16. kolo: Obilic-Vojvodina 1:0

User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1637
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

Necu o igru, nisam bio pa ne znam...O rezultatu, pa mogli smo barem izjednaciti, ali s obzirom da igraci nisu imali pripremne utakmice od kad su se vratili iz Antalije..dobro smo prosli. A to da ce 4 beogradska kluba ispasti, to su price za malu decu. U startu se pokazalo da se sve radi kako bi ih sto manje ispalo.
Last edited by ogi on Sat Feb 26, 2005 8:33 pm, edited 1 time in total.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
User avatar
budababa
Posts: 4016
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Vojvodina je loše započela drugi deo šampionata, porazom na Vračaru od domaćeg Obilića rezultatom 1:0. Teren je bio katastrofalan, setite se samo terena na kojem je igrana utakmica sa Komom dok je još bio prvoligaš. Ovo je bilo duplo gore, vode je bilo kao da se izlila kanalizacija. Kada su upućivane duge lopte, nije se znalo da li će lopta napraviti “žabicu” i dobiti ubrzanje, ili će se jednostavno ukopati u mestu kao da je probušena. Put do Beograda kao i uvek, malo iznenađenje je bilo što nam Turci (nijedno od plemena) nisu kamenovali autobus. Bilo nas je toliko da napunimo dva putnička busa, a nešto ljudi je došlo i kolima, sve u svemu oko 120. Što se same utakmice tiče, igralo se uglavnom na sredini terena, a lopta je retko ulazila u šesnaesterac bilo jedne, bilo druge ekipe. Prvu (rekao bih i jedinu pravu) šansu Obilić je propustio na početku utakmice, kada je jedan žuti glavom tukao iskosa sa 6-7 metara i promašio ceo gol. Mi smo napravili nekoliko dobrih prodora po strani i par polušansi, a najviše treba žaliti za šansom Milana Belića u drugom poluvremenu kada je bio sam oči u oči sa golmanom posle odličnog pasa Vukelje, ali je ishitreno šutirao levom (?) nogom, mada je imao vremena da primiri loptu, popravi štitnike na nogama, izglanca kopačke i ležerno da gol. Sudija je konstantno vukao na njihovu stranu, prekinuo akciju u kojoj je Vukelja sam izašao pred golmana da bi svirao faul za nas (majmun nije čuo za prednost), a o broju žutih kartona kojim nas je “počastio” suvišno je govoriti (dobili smo ih sedam). Veliko osveženje je bio mlađani Pavlović, koji je odigrao fenomenalno, a dobre partije su pružili i Mandić, Kizito i Stepanov. Celu ekipu treba pohvaliti za borbenost i zalaganje, ali se ponovo ponovila stara praksa da posle poslednjeg sudijskog zvižduka, igrači čestitaju protivnicima na pobedi i ulete u svlačionicu kao da 120 ljudi, koji su došli da im daju podršku, ne postoji! Bruka! Inače, oko stadiona gotovo da nije bilo ikakvih naznaka da tu deluje organizovana navijačka grupa, par grafita i nekolicina infantilnih idiota koji su nas “mrko” gledali sa bezbedne razdaljine. Tih par idiota su nam, to smo videli kad smo izašli sa stadiona, išarali autobuse porukama tipa “jeb’o vas Čanak” (klasika), “Beograd 011” i “Bože hvala ti što sam Beograđanin” (ja bih dodao: “Bože, oprosti im, ne znaju šta pišu”). Naravno, to su uradili za vreme utakmice, nama iza leđa (baš onako VITEŠKI). Iliti, što kaže naš narod: “Kad mačke nema, miševi kolo vode”. Sve u svemu, dobro gostovanje koje bi dobilo odličnu ocenu da je bilo rezultatski pokriveno.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1637
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

Hvala buda..ovo moze proci i za navijacki izvestaj, pa cu videti da postavim.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

BudaBaba je manje vise rekao sve. Teren je bio katastrofalan i tu sa nasi igraci nisu snasli.Naracito bih pohvalio mladog Pavlovica jer je pokazao da ima u njemu materijala da postane fudbalski as.Utakmica je bila izuzetno borbena i cvrsta, prvo poluvreme fakticki bez sanse,zatim vezujemo dve sanse, i iz neshvatljive greske gubimo.Igraci su se po obicaju predali iako su imali bolju atmosferu nego da su igrali kuci.Gospodin "nemam sa kime da igram" je bio sam sa golmanom ali mu je dodao loptu u ruke. Dobra zabava, konstatno vredjanje svega i svacega je napravilo dobru atmosferu ali jos jedan poraz je skenjao sve!
p.s. Moram reci da me je izuzetno iznenadio Bekvalac jer je posle sveg onog vredjanja rekao da nas razume i da bi i on isto tako navijao posto je navijac Vojvodine.Pogledajte SOS izjava je za respekt! :wink:
Minja
Administrator
Posts: 1911
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

dopuna...

Post by Minja »

Samo da dodam,

Sedam kartona dobili smo u periodu od svega 35 minuta...

Koliko se secam, Obilic je imao jednu jedinu pravu priliku, postigao je pogodak i resio utakmicu. Imali su domaci igraci inicijativu u jednom delu susreta, pokusavali su dugackim loptama da iznenade odbranu Vojvodine, ali sve pohvale za danasnji nastup zasluzuje Aleksandar Canovic, jer je bio pun samopouzdanja.

