6. kolo: Vojvodina-Spartak 5:2

Junior

Re: 6. kolo: Vojvodina-Spartak 5:2

Post by Junior »

Maretova utakmica života. Dve asistencije i onakav gol, plus odlična igra tokom cele utakmice. Samo neka nastavi ovako!
Turija

Re: 6. kolo: Vojvodina-Spartak, subota 19h

Post by Turija »

Milan wrote:Jos jedna odlicna partija! Ostaje zal sto nije bilo vise publike, ali i to je razumljivo, jer se decenijama urusavano poverenje navijaca ne moze vratiti preko noci. Kada klub marketingom bude u stanju da isprati ove dobre igre momaka na terenu, polako ce se i poseta povecavati...

Jos jednom, bravo momci!!!
Potpuno se slažem sa Milanom, jer to je surova realnost.Poverenje se teško i dugo stiče, brzo i lako gubi, a jako teško vraća.Ako ekipa bude igrala lep fudbal, gledaoci će se polako vraćati na tribine.Imamo i upravu, koja je obećala pošteniji odnos prema Klubu, pa ako se i to, u dužem periodu, dokaže, ,,vratiće se rode" na naš Stadion.Zato, ne treba prozivati one navijače Vojvodine što još uvek ne idu na naše utakmice, jer i oni ne prozivaju one koji idu stalno.U međuvremenu su ti ljudi uspostavili neke druge lične prioritete, a stekli amozitete prema dugogodišnjem stanju u našem Klubu, pa se ne može preko noći (i samim obećanjima) sve to da izbriše.
Što se tiče vojvođanskog derbija, nažalost, nisam mogao da ga gledam uživo, a čak ni na RTV (priča od red-dva iznad o prioritetima), pa sam stigao da odgledam sam kraj utakmice (od 85 minuta) i video 2 poslednja gola.Fantastičan naš i odličan gostujući gol (zahvaljujući indolentnosti naših igrača, zbog vođstva od 5:1).Nije mi krivo što je Spartak dao drugi gol i ublažio poraz, ali da je bila druga ekipa u pitanju, teže bi mi pao i bio bih mnogo kritičniji prema njemu.
Potpuno se slažem i sa opaskom vdn slaninara o ranijem uvođenju većeg broja mladih igrača za sticanje iskustva, kao i boljem uigravanju igrača sa klupe.
Puška igra dobro (mada ima samo jedan velik problem, tj kada je krilo veoma brzo), ali mislim da Živković plaća ceh svoje nesmotrenosti protiv Trenčina, kao i imena svog menadžera (opravdano gledajući sa pozicije FKV).
Sve u svemu, za sada teče dobro.Treba proći Kup i ići na pobedu u Kruševcu, pojačati marketing (jer očekujem da će nas konkurencija preko medija i sudija početi saplitati), time će oživeti i ovaj Forum, ali i naše tribine.
I dalje tvrdim da je pobeda nad raspalom zvezdom bila jako bitna (kao i ona protiv Vaduca) za naš rezultatski uzlet i ugled (ljutio se ko ili ne zbog takvog mišljenja).Trebaće odrati partizane (ali to će biti mnogo teže, jer imaju bolju ekipu od zvezde).Šta bi sve bilo u NS da nismo bili onako kilavi protiv Trenčina i zvezde?Čak se i sa Totenhemom (teoretski) dalo igrati (primer partizana, iako su ih gosti jako potcenili, ali to može i da im se jako obije oglavu).Dakle, mogli smo rezultatski dosta neizvesno odigrati taj evropski meč.
Trener Marić je malo spustio loptu, što se tiče trenerske tvrdoglavosti (odmorio Makarića - za njegovo dobro i dobro ekipe) i odmah se vidi pomak.Tumba i Sekulić su mnogo iskusniji i čvršći igrači u vezi, a mali Ivanić napreduje velikim koracima i dobija potrebnu slobodu u organizaciji naše igre.Još samo da istrpimo i dočekamo Vanju.
:cheers:
Last edited by Turija on Sun Sep 21, 2014 1:32 pm, edited 3 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Forza Voša

