bar jednom bi se zatresla mreža Žakule.
Šta nam sad sledi?
Sledi nam otrežnjenje. Ako uspemo izvući 1 bod zvezdi bila bi to dobra uvertira za GOSTOVANJE GODINE u Pirotu.Današnja opomena je stigla na vreme i sa te strane ovaj remi je dobar.NIKAKO NE SMEMO OVAKO ZAPOČETI UTAKMICU U PIROTU.
Šteta za današnje izgubljene bodove, zbog ovoliko gledalaca (i još koju hiljadu) koji bi došli protiv Smedereva, da smo danas pobedili Mladost i dobro se učvrstili na Tabeli.

PS
SRAMOTA JE KAKO JE ORGANIZOVAN IZLAZAK GLEDALACA SA PUNOG ZAPADA.Nerazumljivo malo otvorenih kapija.I na onima koje su bile otključane, bio je otvoren samo 1 izlaz.ZAŠTO?
Za ulazak se još i može shvatiti (zbog pretresa), ali maltretirati ljude i zadržavati pri izlasku, pod neosvetljenim tribinama, je za svaku OSUDU.Zar i to treba Predsednik Kluba da rešava?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Drakula
Posts: 12
Joined: Sun Jul 24, 2005 1:08 pm

Post by Drakula »

Mislim da nam treba napadac na klupi!
toliko...
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

Sad sam pregledao reportazu sa utakmice.Ovo sto smo promasili je kriminal,slazem se sa Turijom.To su bili bukvalno ziceri,100% sanse,ali opet nismo uspeli...Pukli smo u prvom poluvremenu gde se,kao sto je liman fkv rekao,videlo da je Kurcubic iznenadio Rajevca i zaje*o ga. Dokle vise ta bojazljiva igra u prvom poluvremenu?!?!?! Da smo lepo napali od prvog minuta,ubacili bismo jos koji put loptu u njihov gol...
STOP MAFIJI!!!
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Turija lepo si primetio da pola fudbalera nije ni nalik onima sa kraja jeseni kad smo poceli da licimo na tim.Eto ja kao fudbalski laik skretao sam paznju jos pre mesec dana(sa istoka i zapada se to lepo vidi,sa severa malo teze),a to je formacija koju sad forsiramo.4-4-2 je formacija koju ne znamo da odigramo u ovom trenutku,za razliku od jesenas i 4-5-1(formacija koja je Italiji donela titulu Svetskog prvaka i koja je sad najpopularnija u svetu fudbala).
Gde su greske?
4-4-2
Previse centarforovi(Despot i Sikimic) se vracaju ka centru da prime loptu jer srednja 2 vezna(Davidov i Pop) se moraju mnogo vracati da zatvaraju u odbrani i slaba je saradnja bekova sa spoljnim igracima.Bekovi slabo probijaju do visine protivnickog 16erca i onda sledi dug povratak(ne zatrvoren prostor do naseg 16erca.2 centralna vezna se premore od silnog trcana od 16 do 16 i gube snagu i kreativnost.Slaba saradnja dva centarfora,jer kao da se ne razumeju,sudaraju,otvaraju na istu stranu...

Video si danas da smo poceli da igramo tek po izlasku Despota i ulaska Dobrica,jer je Pop dobio zadatak zadnjeg veznog(korektora) sa prodornim Nasticem na beku,Davidovom i Pantom iza Sikimica i tad su konkretniji napadi bili i sanse se redjale.

Elem,smorio sam ali se nadam da ste shvatili sta sam hteo da kazem kao neko svoje zapazanje.
Djumi,jel sam pogodio sustinu?

Raspored do kraja prvog dela Vojvodine i direktnih nam rivala

20. kolo (10.03.2007.)

C. zvezda - Vojvodina
Mladost Apatin - OFK Beograd
Hajduk Kula - Bežanija

21. kolo (17.03.2007.)

Vojvodina - Smederevo
Mladost Apatin - Voždovac
Partizan - Hajduk Kula
OFK Beograd - C. zvezda

22. kolo (31.03.2007.)

Zemun - Vojvodina
Smederevo - OFK Beograd
C. zvezda - Mladost Apatin
Voždovac - Bežanija


3. Mladost Apatin.....18:11.....+7......31
4. OFK Beograd.......21:11.....+10....28(utakmicu manje)
5. Bežanija..............22:16.....+6.....28
6. Vojvodina............15:15.......0.....28
7. Hajduk Kula.........17:19......-2.....28
User avatar
021
Posts: 860
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Stara Garda i Turija, potpuno se slažem sa vama po pitanju formacije.Pogotovo što Sikimić ne treba da igra u prvih 11.Ne znam zašto je Rajevac naglo počeo da ga forsira.Danas se videlo da je saradnja između 2 napadača bila očajna, zapravo su gušili jedan drugog.Videlo se,posebno u I poluvremenu, da nam nedostaje taj peti igrač u veznom redu.Nadam se da će se povratkom Kačara to rešiti.Takođe bih skrenuo pažnju na Pantu.Mislim da nam suviše usporava igru.Puno lopti ide na njega,gde on dosta davi, faktički preuzima ulogu Davidova.Svaka njemu čast, igrao je odlično i borbeno do maksimima celu tekmu, ali stičem utisak da bi bilo bolje, kao što Turija kaže, da igra još ofanzivnije, kao polušpic.
Buač jeste danas odigrao slabije, ali nije trebao tako rano biti zamenjen.Vrlo je važan za našu igru, zbog konstantnog kretanja(najpokretljiviji naš igrač) napad-odbrana.Treba nam više takvih igrača.Otkad nam Petković izvodi sve prekide?Dečko izgleda ima viška samopouzdanja, bilo je suviše katastrofalno izvedenih kornera, a napravio je i nepotreban faul posle kojeg smo primili gol.
A onaj indirekt na kraju me je posebno iznervirao.Svi su znali da će Petko šutirati, i živi zid je bio tako postavljen, a Dobrić je ostao sam na šesnaest.Da je njemu dodata lopta imao bi praktično penal sa 16m.
Ništa, ostaje nam da još popravimo što se popraviti može, jer nam predstoje velika iskušenja.Prvo cigani, pa Pirot u kupu(danas su pobedili 1-0 u Lučanima vodeću Mladost).Za svaku pohvalu je velika poseta (na SOS-u rekoše 5000, realno je bilo oko 4000), i sjajna podrška sa sve tri strane Karađorđa.

P.S. Šta kažete na predsednikovu "šetnju"?Da li je stvarno bio toliko nervozan da nije mogao da sedi, ili je hteo da pruži direktnu podršku igračima?Meni se učinilo(možda lupam) da je zagledao oko istoka, malog juga i kuće(svlačionice).Da li je u međuvremenu rešena situacija oko stadiona, a da javnost još nije obaveštena?
Locked