Navijacima svaka cast, i brojni i glasni, igraci veoma borbeni i ovu utakmicu mozemo da okarakterisemo frazom "sportska nepravda".
Last edited by Minja on Sun Feb 27, 2005 1:45 am, edited 1 time in total.
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1637
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Re: dopuna...

Post by ogi »

Minja wrote:Samo da dodam,

sudija nije svirao cist penal za nas, umesto toga izmislio je simuliranje i dodelio nasem igracu (Vukelja) zuti karton, a sedam kartona dobili smo u periodu od svega 35 minuta...
Kazem ja..nekome je u interesu da sto manje BG klubova ispadne. A sto se nas tice, pravo izdanje ocekujem protiv Zeleznika.

ps. Voleo bih da se Djumi javi povodom danasnje utakmice.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

Pozdrav svima!
Izgubili smo utakmicu zasluzeno!Ako se promasi ono sta smo Mi promasili onda nema sta da se prica.Veoma mi je drago sto smo vrlo slicno videli utakmicu.Mi jesmo kvalitetniji Tim ali su vremenski uslovi anulirali tu prednost.Mislim da se nasim momcima nema sta zameriti na planu borbrnosti,zelje i htenja.Sudjenje necu da komentarisem ali sudija je skratio utakmicu 2 minuta i nije bilo nadoknade utakmice.Posebno me je obradovala cinjenica da je mladi Pavlovic na svom debiju pokazao sav svoj talenat.Mislim da smo morali da napravimo boli rezultat ali niko nam nije kriv.Videli ste danas da je Kizito ozbiljan igrac.
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

Navijaci su bili fenomenalni i slazem se sa budababom da su morali da Vas pozdrave posle utakmice.
p.s.Mnogo me brinu ovi kartoni.(7 zutih)
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Jos malo dodavanja

Post by Владика »

Da dodam da je sudjenje bilo katastrofalno(a tek je prvo kolo).Dobili smo 7zutih kartona.Franc je u jednom momentu sjajno uposlio Vukelju,ovaj je sam krenuo na gol a onda se sudija setio da na nasoj polovini nije svirao faul za nas.To je realno momenat naseg kluba,los teren,sudije i ekipa sklepana pre tri nedelje su bili nepobedivi za nas.BIce ovo veoma zanimljivo prolece!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8930
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Milan Djuricic

Post by Radoye »

Djumi wrote:Navijaci su bili fenomenalni i slazem se sa budababom da su morali da Vas pozdrave posle utakmice.
Jesil' i njima (igrachima) to rekao, treneru?

Shteta za rezultat, no izgleda da je opet u pitanju bilo neshto vishe od igre na terenu. Shta se mozhe, idemo dalje.

Samo hrabro!!!
User avatar
Turija
Posts: 10859
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

U prvi mah sam bio jako razočaran rezultatom. Eto, opet isto.Bunkerisanje, antipropaganda fudbala, u mišijoj rupi u Beogradu....Međutim, posle odgledanog izveštaja sa utakmice dosta mi se popravilo raspoloženje.Na Vračaru smo bili ravnopravni Obiliću.Imali svoje šanse Belić, Pavlović, Francišković, Dunđerski iz kornera i zaslužili bar bod.Belićev neiskorišćeni zicer košta nas najmanje 3 boda u svakoj računici.I tako to obično biva kad se previše priča, a malo se daje zbog loših saigrača.
Bekvalac me je prijatno iznenadio na konferenciji za štampu.Bio je vrlo korektan prema Voši i našim navijačima.Baš onako kako bi i trebalo da se postavi jedan Novosađanin.Na indirektan način je priznao da je pobedio srećniji tim.
Naš trener Đuričić, isto, korektan. Džentlmenski su rešili tešku emotivnu situaciju za obojicu.To mi je naročito drago, kao i da je Vukelja odigrao zapaženu rolu na novoj poziciji pakera (ako inserti ne varaju).Daj Bože da je zauvek isterao bube iz glave i da je na putu da dokaže dečački talenat koji ga je preporučio Vojvodini, a koja ga je trpila preko mere njenog renomea.
Sada nam preostaje da nestrpljivo sačekamo Železnik i imperativna prva 3 prolećna boda.
PRIJATELJ

Post by PRIJATELJ »

Ljudi,prvo pa zensko.Ali guramo dalje.Treba zbiti redove i pobediti Zeleznik pa ipak malo mirnije uci u sledece utakmice.Samo da nas vreme posluzi malo,mislim da bi trebali da ih dobijemo.Zao mi je igraca,jer su mogli dobiti 500e za bod i to odmah u ponedeljak.Izgleda da je nova uprava resila da nagradjuje po rezultatima.Eto im sanse da protiv zeleznika dobiju bar 600-700 eura.Igraci su dobili ozbiljne zamerke od predsednika i Gajica sto nisu pozdravili navijace a trener,Sele i Mijic sto se nisu vracali autobusom sa igracima.Sesticu ce biti oduzet klupski pezo(a mozda cak dat na prodaju i od tih para se namirio deo duga igracima).Pozdrav.
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Nekolicina igraca se ipak posle utakmice pozdravila sa navijacima.Pitajte Franca.Njima svaka cast.
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

Predsednik je u pravu za sve sto je rekao.Morao sam hitno da idem kuci zbog privatnih problema ali ovo se vise nece ponoviti.
Locked