Post by Forza Voša »

http://www.mozzartsport.com/vesti/vosa- ... taku/85137" onclick="window.open(this.href);return false;
„Hasta la Victoria Siempre!“
Jole

Post by Jole »

Malo je glupo da se i spominje Maric ovde. Igramo veoma atraktivan, ofanzivan i efikasan fudbal. Sa preko 3 gola po utakmici u proseku, sa skorom 5-0-1 koji nam se odavno nije desio. Mogli bi malo da sidjete coveku sa grbace dok ima rezultate iza sebe, kad (ako) tim udje u losu seriju onda se hvatajte grbace koliko hocete jer sada samo deluje da vam je kritika obicna hrana bez obzira na rezultate.

EDIT:
Meni su fascinantne 2 nase situacije u prvenstvu. Prosto nepojmljive za nas, koje me teraju da svakog slaninara koji ne dolazi na stadion sada uhvatim za gusu i pitam ga da li je on normalan. Prva situacija je na utakmici sa OFK-om. 85. minut izmena, a nas igrac koji izlazi trci da se sto pre izvrsi izmena iako imamo rezultat 3:0. Druga se dogodila sinoc. Pri rezultatu 5:2 u 89.minuti, nas igrac kod istocne tribine sa ogromnim zarom pokusava da spase nebitnu loptu koja klizi ka autu kod istoka, uspeva da je spase ali je nebitan epilog koliko zelja igraca i kad je sve ocigledno reseno.

Voljni momenat igraca za 10+
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
fare

Post by fare »

Ljudi igramo jako ofanzivan fudbal mnogo napadacki dajemo mnogo golova , pa je normalno da moramo neki i da dobijemo sad smo dali 16 golova za 6 utakmica pa nekada za celu polusezonu nismo dali 16 golova.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Maricu hvala sto sprovodi timski rad sa svojim saradnicima, pre svega s gosn Kosanovicem. Ko je gledao igru nasih sampionskih omladinaca, sve ce mu biti jasno. Kosan je prava vrednost za klub i on mora ostati u klubu jos dugo!

Sto se tice posete na terenu nista novo i rezultat je nase razmazenosti i generalno nase malobrojnosti. Navijaca Vojvodine nema vise od 20.000. Od toga 70% su simpatizeri. Marketing mora ozbiljnije da radi. Pogotovo sto mi nemamo podrski koju imaju blizanci!
Turija

Post by Turija »

Jole, moramo razdvojiti kritiku od zapažanja, kao i predloga.Marić je često ovde pominjan, ali nije bio preko mere kritikovan njegov rad, jer je naš trener Vojvodinaš, pa verujem(o) da i njemu teško pada svaki poraz i loš imidž Vojvodine.
Međutim, svaka kritika treba da bude blagovremena da bi bila korisna.Kada se zlo desi, onda je ona kontra produktivna.
Kritikavan je trener Marić npr za igru Makarića, jer je prerano (pre)forsirao momka (bez vidljivog učinka) i platili smo ceh i Makarić i ekipa, kao i Klub.U iznetim opaskama ima i pohvala treneru Mariću, ali se one slabo primećuju, ako one nisu euforične (tipa: kad volem volem, kad ne volem ,,koljem").
S druge strane, sigurno forumaši nisu bolji treneri od Marića, ali su neutralniji po tom pitanju, jer uzimaju u obzir samo prikazanu igru određenog igrača, bez drugih uticaja (personalnog odnosa trenera prema igraču, rada na treningu, karaktera igrača, godište, platu, eventualnu dobru prodaju, menadžera, raznih drugih pritisaka, itd, itd), zato je ona dragocena, čak i kad ne ide u prilog kritikovanom.Pametan i racionalan čovek uzme u obzir ono dobro u njima, a odbaci loše.
Verovatno ćeš se lako složiti da je forum navijača pravo mesto za iznošenje mišljenja o svemu viđenom na terenu, kao i kritika i pohvala na račun trenera, igrača i rukovodstva kluba.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
kej

Post by kej »

Džimi sa timom kom smo predviđali borbu za opstanak ostvaruje možda najbolji start sezone u istoriji kluba (bodovno). A i sama igra je bar na tri od ovih šest utakmica bila sjajna što je nesvakidašnje za naše standarde. Mislim da je zaslužio malo više od stalnih kritika zbog zakasnelih izmena, Makarića(probao je da afirmiše jednog mladog igrača, nije išlo kako treba i vratio ga na klupu, možeš misliti..), Puškarića itd.. Nije problem što ga ljudi kritikuju, ali mi je čudno da skoro niko ovim dobrim rezultatima u prvenstvu ne pripisuje njegove zasluge.
Onaj ćelavi šaban dok nas je trenirao imao je status božanstva od prve do poslednje utakmice, a s njim za celu polusezonu dali skoro isto golova koliko i ova Džimijeva ekipa za šest utakmica.
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
Turija

Post by Turija »

Da ne bi rasprava otišla izvan topika i pokvarila sjajnu sinoćnu fudbalsku predstavu, izneću svoj odgovor keju u topiku ,,Trener(i) FK Vojvodina".
Salvador

Post by Salvador »

churguzijanac wrote:Maricu hvala sto sprovodi timski rad sa svojim saradnicima, pre svega s gosn Kosanovicem. Ko je gledao igru nasih sampionskih omladinaca, sve ce mu biti jasno. Kosan je prava vrednost za klub i on mora ostati u klubu jos dugo!

Sto se tice posete na terenu nista novo i rezultat je nase razmazenosti i generalno nase malobrojnosti. Navijaca Vojvodine nema vise od 20.000. Od toga 70% su simpatizeri. Marketing mora ozbiljnije da radi. Pogotovo sto mi nemamo podrski koju imaju blizanci!
(Malo cu zagusiti temu, ali imam potrebu opsirnije da odgovorim:)
Iz ugla nekog ko misli da prilicno dobro poznaje razne specificnosti stanovnika Novog Sada i Vojvodine, moja slobodna procena je da ljudi koji bi na nekom hipotetickom popisu naveli Vosu kao svoj omiljeni klub ima daleko vise od te brojke (po meni min 100,000), ali se slazem da je od tog broja velika vecina 'salonskih simpatizera' koji bi utakmicu posetili samo u nekom specijalnom slucaju (veoma atraktivan protivnik, finale kupa, itd).
Kao sto sam vec rekao i ponovicu - mislim da u ovoj prici marketing igra jako bitnu ulogu - mnogi od tih simpatizera bi dosli na utakmicu da je to popularno i moderno.
Siguran sam da svi znamo mnoge (ja ih znam bar jedno 5-10 na prvu loptu) koji su u nekim post-dvadesetim godinama zavoleli Vojvodinu jer im je konacno doslo iz d....a u glavu da nema smisla navijati za Bg klub i da je to sto ih je neki ujak, deda ili cale napujdao na cz ili p rezultat jeftine propagande Bg medija. Isto tako je mnogo onih koji su u celoj toj prici ostali negde izmedju, pa je dobar marketing tu narocito bitan da takve vrati ili preobrati na pravi put.
Jos jedna stvar, cini mi se da veliku ulogu u maloj poseti igraju i sve cesci sukobi navijackih grupa, zbog cega mnogi iz razloga sigurnosti izbegavaju stadion (pre svega mladja deca i porodice), pa mislim da bi trebalo kreirati atmosferu gde ce dolazak na stadion biti maksimalno siguran, te osmisliti sadrzaje koji bi navijacima ponudili i nesto vise od fudbala.
Naravno da je u svemu tome bitan i renome domace lige, koji tesko da moze biti nizi, ali sa dobrim marketingom bi se i to donekle moglo popraviti.
U svakom slucaju, mislim da kapacitet defintivno postoji, treba pogledati unazad i videti kako se situacija popravila od kraja devedesetih do onog perioda 2005-2010, kada smo svake godine imali sve vise navijaca na stadionu, posebno se to videlo na finalima kupa i na severu protiv bg klubova.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

kej wrote:Džimi sa timom kom smo predviđali borbu za opstanak
Ko je predviđao to? Mi možemo samo da se vrtimo između 3-5 mesta šta god da se desi. I ja bih rekao da je to glavni problem naše posete. Govorim samo za one kojima je fudbal važan, navijačka grupa i kanal u kome je je kompleksniji problem. Nije toliko ljudima kvalitetan fudbal u prvom planu (imaju tv pa tamo gledaju prave majstore), već rezultat i neizvesni plasman. Baš ta predvidljivost naše lige ubija simpatizere, i nije samo naš problem. Pogledajte recimo posete u Kragujevcu i Nišu nakon ulaska u prvu ligu i sada. Čim su shvatili da je ovo liga dva kluba i njihovih sparing partnera + silna nameštanja ode entuzijazam. A još kad znaš da prvi klinac koji odskoči ide odmah...

Prosečnom navijaču su Evropa i mečevi sa blizancima merilo, tu smo ukenjali i neće biti neke veće posete ni ubuduće. Svejedno, meni jučerašnji meč nije oneraspoložila poseta. Smo nek klinci nastave ovako.
Io odio Belgrado
Turija

Post by Turija »

Mislim da su Salvador i Markiz napisali ključne stvari u vezi sadašnje posete i broja navijača Vojvodine.Mi moramo stalno igrati Evropu i biti egal protiv zvezde i partizana do kraja svakog prvenstva, pogotovo što to danas fudbalski nije teško.
Ono što je teško, to je obezbediti sigurnost na stadionima, ali to je problem države, a ne FK Vojvodine.
Ja se sećam bitnih utakmica protiv tkzv velike četvorke i punog našeg Stadiona (15-20 hiljada ljudi, 5-10 je bila neka prosečna poseta), kada nije mogla izbiti ozbiljna tuča na Stadionu Vojvodine u Novom Sadu, jer je policija bila spremna i bez pardona reagovala.Bilo je i tada pokušaja, ali je to sankcionisano u korenu i sukobljeni su odvođeni sa trbina.Do običnog gledaoca i klinaca tuča nije mogla stići.
Salvador

Post by Salvador »

Bas to Turija, ja se vrlo dobro secam utakmica recimo sa ciganima kasnih 80-tih kada je na svaki njihov pokusaj divljanja murija izvlacila problematicne izgrednike, malo ih nalemala, te vukla po atletskoj stazi na opste odusevljenje slaninarske vecine na zapadu. Sa druge strane videli smo sta se desilo na poslednjoj utakmici sa njima.
Ipak, u nasim rukama je dosta moci da barem na nas klub izvrsimo pritisak da ne dozvoli da se nesto slicno ponovi. Jer ako drzava nije u stanju da pruzi odgovarajucu podrsku, onda klub to jasno treba da saopsti, a utakmica najbolje da se ni ne odigra.
milancl

Post by milancl »

Ja ću malo o utakmici.

Odlična igra, za svaku pohvalu borbenost svih igrača. Manje više sve ste rekli. Sa takom lakoćom se postižu golovi da je milina gledati.

Kod prvog gola, posle šanse za nas, Mijat stiže njihovu kontru na centru, uklizava sa leđa, uzima čistu loptu i iz te akcije dajemo gol. Moram da se osvrnem i na Vanju. Mislim da je sjajna budućnost pred njim, ali da mora da poradi na istrčavanju na centaršut. Sinoć je izveden jedan njihov korner,tamo od marinaca i neodlučno je izleteo, tj krenuo, pa stao, ali dobro biće bolje, nismo kažnjeni za to.

Jedino mi je malo zasmetala indolentnost na kraju i ona dva primljena gola, vidite na snimku kako je Nino po***deo kod drugog. Toliko nas je koliko nas je, ne vredi polemisati o tome. Da li je još neko čuo osim mene, da je pri predstavljanju spiker rekao Mirko Ivanović?
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
salefkv

Post by salefkv »

milancl wrote:Ja ću malo o utakmici.
Da li je još neko čuo osim mene, da je pri predstavljanju spiker rekao Mirko Ivanović?
Druga utakmica za redom da to radi, i ne predstavlja samo Mirka tako, vec kaze i Mladen Jovanovic ...
Locked